Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Trónkövetelő

3 bejegyzést írt és 1441 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Figyelemre méltó cikk jelent meg tegnap az Indexen. Szerzője, Juhász Edina egy The Guardian-cikk alapján dolgozott. A brit újság azt a helyzetet rögzítette, midőn zsidó fiatalok bosszút esküdtek az Európa-szerte mintegy hatmillió zsidót elpusztító német megszállók ellen. Szemet szemért, fogat…..
Trónkövetelő 2020.02.05 22:45:11
@Zöldi László:
Az is érdekes egyébként, hogy az egyes emberek ténylegesen hogyan kerültek amerikai fogságba, aztán kiadatásra:
Szálasi például 1945 május 5-én önként, az identitását egy pillanatig sem titkolva esett amerikai fogságba. De például Kovarcz Emil 1945 március 28-án felszívódott, és az osztrák hegyekben bújkált decemberig, mire az amerikaiak elkapták.
Trónkövetelő 2020.02.05 23:48:57
@Európai téridő:
"Amúgy a felsorolt nyilingerek közül Szálasin kívül Ausztria amerikai megszállási övezetéből még kiket adtak ki az amcsik a szovjeteknek?"
Kovarcz Emil
Pálffy Fidél
Kassai-Schallmayer Ferenc
Budinszky László
Szöllősi Jenő
Vajna Gábor
Kemény Gábor
Katonaként nem lehettek párttagok, de nyilas szimpatizánsok voltak, és a Szálasi-kormány tagjai voltak:
Beregfy Károly
Hellebronth Vilmos

Gyakorlatilag a komplett Szálasi-kormányt az amerikaiak küldték vissza Magyarországra.

Jó, most "munkahipotézisként" fogadjuk el, hogy minden, amit mondasz arról hogy Churchill Benesék hatására hülyítette a magyarokat, meg ők ugrasztották bele a németeket Magyarország megszállásába stb-stb. Még, ha mindez így is volt, ehhez mi köze volt Himler Márton tevékenységének? 1945-46-ban már olyan mindegy volt, hogy a titkos csatornákon a magyarok és az angolok miről tárgyaltak egymással. A népbíróságok kérték az amerikai fogságban lévő háborús bűnösök kiadatását az amerikaiaktól, akik kiadták a parancsot a nekik szolgáló Himleréknek, hogy keressék meg és szállítsák a magyaroknak a kért személyeket, amit ők professzionálisan megtettek és kész.
Gróf Bethlen István ráadásul végig Budapesten maradt, és szovjet, nem pedig amerikai fogságba esett, (és a németek is keresték), ahol eltűnt, illetve nyilvábn meghalt, csak nem tudni mikor és hol.
Szóval, ki akart volna eltitkolni mit?
1. A horthysta elitnek már nem volt mit titkolnia, hiszen megszűntek létezni.
2. Ha az angolszászoknak volt titkolni valója, akkor nem adták volna ki ezeket az embereket.
3. Ha a szovjeteknek lett volna titkolni valója, akkor is már késő lett volna, hiszen ezek az emberek hosszú hónapokig voltak amerikai fogságban, nyilván részletekbe menően kihallgatták őket mindenről.

Szóval, ha volt is valamilyen magyarellenes összeesküvés, az független kellett, hogy legyen a háborús bűnösök kiadatásától és így Himler Mártontól is.
1918. június. A Hagenbeck-Wallace cirkusz vonatbalesetének áldozatait temetik Hammondban (Indiana, USA). A brutális utoléréses balesetben a cirkusz 86 művésze és alkalmazottja halt meg, és további 217-en sérültek meg..
Egy kommunista pártfőtitkár kalandjai a Vatikánnal és Trianonnal avagy így nyitott Magyarország a nyugat felé a 70-es években.  ..
Trónkövetelő 2019.09.22 19:31:10
Az 1975-ös Helsinki konferencián a szovjet érdekszférába tartozó országok "legitimációjának" kérdése már rég eldőlt. Ami a legtovább függőben maradt, az nem a magyarokat érintette, hanem a 2 német állam egymáshoz való viszonyának a kérdése volt. De 1975-re már ez is eldőlt, Willy Brandt kancellársága alatt már az NSZK is hajlandónak mutatkozott arra, hogy az NDK-t úgy kezelje, mintha egy állam volna.
A Vatikánnal való kapcsolat sem 1977-ben kezdődött, Kádár már 1971-ben felvette a diplomáciai kapcsolatot VI. Pál pápával, cserébe Kádár megengedte Mindszentynek, hogy elhagyhassa az amerikai nagykövetséget, és utána élete hátralevő részében Bécsben élt. A pápa még azt is megtette, hogy bejelentette, hogy Mindszenty lemondott az esztergomi érsekségről, holott ez nem volt igaz. Ezt Mindszenty a sajtó tudomására is hozta, ezután a pápa magához rendelte, aminek hatására végül mégis lemondott (helyesebben egy szó nélkül átadta neki az érseki jelvényeit). Így lett Lékai László az esztergomi érsek. Szóval, anmikor Kádár 1977-ben a pápánál járt, Miondszenty már halott volt, volt új esztergomi érsek, és régóta bejáratott kapcsolatban állt a Vatikánnal.
De a legfontosabb, a nyugat felé tett nyitás nem a Helsinki konferencia, és nem is az 1977-es Vatikáni látogatás volt, hanem az, hogy a Magyar Népköztársaság, egy elvileg szocialista ország csatlakozott a GATT-hoz, azaz az Általános Vám- és Kereskedelmi Egyezményhez, mai nevén Kereskedelmi Világszervezethez (WTO), és nem 1989-ben, hanem 1973-ban! .Egyébként szocioalista országként nem mi voltunk az elsők, hanem a lengyelek 1967-ben, utánuk jöttek a Csau által külön utakra vezérelt románok 1971-ben. A jugók is tagjai voltak. De a többi szocialista ország nem, ennek az okai pedig az, hogy a szocializmus és a nemzetközi szabadkerekedelem nem összeegyeztethető. Egy ország vagy szocialista, vagy pedig csatlakozik egy nemzetközi szabadkereskedelmi megállapodáshoz, a kettő kizárja egymást. Persze nyilván kérdés, hogy Magyarország mennyire volt szocialista a szó eszmei értelmében 1973 előtt, illetve mennyire voltak azok a szovjet érdekszférába tartozó országok, amelyek a rendszerváltásig nem csatlakoztak a GATT/WTO egyezményhez, és mennyiben voltak tisztán tekintélyelvű diktatúrák, de az biztos, hogy kevesen deklarálták, hogy márpedig náluk nem lesz kommunizmus. Márpedig Magyarországgal ez történt: azáltal, hogy csatlakoztunk a GATT-hoz, egyben kötelezettséget vállaltunk arra, hogy Magyarországon nem lesz szocializmus.
Amint azt törzsolvasóink már tapasztalhatták, mai posztunk szerzője egyszerűen imád listákat készíteni, amikkel aztán pofátlan módon provokálja olvasóit, vitára ösztönözve őket. A hadvezérekről, szárazföldi csatákról és fegyverekről szóló posztok után úgy gondolta, hogy milyen jó ötlet lenne…..
Trónkövetelő 2019.07.15 18:53:18
@Minorkavidor: A török szultán Konstantinápoly bevétele után felvette a Kaysar-i Rum, azaz a "római császár" címet is. Mindazonáltal nem gondolnám, hogy az Ottomán Birodalom bármilyen módon is jogutódja lett volna a rómainak. A bizánci állam ugyanis megsemmisült 1453-ban, intézményei, hivatalai, közigazgatása jórészt megszűntek. Kb. annyira voltak jogutódjai a Római Birodalomnak, mint amennyire az Osztrák-Magyar Monarchia Saul, Dávid és Salamon királyságának a Jeruzsálem Királya címmel :)
1888. A befagyott Niagara-vízesés..
Trónkövetelő 2019.01.15 21:19:04
@molnibalage: Hát szerintem ez erre jó. Kis tűzgyorsaságú, nagy rombolóerejú fegyver, kis tárkapacitással. Gyakorlatilag csak erre lehet használni. Ha valaki rátör az irodában vagy otthon, ez garantáltan leviszi az illetőt a lábáról. Ugyanakkor ezzel nem lehet veszett kutya módjára lövöldözni, tűzpárbajokat vívni. De miért is kellene? Mégis mit kellett volna magánál tartania? Uzit? Glockot? Meg szerintem a fegyvertartás feltétele Olaszországban is a fegyvervizsga, úgyhogy valószínűleg el is sütötte párszor, tehát csuklója sem törne.
A karácsonyi ünnepek táján a csapból is a kedves, szívmelengető filmek folytak. Akarva, akaratlanul is biztosan megnéztük az Igazából szerelmet, a Reszkessetek betörőket, vagy bármilyen szép, havas, romantikus vígjátékot, elbűvölő, szerelmi történetet. Nos, adventnek és a karácsonyi időszaknak…..
1863 körül. Henry A. Barnum polgárháborús tábornok Malvern Hill-i csatában szerzett sebesülése  1910-es évek. Libériai gazdag kereskedő családjával és rabszolgájával Libéria ismert történelme tulajdonképpen az Amerikai Egyesült Államokban kezdődött, amikor ott a rabszolgaság megszüntetését…..
Trónkövetelő 2018.12.31 22:33:59
@erkölcsi hulla:
Az a Szentpétervár-Moszkva vasútvonal, amiben tényleg meglepően kevés kanyar van, de azért nem nyílegyenes az sem. A vasút mindenesetre a XIX. században épült, így a legenda szerint mindenesetre nem Sztálin, hanem I. Miklós cár ujja volt a töréspont oka.
Taktikai változások Ám nemcsak a hadsereg szervezeti felépítése, hanem annak alkalmazása is megváltozott. Korábban a kiegyensúlyozott haderő felépítésnek megfelelően a különböző fegyvernemek alkalmazása is kiegyenlített, összehangolt volt. Napóleon taktikája a legtöbb…..
Trónkövetelő 2018.12.14 22:58:16
@maxval balcán bircaman:
Azt ugye tudod, hogy még a nagy szov... akarom mondani Oroszországban is gázosnak számít a bolond, mosdatlan Filofej őrült fantazmagóriája? Még a nacionalista, mélyen hívő Szolzsenyicin is megvetéssel ír róla és az egész harmadik Róma dologról.
Másrészt mi itt nem hiszünk az ortodox keleti barbárságban, ami semmivel nem jobb az iszlámnál.
Három poszttal korábban írtam, amit a tudomány és a kiválóság hazai üldözésének gyakorlatával illusztrálnék most, nem egészen függetlenül Magyarország legfontosabb erőforrásának és exportcikkének, az emberi elmének a megfojtásáról egy prosztó rezsimben. "Igazságos egy személlyel úgy bánni, hogy…..
Trónkövetelő 2018.12.09 18:12:15
Egyet is értek meg nem is.
Abban nem értek egyet, hogy az oktatás tönkretétele a nemzet felszámolását eredményezné. A jelenlegi rezsim a maga szempontjából helyesen jár el. Ha az egyetemi oklevelet nem a tudásról szóló közhiteles igazolásnak fogadjuk el, hanem egyfajta nemesi kiváltságlevélnek, amihez születés jogán lehet ezentúl csak hozzájutni, akkor ez - lehetőleg örökre - bebetonozza a magyar társadalom hatalmi viszonyait. Mert akármilyen az oktatás, főnök (vezérigazgató, államtitkár, polgármester, jegyző, igazgatótanács, felügyelőbizottság stb. tagja, azaz Úr) általában az lesz, akinek van diplomája, beosztott, szolga meg az, akinek nincs. Jelenleg az a helyzet, hogy a diplomásokon belül is van differenciálódás. Itt vagyok például én, akinek van diplomája, mégsem vagyok Úr, inkább szolga volnék. Azonban bármennyire távoli és elméleti síkon, de mégis legalábbis potenciális veszélyt jelentek egy Úr számára, hiszen elvileg bármikor le lehet váltani rám. Ő is tudja, én is tudom, és ő is tudja, hogy tudom, hogy ő nem azért ül a nyakamon, mert az adott szakterületen jobb nálam, hanem azért mert a feudalisztikus NER-társadalomban előkelőbb helyen áll, mint én. Emiatt a veszély miatt szükséges a diplomákat exkluzívabbá és nehezen megszerezhetővé tenni oly módon, hogy önmagában a tudás ne legyen hozzá elegendő.
Egy ilyen rendszer szerintem fenntartható és stabil lenne, és nem jelentené a magyar nemzet halálát, más kérdés, hogy igen szar lenne benne élni. Én nem is fogok, ha Magyarország ilyen lesz, emigrálok, és feladom a magyar identitásomat.
Beállt a teljes agyhalál a kormányoldalon. ..
Trónkövetelő 2018.09.09 21:28:07
@élveteg: Lovasíjászat Győrben? Mióta lehet? 15-20 éve? Ez ám a hagyomány! Ennél még a bakonyi indiánok is régebbiek.
Ebben az összeállításban olyan hírességeket mutatunk be, akik arab gyökerekkel bírnak. A bejegyzés célja nem a nemzetiségekben való gondolkodás, vagy a nacionalizmus propagálása, mivel valamely náció tagjának lenni önmagában véve semmilyen értékkel nem bír. Ha valaki arabnak, amerikainak, vagy…..
A burnout szindróma, vagy kiégés egy olyan betegség, ami régóta jelen van az emberek életében, azonban az utóbbi néhány tíz évben sokkal gyakoribb jelenséggé vált, és emiatt nagyobb figyelmet is kapott. A rohanó élettempó, a munkahelyi és a magánéleti túlterheltség, a megfelelő pihenés és relaxáció…..
Trónkövetelő 2018.07.05 00:26:04
2009 óta dolgozom, 2012-re teljesen kiégtem, az összes fenti kiváltó ok megvolt. Mivel már szarul teljesítettem, ki is rúgtak 2013 elején. Az akkori főnököm látta is, hogy gáz van (persze ettől még kirúgott), mondta, hogy menjek, utazgassak egy fél évig mindenféle egzotikus országokban. Csak a döbbenetem akadályozott meg abban, hogy ne küldjem el a picsába, ő adta a fizetésemet, pontosan tudta, milyen anyagi helyzetben vagyok. Szóval nem utazgattam, hanem egy hónapon belül elhelyezkedtem egy új munkahelyen, ami még az előzőnél is szarabb volt. Ott 3 évig voltam, onnan nem rúgtak ki, hanem nekem lett elegem, kerestem és találtam egy számomra megfelelő helyet, amivel meg vagyok elégedve, számomra ennél jobbat jelenleg nem tudnék találni, kereshetnék többet máshol, de ahhoz annyit kellene dolgoznom, amitől végleg becsavarodnék, szóval nincs az a pénz, eltartásra szoruló családom meg nincsen, szóval megengedhetem magamnak ezt a "luxust". Viszont ebből a kiégésből máig nem lábaltam ki teljesen, és kétlem, hogy valaha ki fogok. egyébként is zárkózott voltam, de a szociális kapcsolataim teljesen leépültek és már nincs erőm újjáépíteni őket, úgyhogy gyakorlatilag nem szólok más emberekhez a munkahelyemen kívül. Egy időben alkohollal kompenzáltam ezt a dolgot, mára ezzel leálltam, ez persze szintén a szociális kapcsolataim rovására megy, mert nem lehet leülni velem sörözni sem. Testileg nem vagyok fáradt, sőt, miután több lett a szabadidőm, rendszeres testedzéssel elértem, hogy jobb fizikai kondícióban vagyok, mint valaha. Azonban a szociális kapcsolataim megszűntek, teljesen fölöslegesnek érzem magam, végtelen ürességet érzek. Szóval továbbra is ki vagyok égve, és el nem tudom képzelni, mi hozhatna ki ebből az állapotból, még ha volt már sokkal rosszabb is.
Nem kaphat szót olyan képviselő, aki pártelnöknek szólítja Orbán Viktort, egy nap alatt eltüntetik azt a graffitit, amely a miniszterelnököt ábrázolja, a külügyminiszter pedig azzal magyarázkodik egy külföldi újságíró előtt, hogy ő kitart Orbán Viktor minden kijelentése mellett. Mindez két napba…..
Trónkövetelő 2018.06.28 00:36:06
@tara.:
Leonyid Iljics Brezsnyev :)
Komoly, vagyonbiztonságot érintő problémák (háború, forradalom, népvándorlás, Soros György) esetén a körültekintő embernek évezredeken keresztül két lehetősége volt biztonságba helyezni értékes ingóságait. Az egyik az, hogy elrejti ezeket és imádkozik, hogy a rabló vagy a tolvaj lehetőleg ne…..
Trónkövetelő 2018.06.10 22:01:22
@Bélám:
Úgy tudom, hogy a cári koronaékszerek egy részét gyakorlatilag "anyagáron" eladták, és abból vettek Vlagyimir Iljicsnek 9 darab Rolls-Royce-ot (néhány darab megvan közülük a mai napig).
Ha a "saját" cuccaikkal ilyen nagyvonalúan bántak, akkor nem lehetnek illúzióink arról, hogy mit művelhettek a románok aranyával, valószínűleg még a polgárháború alatt elköltötték fegyverekre.
A dísztribün bontása, az Alagút burkolása, taxisblokád és Nemzeti Színház: ismét remek képekkel bővült a fortepan.hu oldal. A budapesti képekből válogattam. (A kép azonosítóra kattintva a kép nagy méretben is megtekinthető, lementhető. A posztban közölt képek mindegyikét Szalay Zoltán…..
Trónkövetelő 2018.06.07 23:38:39
@cs.zoli: Pontosan ezért már a megnevezés is téves, mivel Kacsóh Pongrác úti lakótelep a neve. Így viszont már stimmel, annak annak az első házai közül néhányat láthatunk. Az kétségtelen, hogy a lakótelep 95%-a az Ungvár utca és a Kacsóh Pongrác út között van, és az Ungvár utca a lakótelep fő "ütőere", mert azon járnak a trolik, a Kacsóh Pongrác út meg még szervizútnak sem nagyon megy el. Itt tehát a maradék 5%-ot láthatjuk, mivel az Ungvár utca véget ér a Templom mögött.
Éppen május 19-én volt az angol Harry herceg és Meghan Markle házasságkötése, melyet az egész világ figyelemmel kísért (és nálunk is közvetítette a TV). A látványos és érdekes ceremónia ráirányította a figyelmet az angol uralkodóházra. Honnan is ered az előkelő dinasztia? Miért Windsor a…..
Trónkövetelő 2018.05.21 23:41:43
@Lyle Scott:
Hát pedig Fülöp is inkább német, mint dán vagy görög. A dán és a görög uralkodócsalád is német. A nagyapja, I. György király, egyben Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg hercege is volt. Igazából ez is lenne a "vezetékneve", a Battenberg, majd a Mountbatten nevet anyai ágról örökölte. Rokonságban áll a Romanov-házzal, lévén I. Miklós orosz cár dédunokája. Azonban a Romanov-ház már a XVIII. században elvesztette orosz jellegét, mind férfi, mind női ágon már rég megszakadt a folytonosság, nagyítóval kellene keresni az orosz felmenőiket, de mivel az orosz trónöröklés szabályai nem igazán voltak tisztázva, ezért viszonyleg zökkenőmentesen vették azt, hogy férfiágon VI. Ivánnal, nőágon I. Erzsébettel gyakorlatilag kihaltak, és onanntól kezdve az uralkodóházat hivatalosan "Holstein-Gottorp-Romanovnak" nevezték.
Mellesleg Fülöp és Erzsébet többszörösen másodunokatestvérei egymásnak, például mindketten Viktória királynő leszármazottai.
Trónkövetelő 2018.05.24 06:26:25
@Lyle Scott: A skót Drummond-klán egyenesen az Árpád-háztól származtatja magát. Szinte biztos, hogy nem igaz, de a klán "hivatalos" eredettörténete szerint egy XI. században élt György (George) nevű Árpád-házi herceg volt a klán őse, aki 1066-ban Hódító Vilmos elől menekült Skóciába. Hogy előtte Angliába hogyan keveredett, azt nem tudni.
Jó régen nem csináltam már "régi képes" bejegyzést, de a minap valami mást keresve rámjött, hogy folytatást csináljak egy régi képmutogatós írásnak, melyben hirdetésekkel, neonreklámokkal foglalkoztam. Ezúttal is Ab van Donselaar képei közül válogattam, és a feliratok, cégérek természetesen csak…..
Trónkövetelő 2018.03.16 16:23:26
@Hamster:
Nekünk egy okkersárga Skoda meg egy citromsárga Zastava jutott. Bár a Zastava és a Yugo akkoriban nagyon menőnek, szinte nyugati kocsinak számított. Valahol tudat alatt biztos hatott rám ez a gyerekkori színkavalkád, mivel a mostani kocsim színe is piros. Ugyan nem ez volt a szempont a megvásárlásánál, de szeretem a színét :)
Trónkövetelő 2018.03.17 14:55:31
@nyelv-ész:
Ha már a színeknél vagyunk, van ilyen is:
www.szintan.hu/lista/v/v30.htm
:)
Meg ilyen is:
www.szintan.hu/lista/b/b78.htm
Trónkövetelő 2018.03.17 15:48:32
@Hamster:
Még a mellékelt fotón sem sikerült olyan villamost választani, aminek a színe megegyezne az állítólagos "villamossárgával".
De a buszok mostani színe sem stimmel, hivatalosan a jelenlegi festés "égkék" :)
Ahogy Weöres Sándor mondaná, a mennyekbe vágtató prolibusz :)
Nahát, mi ez a csúnya, romos izé, és miért kellett a képét idetenni? Nos, ez egy világhírű épület, csak általában más irányból szokták fotózni: Igen, ez a Pantheon. Ugyan a VII. század óta katolikus templom, igazából mindenki az ókori római építészet egyik legragyogóbb emlékét látja benne,…..
Trónkövetelő 2018.02.04 19:15:59
@Rocko-:
Ráadásul, ha vasalt lenne, ma már nem állna, a vasbeton szétrohadt volna 2000 év alatt.
Trónkövetelő 2018.02.04 19:27:16
@Hamster:
A Fiumicino reptéren én 2015-ben jártam, igaz, csak átszálltam ott. Néhány terminált csak kerülőutakon lehetett megközelíteni, mert 2015 májusában tűz ütött ki, és sok berendezést megrongált, emiatt még szeptemberben és aztán később, októberben, amikor ott jártam, a reptér kb. harmada még le volt zárva, és valamit építgettek rajta az olaszok. Az ottaniak szándékos gyújtogatást és biztosítási csalást emlegettek. Úgyhogy - bár nyilván egy rossz pillanatban jártam ott - kellemetlen benyomást tett rám a római reptér.
Trónkövetelő 2018.02.04 21:34:15
@Hamster:
Én sem vagyok mérnök, csak hallottam róla:
en.epitoanyag.org.hu/static/upload/10.14382epitoanyag-jsbcm.2016.2.pdf
Persze sok minden múlik az adott vasbeton minőségén is. Például az 1960-as-70-es években legyártott házgyári lakótelepeknél mindössze néhány évtizedet jósoltak, ott például lassan kezd ketyegni az óra.
Az Unió 23 országának védelmi és külügyminiszterei hétfőn megállapodtak, hogy további lépéseket tesznek egy európai védelmi erő létrehozásához. Öt ország nem vesz ebben részt: az EU-t elhagyó Egyesült Királyság, Dánia, Írország, Portugália és Málta. A PESCO-nak nevezett (Permanent Structured…..
Trónkövetelő 2017.11.15 19:10:19
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
Az elmúlt 10 évben két konfliktus volt Európában, ahol bevetették a reguláris hadsereget is, Ukrajnában és Grúziában, mindkétszer az oroszok voltak az agresszorok. Igazából Oroszországot fel kéne osztani és darabolni, az orosz birodalmat egyszer és mindenkorra meg kellene szüntetni. Helyre kéne állítani a kazanyi és asztraháni kánságokat, az elnyomott szibériai népeknek önálló államokat kéne adni. Szentpétervárt nemzetközi felügyelet alá kellene helyezni, Königsberget a németeknek vagy a lengyeleknek adni. A hagyományos fejedelemségek és autonómiák alapján új államokat kellene szervezni Pszkov, Vlagyimir, Novgorod, Moszkva stb. központokkal, kozák államot csinálni a Volga és a Don között, kalmük államot a déli síkvidéken, a kaukázusi népeket felszabadítani stb. :)
Trónkövetelő 2017.11.16 13:05:33
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: A közép-ázsiai országok hódoltatása tulajdonképpen nevezhető sikertelennek, hiszen mára - legalábbis államiságukban - elszakadtak Oroszországtól, de az valódi gyarmatosítás volt. Bár kérdés, hogy mit tekintünk sikertelennek, hiszen a briteket vagy a franciákat nem szokás sikertelen gyarmatosítóknak tartani, holott a régi birodalmaikból csak 1-2 sziget maradt. Ugyanakkor a kulturális és sokszor a gazdasági befolyásuk megmaradt ezeken a területeken, nemegyszer katonailag is jelen vannak (főleg a franciák Afrikában). De ugyanez elmondható az oroszokról is Közép-Ázsiában. A szibériai orosz jelenlét pedig még a mai napig tart, az is nevezhető nyugodtan gyarmatosításnak (de akár idesorolhatjuk Karéliát és a Kaukázust is), úgyhogy az utolsó nagy gyarmattartó ország még mindig Oroszország. Azt, hogy Alaszkában meg Oregonban nem jártak sikerrel (szerencsére), bőven kompenzálják az előbb felsoroltak.