Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pryor

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bármiről is legyen szó, mániákusan szeretünk keseregni. Bezzeg Ausztriában milyen nagy a rend, Svédországban milyen jó a közbiztonság, Angliában milyen pompás a gyep. Miért nem a dán adórendszert emlegetjük, ami megtriplázza egy új autó árát?Gazdasági cikkünk blogposztja...
pryor 2011.08.29 14:59:48
Sziasztok!

Rendszeresen olvasni szoktam az egyes cikkek után írt kommenteket, eddig nem reagáltam soha, de most úgy éreztem pár sort nekem is kell írni!
Sajnos jó "magyar szokás" szerint mindenki egymásnak esett, zsigerből jön az a mentalitás, hogy aki nem ugyanazt a nézetet vallja, vagy ugyanúgy vélekedik dolgokról mint én az kapásból hülye. pedig ha figyelmesen olvassátok a kommenteket jól kivehető, hogy mindenki más szemszögből világít rá az adott problémára és a többségnek igaza van az általa leírt dolgokat illetően.

Valóban külföldön sincs kolbászból a kerítés, van Münchenben ismerősöm nekem is aki igaz belvárosban 800 EUR-ót fizet havonta a 38 m2-es garzonlakásért! Ugyanakkor ha ott valaki becsületesen szorgalmasan dolgozik, idegeskedés és stresszelés nélkül kényelmesen meg tud élni anélkül, hogy azon rágódna havonta, hogy miből fizeti ki a következő törlesztőrészlet(ek)et, vagy mondjuk a fűtésszámlát!
És ez ami óriási különbséget jelent, hogy amint már elhangzott korábban "Lehet élni!" anélkül, hogy a napi életed görcsölés, számolgatás, túlélés legyen!
Mindössze ennyi a különbség a nyugat és kelet között!
Persze aki meg olyan baromságot bevesz, hogy mondjuk 3500 EUR-ót keres mondjuk egy takarítónő az meg is érdemli a sorsát!

U.I.: Ugyanakkor minket sem vigasztal az a tudat, hogy pl. tőlünk keletebbre Ukrajnában sokan pl. 1 kg. kenyeret sem tudnak venni a nyugdíjukból, amiért egy egész életen át dolgoztak!
Vagy az sem vigasztal senkit itt, hogy mondjuk egy afrikai gyerek le tudja élni úgy az életét, hogy még csokoládét sem evett soha!
Szóval tényleg minden viszonyítás kérdése!