Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Horváth Péter

30 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hát ezt az edzést most beáldoztam a tisztelt olvasóközönség kedvéért! Három nap alatt már harmadszorra megyek ki a Yoyogi parkba futni, és olyan mesés a hangulata, hogy úgy éreztem, mindenképpen meg kell osztanom! Ez viszont azt is jelenti, hogy 50 méterenként álltam meg fotózni, így az edzéstervet…..
 Tizennyolcadik alkalommal vagyok Japánban. Jártam egy csomó helyen, vannak itteni barátaim, pötyögöm a nyelvet. Itt vizsgáztam 2. és 3. dan fokozatra aikidóban, elképesztő történeteim vannak, de egy dolgot még nem próbáltam soha: kapszulahotelben még nem aludtam!  A történet ott kezdődik, hogy…..
- Egy átlagember mennyi idő alatt futja le a maratont? - Egy átlagember nem fut maratont! Ezzel a klasszikus szóviccel indítom a mai blogomat, amelyben azt szeretném boncolgatni a kényelmes érthetőség határáig, hogy úgy nagyjából mennyi az az átlagos idő, amennyi alatt egy futó lefut egy maratont,…..
Mottó: „If running is difficult, run more“ Az ezen a fórumon eddig megjelent 26 bejegyzésemben szinte kivétel nélkül a pozitív oldalról megközelítve próbáltam meg leírni a futással kapcsolatos élményeimet, tapasztalataimat és véleményemet. Most úgy döntöttem, hogy ebben a sportban - és kiváló…..
Ezen írást Emil Zátopek csehszlovák maratonfutó, négyszeres olimpiai bajnok emlékének ajánlom! Azt mondják, hogy pont olyan rondán futok, mint ő! Átfutni egy maraton célvonalán, úgy, hogy ezzel egy hónapokig tartó felkészülés után teljesíted az álmod, közben emberek ezrei tapsolnak neked - és…..
Londonban a tizenkettedik maratonomat futottam a hétvégén, ezen belül pedig a Majors-ökből, azaz a világ hat legnagyobb presztizsű maratonjából a negyediket. Aki olvasta a korábbi bejegyzéseimet, az tudja, hogy nem sikerült jól a felkészülési időszakom, így csak az a cél vezetett, hogy végig…..
Ezen a hétvégén, vasárnap rendezik a TCS London Marathont.  Arra gondoltam, hogy kicsit utánanézek, és összeszedem a legfontosabb tudnivalókat róla.   Először is érdemes a megfelelő helyre tenni a nagy versenyek között. Ezalatt leginkább a Abbott World Marathon Majors-t, tehát a világ hat…..
Most hétvégén futom a TCS London Marathont. Ez lesz a sorban a tizenkettedik, a hat Majors közül pedig Berlin, Boston és Chicago után a negyedik. Ez a tavaszi nagyversenyem, joggal feltételezhetné ezért bárki, hogy a megfelelő felkészülés után, tökéletes fizikai és mentális állapotban vágok majd…..
Úgy eltelt egy hónap, hogy észre sem vettem, röviddel ezelőtt még március eleje volt, most meg már a cseresznyevirágzást nézik Japánban, ami az előrejelzéshez képes egy héttel csúszott a váratlan hideg idő miatt, így aztán hiába voltunk kint szűk családi körben, a teljes pompáját nem sikerült…..
Horváth Péter 2024.04.08 12:13:16
@Mesterséges Geci: nem fázom. Én is biciklizek valamennyit, ha nem is sokat, de ott sokkal jobban fel kell öltözni, mint a futásnál. Emlékszem, 10 fokban is komolyan kell figyelni, hogy ne fázzon a biciklin az ember felsőteste.
A futás más.
Maratont futni hatalmas élvezet! Maratont futni elképesztően fájdalmas! Ennek ellenére maratont leginkább nem mazochisták futnak! De végül is kik futnak maratont? És végtére hogyan jut el az ember gyereke oda, hogy elhatározza, hogy lefutja, és ezután belevág a felkészülési időszakba, ami - bár ő…..
Kezdjük egy mondatnyi száraz matekkal! Talán senki számára nem nyilvánvaló, de tény, hogy 1 óra futás, kocogás vagy bármilyen edzés csak 4,17%-a egy napnak! Persze, vannak olyan kötelező kűrök a mindennapokban, mint például a munka, gyereknevelés, alvás és egyebek, de ettől még elmondható, hogy nem…..
Mielőtt továbbmegyünk a témában, hogyan kezdjünk el rendszeresen futni, és elmerülünk a legfontosabb szabályok taglalásában, röviden összefoglalom, hogy mire jutottunk eddig az előző két blogbejegyzéssel. Honnan is indultunk? Onnan, hogy milyen jó lenne néha kimenni futni! A baj csak az, hogy nagyon…..
Miután az előző blogbejegyzésem játszi könnyeséggel ütötte át az ezres olvasottságot, és már az ezerötszázas csúcsokat ostromolja, két következtetést kell levonnom ebből: - az első, hogy az embereket láthatólag nagyon érdelki, hogyan kell teljesen amatőrként elkezdeni futni. Felteszem, ennek az az…..
A múltkori blogomban arról írtam, hogyan lehet bekerülni a világ legrangosabb maratonjaira. Biztos, hogy érdekes olvasmánynak bizonyult sokatok számára, mert a második legolvasottabb cikkem lett, de azért gyanítom, hogy műfaja leginkább szórakoztató irodalomnak tűnhetett, mert abból az írásból…..
Az Abbott World Marathon Majors, azaz a világ 6 legrangosabb maratonját tömörítő versenysorozat jelenleg a következő helyszínekből áll: Berlin, Boston, London, New York, Chicago és Tokió. Ezekre a versenyekre nem egyszerű a bejutás, hiszen komoly feltételeknek kell megfelelni, de a hat „Nagyvad“-on…..
Van egy olyan mondás futókörökben, hogy a maraton fele 30 kilométernél van. Én is sokat mondogattam ezt korábban, mert elsőre hallva viccesen és mégis egyből érthetően át tudja adni azt a tapasztalást, hogy a végső 12 kilométer milyen megterhelő tud lenni. Azonban az utolsó versenyeim alkalmával rá…..
A múltkori írásomban elmélkedtem a legegyszerűbb maratoni stratégiákról a célidő és különböző tempóbeosztások tekintetében. Beszéltem a bakancslistás futásról, az egyenletes sebességről, a folyamatosan lassuló tempóról és a negatív splitről, ami talán a legnehezebb stratégia mind közül. Elővettem…..
Maratont futni nagyon megterhelő! Még akkor is, ha hosszú hetek, hónapok munkájával fizikailag arra készítettük fel magunkat, hogy lefussuk a távot, és nem számít az időeredmény. A terhelés pedig még inkább növekszik, ha ennél magasabb elvárást tűztünk ki, például van meghatározott célidőnk, vagy…..
Be kell, hogy valljam, hogy féltem ettől a maratontól! Általában a felkészülés során ahogy közeledik a verseny időpontja, úgy szoktam egyre izgatottabb és eltökéltebb is lenni, ez a természetes módja annak, hogy lelkileg is ráhangolódjak az eseményre. Aztán amikor az utazásra került a sor, onnantól…..
Szóval Csikágó! Biztosan sokan nem értenek velem egyet, vagy gúnyosan mosolyognak a nyomoromon, de nekem ez a város nem tetszik! Túl amerikai, azt hiszem, de nem a jó, hanem negatív értelemben. Tegnap reggel elmentem felvenni a rajtszámot, és mivel sikerült olyan idiótának lennem, hogy egy bukaresti…..
  Ha egy tervünk, amire ennyi időt készültünk, sikerül, büszkék vagyunk magunkra. Ha nem, azt is el kell fogadni és tovább kell lépni. Nekem ez ma nem jött össze, két helyen megsérültem, folyamatos vádligörccsel küzdöttem a táv második felében, így aztán a tavalyinál 5 perccel rosszabb eredmény…..
  Másnap reggel indultam vissza Kiotóból Tokióba. Még most pontosítanom kell magamat a shinkansenek sűrűségével kapcsolatban. Az alábbi képen csak a Tokióba indulókat vonatok listája látható. Kis matekkal ez azt jelenti, hogy 200 km/órás sebességgel és óránkénti 10 vonattal számolva átlagosan 33…..
Leszálltunk Japánban, imádom, szeretem, fel vagyok dobva! Nem tud olyan fárasztó lenni az út, hogy ne akarjak kiugrani a bőrömből örömömben minden alkalommal, hiába ez a tizenegyedik! Őrült szerencsém volt a tokiói járattal, mert a gép még félig sem telt meg utasokkal, a hátsó fele meg egyenesen…..
1. Stirlitz tudta, hogy sokan lesznek, de ennyi emberre mégsem számított. Látott képeket korábban, hiszen minden futó leellenőrzi az útvonalat, az emelkedőket, a korábbi évekről szóló blogokat, mert minden információ fontos lehet a futás közben, és minél többet tud az eseményről annál kevesebb…..
  Sokan gondolják magukról, hogy ők nem tudnak, pláne nem szeretnek futni. Alkatilag nem alkalmasak rá, fáj itt-ott, nagyon fárasztó, kellemetlen érzés, kell ahhoz valami ’többlet’, hogy valaki rendszeresen fusson, ők soha nem tudnak gyorsan futni, akkor meg minek, nincs idejük, rossz a térdük,…..