Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fidzsi

0 bejegyzést írt és 375 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy látom, jó nagy zavarban van az ország. Nem nagyon érti senki, mi történt a nemzeti banki sajtótájékoztatón csütörtökön. Két célközeg, Három pillér, nulla, zéró, nulla, két százalék kamat. Összezavart identitás: mi az hogy a Simor András-jobbkéz Simon András vezeti a…..
fidzsi 2013.04.05 18:35:07
@Makkasz: Ez a 80% hogyan jön ki? Kis üzletecskénk van, a nejem nettója pár ezerrel kevesebb mint az elvonás. Ez utóbbiban a munkaerőpiaci alap és a szakképzési hj. is benne van. Kiváncsi vagyok a te számsorodra. Hátha téved a könyvelőnk. Induljunk ki, mondjuk 400e bérköltségből. Hogyan lesz ebből 80e nettó?
Üdv. fidzsi, droid de mMgóg.
fidzsi 2013.04.05 18:42:11
@Megfigyelo: Ez miért költségvetési ügy? Az ánglius nemzeti bank csinálta eztetet. Arról nem is beszélve, hogy a FED rendszeresen öntözi pénzzel a gazdaságot. Persze nekik könnyebb, mert a dezső világpénz. Az más tészta, hogy miként fog elsülni a dolog. Bár jól esne, talán nem csak nekem, ha valami kezdene beindulni, de erre a fogadásra nem tennék zaftos összeget.Üdv, fidzsi, droid de Magóg.
„A hazánkban tapasztalható fasizálódás” miatt emigrál Gerendás Péter - harsogja a cionista szekta portálja. A jobb körökben sehol sem jegyzett huszadrangú muzsikus nagy terjedelmű Facebook bejegyzéséből aztán előtűnik a lényeg. A fasizmus emlegetése, a folyton arra való…..
fidzsi 2013.04.01 14:40:54
Kedves Posztoló! Nagyon sajnálom Gerendás művész urat,
de ez a búcsú szöveg és az ön interpretációja több sebből vérzik. Az szomorú, hogy nem kap rendeléseket, bár én- Koncz, Illés, Omega, etc., korszakaimból, szóval a 60-as, 70-es évek, és egy kicsit a nyolcvanasok eleje- nem tudok alkotásairól. A felsorolt kitüntetéseket nem tudom milyen művei alapján kapta, de biztosan megérdemelte. Az, hogy most a "részletekbe vész el", és az Apeh is b@sztatja, nem egyedi, még művész berkekben sem. Az, hogy nincs benne a sodorban, ahol még Zorán, Kóbor, és az ismert többiek is úgy, ahogy úszkálnak, más tészta. Itt a pénz azér' nem csak jobbról jön. Pedig Petink igencsak kimutatta elkötelezettségét az igazi európéerek, demokraták felé. Megint más kérdés az X faktor, való világ, etc. összemosása a "menettel" az Ön részéről. A források meglehetősen különbözőek.
Szó, mi szó Petink nem kell -legalább is momentán- senkinek. Ez szomorú, de azé' ez mégsem a gaz Orbán csapat hibája. Ami a szövegbéli ideológiai kritikát illeti, ebben -elnézést- látok egy kis előrelátó taktikát. Ha csak natúr anyagi okokból magyarázza künn eljövetelét, hagyják tovább heverni. Ezért, mint a romák Canada földjén, beveti az üldöztetési forgatókönyvet. Ettől a németek elélveznek és sajtó árján munkához fog jutni. Először talán csak nyilatkozat-körút folytán, germán sajtó széltében hosszában, aztán, így bevezetve, lesz majd megrendelés is. A többi majd a nyilvánvalóan meglévő művész vénáján/tehetségén múlik.
Sok sikert a művész Úrnak.
Üdv. fidzsi, droid de Magóg.
fidzsi 2013.04.01 15:20:47
@csak egy néző: Azért nem kéne általánosítani, hogy minden művész nyomorog, és itt nem csak a jobbra sorolt Ákosra gondolok, de megélnek mások is. Persze van nyomorgó, mindkét oldalról. Egyszerűen, úgy változott a világ, hogy két kanállal zabálják az új és újabb szereplőket, akiknek 90%-a egy kis darab idő után eltűnik. Ez egy,a fogyasztói társadalomhoz kapcsolódó, torzulás. Sokkal nehezebb felszínen maradni mint régen. De ez, attól tartok, meglehetősen nehezen kapcsolható a mostani kurzushoz. Nem tudom megítélni, hogy a jó önmenedzselési képesség, vagy a meglévő, de korlátozott tehetség az oka, vagy egyszerűen nincs éppen jó időben jó helyen. Az pedig, hogy a politikusság nem rossz üzlet, nem magyar jobboldali sajátosság. A világirodalom számos műve ezt ábrázolta és ma is kurrens téma a filmekben is, példul. Szóval, gáz dolog gerendás ügyét, helyzetét a fasizmussal magyarázni. Ez a téma aprópénzre váltása, szerintem.
Üdv. fidzsi, droid de Magóg.
fidzsi 2013.04.01 15:46:18
@vega2: Hát ne keverjünk csak úgy. A fogyasztói társadalom torzulásairól baloldaltól, jobboldalig, sőt az egyházakat is beleértve sokan szóltak, írtak.
Ami pedig a cucilizmust illeti, mondjuk nem vagyok ippeg visszasírója. Ez két változat nem egymás ellentmondója, hanem ellentéte. kicsit máshogy mondva, ha az egyik "A" akkor a másik "-A" és nem "nem A". Tehát gyengébbek -és nem a Te kedvedért- mert az egyik túlzás a másik még nem jó. Majort,Gobbit, Haumannt, Husztit, Mensárost, Págert, etc. végképpen ne keverjük, mert ez egészen más tészta.
Üdv.f.d.d.M.
Az, hogy a mindenkori magyar kormány onnan szerez magának (válság)kommunikációs tanácsot, ahonnan csak tud,  2006 óta nem titok, akkor Ron Weber és az MSZP kampánystábja ült le Az elnök emberei című sorozat elé, és nyúltak le belőle hatásos elemeket egy…..
fidzsi 2013.03.07 18:36:28
@Brian Cohen: Az magnyug. kontra einstand húzós ügy volt, de az előbbi struktúrája és a járulékos biztosítékok ellentmondásosak voltak. Mindenesetre elgondolkodtató, bár nem kapott nagy díszkaput, hogy finom legyek, a szabadságáért foggal körömmel küzdő demokratikus sajtótól, hogy strasbourgi bíróság simán elkaszálta az einstand ügyében indított beadványt. Döntésükben szó szerint kimondták, hogy nem érte kár a felperest. Persze, lehet, hogy Ovi lepénzelte őket a bányákból, vagy mit'tom én honnan. Esetleg a gárda ijesztette meg őket. Szóval gyanúsak.
Üdv. fidzsi, droid de Magóg.
Felkaphatták a fejüket ma a nyugdíjas rádióhallgatók, bár a hírek megnyugtatóan hangzanak. Nem lesz nyugdíjadó - tudhattuk meg Selmeczi Gabriella mindenvédelmi megbízott asszonytól, a kormánypárt szóvivőjétől ma minden hírcsatornán. Nem mintha bárki is be akarta volna vezetni…..
fidzsi 2013.02.17 23:15:32
@Makkasz: Kettős gyanúm van. 1§ Elbeszélünk egymás mellett. 2§ Sok tekintetben ugyanazt mondjuk.
Ugyanis, pont arról van szó, hogy-az általam fentebb említett- fokozatos kiigazításokkal, közelítsünk egy jól működő struktúra/állam felé. Ebbe beletartozik, hogy jó módszereket, rendszereket applikálunk. Ugyanakkor, bár számodra enyhén szólva nem triviális, de nem lehet itt, de akár a németeknél, svédeknél, franciáknál, tán még az ős respublikánus svájciaknál sem egy az egyben amerikát csinálni. Ez nem konzervatívizmus. Egyszerűen más az alap, a gyökerek, egyfajta más-ságról van szó. Persze bizonyos konvergenciák lehetnek. Nem cukkolni akarlak, de Obama társadalombiztosítási attitűdje nem echte ámerikai cucc. Az más kérdés, hogy odakint be lehet -e igazán vezetni, ill. működni fog-e, és milyen politikai, anyagi áron. Nincsenek kizárólagos módszerek. Többfajta jól működő társadalmi, gazdasági, kulturális modell van, lehet. Csak jól kell csinálni. Tudod, ahogy a szocializmust sem lehetett "építeni", még az egyébként sokkal hatékonyabb kapitalizmust sem lehet. Ez persze nem ad felmentést az aktuális politikai elitnek, de a plebsnek sem.
Üdv! f.d.d.M.
fidzsi 2013.02.17 23:57:38
@Makkasz: Mit értesz direkt demokrácián? Nem képviseletire gondolsz, hanem egyfajta "Svájcosra"? Egyébként remélem nem gondolod rossz dolognak az egyet nem értést. Szerintem a nézetek "harca" a legklasszabb dolgok egyike. Ha jól csinálják a legjobb tanító. Amúgy a fokozatosság nem jelent elodázást, pláne nem történelmi léptékben. Ha egy alkalomra öltözöl, nem egyszerre veszel fel mindent, már csak topológiai okokból is. Közben előfordulhat, hogy rájössz, hogy nem jó inget választottál a választott zakóhoz, etc. Csak egy aktuális példát, kérdést hozok fel. Biztos hallottál róla, hogy harcolnak a költségtérítés/tandij minden formája ellen a diákok. Persze van másik problema, az úgy. röghöz kötés. De most csak a tandij ügyben kérdezlek. Szerinted, ha te dönthetnél lenne-e tandij, vagy nem. Természetesen egyetemről, főiskoláról-BSc, BLA- van szó.
Üdv. f.d.d.M.
fidzsi 2013.02.18 00:36:14
@Makkasz: Szerintem ilyen rendszer tán Svájcban és a skandinávoknál van errefelé. Mondjuk nem rossz., Bár a rosszindulatú ördög azt sugdossa bennem, hogy talán nem ennyire töki a dolog amcsiéknál sem. Ezzel nem azt mondom, hogy hazudsz, de talán tőlünk indulva kicsit kápráztat a kinti világ. Mindenesetre jelenleg nyomát sem látom errefelé olyan politikai erőnek, személyiségnek, aki ilyen világba tudna, vagy akarna navigálni. Most viszont elteszem magam holnapra, mert korán kelek. Nálatok kora du. lehet. Jó'ccakát és szép hetet. Remélem más bloggon is találkozunk és folyathatjuk egymás "szellemi vérét"!
Üdv.fidzsi, droid de Magóg.
Kincstári magabiztossága ellenére rendkívül kínos perceket szerzett saját magának és a kormányoldalnak péntek este Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, aki megpróbálta meggyőzni a nézőket, hogy egy héttel korábbi sajtótájékoztatójukon Szájer Józseffel nem is…..
fidzsi 2013.01.07 15:05:39
@DezInf: Az AB döntés az általad vélelmezett súgástól függetlenül azt mutatja, hogy nem lehet prejudikálni ilyen személyi döntéseket. Egy jó alkotmánybíró nem fideszes, mszp-s, hanem szakmai önérzettel, tudással, felelősséggel rendelkező. A rezsicsökkentési ügyet illetően: nyilván lesznek, akiket kedvezőtlenül érint, pl. a vállalkozások-köztük az enyém is. Ugyaínakkor nem mindegy, hogy az
érintett rezsiköltségeinek hány százaléka az energia
díj, ill. a teljes bevételének, "jövedelmének" hány százaléka. Persze így is fáj, mint minden rezsi komponens emelkedése. Más tészta, hogy csökkenés nem a Gazpromot érinti, hanem az energia
szolgáltatókat. Ha promék csökkentenek, eggyel kevesebb ok, hogy áthárítsanak a szolgáltatók, ti.
díj maradás esetében nőne a profitjuk, így kicsit kevesebbel nő. Talán kibírják. Mondjuk, én is élvezném, ha csöpp kócerájomra nem terhelnének tovább.Majd meglásjuk.
fidzsi 2013.01.07 15:56:39
@DezInf: Tudod, ha hallgatnál -nem akarlak rémiszteni- jobboldali rádiót, néznél ilyen tv-t,
tapasztalnád, hogy ott miket mondanak a bírókra, beleértve a jobbernek tartottakat is. Kis hazánkban
egy birói döntés mindig politikai reakciókat szül.
A másik oldalhoz tartozó/besorolt jogi prominenseket
eleve elfogultnak tartják mindkét oldalon. Ez a legveszélyesebb komponensek közé tartozik jogállami stabilitás szempontjából. A magam részéről
óvakodnék még Bárándy Péter alkotmánybíróvá választása esetén is -a jövőben-, hogy bírói döntéseit politikai szemüveggel nézzem. Egyszerűen
úgy tekintem, hogy a jog, bár a logikának nem mondhat, de genere, ellent, de korántsem olyan egzakt állításait, következtetéseit illetően, mint
kedvenc matekom. Ezt mutatja sok ellentondásos ítélet itthon és külföldön is. A jog/alkotmányértelmezés, sajna kicsit olyas akarom
vemhes, akarom nem vemhes. Egy kicsit perverz és nem precíz kvantummechanikai hasonlattal élve, az elektron hullám, ha azt kérdezzük tőle és részecske ha erre kérdezünk, oszt' inkább egyik se
úgy igazándibúl. Persze justizmordról nem beszélve. Számomra az egyetlen kérdés az, hogy az AB helyre tesz-e egy alkotmányosságot veszélyeztető törvényt, ha az, vagy nem. Az alkotmánybírákról per def feltételezem, hogy legjobb tudásuk szerint -ez nem jelent egybehangzást, a fentiek okán- döntenek. A külső
értelmező szakértőktől viszont megkívánnám a "bizonyítható" függetlenséget, lévén, hogy az alkotmánybíróktól eltérően náluk nem követelmény a független ítélet. Ők bizony sok esetben valakik
"fizetett szakértői".
fidzsi 2013.01.07 16:15:59
@DezInf: Ebben egyetértünk. Kicsit svejkesen fogalmazva,ha mindenki mindenkivel egyetértene, már
rég felfalták volna egymást az emberek. Rettenetes
lenne, gondolj bele. Most megyek, mert elüldöz az
asszony a T-com-ba bele. Minden sz@r ügyet rám sóz.
A legjobbakat. Ha nem találkoznánk jó'cakát és szép holnapot!
Lassan úgy kéne nekünk egy listaügyi államtitkár, mint Viktornak egy HaHa aktivista mentes rémálom. Ideje lenne megvizsgálni, a Magyar Nemzet főszerkesztő Liszkay Gábornak vagy a Nemzeti Listakészítő Céh alapító Kubatov Gábornak van -e hozzá több affinitása, és melyikükben…..
fidzsi 2012.12.17 16:20:55
@Dr. simonmondja.: Drága dokim! Ezt a kettes szorzót milyen forrásbul merítetted? Vagy 200 000 Sophiane lakóinak számossága. A filmbeli hölgy lakó két busznyi MSZP-s aktivista szállítmányt látott,mások még mennyit láthattak? A fidesznyik fő-irányító az MSZP hasonló vonalkódos regisztrációjáról beszélt. Most, Ron Weber lábas lelépést említett, hasonlóképpen, mint ahogy 2002-ben csinálták.
Miről vitázunk? Ezek, mint feljebb említettem a direkt marketingből, és más kereskedelmi stratégiákból átvett módszerek. Nem törvénytelenek, de -miként a kereskedelemben, sportban-, próbálják titkosan kezelni. Kívülről nézve furcsa, csúnya dolgok tán, de ez lenne a legnagyobb baj a politikával!
Századszorra is csak azt mondhatom ezek a módszerek sz@rt sem érnek jó kormányzás esetén. A polgár egyéni sérelmeiből, reményeiből indul ki. Ha lábára lépnek, a fenti módszerek, bevetési számok ellenére, saját érdekében fog X-elni. Győzelem, vereség után lehet újjal mutogatni Kubatovra, Weberre, utaztatásra, etc. Lónyál.
De, jó lehet egymásnak ugrasztani a polgárokat, csalást emlegetve. Pedig, mindkét fél azt kapja, kapta amit megérdemelt. De ezt egyik politikus, és híveik sem szeretik elismerni, legalább is ha -szép kifejezéssel élve- ők kerültek a szopó ágra.
Üdv.fidzsi, droid de Magóg.
fidzsi 2012.12.17 16:43:47
@épészmérnök: Tiszteletem, a lyányom is ezt próbálja, három éve végzett. No, ami a csuklyásokat illeti, azért ne essünk túlzásba.
A fejlett nyugati demót vádolod ilyen provokációs trükkel? NO-no. A végé, még a guillotint is provokatőrök működtették annó.
Nem. Eccerű, a demokráciában, ellentétben a csendes, nyugodt diktatúrákkal, időnként kiborúl a billentyű. Mivel a boldog nyugaton nem égette magát a baloldal jövőbe nyomuló rendszerekkel, ott zömmel a bal utcázik, mémi üzlet betöréssel, villanyos-borogatással etc.
A volt szoci országlatokban pedig a jobb oldal
hangoskodik. De idő haladtával lesz még máshogy IS. Ha vagy olyan idős mint én- immáron elhagyva a 65-öt- tudhatnád ezeket akár a boldogult szoci királyi tévéből. Ők sohasem mondtak jobber provokációkat, csak a baloldal jogos követelését, dühét.
Üdv.fidzsi, droid de Magóg.
fidzsi 2012.12.17 17:11:41
@bgp: Picit kifordítod a mondanivalóm logikáját, de ez alkotmányos, sőt alanyi jogod.
Újfent és újfent azt mondom, hogy sz@rt sem érnek a listák és utaztatások. Ezek kis fingok a választási cunamiban. Nem rólam van szó. Pl., hogy egy kicsit morbidnak tűnő példát hozzak. Az a fideszes aktivista, akinek pl. gimnazista gyermeke van lelkesen kampányol, d'aztán a fülkében sutyiban rossz helyre X-szel, mert nem akarja a fiát "röghöz kötetni". Vagy az a képviselő, ki nyögdij előtt áll, és nem kinálnak neki képviselői helyet, vagy más stallumot, de visszamenne a közalkalmazotti munekába, dijjal együtt. Vajon kire szavaz majd? Értsd meg, ezek a listák, mindkét oldalon vannak, aktivisták nagyon aktívak lesznek. Aztán az egyéni érdekek, sérelmek, remények fognak működni.
Utána, majd lelkes összeesküvés elmélet gyártók veszik át a terepet a vesztes oldalon, és majd itt is zúgni fog a vihar.
Üdv. fidzsi, droid de Magóg.
Leváltják a Szegedi Szabadtéri Játékok és Regionális Összművészeti Központ igazgatónőjét, Bátyai Edinát. Nem lenne különösebben felkavaró a hír, ha nem tapadna a történethez hozzá közéletünk szokásos légypiszok mentalitása.   „Úgy véljük az eset nem…..
fidzsi 2012.12.02 20:45:05
@kolbászoszsömle: Kedves zsömle. Azt hiszem félreérthetően fogalmaztam. Az installáció nem az egyház,vagy az állam vonatkozásában bátor, hanem az emberek egy igen nagy csoportját, nevezetesen a hitüket gyakorlókat sérti, véleményem szerint. Ez nem egy hatalom elleni kiállás, hanem egy nem kis társadalmi réteg, csoport felesleges és bunkó sértése. Ezért említettem a tetűhintának csúfolt pajesz installációs példáját, aminek megtörténése olyan nemzetközi tiltakozást váltana ki, hogy röpcsizne az installátor és a kiállítás oberhéje is. Itt nem a klerikum sértése a lényeg. Bár tudom, hogy ez kiverheti nálad a biztosítékot, de én biz' szintúgy kivágnám a felelőst a fenébe. És nem azér', mert keresztényibb vagyok egy kereszténynél, hanem mert a kóved-tisztelet- megadása a "másoknak" nem gyengíti a múvészetet, hanem erősíti. Egyébként hasonlóan cselekednék egy muszlim hitet gyalázó installációnál is. Nem attól félve, hogy mit csinálnak velem az ajatollahok, hanem mert a muszlimokat sem sérteném meg hitük okán. Ennek semmi köze az illető vallási grémiumhoz. Bizonyos normák megléte, tisztelete, betartása nem művészet, alkotó géniusz ellenes. Éppen elég "támadni való" van életünkben, környezetünkben, magunkban, ami bőséges táplálékot ad a művészet minden ágának, ha okvetlenül harcolni való kedve van. A fenti viszont nem az. Ez persze nem jelenti a vallási "túlkapások" elnézését, akár a művészet részéről is. De ez más tészta. Semmi köze a vallási alaphitekhez, lényegi szimbólumaikhoz.
Üdv. f. d. d. M
fidzsi 2012.12.02 22:28:14
@kolbászoszsömle: Hát, nem lesz köztünk fene nagy egyetértés, annyi szent. Fogalmám sincs, hogy az installátor, vagy a fellebvaló körösztölt, vagy metélt fütyis családból ered-e. Annyit mondhatok, hogy nem fogadnám el, hogy egy "zsidra" géniusz jogosan csináljon zum blájtstift szarból menórát, mivel, hogy családban marad. Bár hivatkozhatsz Cyrano polgártársra, ki szép monológja végén csak az öngúnyt engedélyezé. De ez nem ugyanaz mint Krisztus hívő családból valónak Krisztust gúnyoló művészi szabadsága, vagy Sém fia művésznek hason cselekedete házon belül. Ez emberek egy közösségének oktalan, értelmetlen sértése, függetlenül az elkövetőnek az ill. közösséghez való viszonyától. A Fekete féle Műcsarnok ügynek ehhez semmi köze. No. pl. róla , ill erről az ügyről lehet vitriolozni, művészileg is. Ez már a hatalom ügye.
Erre készülhet szaros installáció is. Csak zárójelben jegyzem meg, ez Fidesz "hívőknél" is kiverte a biztit, még az olyan droidnál is mint én, vagy nejem őnagysága, ki utóbbi még csak nem is biboldó, mint jómagam. De ez az ő baja.
Ha leállnál jó'cakát és szép hetet. f.d.d.M.
fidzsi 2012.12.02 22:41:33
@Anti Anyag: Bocs, hogy közbe röffenek, de elhasaltam a példádon. Megszépítetted az elmúlóban lévő hetemet. Van még jó humor a hazában.
Szép hetet. f.d.d.M.
Második hete hangos a sajtó a HVG által megírt Semjén-féle plágiumvádtól - illetve pont a sajtó nem hangos, de erről majd később. Mondjuk inkább úgy, hogy második hete tudunk róla, hogy vitatható Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, KDNP-elnöknek a Pázmány Péter Katolikus…..
fidzsi 2012.11.28 14:11:52
Gyerekek! Egyszerűen nem értem, hogy politikai alapállás egy nem politikai kérdésben-csak a szakdoga plágium voltáról beszélek- hogy torzítja a megítéléseket. Pl. Gyurcsány-akit kissé nagyon rühellek- diploma ügye egészen más mint egy kisdoktori/Phd téma. Ugyanez áll Semjén dr. ügyére, mármint a szakdolgozatra. Egy szakdolgozat, amit egy többszázas évfolyamban mindenki megír, egy egyetemen ezres nagyságrendben évenként. Egy kisdoktorit/Phd-t talán 100 végzett, KUTATÓ jellegű delikvens. Egy évről beszélek. A szakdoga egy kötelező kűr, amit a legkülönbözőbb képességű, tudású hallgatóknak hozni kell. És akkor még egy egyetemi és egy főiskolai tudást, képességet nem is nézek. Ami speciel Semjént illeti, egy diplomán, s ha jól tudom egy doktorin túl volt a Pázmányon, mely utóbbit ki-ki értékelhet szíve/lelkiismerete/információi/tapasztalata szerint. De nyilván gyakorlata lévén egy második szakdogát, pláne, ha még egy doktori is van mögötte miért nem írhatna meg. És ha ez utóbbit részben Újra kellett írnia, ne mondja nekem egy egyetemen átesett fiú/lyány, hogy az ominózus 18 nap nem volt elég. Az én szerény TTK-s emlényeim szerint, a páriák 6 féléves szigorlatra készültek fel ennél kevesebb idő alatt, miközben a készülésnél vadi újként tűnik fel a zsák 75%-a. Nem ismerős?
Egyszóval lehet "Sömlyént" szeretni, rühelleni, de ez az ügy nagyon gáz a kiterítőkre nézve. Ez piti. Amúgy a Gyurcsány ügyet is pitinek tartottam mindig, igazság tartalmától függetlenül.
A fentiek rezüméje, kézcsókom az, hogy má' ne hasonlítgassunk egy szakdagit egy doktorihoz.
Azt, pedig csak úgy hozzáteszem, nagy csudákat látnánk, ha górcső alatt vizsgálhatnók meg a politika, gazdaság és média prominenseinek egyetemi, főiskolai "szakmunekáit, mindkét oldalnál.
Üdv. fidzsi, droid de Magóg.
fidzsi 2012.11.28 17:06:05
@dr. Trebitsch: Erről szövegeltem, szokott, bő lére eresztett stilusban. Iszonyú gáznak tartom, hogy az itt, ill. a HVG-nél dolgozók, és őszintén szólva jobbon is ilyen szakmai témában is csak a politikai düh, elfogultság világlik, hogy lírai legyek.
Üdv. fidzsi, droid de Magóg.
fidzsi 2012.11.28 17:17:23
@fidzsi: Bocs: HVG-nél dolgozóknál...
A TASZ jelenti A diktatúra neve 2012.11.25 20:34:04
Bár a választási eljárásról szóló törvényjavaslat zárószavazását elhalasztotta az Országgyűlés, ez a hét sem múlt el egy újabb antidemokratikus és alkotmányellenes törvény elfogadása nélkül. Az egyes törvényeknek a XX. századi önkényuralmi rendszerekhez köthető elnevezések tilalmával összefüggő…..
fidzsi 2012.11.26 12:35:40
@Farkantoán Chatpartner: Ha csak asztat néznők, hogy egyes utcát kapott komunisták a német megszállás ellen harcoltak, oszt megölettek, még lehetne azt mondani, hogy virtigli demokratákká váltak volna háború után. Sajnos ebbeli feltételezésemet kissé lerombolja, hogy a túlélők virtigli ávósokká és meglehetősen elvadult funkcikká váltak. Aztán, ha pekkük volt
szépen feltrancsírozták őket antifasiszta parteigenossenjeik a lelkesülten építkező ötvenes években. Csak a kiváló Rajk elvtársat említeném, aki odaadóan nyeste az ágakat a Katpol intézményében, oszt mégis elkaszálta a proletár diktatúra diadalmas szekere.
Vastagbőr OEP-beszámoló 2012.11.22 09:31:00
Az Országgyűlés egészségügyi bizottsága tegnap az OEP épületében ülésezett, itt Sélleiné Márki Mária főigazgató beszámolt az intézmény elmúlt két évéről. Mondott több adatot, amik között pozitívum csak az, hogy 2007 óta 1,2 millióról a harmadára csökkent a…..
fidzsi 2012.11.22 14:46:36
@NYJetsTD: Nem a vita lényege, de rosszul értelmezed. Ha azt mondom: a jelenlévők 50%-a 60 év feletti, 20% 70 feletti, akkor továbbra is arról az 50%-ról van szó, ami tartalmazza a 70 feletti 20%-ot kitevő csoportot.. Ennyi.
A demokrácia alapját jelentő választójogot minden olyan szabály sérti, ami akár csak a legkisebb mértékben is, de szükségtelenül korlátozza annak gyakorlását. Márpedig ott, ahol létezik általános személyiadat- és lakcímnyilvántartás, amiből automatikusan össze lehet állítani a választói…..
fidzsi 2012.11.19 17:27:47
@idelle: Azért igen fickándozó agilis hulla.Ráadásul még sok wasser folyik le folyóinkon '14 április haváig. Addig még revitalizálódhat a hórihorg, bár én nem hiányolom külösebben.
Üdv.fidzsi, droid de Magóg.
fidzsi 2012.11.19 17:53:28
@Schindlеr Pistája: Én ugyan tuti biboldó vagyok, de piszkosul kiváncsi vagyok, hogy miből látod/érzed, hogy a fenti fiú/lány(?) pénteken barheszt eszik. Ez nekem nem megy.
Legyél nagyvonalú egyszer egy arra érdemtelennel, kon/grün/krétan velem. Amúgy semmi bajom érzületeiddel. Alanyi jogon lehet rühellni a zsidóságot. Még irigységfélét is érzek. Jó feszültség levezető lehet reggel, délben, este egy kiadós biboldózás. Sajna, én csak magamat hülyézhetem/szídhatom, ami qrva kellemetlen, sőt unalmas.
Üdv! fidzsi, droid de Magóg.
Szombaton éjjel 84:77 arányban döntött az LMP kongresszusa a párt szövetségi politikájáról. Miközben az alternatívák - taktikai okokból - szépen be voltak csomagolva,  az eredmény valójában a baloldali ellenzéki pártokkal való választási együttműködés elutasítását…..
fidzsi 2012.11.18 23:55:40
@komissarlajos: Mi lenne, csak úgy kérdem, ha megpróbálnál kevesebbet gyűlölködni és többet érvelni. Biztos vagy olyan művelt és jó logikájú, hogy ez menne. Attól még lehet a szöveged, érvelésed penge, hogy közben nem zúgsz be. Csak példának okáért említem, hogy mi köze Viktorka esetleges származásának politikusi teljesítményéhez, vagy annak hiányához? Nem lesz erősebb a véleményed ilyes dolgok, eposzi jelzők, emlegetzésével. Mark Twain-től idézve:
"You're far from being a bad man. Go and return." Magyarul: Te nem vagy gonosz ember. Menj és javulj meg!
Üdv. fidzsi, droid de Magóg.
fidzsi 2012.11.19 12:54:17
@Balt: Hát, egy zseni vagyok... minimum. Fentebb szinte ugyan eztetet bírtam leskribolni. Egyértelmű, hogy ebben az elfordulásos helyzetben egy önálló, középre forduló arcél többet hoz a konyhára, mint a belesimulás Cselló karjaiba.
Ami szomorú számomra-fidesznyikként-, az az, hogy ez sokkal rosszabb kedvenckéimnek, mint a '14-eseknek. A választás után olyan alku lesz, mint anno '94-ben, ha együtt kormánylépesek lesznek, amiért időt, fáradságot nem kimélve dolgozik a Fidesz.
Üdv.
fidzsi 2012.11.19 14:15:07
@Balt: Megpróbálok baromi semleges lenni. Ha elképzelem magam Schiffer helyébe, teljesen nyilvánvalónak tünik, hogy a
tétovázó kvázi jobb- és ideológiailag nem definit, de Csellótól ódzkodó, viszont érdekeiben sérült, sértődött egyedek alkotta tóban próbálnék horgászni. Gondolok itt a magánnyugdiját sirató, nyugdijból visszahívott, tandij veszélytől megrémült etc. polgárokra és családjukra. Az embört érdekei mozgasják, de nagyon. Viktorom, pedig nagyon belejött a nagy reformer munekába. Nem ártana picit megpihenni, és hagyni valamit '14 utánra is, kilönösen így jól benne a második félidőben. Szép, szép a nagy országátalakítás, de sokszor úgy látom megfeledkeznek a fijúk az "előbb mérni aztán vágni" helyes kis elvről.
No, mindegy. Ez csak egy megroggyant jobber-nyugger nyápicolás.
Üdv.
Az LMP egyik fele rendesen félreértelmezi a saját helyét, erejét, szavazóbázisát. Komolyan úgy gondolják, hogy 2010-ben a zöld faszságokra meg a kormányzóképes szakértelmükre szavaztunk, és nem pedig arra, hogy ők nem Gyurcsány és nem is a felcsúti Napóleon. Azt gondolják,…..
fidzsi 2012.11.18 22:30:30
@daemonwhisper: Én, mint echte Fidesz droid, kénytelen vagyok maximálisan egyetérteni ezzel, bár nem kértél erre, szerintem.
Üdv! f.d.d.M.
fidzsi 2012.11.18 23:41:39
@kamill77: Nem hiszem, hogy értelme lenne egy fogadásnak. A politikai helyzettől függ, hogy milyen módszer biztosítja a szavazat maximálást. A jelenlegi nagy elfordulásos helyzetben nem egy centrum biztosítja az aktiválást, hanem az alternetívák, azaz nem egy. Ez egyfajta póker is egyben. Persze, az is igaz, hogy a választást nem a 2014 és majdani társai nyerik meg, ha nyernek, hanem a Fidesz veszti el. Ahogy az eddigiek is így történtek. Ettől persze, droidként, nem lennék elragadtatva, de hát ki nem sz-ná le?
Kicsikét szűk a világ nekem, Keresem benne még a helyem,,Nem látom tisztán a holnapot,Lehet, hogy én ma még ebbe belehalok! Félig telt papírok az asztalon, ha rájuk nézek jön az iszony,Szólj rám, ha egyszer az életben,Jó számot írnék rá véletlen! Nem tudom mi lesz majd,…..
fidzsi 2012.11.08 18:31:15
@Fabius: Nem értem a matekodat, bocs. Ha száz
milliárdos a hitelállomány és a hitelek zömében
tíz éves futamidejüek, hogy lehet ezer milliárdos a kamat különbség, még a teljes időszakra ingtegrálva is. Az én példám, csak a struktúrát mutatja, ami nem hibátlan, de nem is ördögien rossz. Szerintem.
Üdv. fidzsi, d d M.
fidzsi 2012.11.08 20:23:50
@Fabius: Megint csak azt mondom, ha utána számolsz, érzelem mentesen, matematikai abszurdum amit állítasz. Ha olvastad valahol egy
közgazda bácsitól, nénitől, csókoltatom, és üzenem, számolják ki a kamat különbözetet-kamatos kamat- harminc évre, minusz a pozitívhozadékok minimumát. Nagyságrendekkel kisebb összeg jön ki. Amúgy, egy ismerősöm, aki
a közgázon okítja, többek között a gazd-matekosokat, rémmeséket mond. No mindegy.
Azt sohasem állítom, hogy faintos a mostani
gazd. pol. sőt a múltkori is hagy kivánni valót. Deviszontellenbenámde, a lakástámogatási ügylet, nemazér' mert profiteráltam volt belőle, bír pozitív hatásokkal, gazdaságilag. Ami a probléma vele,
hogy a meghirdetésével ellentétben, jópáran
kihasználták, akiknek ez nem volt létszükséglete. A kifehérítés, ill. az egyenleg nem volt jelentéktelen pozitív hatású. Ennyi.
Üdv. fidzsi,droid de Magóg.
fidzsi 2012.11.08 20:42:10
@a szív fészkei: Itthol vagyok és szinte bepánikoltam erre perre gondolva. Azér'
arra kiváncsi vagyok, hogy Cselló, pardon Gordonka- Jesszum erér' is beperel?- honnan
jön rám? Nincs itt valami adatvédelmi izé?
S'aztán monnyuk beperel, oszt hál'istennek
-nem számomra- nyer. Akkor a Viktátorék is
perelnek felcsuti cigó, fideszes rablóbanda,
ecetetrá, ecetetrá-bocs, Hofi- mián. Esetleg
a független bíróság, akkor már az lesz, ezen
jelzőket de genere igaznak fogja tekinteni és
teljesen jogosan visszautasítja a vádindítványt. Jaj, de izgi! Egyébként, teljesen hiszem azt, hogy Cselló, mint igazi
européer, magasröptü erkölcsiségű, és
nem kevés nagyvonalusággal és humor-ejtsd:hjúmo'- világfi és szépreményű államférfiú nem fog piszkos anyagiakért roggyant lelkületü és ritkás agytekervényű
jobber emberállatokat beperelni. Iszonyúan
bízom ebben.
Reszketeg üdvözletem. fidzsi, droid de Magóg.
Sokat hallottunk róla kormánytisztviselőktől, kormányközeli mágusoktól, hogy a bankok, közüzemi szolgáltatók nem fogják áthárítani az újabb terhek, sarcok jelentős részét a lakosságra, mert. Sokat hallottuk, sokat kételkedtünk. Mint kiderült nem véletlenül. Ez az első…..
fidzsi 2012.10.31 13:24:29
@VT Man: Ebben a minutában rájöttem, hogy ez hogy van. Ebből is látszik, hogy milyen
ellenállhatatlanul okos vagyok, ami egy
droidtól piszok nagy tejjesítmény. Viszont, Te buta maradtál, beee.
Szóval, hogy egyik szómat másikba ne ejcsem-e' szép volt, csak úgy mondom-
a mi európai szintű, független közgazdáinkok, teljes etikai vértezetben,arra figyelmeztették a bankokat, hogy az egyetlen,européer,
egyszersmind erkölcsös megoldás, no, meg
szakmailag is a legplauzibilisebb-hű!-
rezolúció, ha min. 100%-ban átgurítanak.
Erre: ezek a butusok az helyett, hogy az
egyedüli helyes utat választották vón,
tán besz@rtak az Orbánctól, csak részben
csusszantottak. Ez a kapituláns magatartás csak a fasiszták malmára hajtsa/csa?/ a vizet. Most is azt írja
a központ -origó-, hogy egyes multik azér' lobbiznak künn, hogy ne sallerezzék annyira a Kim Ir Vikit, mer'
az rájuk lőcsöli a súlyt. Szomorúan kell
megállapítanom, hogy ezek szabotálgatják
az antifasiszta harcot. Nem lesz ennek
jó vége. Na, lemerültem.
Üdv. fidzsi, droid de Magóg.
fidzsi 2012.10.31 13:52:27
@rezvez: Destruálunk? Destruálunk?
Üdv. fidzsi, droid de Magóg.
fidzsi 2012.10.31 14:31:39
@rezvez: Ne má', hogy bántsalak. Én, amúgy, csak egy szatócs vagyok, de azt
gondolom magam is, hogy monopol helyzetet,
vagy kartelezést leszámítva nem lehet 100%-ban áthárítani, sőt, szomorú esetben
nullát, ha éppen nem kényszerül az embör
árcsökkentésre. Ez utóbbi a tragikus opció, mármint számomra.
Üdv. fidzsi, droid de magóg.
Először arra gondoltam, elkezdem felsorolni azokat a dolgokat, amiket hazájukért mélyen elkötelezett FIDESZ-es és  KDNP-s honatyáink eddig tettek, hogy ne csorbuljon, sőt, virágozzék nemzetünk (minimum négy gyereket ide, de azonnal!) és magyarságtudatunk, hogy újra büszkék…..
Komoly tanulságokkal szolgált a Mérték átfogó kutatása a kereskedelmi és közszolgálati média politikai-közéleti híradásairól. A teljes egészében még nem nyilvános, de a Ténytár által már megismert elemzés empirikusan is megerősíti azt a képet, amelyet sok esetben egy…..
Határátkelő Ingázni Ausztriába 2012.10.15 06:53:00
Bevallom, mindig örömmel tölt el, amikor a kommenteken keresztül megismert olvasók (ha nem nagy merészség, akkor: virtuális ismerősök) billentyűzetet ragadnak és megosztják a maguk történetét. Ezért is örültem Nyulz of the World itt következő írásának. Utána meg jöhet az…..
fidzsi 2012.10.15 16:55:18
@váj mí: Noch dazu poroszok, ha jól tudom, azaz -nem is oly
régen, tán hetven évvel ezelőttig-a legnémetebbenek tartottak.
Mindenkinek, aki kint dolgozik, dolgozott, vannak tapasztalatai,
amiket az ő környezetében szerzett. Ezeknek a tapasztalatoknak,
példánként változók, van -egy csúnya kifejezéssel élve-
eloszlásuk. Persze mindenki a sajátját, vagy az általa hallottakat
abszolútizálja. Humánusan szólva, minden ember és nép
egyforma, és bizonyos értelemben így is van.
Oszt van azért különbség is német, francúz, ánglius, oláh,
talján, biboldó, etc. között. No és persze, a "bentlakók"
valahogyan kedvező jegyeket sorolgatnak, mások mit t,esz a
"seregek Ura", másféléket. Külön alosztályt képviselnek, akik
szinte szégyellik magyar voltukat. Persze ezt lehet ellenpontnak
tekinteni a magyart mindenek fölé helyezésnek, kultúrálisan
és történelmileg. Bár szerintem ez utóbbi, ha túlzás is, számomra
még mindig érthetőbb, mint a nonstop fokázás..
Üdv. fidzsi, droid de Magóg.
fidzsi 2012.10.15 17:42:34
@bpetya75: Meg fogsz lepődni, vagy nem... olyan bizonytalan
vagyok. Szóval nem régóta nettezem, és lusta vagyok a
szövegszerkesztés bétanulásához. Inkább szenvedek, meg tán
az is aki olvassa. Tré dolog, tulajdonképpen én is rühellem.
Le is hülyézem magam gyakran, de nem használ.
Üdv. fidzsi,droid de Magóg.
fidzsi 2012.10.15 19:03:26
@bpetya75: Hát csessze meg, 65-re geni lettem. Én is csak
nyomom, de a keret előtt megállok és lépcsőzők egyet. Régebben
belegyalogoltam, erre fel két szó egy sor lett az eredmény. Mint egy teljesen elszabadult vers.. Már az És-be küldésen gondolkodtam, de
az utóbbi tizenvalahány évben kicsit utálom őket. Így megfosztattak
nagyszerű alkotásaimtól. Maradt a net. A mostani formátum
kevésbé költői, viszont kellően blőd. Formabontónak tekintem,
na. Akinek ennyi jó kevés, azt érje gááncs éés megvetés,
hogy klassziker legyek
Üdv. fidzsi,droid de Magóg.
A kormány IMF megállapodással kapcsolatos nézetváltását bevezetni hivatott kampánya tényleg meglehetősen sürgősre sikerült, a közbeszerzési terv csütörtöki módosítását követően kedden már egészoldalas hirdetések jelentek meg néhány napilapban. A kormány…..
Frappáns tudósítást láthattunk a nap legfontosabb eseményéről, Angela Merkel és Orbán Viktor találkozójáról a TV2 délutáni híradójában, csütörtökön. A műsorvezető ezekkel a mondatokkal vezette fel a bejelentkezést:Angela Merkellel tárgyal Berlinben Orbán Viktor. Losonczi…..