Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mr.Senki

3 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Állampolgári javaslatot nyújtanék be előterjesztésre nektek. Kérlek a kommentben szavazzatok!1. Megalapítjuk az Újmagyar Nemzeti Bankot.2. Kibocsájtjuk a munka fedezetű magyar frankot (egyenlőre a forint megtartása mellett) kamatmentesen.3. Bevezetjük a vételi, és eladási árfolyam…..
Mr.Senki 2011.09.12 16:04:57
@RobSzQ36: Épp ezért nem fogja visszaváltani, hanem munkaerőt fizet belőle, vagy vásárol.
Mr.Senki 2011.09.13 14:16:00
@TrueY: Én nem nevezném ezt "étkezési utalvány"-nak..Egy olyan pénz, aminek a közép árfolyamához képest mindig magasabb vásárlási értéke, és alacsonyabb munkadíj értéke lenne. Pl.: Legyen egy magyar frank a minimális munkaóra díj, mondjuk 500 Ft közép árfolyamon. Ha ezzel fizet a munkáltató, akkor egy 500 Ft-ot érő munkaóráért 0,95 Frankot kell csak fizetnie, tehát 475 Ft-ot. Ha ezt a 0,95 Frankot a munkavállaló elkölti, vásárláskor 525 Ft értékben kap terméket, szolgáltatást. Ha vissza akarja váltani Ft-ra, csak 475 Ft-ot kap érte, amiért csak 475 Ft értékű terméket, vagy szolgáltatást kapna, ezért hülye lenne ezt tenni, mert ebben a pénzben így többet keres. A munkáltató 500 Ft-ért durván 525 Ft értékű munkát, terméket, és szolgáltatást kap. Ezért kezdetben a növekvő kereslet miatt a frank iránt a közép árfolyam emelkedni kezd. De amint eléri a az 525 Ft-ot, már nem is éri meg annyira ebben fizetni, ezért eladják, és Ft-ot vesznek. Így 525-nél lemegy az árfolyam. Minél jobban lemegy, annál inkább megéri újra venni, tehát ismét emelkedni fog. Szóval ezzel egy optimális értéken tartott, stabil pénzt bocsájtottunk ki!
Ilyen egyszerű..
Nézd meg, már megint kik járnak jól: akik amúgy is a legjobban keresők közé tartoznak… persze havi 300-500 bruttóval könnyen lehet ugrálni, nem értem, hogy miért megint ezeknek segítünk. Először odaadunk nekik milliárdokat az alsóbb rétegek pénzéből, most meg itt van a…..
Mutatunk egy képet a mai Blikk online-ból, mert érdemes. A Miss Universe 2011 versengésen (muhaha) éppen hazánkat képviselő nő ebben a ruhában jelent meg a kifutón akkor, amikor népviseletbe kellett öltözni. Kommentben várjuk a magyarázatot. ..
addict Reklámozz metróval! 2011.09.12 10:00:00
Míg Budapesten többnyire csak peron plakátra, oldalfal reklámra vagy balusztrádra futja a márkáknak a metróban, addig New Yorkban egy egész metrót is felhasználnak egy reklámra. Pont ez történt pár napja a Nagy Almában, ahol az HBO legújabb sorozatát, a Boardwalk Empire-t…..
Egy nagyon hálás (vagy hálátlan?) témával szeretnék ma foglalkozni, méghozzá a különböző főiskolai és egyetemi szakok szükségességéről, illetve szükségtelenségéről. Már előre félek attól, hogy milyen háború lesz a kommentek között ahol a virtuális bitófán én…..
Az áfa (általános forgalmi adó) az egyik legjelentősebb adónem, ebből folyik be az államháztartás bevételeinek nagyságrendileg egynegyede. Fő jellemzője, hogy degresszív adó, tehát az alacsony jövedelműeket, - akik minden hónapban elköltik az összes pénzüket –…..
Vastagbőr Az Asztal Ideológusa 2011.09.12 11:51:00
Az Alaptörvény Asztalának jó esélye van arra, hogy ha évek múlva visszagondolunk a II.Orbán kormányra, akkor az ő képe elsőként bukkanjon elő a homályból. Szeptember 1-én, a "telepítéskor" éppen nyaraltam, megfogadva, hogy se internet, se tévé, se újság, így…..
Azért nem főállásban, mert azért dolgozzon. Annyi dolga nem lesz velem, hogy mellette ne lehetne főállása. Ráadásul jobban jövök ki a járulékokat illetően. :)Sajnos 18 éves, három kapcsolat, és egy tönkrement család késztet arra, hogy ilyet írjak. De azt gondolom, hogy ezt a…..
Mr.Senki 2011.09.09 20:43:58
@Szőkeherceg-bombanője: Persze hogy megtarthatja, én is megtartom az enyémet. Mellékállásban az a dolga, hogy szeressen, és odabújjon hozzám! De nincs vita, nincs hiszti, nincs "fáj a fejem"! :)
„Amikor elment, a tévé előtt ültem és próbáltam figyelni az adásra, de mindig elkalandoztam. Ha most véget ér az, ami köztünk volt, akkor nem tudok ellene mit tenni” – az első megcsalást még el kéne nézni és meg kéne bocsátani, vagy azonnal kirúgni a vétkest?…..
Ütős a felhozatal a New York-i torna negyeddöntőjében. A világelső, a dán Caroline Wozniacki. Mivel rengeteg sztár kihullott korábban, reaális esélye van megnyernie élete első Grand Slam-trófeáját. Egy a probléma: az ő ágán van serena Williams.   Wozniacki ellenfele a…..
Mindenki átélhet egy valódi burzsuj-érzést mostantól Ferihegyen is. Na, jó nem mindenki, de többek között mintegy 80 ezer magyar, ami azért nem kevés. A Budapest Airport 2-es termináljának központjában, a SkyCourtban tegnap megnyílt ugyanis a MasterCard Lounge. A világ…..
Mentál Hiéna Szinkr-OFF 2011.09.08 23:35:46
Betelt a pohár. Újra, de valószínűleg nem utoljára. A hülyeség komoly csatákat nyer az élet minden területén. Ez gondolom, nagyjából mindenkinek feltűnt, aki még szereti használni a józan eszét és megszerzett, objektív tudáshalmazát. Aki nem használja, vagy nem szereti…..
Azok kedvéért, akik nem hajlandók öt sornál hosszabb posztot elolvasni, instant GYIK kommentelés előtt: igen, mi is tudjuk, hogy Budapest nem ilyen, igen, mi is tudjuk, hogy ez egy régi térkép, nem nem azonosulunk vele, nem nem mi csináltunk és a poszt (többek közt) magáról a…..
  Király Linda esetében valószínűleg nem működött volna a First National Bank reklámja, melyben egy csöpp leányzó akad meg a himnusz éneklése közben egy hatalmas stadionban. A Metropolitan Republic reklámügynökség által készített reklámban azonban az esemény egyáltalán…..
Undorító, de zseniális - egyetemistaként nem is gondoltuk volna még anno, hogy a hűtőben tenyésző dolgoknak komoly reklámértéke lenne. A Warner Bros kanadai kirendeltsége viszont igen: mikrobiológusokkal és immunológusokkal felvértezve megcsinálták ezt a tényleg tökéletesen…..
Na idefigyelj! Mióta ribanc vagyok, láthatod a fejemet néhány erotikus oldalon és jönnek hozzám a pasik rendesen. Nálam nem csak a környezet minőségi, hanem szolgáltatás is, ezért mászok a falra, amikor megtalálnak a fogyatékosok. Persze hogy nem a legszebb emlékeivel dicsekszik…..
Mióta ember az ember, és magyar a magyar, legnagyobb, és világszerte elismert értékünk a munkánk. Minden szinten képesek vagyunk jól végezni a dolgunkat, így bármit elő tudunk állítani, véghez tudunk vinni kétkezi, vagy szellemi munkánkkal.Ennek gyümölcseihez hozzá is tudunk…..
Mr.Senki 2011.09.03 17:28:44
@sourcerror: Erre is van megoldás (én legalább keresek): a munka alapú devizánknak 3 árfolyama lehetne. Vételi, eladási, és vásárlási árfolyam. Az első kettő ismert, a harmadik pedig magasabb lenne az előzőeknél. Tehát a pénznem, ha abban vásárolsz többet érne, mintha bármilyen más devizára váltod! Így élénkítené a gazdaságot.
Mr.Senki 2011.09.03 18:00:15
@sourcerror: A kereskedő semmit sem veszít, ha ő is ebben a pénznemben szerzi be az árut. Hiszen ugyanúgy vásárlási árfolyamon teszi. Ám őt is arra motiválja, hogy ne váltson más devizára. A vételi, és eladási árfolyam közötti különbség a bankok zsebébe landol. A vételi és a vásárlási árfolyam közötti különbség pedig a vásárló, és akár a kereskedő zsebében. Tehát, ha már igazán spekulálni akar valaki, jobban megéri neki termékekkel, vagy akár munkaerővel spekulálni, mint a devizával. Ez azért mégis jobban hangzik a mi szemszögünkből, mint a CHF hitel. Sőt ha jobban belegondolsz ez még a banknak sem biztos, hogy rossz (bár ennek nem örülök:)), hiszen ha hitelt ad ebben a devizában, amit megvett vételi árfolyamon, az az ügyfelének még az ő kamatával együtt is lehet megéri vásárláskor.
Mr.Senki 2011.09.03 18:23:37
@sourcerror: Akkor is kell neki az a vásárló, fog annyi engedményt adni fizetőképes kereslet esetén amennyi az árfolyam különbség lesz. Vagy egy picit drágább lesz az a termék, amit itthon nem tudunk legyártani. Lehet ezért fog idehozni gyárat, mert a munkaerőt is ezzel az árfolyammal "veheti" meg.De "elvileg" abból indultunk ki, hogy így többet ér a munkánk, és többet keresünk. Tehát nem hiszem,hogy ez lesz a legnagyobb bajunk, hogy a laptop X pénzzel drágább lesz. DE védjük a piacunkat, a pénzünket, az életünket a spekulánsoktól, bankoktól, és minden más külső tényezőtől.
Android Android az űrben 2011.09.02 13:00:00
 Volt már dolga az Androidnak a világűrrel, de most megint - két darab Nexus S készüléket küldött fel a NASA az Atlantis űrrepülővel az STS-135 küldetés során, hogy az asztronauták munkáját segítse. A készülékek feladata, hogy tesztelje hogyan tudnak az emberek és robotok…..
A Lenovo bemutatta az IdeaPad A1-et, ami egy hét inches tablet, Android 2.3 Gingerbread oprendszerrel, egymagos Cortex A8 processzorral, 1024x600 pixeles felbontással. Legvonzóbb tulajdonsága azonban az ára, mert a legkisebb, 8GB -os belső memóriával rendelkező modell 199 dollárba kerül…..
Megtaláltuk a svéd válogatott gyenge pontját a ma esti Eb-selejtezőre: Zlatan idegrendszere. Ibrahimovic, a magyarölőKezdjük a szikár tényekkel. 2000 óta a magyar válogatott hét tétmeccset játszott Svédország ellen. Ebből hatot a svédek nyertek, egyszer döntetlen lett, és mi…..
  A perui Interbank legújabb print hirdetéseiben az extrémgyors autóhitel ügyintézésre kívánta felhívni az olvasók figyelmét. A limai JWT reklámügynökség által készített képeken különböző befejezetlen autós művek láthatóak, mozaikból, gobelin fonalakból, vagy épp…..
A Velencei Filmfesztivál kiváló terep arra, hogy a szemünket gyönyörködtessük. A vörös szőnyeges bevonuláson ezúttal nem volt semmilyen kínos választás, viszont kétségtelen, hogy Cindy Crawford ruhája vitte a prímet mind közül. A modell egy Roberto Cavalli költeményben…..
Ghetto Bazaar Seggrázó élmények 2011.09.02 15:53:00
Kétség kívül öröm napról-napra elhozni nektek a világ túlsó felének aktuális tánczenéit, élvezzük is nagyon önként vállalt missziónkat, de lássuk be: ennek az egésznek a veleje a tánc, konkrétan a seggrázás, ahogy ezt pl. a Szigetes fellépésünkön is megtapasztaltuk.…..
Ez a hordópultocska úgy titkos helyem, mint az a másik - csak ezt rengetegen ismerik. Badacsony, az ország legszebb panorámája. Ellenvetés?Nagyon-nagyon lehajtott fejjel előrebocsátok valamit: két hete voltam ott, és nem ízlett a bor. Azt hiszem, a szürke még lelkesített, de a…..