Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mosógép

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Naiv várlakó úgy gondolta, hogy a fülledt éjszakában majd biztos szellősre korlátozzák a Budavári Sörfesztiválra beengedett vendégek számát. Nem ez történt. Egy óra után feladták az izzadt embertömegben szörfölést a pultokig, aztán viccből megpróbálták visszaszerezni a…..
Mosógép 2011.08.27 13:13:37
Lehet, hogy a cikkírónak igaza volt, elképzelhető, hogy megtörtént, amit ír, nem vitatom. Ezzel szemben az én tapasztalataim:

Haverokkal egyetemistaként gondoltuk, hogy felnézünk, hátha találunk valami finom sört. (Egyikünk sem a saját hányásában fetrengős, inkább a kulturált fogyasztást kedveljük). Péntek este 7-re mentünk. Jegyet előre vettünk, így a sorban állással nincs pasztalatom. (A jegy 1690 Ft/fő) A Jegy után a karszalagot gyorsan megkaptuk, és befelé legalább 3-man igazítottak útba, hogy hol kapunk korsót. Az első természetesen a Heinekken kuponos sör volt, amit ingyen kaptunk, hát megittuk. Még helyet is találtunk az oroszlános udvarban. A stand upból és a Kartel koncertből ugyan semmit sem hallottunk/értettünk az udvar akusztikája miatt, tehát körülbelül csak arra volt jó, hogy hangosabban kelljen beszélnünk.
Helytalálás után nekiálltunk a különlegesebb sörök felkutatásának, találtunk is jó párat, amiket érdemes volt megkóstolni. (400, 500, 800 Ft-os árakon adják a söröket fajtától függően) Nálunk az volt a taktika, hogy 1-2 ember elment új ízt keresni, addig a többi vigyázott a helyre. Sorban csak 1-2 helyen kellett 15 percet állni, a legtöbb pultnál pár perc alatt sörhöz jutottunk. Az este késői szakaszában már inkább "old school" zenék szóltak, ami már teljesen elviselhető volt.
Zárásig, azaz 3-ig maradtunk, és körülbelül 10 féle sört kóstoltunk végig. Ez szerintem bárkinek a számára elfogadható. A pultoknál MINDIG KIÖBLÍTIK A KORSÓT. A WC kulturált volt, becsületkasszával.
Ha az ember enni is akart, az már nehezebb dió, ugyanis 1 szál kolbász mustárral,kenyérrel 1500 Ft.
A korsót hazafelé a korsópontoknál blokk ellenében visszaváltották, akinek viszont megért 600 Ft-ot, az elhozhatta.
Én személy szerint 7000 Ft-ot költöttem körülbelül, amiben (ha korábban megyünk, és jobb helyünk van) benne van egy stand up műsor, egy koncert, és utána folyamatos zene. Szerintem ennyit egy szórakozóhelyen is költ az ember, itt legalább ihat különleges söröket.
Az persze szinte elkerülhetetlen, hogy ne akadjunk olyanba, aki kicsit kötekedősre itta magát, de nem vészes a mennyiség, mi csak 1 ilyenbe futottunk bele.
Egy szó, mint száz, én merem ajánlani ezt a fesztivált, szerintem az ember itt is tud kulturáltan különlegességeket fogyasztani.