Regisztráció Blogot indítok
Adatok
maisel

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legyen szó költözésről vagy felújításról, minden, az otthonodban történő változásnál érdemes figyelembe venni pár alapvető kérdést, hogy a végén egész biztosan olyan életteret alakíts ki magadnak, ahol öröm lenni, és ahol mindennek és mindenkinek jut hely. Összeszedtem azt a hét pontot, amelyek…..
Imádom a halakat, pedig tudom: itthon kevesen szeretik (sajnos). Meg is értem, hiszen az iszapízű -a "hagyományokat" szem előtt tartva és csak karácsonykor készített- felejthető halászlén és az ilyen-olyan halrudacskákon kívül talán csak a paprikás lisztbe forgatott hekk, amit…..
maisel 2016.04.06 14:00:14
@Mitzi von Küche: Mi is!Kedvenc halam!
Itt az ideje a tavaszi nagytakarításnak, ezért a vegyszermentes és persze olcsó tisztítószerek után most újabb 5 tuti tippet mutatok nektek, amit bevethettek a takarítás alatt. Illatos otthon Tegyél néhány kanál vaníliakivonatot egy bögrébe, (olyanba, ami bírja a sütőt!) és ezt süsd egy órán…..
maisel 2016.03.31 17:29:52
Aki tudatosan sportol, az biztosan nyújtással kezdi az edzést. A jóleső feszülés kellemes érzéssel tölt el minket, a stretching rítusa biztonságot ad, és azt gondoljuk, mi aztán tényleg mindent megtettünk testünk védelme érdekében. Azonban bármennyire is hihetetlen, a legújabb kutatások azt…..
"A jó kávé elengedhetetlenül szükséges egy újabb, megint csak semmittevésbe fulladó nap kezdetén. Az illata csábító, az íze édes, és mégis keserűség és sajnálkozás marad utána. És ebben, vitán felül, csakis a szerelem örömeihez fogható."  - Anthony Capella  A kávét…..
Fehér kivitelben jelképe a békének, szelídségnek, gyengeségnek, szentléleknek. Elvakult szerelmes viszonyban klasszikus becenévként használatos, és mi sem természetesebb annál, mint hogy az egymás társaságát élvező párok turbékolnak.Városi megjelenése azonban kevésbé…..
maisel 2015.08.26 14:51:35
" Az újságíró különös figyelemmel jár el minden olyan esetben, amelyben az érintett szereplő valamiért nincsen abban a helyzetben, hogy saját érdekeit teljes mértékben képviselje (kis- és fiatalkorúak, büntetés-végrehajtási intézetek lakói, fogyatékkal élők, Magyarországon tartózkodó külföldiek stb.). "
forrás:
index.hu/impresszum/onszabalyozo_etikai_iranyelvek/
Gondolom, a blogokra ez nem vonatkozik????????????
és ez címlapon????????itt tartunk?mi lesz ,ha egyszer mi kerülünk ilyen helyzetbe?Ha ennivaló,létbiztonság hiánya miatt menekülnünk kell valahova?
A menekültprobléma komoly dolog, a megoldás nem tudom, hogyan és mi lehetne. Egyszerűen fogalmam sincs. De egy biztos, ha a családod éhezik vagy veszély fenyegeti, akkor ha nincs más kiút, menekülsz. Persze ez nem jogosít fel törvényszegésre,szemetelésre stb, de lehet,hogy van az a pont ,ahol elvész az önkontroll. Talán mégis össze kéne ülni sok okosnak, akiknek az a fő gondjuk,hogy kell-e akácfa Magyarországra, (meg hogy nem lehet lékelni a piacon a a dinnyét stb...) hogy valahogy megoldást találjanak....
maisel 2015.08.26 15:23:31
@protézisesh: Nem csak innen tájékozódom, kérlek. De nem keverem össze azzal,mikor apa elmegy dolgozni külföldre egy jobb állásba, hogy jobb anyagi körülmények között éljünk a mostaninál,és hamarabb kifizethessük a hitelt. Ez nem erről szól. Ez egy interkontinentális probléma,és hangsúlyozom,nem tudom rá a megoldást. De azért van itt néhány gyerek is... engem mindenesetre aggaszt, hogy a gondokat nem helyi segítséggel próbálják megoldani.Persze be lehet-e egy ország belügyeibe avatkozni? ha van olaj,stb.,általában szabad,ha nem,kutyát se érdekli.
Az, hogy lassan vége a nyárnak, szerencsére egyáltalán nem érinti a Balaton legjobb éttermeinek nagy részét. Egyre többen vállalják be ugyanis a szezon meghosszabbítását, illetve a téli…..
Bochkor Gábor még februárban szólta le Kobajasi Kenicsiró hangmestert, hosszan kifejtve, hogy a karmesterség egy blöff, nyilván semmi értelme, hiszen a zenekar karmester nélkül is tud játszani, fölösleges egy bottal hadonászni előtte. Ráadásul Japánban sztárnak lenni nem egy nagy…..
maisel 2015.05.07 16:52:58
@Drago Brutic: "pusztító tirpákság" ....Grrrr, tessék szíves lenni a tirpák szót nem szitokszóként használni!
A Becoming Minimalist bloggerének, Joshua Beckernek a szülei kisebb házba költöztek, majd Joshua elbeszélgetett az anyjával, Patty-vel arról, hogy miért hozták meg ezt a döntést. Beszélgetésükből az derült ki, hogy az emberek 5 fő ok miatt vesznek nagyobb házat,…..
"Nem baj, ha elfogy a Föld ivóvízkészlete, majd iszunk kólát."Ne dőlj be a drága tisztítószerek reklámjainak! Takarítsd ki a WC-kagylót pillanatok alatt, egyszerűen KÓLÁVAL. A lenti videón mutatjuk, hogy kell ezt csinálni.Ha pedig valaki azt gondolná, hogy a kóla drágább, mint…..
Nem nézzük le, hanem lenézünk Bécsre. Azért az egy kicsit más. Van különbség, nem vitás. Top helyek, ahonnan remek kilátás nyílik a városra. Mágnesként vonzza az embert a panoráma, hogy a várost madártávlatból nézze és rácsodálkozzon az épületek tetejére. Hogy lássa a lentről láthatatlant. A város…..
maisel 2015.03.14 16:39:34
Miután elcsodálkoztunk rajta, hogy a világ legrégebbi bumerángja Lengyelországból került elő, (http://kulturbakancslista.blog.hu/2015/01/26/kr_e_18_000_bumerang) kóstoljunk meg egy lengyel specialitást, amit világszerte ismernek. (Valószínűleg mindenkinek egyértelmű, hogy a…..
Az év örömteli eseménye, hogy mintha magára talált volna a független magyar sajtó, volt bőven oknyomozás, leleplezés. A firkászok egy része tette a dolgát, adatokat pereltek ki, utánamentek a hatalom mutyijainak, lopásainak, ahogy kell, kalapemelés előttük. Ezzel együtt viszont…..
A hihetetlenül zsugorodó ember című, Richard Matheson (Legenda vagyok) tollából kipattant történet kicsit sem meglepő módon arról szól, hogy egy férfi (név szerint Scott Carey) hihetetlen módon zsugorodni kezd. Mitől? Egy titokzatos, sugárzó ködfelhőtől, amibe emberünk hajója…..
Bár nem igazán szoktam év végi összegzéseket tartani ( a „megszokott” túlértékelt listánkon kívül), idén elérkezettnek tekintettem azt a pillanatot, amikor én is belecsapok a lecsóba, és megpróbálom összedobni az idei megtekintett filmek közül a legjobbakat. A válogatás…..
Pálfi György a Taxidermiával már megmutatta, hogy bizony az egyik legtehetségesebb magyar rendező. A mostani filmje a Final Cut meg megmutatta, hogy forgatás nélkül is tud szórakoztató alkotást adni nekünk nézőknek, és ez több mint dicséretes. A Final Cut több száz filmből…..
maisel 2013.12.17 15:23:48
Adott egy bulvármagazinnál kisebb méretű, ám meglehetősen nagyobb terjedelmű nyomdaipari termék (későbbiekben egyszerűen csak „könyv”). Nem, most nem kell hozzá sem kényelmes fotel, sem puha pléd, mert most nagyon nem olvasgatni fogunk! Könyvmolyok most inkább ne nézzenek ide!…..
maisel 2013.11.06 16:14:52
Nem tudom miért jött létre ez a szakácskönyv. Van benne nem kevés recept, szépen, képpel. Miért kerül bele a felsorolásba? Mert megvan otthon és szakácskönyvet az ember nagyon nem szívesen dob ki. Remélem legalább egy recept felkerül majd a gasztro-bakancslistánkra, hogy ne…..
TComment Ezzel valaki jól járt 2013.04.04 08:41:04
Bántam, hogy nincs nálam annyi pénz, hogy megvegyem a feleségemnek*, mert ha van tuti vétel, akkor ez az volt. Pedig csak egy öreg, vacak Ford. (* valójában magamnak.) Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Cigányvadászat-per 131.850 forint 2012.10.28 18:19:34
„Gyere – int a rendőr – semmi baj nem lesz”. Kissé riadt a finom vonású, fekete hajú copfos, kiskamasznak látszó tizennyolc éves lány. A rendőrség „előállította”, átadják a bíróságnak, a szünetben még a vécéhez is elkísérik, azután felszívódnak, nem várják…..
maisel 2012.10.29 09:26:29
@kúrórudi: a mostani 9. évfolyamnak 16 év, a felmenő évfolyamoknak még 18 éves korig kell suliba járni. Amelyik tanévben betölti a tanuló a 18. életévét,annak a tanévnek a végégig tanköteles. de ez sokukat nem izgatja,származástól függetlenül...és ezt szeretik kijátszani az ún. magántanulói státusz kérvényezésével,ami nagy sz.... és onnan kallódnak el igazán...
a többivel nagyjából egyetértek,évek óta fogalkozom velük,pontosan leírtad joszifnak írt válaszodban,hogy mi lehetett,én is erre tippelek.
Mindenekelőtt üdvözlet mindenkinek itt, az új otthonunkban! Remélem, jól fogjátok magatokat itt érezni (én nagyon izgulok...), a környezet mindenesetre szerintem csodás, a tartalom pedig marad a régi, illetve a következő hetekben terveim szerint lesz majd némi bővülés. Nem is…..