Regisztráció Blogot indítok
Adatok
the real fogash

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Múlt vasárnap írtam egy posztot, mert kiakasztott az oké, boomerezés jelensége. Azt próbáltam meg benne leírni, hogy megértem (s át is él(t)em) a frusztrációt, amit az okoz, hogy az embert a fiatal kora miatt diszkriminálják s vitában ellehetetlenítik, de ez senkit nem jogosít fel mást, más…..
the real fogash 2019.12.02 09:40:16
@Ekrü: az első hozzászólásodra lövök (főznek, pohárból isznak, stb). Tökéletes meglátás, maximálisan egyetértek vele. Annyival egészíteném ki, hogy a fenntarthatatlanságot nem a mi fogyasztási szokásaink okozzák (még szívószálastul, nejlonzacskóstul sem), hanem az az 5-6 milliárd földlakó, akik a harmadik világban élnek és szaporodnak, mint a nyulak. Ha megnézed, nem a Duna, nem a Rajna van tele úszó hulladékkal, hanem a Gangesz, meg a Jangce. Nem Budapsten, hanem Balin adják úgy az éltelt, hogy a műanyag tányért egy nejlonzacskóba dugják (így nem kell mosogatni, csak a nejlont eldobni).
Ráadásul ezek a tündibündi hópihék, akik itt tünciznek a jövőjükért, na ők záratják be az atomerőműveket, villanyautót (rollert, drónt, kutyaf@szát) akarnak, mert az már nem érdekli őket, hogy a bele való áram bizony baraszénből terem és rohadtul szennyez.

(46 éves vagyok, tehát X gen., ha ez bárkinek is segít a véleményem értelmezéséhez...)
Ha azt mondom, hogy Top Gun jó eséllyel még azoknak is egyből beugranak jelenetek és slágerek, akik ezer éve nem látták. A film világsztárrá avatta Tom Cruise-t és megsokszorozta a vadászpilótának jelentkezők számát az elkövetkező években. Mikor az alkotógárda úgy döntött, hogy ismét összefog, a…..
Aligha ér minket meglepetés annak hallatán, hogy a Föld nem sokáig képes már eltartani minket, tekintve, hogy hamarosan tízmilliárd ember fog rajta élni. A táplálkozás terén számos kihívás előtt áll az emberiség, az éhezés ugyanis napjainkban is egy rendkívül jelentős probléma. Az óriási ökológiai…..
A legjobb idegennyelvű film (Best Foreign Language Film) kategóriájában, ami a következő gálától kezdve a legjobb nemzetközi film címén fog futni (Best International Feature Film), már két filmet is kizártak a versenyből. Ezzel a díjjal kapcsolatban az utóbbi években egészen sikeresek voltunk, mi…..
Karakter Pont, pont, vesszőcske 2019.11.15 10:00:00
Amikor — mintegy tizenöt éve — először kezdtek terjedni, majd burjánozni az úgynevezett szmájlik, a magam részéről azt határoztam el, hogy én ugyan sosem fogom használni őket. Úgy véltem, megvannak a nyelvi eszközeim hozzá, hogy képes legyek jóindulatot, iróniát, jókedvet, dühöt és minden egyéb…..
the real fogash 2019.11.16 11:13:30
@gxy: elmaradódott —> ELMARADT. Az általad képzett szavak egyvalamit fejeznek ki: te annyira nagyonmenő multikulti lettél, hogy közben elfelejtettél magyarul.
(Mielőtt huhognál: a magyar anyanyelvem mellett folyékonyan beszélek németül és angolul, illetve valamennyit olaszul, franciául és thai-ul is tanultam. Szóval volt szerencsém megnézni a “kerítésen túli” világot is.)
Ha van egy igazán jellegzetes anyaga a legutolsó, emberek által uralt földtörténeti korszaknak, az biztosan a beton, írja az Anthropocene Magazin. A beton a leggyakrabban előforduló ember által gyártott anyag. Épületeket, felhőkarcolókat hidakat, emlékműveket építünk belőle, az ebből készült utakon…..
A klímaváltozás a legrosszabb sztori, hiszen mindenhol ott van, de a fejlettebb országokban (ahol lenne erőforrás bármit is tenni ellene) egészen jól meg lehet úszni a következményeit. A legjobban pedig éppen azokat sújtja, akik a fejlődő országokban élnek, amelyeket sokszor épp az előnyöket élvező…..
Ízek nyelvén Fűszeres dióvaj 2019.10.18 12:50:42
Nagyon régóta szemezek a magból készített "vajakkal". Mivel a hétvégi diótörő hadművelet eredményeképpen közel egy kilót hoztam haza, így nyugodt szívvel vágtam bele a dióvaj kísérletbe...
the real fogash 2019.10.19 09:10:05
A Kádár-kor ételei és italai maguk voltak a zsír- és cukorbombák mai leszármazottjaikhoz képest. Összetevők a 60-as években és napjainkban...
the real fogash 2019.09.30 06:04:36
@opati666: pedig az osztrák sokkal jobb. Sajnos a Lajta választóvonal ebben is, a nyugari az répacukorral, a magyar meg izoglükóz-sziruppal (kukorica-cukor) készül. Más az íze és jobban is hízlal.

Amúgy nekem a tejtermékek, a hús- és a pékáru nyomorodása a legfájóbb.
A tejszínnek az a lényege, hogy minél zsírosabb legyen, így lehet habbá verni (habverővel, olyan habbá, ami nem esik össze 5 perc alatt), így lehet krémlevesek krémesitésére használni.
Egy szárazkolbász (gyulai) legyen száraz, ne legyen 45% víztartalma! Egy pata negra, serrano vagy parma sonka 3-5 ÉVET érik és szárad, mielőtt boltba kerül. Magyarországon egy nagyüzemi “parasztsonka” jó, ha 3-4 napot pácolódik, 1-2 hét alatt hűtőben is megnyálkásodik, kipenészedik. Egy osztrák parizert miért lehet papírvékony (1mm-nél vékonyabb) szeletekre szeletelni? Egy magyart miért nem?
A kovászos kenyér miért feláras extra? A reggeli zsemle/kifli/bukta miért szárad kőkeményre délután 3ra?
Szarral etetnek bennünket... :(
Kongói Szabadállam 1890-1908 Ez a Rejtő Jenőt idéző cím nem kattintásvadász. A Kongói Szabadállam 1890-re, II. Lipót belga király mesterkedései eredményeképpen jött létre, aki olyan ügyesen játszotta ki a versengó nagyhatalmakat (Franciaországot, Nagy-Britanniát, Németországot és Portugáliát)…..
the real fogash 2019.09.22 09:13:29
@naphegyi vince: bocs, de svájcban a II.vh előtt olyan szegények voltak, hogy embert ettek télen. Aztán jött a vh, utána pedig ott maradt náluk egy csomó gazdátlan vagyon. Mert ugye az anonim számlákon ragadt pénzek bennmaradtak a bankban, ha meg jött valaki, hogyan igazolta volna, hogy ő az örökös?
Ugyanígy MINDEN gyarmattartó ország azzal alapozta meg a gazdagságát, erejét, hogy összerabolta a vilag vagyonát. Nyersanyagot, munkaerőt, területet hozott, amit annyiért adott a nem gyarmattartóknak (köztük nekünk is), amennyiért akart.
Ezzel a (rabló)kereskedelemmel megteremtette az anyaországnak azt a gazdasági jólétet, amely lehetővé tette a tudományos-technikai fejlődest, elhúzva a szegényebb országoktól. Így aztán amikor már nem illik fegyverrel gyarmatosítani, akkor jöhetnek a szabályozók (EU).
Divat sírni az EU támogatások miatt, de azért látni kell, hogy a rendszerváltás után gombokért felvásárolták a teljes termelő ipart, majd 5-10 év éheztetés után idehoztak termelést. EU támogatásból EU cégek hoznak létre Magyarországon munkahelyeket, melyek EU gépeken termelnek alkatrészeket, amelyek EU késztermékekbe épül e EU cégeket gazdagítanak.
Nekünk ebből annyi jut, hogy harmad-negyedannyi pénzért legalább dolgozhatunk, mint az EUpolgárok. De a nagyurak (és helyi csatlósaik) azonnal összevonják a szemöldöküket, amikor valaki azért mer sztrájkolni, hogy kegalább a szlovákiai, vagy lengyel bért fizessék meg Magyarországon is.

Hát ilyen ez a fene nagy demokrácia, És igazatok van, a mai belgáknak nem kell szégyelleni magukat Lipót miatt, de akkor Magyarországnak se kelljen szégyellnie magát Horthy miatt, illetve ne kelljen több kártérítést fizetnünk a tuggyukkiknek. Mert eközben az erkölcsös belgák még mindig pénzt KAPNAK Kongótól. Milyen lenne, ha Izrael fizetne Németországnak járadékot? Hm?
Aki arra adja a fejét, hogy meglátogassa ezt a fantasztikus kontinenst, bizony számolnia kell azzal, hogy a célponttól függően összesen minimum 18-25 órát kell repülnie, nem ritkán 2 átszállással. Manapság már rengeteg repülőtársaság közül választhatunk, és nagyon nem mindegy, hogy melyikkel töltjük…..
Ránézésre éppen olyan ez a svéd gyártmányú bringa, mint rengeteg társa, ami miatt mégis egészen különös, az az alapanyaga. A mindösszesen 1000 példányban készült kerékpárt alig pár napja kapni...
the real fogash 2019.08.19 09:02:37
@Fülig José: pedig a Föld elsődleges problémája az a 4milliárd bozótlakó, amennyivel többen lettünk 1960 óta...
the real fogash 2019.08.19 09:05:41
@Attilajukkaja: miért, mert a cikkben van valami nyilvánvaló ostobaság, amit szóvátettek? 300db műanyag kapszulából egy biciklinek kb az ülése jön ki. A nestlé kapszula aluminium, 100%-ban ujrahasznositható, de 300db kevés egy biciklihez, arról nem beszél e, hogy a biciklivázcsövet gyártó cégek valszeg nem eszetlenkednek azzal, hogy külön a kapszulákért beindítsák az olvasztót.

Szóval nem kötekedés, csak ne nyelj be minden zöld maszlagot.
Környezetvédelmi kihívás? Kis lépés a zöldebb Bolygó felé? Hangzatos címmel indult kampány a műanyagok visszaszorítása érdekében. A gond nem is a kezdeményezéssel van, hanem inkább a címével, azon belül is a „műanyagmentes” kifejezés viszonylag tág meghatározással. A komolyan veszi ezt a címet,…..
the real fogash 2019.07.28 10:55:57
SERTEPERTE Alkoholmentesen 2019.07.22 15:43:21
Az alkoholmentes sör legnagyobb előnye, hogy akármennyit is iszol belőle nem, rúgsz be. Ebben a melegben egy alapos bebaszás az életedbe is kerülhet. Megszédülsz eldőlsz, kifekszel és már kész a baj, főleg, ha mindez közterületen történik, ott még ki is rabolnak, miközben átlépnek rajtad. Ha…..
A Microsoft tavaly elhunyt társalapítója, Paul Allen álmodta meg az ikertörzsű repülőgépet, amelyre azt a feladatot bíznák, hogy műholdakat és űrhajókat juttasson a sztratoszférába és állítson pályára. Az egységek innen saját hajtóművekkel startolhatnának tovább, ami…..
Sokszor elköveti az emberiség azt a hibát, hogy egy dolgot pontosan úgy akar megvalósítani, mint addig, csak egy kicsit máshogy. Olyan a helyzet, mintha a fénymásoló kifejlesztésekor egy olyan írógépet akartak volna készíteni, ami először elolvassa a másolni kívánt szöveget. Sosem sikerült volna…..
the real fogash 2019.06.14 23:46:38
@math0: arrogáns faszkalap vagy te, nem bármihez is értő szakember...
A Chernobyl minisorozat után, mely drámaként és történelmi filmként is hatalmas sikert aratott szerte a világon (elsősorban az HBO nézői körében), felmerül az emberben a kérdés: a katasztrófa filmek közt milyen riválisai lehetnének? Melyek az utóbbi 25 év legjobb katasztrófafilmjei? Szigorúan…..
the real fogash 2019.06.11 22:29:29
@gigabursch: amikor futnak a hideg elől? LOL...
Nyomozós, testváltós, életcélt keresős. A 23. században a halál már nem jön könnyen. Az emberek képesek a személyiségüket adattárolóként megőrizni az emlékeikkel egyetemben, és azt testekbe letölteni – legyen az más, élő emberé vagy klónozott műtest. A gazdagok akár…..
A borgyűjteményemet őrző pincerész megtelt. További palackokat csak akkor tudok letenni, ha helyet szabadítok fel. Az évek során felgyűlt néhány olyan palack, amelyről erősen kérdéses volt, hogy a benne rejlő bor iható-e még. Tárolási előzményeikről semmit nem tudtam. Részben a színükről,…..
Mindenkinek a saját csemetéi a legfontosabbak, és ezért szeretnénk a legnagyobb biztonságban tudni őket. Ez természetes, mégis sokszor túlbonyolítjuk a saját feladatainkat, teleaggatjuk a lakást biztonsági eszközökkel, agyonfertőtlenítünk mindent és úgy általában megszakadunk, hogy úgy nézzünk ki,…..
Bizonyára mindannyian hallottuk már a „klisé-szerűen” unalomig ismételt mondatot, hogy „az ember társas lény”. Való igaz, mi, emberek mások társaságának keresésére vagyunk programozva. De vajon mi a helyzet azokkal, akik nem részesülnek a többi ember által nyújtott társas kapcsolódás érzésében?…..