Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kaszas30

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1953. március 5-én, moszkvai idő szerint 21 óra 50 perckor adta közre a rádió, hogy „Lenin fegyvertársának, aki a zsenialitásának és ügyének zászlóvivője volt, a kommunista párt és a Szovjetunió bölcs nevelőjének a szíve megszűnt dobogni”. Joszif Dzsugasvili. a Hitler elleni koalíció egyik…..
Kaszas30 2022.02.19 20:36:54
@bandiras2: A cári Oroszország volt szinte teljesen a cár tulajdonában. Szibéria a cár személyes tulajdona volt, a szibériai száműzetést és munkatáborokat azért hozták létre a cári időszakban hogy legyen vmi aki megműelje ezt a területet. A cári család hatalmas vagyonának jelentős része származott Szibériából.
Sztálin nem volt a Szovjetunió tulajdonosa csak kormányozta, igaz véres kézzel. Európa beteg emberéből közel húsz év alatt a világ egyik legnagyobb hatalmává alakította át a cári Oroszországot. Edvárd Radzsinszkij Sztálin című könyvve adja az egyik lepontosabb képet Sztálinrol érdemes elolvasni.
Joszif Visszarionovics Sztálint sokan nagy formátumú politikusnak és nagy hadvezérnek, a hadműveleteket személyesen tervező stratégának látják, akinek vezetésével szétzúzták a hitleri Németországot. Pedig háborús sikerét és ezzel katonai hírnevét tehetséges parancsnokainak köszönhette. A tábornokai…..
1940 májusában a világ figyelme Dunkerque városára irányult, ahol a hadtörténet talán legnagyobb szabású evakuációja zajlott, mellyel a vereséget szenvedett francia és angol csapatokat a tengeren mentették ki a német bekerítésből. A hadművelet végső soron sikerrel zárult, s a németek egérutat adtak…..
  Fotó: Hopkins, J. C. 1910, V. György király és Mária királyné   Amikor meghallottam, hogy egészestés film készül a kedvenc sorozatomból, a Downton Abbey-ből, amelynek a cselekménye ráadásul akörül forog, hogy a királyi pár meglátogatja a Crawley-családot, azt hittem, egyszerre van gyereknap,…..