Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ginginke

78 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igazán jó idő volt március 15-én a szelet leszámítva: 10-12 fok.Haarlemben már láttuk, hogy a nárciszok ki vannak nyílva, úgy gondoltuk, hogy autóba ülünk és elnézünk Lisse - Keukenhof felé, ami a virágmezőkről híres. Szerencsére nem kellett csalódnunk. Csak úgy…..
A március már mozgalmasabb volt mint a február, ráadásul a virágok is elkezdtek kinyílni. A fotók az utcánk végén található erdőben és a  Spaarne folyó partján készültek. ..
Kicsi kihagyás után folytatom a blogot. Mivel már itt a tavasz és vége a télnek, így elmondhatom, hogy elég enyhe telünk volt. Havat sajnos nem láttunk annál inkább több esőt. Nem igazán ment a hőmérséklet mínuszba. Átlagban kb 5 fok volt. Az időjárás miatt nem is nagyon…..
Eljött az idő, hogy nekünk is sárga rendszámos autónk legyen.Részletesen leírom az eljárást, remélem sok mindenkinek tudok ezzel segíteni.1. RDW- időpont foglalás http://www.rdw.nl/Particulier/Paginas/Kentekenkeuring-bij-de-RDW.aspxPróbáljátok meg bejelölni az APK (forgalmi…..
Január 1. napja már költözéssel telt, merthogy kinőttük a régi lakást :) Az új lakás felosztása: előszoba, fürdőszoba, kazán, wc, mosó-szárítógép tároló, hálószoba+gardrób, kisszoba, nappali+étkező+konyha egybe és egy nagy erkély. Épp most olvastam vissza a tavalyi…..
Így utólag is Boldog Új Évet Kívánok a blog olvasóinak!Hamar eltelt a december. Itt még mindig nem köszöntött be a tél, nappal átlagban 8-12 fok van, kicsit esős, de nem kimondottan. A karácsonyfa beszerzése rám maradt, így idén nem lett nagy fenyőfánk, csak éppen akkora amit…..
Novemberben és decemberben is enyhe az időjárás, átlagban 8-10 fok van, éjszaka sem hűl le a levegő mínusz fok alá, hó még nem esett idén télen. Az elmúlt hetekben meglátogattak minket Kedves Családtagjaink, így volt alkalmunk nekik is megmutatni a tengerpartot és Amszterdamot,…..
Egy kicsit ugorjunk vissza november 17-re. Ugyanis Haarlembe ekkor jött a Sinterklaas (Mikulás). November közepén, Márton nap után felkészült egész Hollandia a Sinterklaas fogadására. Az itteni Mikulás nem Lapföldről jön rénszarvasokkal, hanem Spanyolországból gőzhajón.…..
A címből is kiderül, hogy bővül a családunk :) Pár dolgot leírok az itteni kismamagondozásról, vizsgálatokról és a szülésről ami hasznos lehet. 8 hetes korban érdemes elmenni a háziorvoshoz, hogy ha valaki terhes. Itt a háziorvos gratulál :) és ajánl egy szülésznői…..
ginginke 2013.11.19 10:35:52
Lassan már mondhatom, hogy itt a tél :) 3 hete esik az eső és 10 fok felé nem nagyon akar menni a hőmérséklet. Nem is tudom, hogy hol kezdjem annyira régen blogoltam már. Kanyarodjunk még vissza szeptemberre amikor még elég jó idő volt. Barátokkal elmentünk a közeli erdőbe egy…..
ginginke 2013.11.06 16:25:46
@Erzsébet Rábai: Annyit ehetsz majd amennyit szeretnél :) , de nem csak ez az egy fajta van, hanem csokis, vanília pudingos és még sorolhatnám :)
Beköszöntött itt is az ősz. Nappal éppen, hogy csak eléri a hőmérséklet a 16-17 fokot. A napot már napok óta nem láttuk. Folyamatosan borús és párás az idő. Én már felvettem a bokacsizmát és már volt rajtam a téli kabát is egy igen hűvös napon. Szeptember 13-15-ig Haarlem…..
Everything hip... is from Holland! ..
Hollandiába költöztünk Haarlem 2013.08.30 10:50:31
Az utóbbi 2 hétben nem igazán voltunk sehol.  Először egy 2 héttel ezelőtti eseményről írok. Augusztus 16-17-ig Haarlem főterén Jazz napok voltak. 2 nap is kilátogattunk. A főtéren 2 kisszínpad és 1 nagyszínpad volt. Teljesen el tudták különíteni egyik koncert nem…..
Elég változékony az időjárás, már annak is örülünk, ha a hőmérő 20 fok felé megy, de nem nagyon akar :)Kicsit szelesebb, csapadékosabb az idő. A tengerpartot elég régen láttuk, már nincs az a jó idő, hogy lubickoljunk benne. Esőre áll az idő (gangról fotózva) Utcáról…..
Ma reggel elég szürke időre ébredtünk. Én valahogy nem jól aludtam az este, de szerintem csak az új hely miatt. A hollandok nagyon szeretik az 1 nagy takarót ami alá 2 ember pont befér. Az előző lakásban is ilyen takarónk volt, azt kezdtük megszokni, na de itt már még kisebb…..
ginginke 2013.08.09 08:50:34
@Monika Varallyay:
Szia, persze bármi kérdésed van írj nyugodtan az alábbi e-mail címre: ginginke@gmail.com

Szép napot!
Hollandiába költöztünk Hága 2013.08.04 11:14:09
Először is kezdeném azzal, hogy nem ért ide az esős időszak. Talán 1 héttel ezelőtt esett éjszaka. A hőmérséklet átlagban 22-24 fok, de csütörtökön extrém meleg volt 33-34 fok.Előző hétvégén Hágában jártunk. Először elmentünk a Madurodam-ba, ahol Hollandia nagyobb…..
Hollandiába költöztünk Nyár 2013.07.25 21:09:52
Még mindig nyár van Hollandiában 28-31 fok, de már nem olyan sokáig, mert jön az esős időszak. Előző héten már tényleg nehezen bírtuk a 31 fokot, nagyon elszoktunk a melegtől, így barátnőmmel hétközben is kitekertünk a tengerhez és megmártóztunk a 17 fokos vízben. Először…..
Már 2 hete, hogy írtam a blogomba, így már ideje lenne frissíteni :) Elmondhatom, hogy a július időjárás szempontjából tökéletes itt Hollandiában. Ahogy nézem az előrejelzést átlagban 22-25 fokot ír, a szélnek pedig semmi nyoma :) Így előző hétvégén kimentünk újra a…..
Egész hétvégén jó idő volt, 17-20 fok. Kihasználtuk a napsütést és mind a két nap bicajozni voltunk. Szombaton a Molenplas (Malomtó) környékén és a De Groene Weelde erdőnél. Mindössze 3.5 km-re van tőlünk a tó.  Kikötő Szabadstrand Nagy a forgalom…..
Hollandiába költöztünk Alkmaar 2013.06.26 21:08:39
Átlagos 15-18 fok van mostanság. Előző hét kedden (június 18.) volt szerintünk az év legmelegebb napja 29 fok. Mi nagyon élveztük a meleget, de a hollandoknak ez már kánikula volt :) Hétvégén Alkmaarban voltunk. Bár nem volt sajtvásár, de így is nagyon hangulatos volt a kis…..
Megvolt a a Királyi pár látogatása. Mivel fotókat szerettem volna készíteni, így 1 órával hamarabb már ott voltam, hogy jó helyem legyen a fotózáshoz. Már délelőtt elkezdték a főteret díszíteni.  Úton a főtérre.Nagy a forgalom. Grote Markt tér Narancssárga…..
Hollandiába költöztünk Vegyes 2013.06.13 14:19:21
Először is kezdeném azzal, hogy még mindig nyár van :) átlagban 18-20 fok kevés napsütéssel, de annál nagyobb széllel. 2 hete otthon jártunk és repülés közben készítettem pár légi felvételt. Haza felé egy új wizzair géppel mentünk ami sokkal kényelmesebb volt és egy…..
Mint ahogy a címből is kiderül végre hozzánk is ideért a nyár :) Már napok óta 20-22 fok van aminek mi nagyon örülünk :)Kicsit elhanyagoltam a blogot, valójában mindez idáig rossz idő volt, esett az eső, hideg volt, fújt a szél így nem voltunk sehol.Kb. 2 hete volt Haarlemben a…..
El sem hinné az ember, hogy május közepén milyen hideg tud lenni Hollandia. Sajnos nálunk még mindig tart a fűtési szezon, esténként be kell kapcsolni a radiátort. Az utóbbi 3 - 4 napban 11-12 fok van, de ez még nem lenne annyira baj sem, de a szél is fúj és az eső is esik, így…..
Végre eljutottunk vasárnap a Keukenhofba mi is. Mivel késett Hollandiában a tavasz ezért, még nem nagyon nyíltak ki a virágok. Az utóbbi 1 hétben nagyon jó idő volt 13-15 fok ami már nekünk meleg :) A hétvégén jöttek hozzánk látogatóba családtagok így együtt mentünk el. Csak…..