Regisztráció Blogot indítok
Adatok
moviszterdoktor

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kálmán László nyelvész, a baloldali értelmiségi ellenzék ismert tagja összerúgta a port a baloldali Klubrádióval. Nem politikai kérdésben, hanem a józan ész védelmében. A Sugár Ágnes által vezetett hétfői Rakott című műsorban ugyanis egy órán át propagálták a…..
A két recept közül a hummuszt nyilván nem kell nagyon bemutatni, örök klasszikus, de sokféle verzió kering a világban, ideje tisztába tenni a dolgokat. A másik talán kevésbé ismert, a toum (túm) tulajdonképpen egy fokhagymakrém, iszonyú brutális első kóstolásra, de akkor már késő, ha lement az első…..
 A "Kossúth utca" ügye valóságos táblahibacunamit indított el az Urbanistán: küldtetek mókás ajtófeliratot és félrefordított múzeumi ismertetőt is. Persze a legizgalmasabbak a közterületi értelmetlenségek: az Astoria és az Örs aluljárója után itt a Nyugatié…..
moviszterdoktor 2011.09.01 21:25:25
@Thrasher:
Egyrészt van olyan, hogy az ember véletlenül az "n"-t a space-szel együtt nyomja le; ezt a véletlent 10-ből nyolcszor szándékosan elő tudtam állítani.
Másrészt -- ha már olyan nagy a finnya itt helyesírásilag --: hogy is van a dolog azzal a "higyj" szóalakkal?
moviszterdoktor 2011.09.01 23:01:37
@Thrasher:
Ha normálisan vezetsz, nem okozol ráfutásos karambolt, ha normálisan nyelsz, nem megy a falat cigányútra, ha normálisan tárcsázol, nem ütsz mellé a hívni akart telefonszámnak … satöbbi.
A helyzet az, hogy a kezem minden körülmények között az „n” közelében van a szóköz ütésénél, mivel az „n” közvetlenül a space fölött van. Ezen azért hosszan ne vitatkozzunk, ha lehet.
Az teljesen más kérdés, hogy egy ilyen elütés mindennapi és normális egy gyorsan rögzített magánjegyzet esetében, de kapitális hiba, ha valaki – akinek ez a szakmája – a minimális kontroll nélkül vágja az öntapit a hibás szöveggel, egy másik valaki meg ezt így átveszi, gondosan fölteszi a falra, majd derűsen gyönyörködik benne.
Ezzel együtt: előfrodul, vagyis előfodrul az ilyen vagy hasonló bárkivel. És csupáncsak azért csíptem oda, mert utálom, ha valaki azonnal, önnön okosságának és tévedhetetlenségének fényében foszforeszkálva, vérben forgó szemmel és gúnyvicsorral ugrik rá a fórumokon és a blogkommentekben mások hibájára vagy tévedésére. De leginkább azt utálom, ha ez a valaki a ráugrás lendületében legalább akkora tévedést vagy stupidságot produkál, mint az, akit kíméletlenül kritizálni vagy gúnyolni igyekszik.
Nincs igazam?
De.
moviszterdoktor 2011.09.03 13:38:07
@Sir Nyű:
Hehehe, éppenpont azért szóltam hozzá, mert sokaknak, köztük neked is, oly nagy az arcocskája. A rögtönítélő pedig nem az, aki a rögtönítélőket kritikával illeti.

Kamaszmodorosságért meg („helyzi”): mínusz 1 pont.

(Ja, tulajdonképpen q nem fontos, de a métely nem az ujjakat zavarja, hanem a beleket, ami a horizonton rendszerint nem látszik. Ily módon engem a te bélférged a kilátásban a legkevésbé sem tud zavarni. Méxerencse :)) Zsép natop!