Regisztráció Blogot indítok
Adatok
skru

0 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
George R. R. Martin jó katonaként nem szokta kutyázni a Trónok harca, pontosabban a Tűz és jég dala-ciklus alapján készült HBO-sorozatot, sőt, néha olyan dolgokban is megvédi a készítőket, amikben nem kellene. Most sem szart oda, ahol enni kap explicite, de azért a sorozat…..
Az alábbi ügyben természetesen nem lehet felelőssé tenni azt az ügyvédet, aki barátját ajánlotta, a barát  által okozott kárért, de mindenképpen tanulságos az eset. Egy ismert, közéletben is forgó ügyvéd  barátját Dr. X  ügyvédet ajánlotta. Dr. X…..
Mónika számlájáról vélhetően klónozott bankkártyával levettek 563 ezer forintot idén júliusban. Minthogy sms-értesítést nem kért a számlájáról, csak a 6. pénzkivétel után tűnt fel neki a lopás. November végére az is kiderült, hogy OTP-automatákból vették fel a…..
skru 2012.12.06 09:48:17
43. § (1) A jóvá nem hagyott vagy a jóváhagyott, de hibásan teljesített fizetési művelet helyesbítése iránti kérelem esetén a pénzforgalmi szolgáltató köteles bizonyítani - adott esetben a hitelesítés által -, hogy a kifogásolt fizetési műveletet a fizető fél jóváhagyta, a fizetési művelet megfelelően került rögzítésre, és a teljesítést műszaki hiba vagy üzemzavar nem akadályozta.

(2) A jóvá nem hagyott fizetési művelet helyesbítése iránti kérelem esetén a készpénz-helyettesítő fizetési eszköz használata önmagában nem bizonyítja, hogy a fizető fél csalárd módon járt el, vagy a fizetési műveletet jóváhagyta, vagy a 40. § (1) és (2) bekezdésében meghatározott kötelezettséget szándékosan vagy súlyosan gondatlanul megszegte.

44. § (1) A jóvá nem hagyott fizetési művelet teljesítése esetén a pénzforgalmi szolgáltató haladéktalanul köteles

a) megtéríteni a fizető fél részére a fizetési művelet összegét,

b) a fizetési számla tekintetében a megterhelés előtti állapotot helyreállítani, és

c) megtéríteni a fizető fél kárát.

45. § (1) A 44. §-ban meghatározottaktól eltérően az olyan jóvá nem hagyott fizetési műveletek vonatkozásában, amelyek a fizető fél birtokából kikerült vagy ellopott készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel történtek, vagy a készpénz-helyettesítő fizetési eszköz jogosulatlan használatából erednek, a fizető fél viseli negyvenötezer forintnak megfelelő összeg mértékéig a kárt a 40. § (2) bekezdése szerinti bejelentés megtételét megelőzően.

(2) Nem terheli az (1) bekezdésben meghatározott felelősség a fizető felet, ha a kárt készpénz-helyettesítő fizetési eszköznek minősülő olyan személyre szabott eljárással okozták, amely információtechnológiai eszköz vagy távközlési eszköz használatával történt vagy a személyes biztonsági elemek - így a személyazonosító kód (PIN kód) vagy egyéb kód - nélkül használtak, vagy a pénzforgalmi szolgáltató a 41. § (3) bekezdésében foglalt kötelezettségének nem tett eleget.

(3) A pénzforgalmi szolgáltató mentesül az (1)-(4) bekezdés szerinti felelőssége alól, ha bizonyítja, hogy a jóvá nem hagyott fizetési művelettel összefüggésben keletkezett kárt a fizető fél csalárd módon eljárva okozta, vagy a kárt a 40. § (1) és (2) bekezdésében meghatározott kötelezettségeinek szándékos vagy súlyosan gondatlan megszegésével okozta.
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
A történet alighanem ma már minden hírérzékeny magyar újságolvasó-internetező számára ismert. Páratlan botrányként tálalja a román sajtó, hogy a pénteken Csíkszeredában lejátszott román-magyar válogatott jégkorongmérkőzésen a román válogatott magyar nemzetiségű tagjai…..
Az alábbi kérdés egy konkrét jogi problémát vet fel, Zugügyvéd szerint az ilyen szerződés kötelezi a tulajdonosokat is, jogutódként.Tisztelt Zugügyvéd!  Egy ingatlant tervezünk bérbe venni, amelyre a szerződést az ingatlanban tulajdonrésszel nem, csak holtig tartó…..
skru 2011.11.03 10:03:43
"(...) a haszonélvező által kötött szerződés a haszonélvező halálával nem szűnt meg, hanem abba a tulajdonos felperes került bérbeadói pozícióba. A Ptk. 157. §-ának szabálya a haszonélvezetről, annak tartalmáról, valamint a haszonélvező és a tulajdonos viszonyáról rendelkezik. A (4) bekezdés szerint a haszonélvezeti jog korlátozott időre és legfeljebb a jogosult élete végéig állhat fenn. Ennek alapján a haszonélvezőknek a perbeli ingatlanon fennállt haszonélvezeti joga a halálával megszűnt, abban jogutódlás sem következhetett be. A Ptk. 157. §-ának (1) bekezdése alapján a haszonélvezőt megillető hasznosítási jog keretében kötött bérleti szerződés nem, csupán a haszonélvezet szűnt meg a halállal.
A Ptk. 323. §-ának (1) bekezdése szerint, a jogosult halála akkor szünteti meg a szerződést, ha a szolgáltatás kifejezetten az ő eltartására irányult, vagy kizárólag az ő személyes szükségleteinek fedezésére lett volna alkalmas. Ennek alapján, illetőleg a bérleti szerződés erre vonatkozó rendelkezése hiányában a bérbeadó halála a bérleti szerződést nem szüntette meg. A haszonélvezőként bérleti szerződést kötő személy halálával - miután a korábban elmondottak szerint a haszonélvezet megszűnt - tovább nem áll fenn az a korlátozás, amelyet a Ptk. 157. §-ának (2) bekezdése jelent, s a tulajdonos a tulajdonjogából fakadó jogosítványokat immáron gyakorolhatja. A haszonélvező halála a bérleti szerződés alanyait illetően azzal a következménnyel járt, hogy a továbbiakban abban bérbeadóként a tulajdonos szerepel."

(BH1997. 279.)
Rájöttem! Részvények 2011.09.01 09:00:00
A tőzsdén bárki, akinek van egy kis sütnivalója szerencsét próbálhat. Elsőre bonyolultnak tűnik az értékpapírok vásárlása és eladása, de ha egy ideig figyeljük melyik részvények ára emelkedik illetve süllyed, gyorsan ráérezhetünk, hova is érdemes a pénzünket fektetni.…..
A West Balkán-tragédia áldozatainak hozzátartozói pert indítanak. Kár, hogy már most tudni: kártérítésre alig számíthatnak. (Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI) Ahogy korábban megírtuk, felüdülés volt látni a rendőrség reakcióját a West Balkánban történt tragédia…..
Napi Maflás TÚL A SPORTON 2011.01.25 07:41:00
 Már több kommentben szóba került a sportszerűség. Mindenkinél másutt húzódik a határ. Az ökölvívásban sportszerűtlennek számít a rúgás, a Muay Thaiban a földharc, a judóban, birkózásban az ütések…a szabályok mindig keretek közé szorítják az embert, és…..
Abcúg 80s! SZEX 2010.10.07 17:50:00
 SUPER, ELÖLRŐL-HÁTULRÓL  A bozontos dánokkal még egy gellérthegyi, panorámás lakásban is nagyon kellett vigyázni. Pontosabban nem is velük, hanem rájuk. Ha ugyanis a Super 8-as vetítőben valamiért megakadt a film, akkor egy másodpercen belül szénné is égett az adott képkocka, aztán annyi –…..
From: Hegedűs Dezső Date: 2010/03/13 Subject: Felkelő Nap autóshétvége To: klubtatsu@klubtatsu.hu   Sziasztok!   A Klubotok által szervezett japánautós hétvégével kapcsolatban érdeklődöm. Nekem egy négy éves 3-as Mazdám van, a neve SZAR - de csak a rendszám miatt ami…..
Fighter Ha késsel támadnak ránk 2010.02.25 23:25:00
Néhány poszt erejéig a késes támadások témakörével fogunk foglalkozni: először megnézzük, milyen esélyeink vannak kés ellen, majd azt is, hogy mit tehetünk ilyenkor. Senki sem nyerhet kés ellen fegyvertelenül, mondják. Általánosításnak tűnhet, de az egyik leggyakoribb tévhit…..
skru 2010.03.03 11:29:36
Óriási és nagyon hasznos áttekintő írás jelent meg a krav-magás blogon Gyepesi Áron pszichológus, G3 szintű krav-maga civil instruktor tollából, amit köszönettel euúttal is közölhetünk mi is, az eredeti itt olvasható. Képzeljük el a következő jelenetet: egy kellemes…..
Dezsőmail Subject: Tali 2010.02.15 08:21:00
From: Hegedűs Dezső Date: 2010/02/13 Subject: Tali To: Bogi UnDR96.9 Szia Bogi! Akkor, ahogy megbeszéltük, ma este 19h Kodály tér! ;) A szobornál várlak, megismersz majd, szürke kabát, szürke sál (ha esik, kék ernyő, Moore logóval - ott dolgozom, azért), de tudod mit? Lesz nálam…..
From: Tasnádi Kászon Date: 2010/01/25 Subject: Csülöktúra Prága To: Hegedűs Dezső Helló Dezső! Mikiékkel szervezünk egy prágai csülöktúrát, lenne kedved jönni? Március 13-15 (a hétfő ugye munkaszüneti nap), 2 éjszaka. Josefovban van egy dupla apartman, Miki már lekérdezte,…..
A most következő Top 10-es lista természetesen szubjektív és vitatható, jóllehet ad egy kis támpontot arra nézve, mikor szeressünk – utólag – egy gólt: ha szép, vagy ha fontos (értsd: emlékezetes meccshez fűződik). Nagy sóvárgásunkban a régi sikerek után persze,…..
From: Hegedűs Dezső Date: 2009/11/21 Subject: Keresztmamának Anyuval (Irikével) kapcsolatban To: Sándor Péter Üdv Péter bácsi! Marika nénit keresem levelemmel, kérem hogy ültesse a gép elé és mutassa meg, hogyan kell válaszolni egy e-mailre. Ha nem bánja, családi ügyekről lenne…..
Tardai történetek Nyolcvankettő 2009.12.18 10:00:00
Beszarsz, bazmeg, megvan a Kismisike! Konkrétan a Misi is beszart, azt mondja, annyit rikácsolt a szülésznő, hogy nyomja, nyomja, rá meg már a hajnali riasztástól, hogy Mihály-Mihály, elfolytam, hozz egy türcsit, ne is-ne is, a lila sporttáskát, rájött a beszarás, nem csak a…..
skru 2010.02.05 12:34:24
Visszaélés történhetett a kormányzati légpárnakopterek szervizelésére és üzemanyag-ellátására kiírt tenderen – állítja Süvegessy-Tóth Zebulon az ellenzéki Magyar Párt frakcióvezető-helyettese. A közbeszerzési eljárást a Strabgép-Shellnyeftgaz konzorciuma nyerte, az…..
skru 2010.01.13 14:52:29
Új év, új rádió: új hullámsávon, de az évtizedek óta megszokott frenetikus stílusával folytatja munkáját Jáksó László. Az ötvenes éveibe lépve is fiatalos, dinamikus, sokak által közkedveltnek tartott sztár maga erősítette meg értesülésünket, amiről a környezetéből…..
Annyi jobbnál jobban összeállított évtizedes listával találkoztam az utóbbi napokban, hogy nekem is megjött a kedvem az összegzéshez. A legjobb filmek méltatásával már rengetegen foglalkoztak, és a végeredmény igazából nem lett túl változatos, a legtöbb helyen rendre ugyanazok…..