Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bp123456

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A számok megint csak nem hazudnak. Az a nettó tömeg sehogy sem lesz 100g, ha a papírcsomagolás levétele után a műanyag tálcával együtt is csak 69g a cucc. Betti szóvá is akarta tenni a dolgot, de nem talált emailcímet. Mivel a Président a Parmalat Csoport tagja, így mi náluk rákérdezünk a…..
Sétálok az utcán, előttem egy férfi megy, inge hol betűrve a nadrágjába, hol nem. „Hogy lehet valaki ennyire pacuha!” gondolom magamban. Oldalt, a játszótéren, a gyerekek boldogan lipityókáznak, kicsit arrébb, egy építkezésen a munkások furikkal hordják a sittet. A szép nyári idő egy-kettőre…..
bp123456 2016.04.21 11:59:32
@eau sauvage: sőt, két léc az már "lecek"
A kolégiumban először nem is értették a többiek, miért kezdtem el selypíteni... :)
Október 6. Magyar nemzeti gyásznap, amelyre a cseh és szlovák köznyelv is megemlékezik: Világoš. • Magyarországon nem ismert, hogy a szlovák és a cseh nyelvben bevett szó • Szlovákiában nem ismert, hogy Magyarországon ez egy fájó történelmi…..
bp123456 2013.10.07 16:14:05
@Csehszlovák Kém: csak a nyelvtanikérdésre:
az "elnyeri szimpátiájuk" ebben a formában szerintünk nem helyes, így lenne érthető elsőre: "elnyeri a szimpátiájukat".
A balkánit nem vitatja senki :)

Esetleg még érthető lenne akkor is, ha
"elnyeri a szimpátiájuk" vagy
"elnyeri szimpátiájukat" lenne.
De a mostani formában számomra érthetetlen a mondat - legalábbis első olvasatra.
A budapesti tömegközlekedés árszabása katasztrófa. Vegyünk egy olyan élhető várost, mint Bécs és rögtön kapunk néhány érvet ahhoz, hogy miért is. A napokban adták hírül az osztrák bulvárlapok, hogy a fővárosban már 533 ezer éves bérletest tartanak nyilván és év…..
bp123456 2013.05.29 22:34:22
@zila5: ez se mindig igaz - bár jártam már meg gyorsan ketyegő taxiórával -, hisz volt, hogy két főre kellett volna 4 jegy hogy este hazajussak, várakozás, átszállás. Ez kb. 1300Ft volt akkor. A taxival meg pont 1500 lett... Igaz, ez gyalog se lett volna túl sok, de éjjel egykor hétköznap számít, ha 20 percet nyer az ember :)
Persze majd egységes, drágább taxitarifa mellett ez kevésbé lesz már jó megoldás.
Pénzkérdés Mi a tuti PIN-kód? 2012.12.04 11:54:58
Nem az, amit könnyen megjegyzünk Sokkolhatta a kártyabirtokosokat egy minapi hír, miszerint több mint hárommillió kód elemzéséből ki lehetett deríteni, melyek a leggyakoribb PIN-kódok. Eszerint minden tizedik négy számjegyből álló kódsor az 1-2-3-4. A nagy leleplezés után…..
bp123456 2012.12.04 18:04:30
@www.advertigo.net: nem minden banknál lehet változtatni, de általában ma már igen...

@Dövan: régen a 3-as számlálást újra kezdte, de összesen a 10-nél akkor is elnyelte, ha addig nem lett meg a jó kód. Legalábbis vagy 15 éve egy ritkán használt OTP kártyával megjártam, mert elfelejtettema kódot és a végén így nyelte el
Nehéz bármit is mondani akkor, amikor az emberrel közlik: mivel egy lövöldözésben ártatlanul megsebesült, jelenleg mesterséges kómában fekvő párjának nincsen biztosítása, a kórházi költségek várhatóan 2 millió dollárra rúgnak majd. Amit neki kell kifizetni. Ez is…..
Sziasztok!   Most találtam rá a blogra, ezért arra gondoltam, én is leírom a velem történteket. elöljáróban annyit, hogy egyetemen tanulok gazdasági vonalon, de mellette, ahogy a legtöbb szaktársam, én is dolgozok, hogy egyrészt tudjam finanszírozni tanulmányaimat,…..
bp123456 2012.07.23 20:34:50
@Бабаяга: akkor én most adjam vissza a diplomámat?
Az elmút 20 éven biztos, hogy összesen nem volt rajtam 100 alkalommal zakó. Nyakkendő max. 30-szor, öltöny meg soha, mert talán már érettségire sem volt, de utána biztosan nem. (szövet nadrágot se vettem 1994 óta).
És mégis elégedettek a munkámmal, pedig nem is árufeltöltést végzek - és nem is minimálbérért, igaz, multinál. Melegben rövidnadrágban biciklizek be munkába, amit igaz, bent átcserélek farmerra. De főleg csak azért, mert a légkondiban hideg lenne. A póló elfogadott.
Számít ez bármit, ha nem találkozom ügyfelekkel? Vagy ha "külsős" jön, ő akar nekem eladni valamit, nem fordítva :)
Azt hiszem, annyit nem tudnának fizetni, hogy ilyen hülyeségekkel foglalkozzak...
Főleg az nem lenne szabályozható, hogy a bejáráshoz mit vesz fel az ember. Azt esetleg megkérhetik, hogy mi legyen rajta bent, elfogadom, de a könnyű öltözetet a munkába járáshoz csak az tilthatja, aki légkondis céges autóval jár dolgozni és a mélygarázsban parkol...
bp123456 2012.07.24 01:41:49
@kzolika: :)
Rég hallottam ezt a szót, a gyerekkoromra emlékeztet :)
És nem szoktam májerkodni...
(egyébként szerinted nem járhat az ember biciklivel attól, ha van autója? Akár céges is?
én spec. iskola időben jóval hamarabb beérek bicajjal melóba, mint autóval. Nyáron a különbség kb. 2 perc lenne átlag az autó javára. De hazafelé ilyenkor is sokkal gyorsabb a bicaj.)
HamPLÓ 1 villamos, 2 kép, 36 év 2012.07.16 01:30:00
Bár már több száz "régen-most" képpárt készítettem életemben, gyakorlatilag nulla az esélye annak, hogy az ember ugyanazt a járművet le tudja fotózni ugyanott évtizedekkel később. Tegnap mégis ez történt! A BKV vasárnapi, egész napos UV túráján ugyanis…..
bp123456 2012.07.16 11:19:27
@GrenAbla: de, lehetne: a háztetőn a parabolák és a mobil antennák:)
De gratulálok a képhez, a lehető legjobb, ami kihozható volt a helyzetből.
Terepjáróval ütöttek rajta P. Feri kollégán a vadőrök, miközben rutinszerű kerékpáros tréningjét végezte a Szentendre környéki erdőkben. A rajtaütés oka, hogy már fél nyolckor ott tekert az erdei aszfalt úton, pedig az erdő csak nyolckor nyit. "Egy jó ideje már, hogy…..
bp123456 2012.07.12 00:53:17
@Maeldron: hidd el, előfordul. Az ismerettségi körömben nem is egy.
na lehet, nem havi egy millás , inkább másfél...
És céges auto mellett inkább bringával jár heti 3-4 alkalommal Csepelről a belvárosba.

A másik hasonló fizetésű barátom Pomázról jár a belvárosba naponta bicajjal...

Nekem is van 2 literes autóm, 1.2-es motorom, de ha nem kell szállítanom valamit vagy valakit, akkor ha tehetem, inkább bicajjal megyek a városban. És hidd el, meg tudom tankolni mindkettőt és adót is fizetek, nem keveset...

Szóval nem csak a csövesek és hippik bicikliznek a városban, elhiheted.
A Facebookon keresik a dél-pesti cserbenhagyásos gázolót, aki az Üllői úton trafált el egy szabályosan közlekedő biciklist. Az egy hete történt balesetben a kerékpáros elvesztette eszméletét. A kerékpár állapotából sokkal súlyosabb sérüléseket is kinéznénk, mint egy…..
bp123456 2012.01.23 16:06:49
@Stock:
csak egy megjegyzés: idén télen (2011-12) eddig összesen 3 alkalommal volt enyhén jeges az útfelület a Nagykörút - Szerémi út viszonylatban. Ebből 2-szer a járda a Petőfi-hídon (igen, reggelente szabálytalanul a járdán megyek, mert lassú vagyok, hogy ne izzadjak le, mert nagyon könnyű ezt elérni 0 fokban is - hazafelé már szabályosan az úttesten kerekezek), de az fel is volt sózva, egyszer pedig épp a kerékpárút, a Bogdánfy sarkán - ahol felvezetik a járdára. Na itt sikerült is azonnal csúsznom a hátamon vagy 10 métert... AZ úttest soha nem volt még jeges.
Most kinek is lenne jó, ha naponta 2*4km-t füstölnék az autóval, 10 perc helyett 15-ig tartana az út, s havonta kb. 20l benzint feleslegesen elégetnék? Hidd el, nem a benzin ára miatt nem teszem.
Szóval idén még nem volt tél Budapesten, csak kb. 3-4 nap. Száraz időben meg -5-6 fokig nem gond a bicikli rövidebb távon (5-6km-ig), ha jól felöltözöl.
Igen vicces lenne, ha közel hatvan átvert online vásárló jól beperelné a Galéria Savaria nevű online piacteret és nyernének tőle közel hatvan gyémántgyűrűt. A legviccesebb, hogy ez első blikkre nem is tűnik akkora képtelenségnek.A szájt most éppen igen szórakoztató…..
bp123456 2010.12.13 13:17:04
@mahet: "Az, hogy a programozó volt béna, erős volt a napfolt tevékenység vagy elrágta egy egér a kábelt az mellékes. A lényeg, hogy nem működött a mindenki által elvárt módon a honlap."

Egyáltalán nem mindegy. "a programozó volt béna" az nem tekinthető technikai hibának. Ha az erős "napfolt tevékenység" miatt elkezdtek olyan szerencsétenül ugrálni a bitek, hogy 60 levelet küldött ki a rendszer, akkor az már tekinthető annak, talán még vis mayornak is. Legalábbis ha ez a napfolttevékenység lényegesen nagyobb a normálisan elvárhatónál.
De most nem ez utóbbi történt.
Szimplán valaki elcseszett valamit - s valószínűleg nem a webáruház programjában, hanem egyszerűen a paraméterezésnél, az eladás feladásánál.
Hogy a hirdető ezt leveri-e az alkalmazottján/megbízottján, az attól függ, mekkora lesz a kára - kérik-e az árut a vásárlók.
De egy dolgot biztos elért a bolt, igaz, ez 2-300eFt-jába kerühet, annak függvényében, hányan erősködnek, hogy kell a nyaereményük: beszélünk róla!
Sőt, ha még utólag szállítja is a terméket a vevőknek, ismét beszélni fogunk, ráadásul a mostani erősen negatív fellhang átcsaphat majd erősen pozitívba is! Lehet, csak egy marketingfogás közepénél tartunk :-)
bp123456 2010.12.13 13:39:38
@helianthus: bocsánat, köszönöm a korrekciót. Hasonló hiba, mint az "ilyed" szokott lenni - hiába tudom, minden második alkalommal elgépelem. De most ez a legnagyobb probléma a témával kapcsolatban, az én helyesírásom? Leírjam százszor? Habár lehet, legközelebb inkább magyarul írom, hogy "előre nem látott kényszerítő körülmény, elháríthatatlan akadály, ami meggátol valamely kötelezettség elvégzésében"
(De legalább az ékezeteket - úgy tűnik - sikerült kiraknom, azt nem tette szóvá senki. Pedig a leveleim 90%-át még ma is ékezet nélkül gépelem...)
Ahogy a civilek közt, a rendőrök között is vannak segítőkész és mindent leszaró emberek. Előbbire jó példa az az egy évvel ezelőtti fotó (ld. lent), amikor két motoros rendőr - akik közül az egyik a blog olvasótáborának kemény magjához tartozik - lábbal tolt le a…..
A Bors úgy tudja, hogy a Jolie-Pitt házaspárnak a forgatáskor annyira megtetszett a Rózsák tere, hogy megvettek két, egymás felett lévő saroklakást az egyik templomra néző házban. A bulvárlapnak nyilatkozó ingatlanügynök szerint Angelináék egybe fogják nyitni a felújított…..
Tízből nyolc olvasónk nem ért egyet a magánnyugdíjak államosításával. Szerintük ez lopás. Heti szavazás-összesítőnk. Szokásos hétvégi rovatunkban megnézzük, mit gondolnak a Véleményvezér olvasói a hét legnagyobb horderejű bejelentéséről, a magánnyugdíjak…..
bp123456 2010.11.28 21:50:41
@jog-ász: a mai trendeket figyelve aki átlép, az TALÁN kap majd valami nyugdíjat, a ma elvileg várható 20-30%-ára TALÁN még futja majd.
Aki nem lép át ELVILEG megkaphatja az eddigi befizetései után még enk is a töredékét - ha teljesen meg nem szüntetik ezt is (s miért ne szüntetnék meg). A MNYP-beli pénzét ha normálisan be tudja fektetni, s gyűjti még hozzá a 10%-okat, akkor szintén várható legalább ez a 25-30% körüli érték... Ha szerencsés, akkor jóval több. ha nem, akkor esetleg semmi...
Persze, a működési költségek elszálltak. Azokat le kellett volna törni még korábban. De legalább volt fedezet a jövőre. Az állami részben semmi fedezetet nam látok, hiyz 25 év múlva jó, ha lesz 2millió befizető a 4 millió nyugdíjasra - persze, ha azok éhen halnak, akkor kevesebbre kell fizetni...
A sokadik szivatás az egészben a mostani javaslatban a csavar, hogy ha nem akarok semmi változást, csak az élő szerződésemet szeretném megtartani, akkor utazzak, s álljak akár napokat sorban a nyilatkozattételhez.
Egyébként kíváncsi lennék, ha csak a tagok 20%-a, akinek a legtöbb pénze van, nem lépne vissza. Szerintem ez több, mint a bent lévő pénz felét jelentené. lehet, még jóval többet.
Nem szeretem a felsőfokot, mert állandó alkalmazásával megöljük a különbségeket. Most mégis szükségét érzem: a második Orbán-kormány eddigi legsúlyosabb, legtöbb vitára esélyes és egyben legkockázatosabb döntését jelentette ma be Matolcsy György. Az elmúlt húsz év…..
bp123456 2010.11.25 11:18:52
@Joooe: AZ egész magánnyugdíjpénztári rendszer halálra volt ítélve a kezdetektől fogva, csak nem akartuk elhinni.
Mikor bevezették, hirtelen negyedével (na jó, kevesebbel, mert nem mindenkinek kellett belépnie) csökkent az épp kifizetendő nyugdíjakat finanszírozó befizetés mennyisége a nagy közös kalapban. Ami egyébként már akkor is üres lehetett, s más forrásokból - adóbevételek, hitel - kellett kisegíteni. Ekkor kellett volna a nyugdíjakat egységesen csökkenteni. Ezt senki nem vállalta be, fel sem merült. Pedig csak így lehetett volna önfinanszírozó a rendszer.
De ez a mostani zsarolásos megszüntetés egy ocsmány dolog.
Duplán az, hogy közben a felesleges költekezések mennek tovább, semmi megszorítás nincs a láthatáron (10Mrd új stadion, több díszkivilágítás Budapesten, Moszkva tér sürgős felújítása, s tömjük a pénzeket a BKV-ba továbbra is.)
Azonban ezzel a húzással garantálja a Fidesz a következő 4 éves periódust is magának, mert épp ki tudja belőle húzni a következő 3-4-et pozitív gazdasági eredménnyel, aminek mind tapsolhatunk majd...
Én kezdetektől Fidesz szavazó voltam (csak idén nem tudtam elmenni külföldi utazás miatt aminek most még örülök is), de nagyot csalódtam. Azt nem tudom elképzelni, hogy nem borítja ki a bilit ez a kormány az értelmes és becsületes képviselőknél. Mert felteszem, hogy a többségük azért ilyen...