Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ferdinandus

0 bejegyzést írt és 253 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Tudom, hogy ez nem betegség hanem egy átmeneti állapot,csak még elfogadnom,megértenem nehéz, főleg amikor rajtam van. Sokat olvastam róla, mások hogyan élik ezt meg, milyen tüneteket tapasztalnak, hogyan lehet ezen túljutni, akkor sikerül is megnyugodnom, de még is amikor rám…..
Ferdinandus 2018.06.16 16:39:16
@Zsanett Lichtenfeld: szia! folyamatosan,javulás nélkül fennáll az állapot, vagy inkább epizódok formájában jön elő? orvosi segítségét kértél már esetleg? üdv!
Ferdinandus 2018.09.09 00:49:52
@ebiubi: köszönöm ezeket a megnyugtató és hasznos sorokat. sokat segített.

megkérdezhetem, hogy te hogy érzed magad mostanában? illetve van valamiféle módszer (terápia, bármi), mely a "tünetek" enyhülését hozta számodra?
Ferdinandus 2018.09.29 17:52:58
@ebiubi: örülök, hogy jobban vagy. most már én is kezdem megérteni, hogy a kiváltó okokat,a körülményeket kellene feltérképezni majd rendbe tenni. talán egy pszichoterápia is hasznos lehet ebből a szempontból. azóta új munkahelyem lett, talán egy kicsit kevesebb a stressz is.

úgy vettem észre,hogy a fórumozás, eszmecsere nekem is sokat segít. az angol nem probléma, de valamiért még hatékonyabb, ha az anyanyelvemen olvashatom el mások tapasztalatait (ezért is örülök ennyire ennek a blognak). a pánikrohamokkal ugyanúgy vagyok, ahogy te is. szinte már örülök, ha időnként visszatérnek a klasszikus pánikrohamok,mert ilyenkor a DP/DR tünetek valamelyest alábbhagynak. olyan mintha a két jelenség intenzitásának szorzata állandó lenne. :-)

az ún. "külvilági" érzések mostanában nem annyira jellemzőek, inkább valamiféle szekunder hatások, melyeket, amelyekhez hasonlóakat néhány korábbi bejegyzésedben te is felsorolsz. nyomasztó, filozófiai jellegű problémák és kételyek gyötörnek folyamatosan és olyan, mintha az érzelmeim és a gondolataim struktúrája gyökeresen megváltozott volna (lásd. az általad említett "új operációs rendszer"-hasonlat). sokszor azt tapasztalom, hogy hirtelen mintha valamilyen logikai pozitív visszacsatolásba kerülnének a gondolataim, majd egyre gyorsabban és gyorsabban váltakozni kezdenek. ezt nagyon erős rosszullét kíséri,melyből csak mesterséges figyelemeltereléssel lehet kitörni.

végül megosztok néhány számomra bevált praktikát én is, hátha segítség lehet másoknak:

- pozitív, amolyan harmóniát sugárzó, "gyógyító" filozófiai írások olvasása. nehéz ilyet találni, mivel a filozófiai fejtegetések általában csak még lejjebb húzzák az elmét az őrületben. elsősorban a tradicionális vallásokkal kapcsolatos lelkiségi írások, illetve a metafizikai tradicionalizmus szellemi hátteréhez köthető elmélkedések tartoznak ide. úgy vettem észre, hogy a szorongató gondolatokat inkább az általam disszonánsnak, kifordultnak látott modern és posztmodern filozófia indukálja. véletlenül találtam is egy oldalt, itt (és az itt idézett íróktól) egész jó gondolatokat lehet olvasni: www.arsnaturae.hu

- zeneterápia klasszikus zenével

- tudományos cikkek, könyvek olvasása. a tudomány összefüggéseinek szemlélése szilárd, biztonságot nyújtó szellemi talajt biztosít a képlékeny mocsárral szemben.

- rendszeres testmozgás, természetjárás
Korábban írtam arról, hogy a Facebook hogy tiltotta, és törölte az Ateista és Agnosztikus Klub eredeti oldalát a Facebookon. Ezzel több ezer like-olót vesztettem, egyébként a Facebook maga is vesztett egy kicsit, hiszen ennyivel kevesebb forgalma van. Meg sem kottyan nekik, de ha ezt rendszerszinten…..
Ferdinandus 2018.08.20 19:11:52
@szemet: igen, ez egy nagyon érdekes jelenség. "Iróniaparódiának" is nevezik, és rendkívül szórakoztató tud lenni, ahogy a legtöbben nem ismerik fel és tátott szájjal rohannak bele a f*szerdőbe. Mindenesetre én a tiltások miatt feltételezem azt, hogy időnként azért csak-csak betalál a szarkazmusom.
Ferdinandus 2018.08.20 19:17:50
@Ferdinandus: hiszen lényegében a nagy semmiért tiltanak ki, ahogy írtam is. Közben elolvastam a fent belinkelt kiváló 444-es cikket a moderációról. Így már tökéletesen világos minden. Néhány hétköznapi emberek szubjektív értékítéletének van alárendelve a rendszer. A szabályok ugyan egységesek, viszont ezek alkalmazása nem mindig helyes. Ezek hibapontokat eredményeznek, melyek egyben a moderátorok munkájának minősítésére szolgálnak.
Ha nem hangzana túl nagyigényűen, azt írnám: az alábbiakban erkölcsfilozófiai, sőt erkölcsteológiai kalandozásokra szeretném meghívni a kedves Olvasót. Hogy elővételezzem: elgondolásom lényege, hogy létezik egy éretlen, archaikus erkölcsiség, amitől felnőtt korban is sokan szenvednek, viszont…..
Ferdinandus 2018.07.20 17:23:20
@Déli pályaudvar: Értem. Az enciklika és a hagyományos tanítás ellentmondása számomra is világos. Kifejezetten a szándék és az erkölcsi megítélés viszonyára voltam csak kíváncsi. A világban szinte mindig csak a következmények alapján ítélnek, ami elég lehangoló jelenség.
A kép félrevezető illusztráció: ha az Univerzum tökéletes szimuláció, akkor éppen, hogy semmit nem veszünk észre. A tökéletes szimuláció valóság. Az az elképzelés, hogy a világunk szimulált, nem új, a sci-fi egyik klasszikus témája, és az ötlet mestere volt például az a Philip K. Dick, akiről…..
Ferdinandus 2018.06.23 22:11:07
@szemet: azért vetettem fel a kérdést, mert mostanában valahogy különösen erős bizonyságot érzek a szimulációs hipotézis igazságtartalmával kapcsolatban. olyan mintha a feltételezett szimulációt végző feltételezett intelligencia éppen most kezdené kinyilatkoztatni magát, de csak fokozatosan erősödő egyértelműségben. azon tűnődöm, vajon ez mennyiben tekinthető a szimuláció mellett álló komoly bizonyítéknak, illetve mennyiben csupán az elmém játékának. olvastam ugyanis, hogy bizonyos stresszhelyzetekben érezhetnek az emberek hasonlót, de ez inkább a valóságérzés torzulásának tudható be, semmit a szimuláció melletti csalhatatlan bizonyítéknak.

a problémát boncolgatva csakhamar az általad is vázolt dilemmákba ütköztem. minden szilárdnak tűnő bizonyítékkal szemben felsorakoztatható egy legalább olyan bizonyosnak tűnő ellenérv, ezért képtelenség dűlőre jutni a kérdésben. eltérő valószínűséget rendelhetünk a különböző vélekedésekhez, de egyikhez sem 100 %-ot.

Illetve azon gondolkodtam még, hogy - éppen a fentiekből kifolyólag - az esetleges szimulációnak sem kell feltétlenül számunkra negatív következményekkel járó állapotnak lennie. Az ember hajlamos azt gondolni, hogy a szimuláló entitás a mi szempontunkból szükségszerűen gonosz, és szándékai alapvetően ártó jellegűek.
A BIBLIA ARRA TANÍT BENNÜNKET, HOGY VIZSGÁLJUNK MEG MINDENT (1Thessz. 5:21).Az évek során megvizsgáltam Jehova Tanúit. Tanúnak neveltek, és a szüleim, nagyszüleim és dédnagyszüleim mind Bibliakutatók és Jehova Tanúi voltak. Mégis boldogsággal tölt el, hogy nem vagyok többé a Jehova Tanúi néven…..
/Nyelvész Józsinak köszönöm a közreműködést./ buta nem túl okos egy hülye picsa gazdag keveset tanult..
Értem én hogy ez azért van, mert van akit így tudnak csak oviba kényszeríteni. Értem én, hogy sokan még betegen visszaviszik a gyereket a közösségbe és ez ellen is tenni akarnak. Értem, hogy ezek létező problémák. Ellenben azt is gondolom, hogy ezekkel a szabályokkal több kárt csinálnak, mint…..
"Mélységesen megrendítette és felháborította a mai állatkínzásos eset az Etyeki Állatvédők Egyesületének önkénteseit. Bicskén egy apró kiskutyát szorosan zsákba kötve hagytak a tűző napon, hogy szerencsétlen ott haljon meg. A bezsákolt apróságtól egy nagyon veszélyes, forgalmas helyen, a Bicske és…..
 Muddy újra, a tökéletes fesztiválajánló és a táncházas után - és még ezeknél is lehetett jobbat csinálni - itt van. A modoros magyar rocklegenda Hogy állt össze a zenekar, hogyan ismerkedtetek meg?A Feldmayer Tibi vörösmartys volt, mi meg ketten a Kovácsovics…..
Ferdinandus 2015.10.22 22:52:51
@Waldorf Rolandó: Mi az a bedolég? Esetleg valami drogként használt ipari oldószer a szocialista hiánygazdaságban?
Igazából nehéz eldönteni, mennyire hasznosak a körforgalmak, amit az is jól mutat, hogy miközben az ebből a szempontból a világ élvonalába tartozó britek kezdenek kiábrándulni belőle, az amerikaiak éppen most szeretnek bele. Megmutatunk pár igencsak furcsa példányt. Sanghaj,…..
Ferdinandus 2015.10.22 11:25:46
@Girhes Joe: Mindegyik pont felvetése abszolút jogos. A 7. pontra ugyanakkor van egy nagyon jó, speciálisan magyar megoldás: villogva-dudálva üvölteni a körforgalomba éppen belépő, a holttér miatt egy pillanatra lelassító ill. körülnéző sofőrnek a mögötte álló járműből, hogy "mé nem mész má köcsög, kell megállni, mé ülsz autóba ha nem tudsz vezetni?!" és ezzel egyidejűleg esetlegesen nem biztonságos behajtásra kényszeríteni az illetőt.
Három éve nem volt Gálvölgyi Show az RTL Klubon, azonban a csatorna nemrég úgy döntött, hogy egy speciális adás erejéig visszahozza műsort. Amerikának Colbert Report, John Oliver vagy Jon Stewart jutott, nekünk Gálvölgyi János jelentette a görbe tükröt a hazai közéleti, tévés…..
Honnan máshonnan, mint az Egyesült Államokból indult az új Pegan diéta étrend őrület.    Nem tudod mi a jobb: Paleo vagy Vegan? Legyél Pegan!   A pegan szó nem más ami paleo diéta és a…..
A Darktown (kb. Sötétfalva) elnevezés eredetileg egy afro-amerikai kerületet jelentett Atlantában, Georgia államban. 1880-ban a fehér amerikaiaknak, a nyomor, az elmaradottság, a betegség és a bűnözés melegágyaként jellemezték. Rövid időn belül átalakult az USA déli részének, az afro-amerikai…..
Ferdinandus 2015.02.07 12:52:55
@Mrs. Jackman:

Miért, talán nem így van? Ne légy árulója fajodnak.
Iszik vagy fogy? Tehetném fel kell viccesen a kérdést. Azt hiszem nem mondok újdonságot azzal, hogy az emberek többsége szeret inni és nem gondolunk bele, hogy gyakorlatilag mit is teszünk, amikor alkoholos italokat fogyasztunk. Itt nem az a lényeg, hogy mennyire ártalmas…..
Ferdinandus 2015.02.01 11:53:34
@midnight coder: Na igen, viszont az "életmódváltók" bomba alakjuknak köszönhetően több nőt kapnak meg, mint amennyivel te vagy én egész életünk során találkozni fogunk, illetve folyamatos gratuláció, elismerés és siker kíséri a mindennapjaikat, ami által az önbecsülésük és így a lelki harmóniájuk tökéletesre fejlődik. Ellenben a dagadt nyomorékok sorsa az, hogy szégyenkezve kullogjanak mindent kritizáló embertársaik vádlóan megvető tekintete előtt az "életmódváltók" ragyogó dicsfénye által vetett árnyékban. A dagadtak ezáltal törvényszerűen depresszióssá válnak, így az egyébként is nyomorult kis életük nagy valószínűséggel még rövidebbé válik.
A talizmán és a rituális mágia legátfogóbb középkori kézikönyve kétségkívül a Picatrix volt. A Picatrixot Kasztíliai Bölcs Alfonz udvarában fordították a 13. század közepe táján, előbb arabból kasztíliaira, majd később, második fázisban latinra. Több ez a könyv, mint…..
Értem én, hogy az ELMŰ egy nagy cég, ennek megfelelő sebességű működéssel, meg, hogy van egy protokoll és nem lehet bemondásra tolni a lóvét, de azért csak lehetne valahogy komfortosabbá tenni az  eljárást, hamár szegény fogyasztók ott állnak a szakik által tönkrevágott,…..
Tegnap 14 órától a Gellért Szállóban tartotta meg előadását Donald J. Sanborn püspök, aki még a tradicionalista Szent X. Pius Papi Testvériséget is túlságosan modernnek tartotta. A Katolikus Egyháztól elszakadt katolikusok (?) előtt arról beszélt, hogy történelme legnagyobb…..
Elképesztő hír járta át tegnap a világmédiát: a Szentszék szóvivője gyakorlatilag elhatárolódott egy pápai kijelentéstől. Egészen pontosan olyan esemény történt, amire a modern időkben nem volt példa: a szigorú egyházi protokollt megkerülve a pápa nem római püspökként,…..
A nemi ösztön sohasem teljesen szabad, de sohasem lehet teljesen a társadalmi szabályok bilincseibe verni. Bronislaw Malinowski. Alkoholban fulladozó latintanárom, a nagytudású, melegszívű Fekete Flóris összetűzött házfőnökével, aki Nagykárolyba helyeztette. Flóris úr azonban negyven rendbeli…..