Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cewangpalmo

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Tegyük fel, tudni akarom, hogy ki az a Rába Tímea, mert hallottam már valahol a nevét. Elsőre félceleb húsra tippelnék, de azért jobb, ha utánanézek. Kicsi guglizás, alap. A legfontosabb infók, fotók egy perc alatt ingyen megvannak. Sokan tematikusan keresik a csak…..
cewangpalmo 2015.04.08 17:28:57
A who is who-ra kerestem, s így találtam a blogra. Jó, hogy rátaláltam. erről a tevékenységükről nem tudtam. Én a Linked in-ről keveredtem valahogy az amerikai oldalukra, melyben arra kapacitálnak, hogy legyek tagja az általuk menedzselt szakmai hálózatnak is, mert az nekem jó lesz.
Adatokat megadok, ( nem túl érzékenyeket még egyelőre) majd felhív az Ő képviselőjük, hogy interjúban kiderüljön, méltó vagyok-e, hogy a hálózat tagja legyek.
És felhív. Belemegy, hogy máskor hívjon,mert most nem jó. Felhív a megbeszélt időpontban. Szakmai interjú. Igazából panel kérdésekkel, bármely szakmában megkérdezhető, lényegében életútra, és motivációra vonatkozó általános kérdések. Ettől kicsit gyanús, de nem nagyon. Mindig megerősít, biztat, visz a csőbe. Majd közli, hogy bizony, méltónak találtattam a hálózat tagjává válni, s így aztán rengeteget fogok majd profitálni a sokmilliós szakmai közösség tagjaival felvehető kapcsolatokból, együttműködésből. S majd Ő küld egy csomagot az e-mail címemre, melyben kitöltendő kérdőívek, a vele folytatott interjú kiegészítései, s többiek szerepelnek.
Majd megérkezem a csőbe: 5 éves tagság ára, élethosszig tartó tagság ára.
Félreértem az összeget, részben, mert irreálisan soknak tűnik, könnyebb a kevesebbet meghallani, s mondom így, hogy nosza, élethosszig.
Majd elkéri a bankkártyám adatait. Fenntartásaimnak adok hangot, mire búgó hangon mondja hölgy, hogy hát ugyan már..és igen, ez is a marketing része, érezzem én magam rosszul, hogy csúful gyanúsítgatok. Eddig milyen szépen elbeszélgettünk, most meg gyanakszom, ejnye. És tényleg rosszul is érzem magam, bejött neki. Aktuálisan egy vas nincs a számlámon, másik számlán tartom a pénzt, ezt közlöm is vele, hogy ne fáradjon, nem jó semmire.
És annyira megérkeztem a csőbe, hogy megadtam a bankkártyám adatait- Ti leányok, ne tegyétek!- amiről azonnal meg is próbált volna levenni " egy kisebb összeget", hogy működik-e?
Hát nem sikerült neki, mert tényleg nincs likvid pénz a számlámon.
Sebaj, majd ráteszem a számlára azt a .....no és itt az összeg: 11 350 USA dollárt, amibe ez a nagyszerű lehetőség kerülne.
Ekkor már meghallottam az összeget, s mondtam, hogy ezt én nem egyhamar teszem rá a számlámra.
Célt ért szinte a hölgy, mert azon kaptam magam, hogy vívódik bennem a neveltetésem, miszerint amire igent mondtam, azt meg kell tenni, és az eszem, hogy ez nonszensz. Meg az anyagi lehetőségeim realitása, hogy ha ennyi pénzem lenne, akkor azt mi minden másra költeném egy ilyen lehúzás helyett. Mondtam nőnek, majd felhívom, gondolkodom. Nem, ő felhív. De még bepróbálta azt is, hogy három napon belül én tegyem rá, mert addig tudja tartani a helyem. Akkor is azt javasoltam, hogy hagyjuk ezt a csudába, majd én keresem, ha úgy érzem, kell ez nekem. Addig meg átgondolom. És ami olyan, hogy vagy most, vagy soha, az biztosan nincs rendben. Erre jött a kanyar, hogy majd akkor ő jövő kedden hív, (mai a történet) addig biztosan elintézem.
Az tűnt a gyorsabb megoldásnak, hogy ráhagyom, hívjon csak.

Majd lementem a bankba, és letiltattam a bankkártyámat. 13 500 Ft-ért. Ennyibe került nekem, hogy egy kiváló szakmai közösség adta lehetőségekkel gondoltam élni. Ahol a felkínált lehetőséggel kapcsolatban eredetileg pénzről egy szó nem esett. És joggal gondoltam, hogy itt sem fog szó esni, hiszen a teljesen ingyenes szakmai közösségi oldal, Linked- in útján kerültem ide. Joggal gondolhattam, hogy a bevétel nekik is csupán a közösségi oldalakon elhelyezett hirdetésekből származik. De nem.
Egy szó mint száz, a Nemzeti Alaptantervben szerepeltetni kellene a marketing fogásokra, a pénzügyekre vonatkozó ismereteket. Ezekkel ember nem születik együtt, könnyen áldozatul esik emberi gesztusokra, normákra, részvétre apelláló alattomos marketing technikáknak. Ez történt velem is. Még jó, hogy kijózanodtam, s letiltattam a bankkártyámat. A hölgy pedig telefonálhat, nekem meg lehetőségem van nem felvenni, vagy nem felvenni. Majd kedden eldöntöm, a két lehetőség közül melyiket választom.
Alighanem hagyom majd csörögni a telefont.
A tegnapi lopással kapcsolatban tisztáz néhány dolgot a Palatinus strand vezetősége, egyúttal kárpótlásjegyeket ajánlott fel naiv ügyfél csapatának.Tisztelt Tékozló Homár! Az internet nagyon jó dolog, de a használatánál figyeljünk arra, hogy ne sértsünk meg másokat ok…..
cewangpalmo 2011.08.27 11:38:53
Sorstársi együttérzésem a Palatinus károsult vendégének. Én a Lukács fürdő törzsvendégeként estem áldozatul a fürdőben tavaly ősszel lezajlott lopássorozatoknak. Az öltözőszekrényeket a belépéshez is használatos óra nyitja ott, aminek elektromos kódjához kizárólag a Bp.Gyógyfürdői Zrt. arra felhatalmazott alkalmazottai tudnak hozzáférni. A lezárt szekrényben lélvő táskámban találjható pénztárcámból egyszerűen kilpotott valaki 30 000Ft-ot. (délelőtt vettem fel édesanyám temetési segélyét, ez különösen érzékenyen érintett). Este otthon vettem észre a pénz hiányát, visszamentem még nyitvatsartási időben. Fürdővezető mondta,hogy Ő este fél nyolckor nem hív rendőrt, mert a rendőr későn jönne, Ő meg haza akar menni. Ha akarom, hí, maradjak ott a biztonsági őrrel az éjszakában. Nem volt kedvem ehhez.Bizotnsági őrrel bementünk, az konstatálta, hogy külsérelmni nyom nincs. Igazgatóhelyettes közölte, hogy értékeket széfben lehelyezni kéretik. VAn belőle az egész fürdő területén 7db. 500/igénybevétel, a jegy árán felül. Leveleztem a fürdőigazgatósággal, vonatkozó törvényhelyekre hivatkozva, aztán belefáradtam. Rendőrségnél tett feljelentésem alkalmával a feljelentést felvevő rendőr elmondta, hogy milyen sokan (tucatszám) voltunk hasonló módopn megkárosítottak, és hotgy az elkövetés módszere egyértelműen belső szarkára utal. Soha nem volt külsérelmi nyom, és mindig hagytak valamennyi aprópénzt a kirabolt pénztárcákban a tolvajok.És mindenki nagyon sajnálta, és a nyomozás eredménytelenül zárult.Szurkolok magának, hogy több energiája legyen az eset végigviteléhez. LEhetetlennek tartom, hogy ne kötelezze semmi a fürdőigazgatóságot arra, hogy az általa lezárt (esetemben központi elektromos rendszerrel!!!) kabinokban lévő tárgyak hiánytalanul meglegyenek akabin kinyitása után is.Legalább maga ne adja fel!!!
cewangpalmo 2011.08.27 11:52:31
@ColT: Egy kis mosoly mindig jól jön..még kesernyésen is