Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dukeekud.

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mikor a Hír tévé visszafoglalása során kirúgták Kálmán Olgát a csatornától, mindenki szeretett volna egy nyilatkozatot kapni a műsorvezetőtől, aki azonban a felmondási idejére hivatkozva elhajtotta ezeket a kérdéseket. Most viszont az RTL Klub Reggeli műsorában ott volt Kálmán Olga és beszélt az…..
A Kopaszi-gátra vitte ki a sajtót az RTL az őszi újdonságok bejelentéséhez, mármint szó szerint, vízitaxival, kettővel is menten, az egyikben Nádai Anikó, a másikban Puskás Peti fogadta az utasokat, de hálistennek nem ők kormányoztak. Ők csak műsort vezetnek majd, a Való Világ új szériáját, ami majd…..
Az elmúlt hónapok egyik legnagyobb felzúdulást kiváltó esete az volt, amikor az amerikai United Airlines egyik járatáról a biztonsági személyzet meglehetősen brutális módon távolította el az egyik utast. Az esetről készült videó bejárta az egész világot, azzal azonban talán…..
  Pekingben járt a hétvégén Orbán Viktor az első ízben megrendezett diktátorfesztiválon, és ha már ott volt, akkor megkoszorúzta a Tienanmen téren a Népi Hősök emlékművét. Azon a téren, ahol a kínai hadsereg 1989. április 14-én elkezdte lemészárolni a megjelent diáktüntetőket. Kínai diákok több…..
dukeekud. 2017.05.17 21:28:11
@Brumm Brumi: Ja ugyan az kettos merce mint az Putyinnal. Amikor Gyurcsanyt a sajat hazaban fogadja Putyin, akkor szoba sem kerul az orosz befolyas. Akkor meg, Gyurcsany kiveteles diplomaciai erzekerol aradoznak, hogy ot a sajat otthonaban fogadja oroszorszag vezetoje. Most meg hogy Putyin jon ide hozzank, ez mar egyenlo az orosz megszallassal, es kollaboracival.
A fiatalság múlandó. Az idő előre haladtával testünk elveszíti hidratáltságát ez által egyre több ránc jelenik meg bőrünkön. Sokan ebbe nem képesek beletörődni, hisznek az örök fiatalságban. A 21. században az orvostudománynak köszönhetően már van lehetőség arra, hogy a tehetősebbek alávessék…..
Nem, a cím egyáltalán nem túlzás. Sőt, inkább a finomítása annak a vérfagyasztó ámokfutásnak, amelyet Friderikusz Sándor rendezett az önmagáról elnevezett műsor keddi adásában. A program egyetlen témája annak a Kiss Lászlónak a szerecsenmosdatása volt, aki a jogerős ítélet szerint tettestársaival…..
dukeekud. 2016.04.13 11:34:03
@Muad\\\'Dib: Ilyen reszlet kerdesbe belemenni, hogy a pedofiliaert eliteles is , csak egy hatas vadasz hazugsag. (hogy ilyen itelet soha sehol sem volt, mert az egy szexualis iranyultsag , egy mentalis allapot) felesleges mert aki botranyt akar, meg boszorkany uldozest azt nem erdeklik az ilyen finomsagok.
A legelszomoritobb az ugyben, az hogy a tarsadalmunk, olyan allapotban van, hogy barmikor kaphato, felhasznalhato egy ilyen aljas lincselesre. AZ ILYEN CSOCSELEK KOZE LOVETNI KENE !!!!
Ez már csak így megy tündérországban. A kolbászból font kerítést a nemzet pocakos focihuszára kicsit arrébb rakja a háza mellett, és máris itt fogadhatja a vendégeit a világ legnagyobb képernyőjű sportcsatornáján való focimeccsek nézése közbeni szotyizáshoz. Ezért nem is…..
dukeekud. 2014.04.23 00:39:57
@cso zsi: Ez marhasag az egyeni valasztasi korzetek 90 %-t megnyerte a fidesz.
Még mindig ér nevetni rajta, de azért ha megnézzük, mekkora erőfeszítéssel propagálja és nyomja a FIA a jövőre induló Formula E világbajnokságot, lassan illik észrevenni, hogy a károsanyag-kibocsátás mumusa lassan, de biztosan túrja ki Európából nem csak a szívómotoros…..
dukeekud. 2013.09.08 11:24:14
@Shadowbull: "Egyebkent meg a finomporszennyezes egy nagy rezseert a gumik, az ut, meg a fekbetetek kopasa felel, azon meg a villanymotor sem segit."

Azert reszben megis. Mert a fekbetetek kopasa jelentosen csokenne. Optimalis esetben a villanyauto visszatermeli a fekezesi energiat, vagyis a motor generatorkent fekezi az autot, es nem a fekek surlodnak, kopnak.
dukeekud. 2013.09.08 16:21:43
@sanyix: " az elektromos F1-nél is azért raktak be sebességváltót, hogy legyen ami elromolhasson "

Ja erdekes lenne megtudni, hogy milyen ertelmes oka lehet annak, hogy valtot tettek bele. Mert akik egy ilyen autot megepitenek, azert nem teljesen hulyek, csak volt ra valami okuk.
20 evvel ezelott azt mondtam volna, hogy talan a felvezetok nem eleg erosek, hogy ilyen teljesitmenyeket kapcsolgasanak, es az ampereket potoljak mechanikusan. De manapsag meg amator szinten se nagy dolog par ezer ampert kapcsolgatni, professzionalis szinten meg, ahol a megoldasra ezerszer tobb penz van, ez nem lehet problema. Szoval en is kivancsi volnek minek a valto.
dukeekud. 2013.09.08 22:52:34
@Rocko-: "@dukeekud.: "es nem a fekek surlodnak, kopnak."
hanem az elektromotor. jobb az?"

Ezt most komolyan irtad ?
Mert ugye nem gondolod komolyan, hogy ossze lehet hasonlitani, az akar 1000 fokra felmelegedo fekpofak kopasat, egy evtizedeken at hibamentesen mukodo villanymotor csapagyainak kopasaval.
A Toyota TRD-útról frissiben megérkezett Csikós éppen csak berohant a szerkesztőségbe, hogy letöltse képeit a megtelt memóriakártyáról és máris indult tovább. Futtában szólt csak oda, hogy aki akar Renault Twizyt próbálni, az menjen vele, mert időben vissza kell vinnie az autót…..
dukeekud. 2012.11.10 20:25:25
@Béza Dániel: "A üssz hatásfok pedig nem jobb, hanem rosszabb, talán a legmodernebb hőerőművek áramát használva egálban lehet egy villanyautó egy benzinessel, de dízellel semmiképp."

A legrosszabb esetben, tegyuk fol, hogy a szeneromuvel toltott elektromos auto szennyezese ugyan annyi, mint a belsoegesu motore.
De meg ebben az esetben is megmarad, az a behozhatatlan elony, hogy az auto nem a zsufolt varosban szennyezi a levegot. Vajon mennyibe kerul az orszagnak 2 millio alergias, es 300 ezer asztmas, es tobb tiz ezer egyebb legzoszervi beteg ellatasa, fentartasa, es ezek szenvedese vagy a munkaidejuk ?? Plusz a zajszennyezes koltsegei.
Ha mindent beleszamolnanak, meg a legrosszabb esetben is jobban jarnank, az elektromos autokkal.
Es az pedig, csak ido kerdese, hogy az elektromos aramot nap szel, es egyebb kornyezet barat modon allitsuk elo.
dukeekud. 2012.11.10 23:38:30
@Béza Dániel: "Szerintem alapvető gondolkodásmód váltásra van szükség, a problémáinkat nem oldja meg ha a másfél tonnás benzinautóból átülünk egy kéttonnás elektromos autóba, csak tüneti kezelés."

Azert sok mindent megoldana, de idealis esetben, en is egy automentes varost kepzelek el, ahol az emberek kerekparral, nagyreszt elektromos kerekparral kozlekednek. Jol kiepitett, a nagytomegu es sebesegu jarmuvektol vedett, biztonsagos utakon.
De e helyett, elegedett volnek, ha 3 millio belsoegesu auto helyett, 3 millio csendes, kismeretu, kistomegu elektromos auto kozlekedne az orszagban. (folleg ha ezek szamitogep altal vezetett autok lenenek)
dukeekud. 2012.11.10 23:47:04
@Petyat: "Láttál már naptornyot? Olyat kellene minden fennsíkra és sivatagba telepíteni, az ingadozó hozamát pedig víz és szélerőművekkel szabályozni, ahogy a Desertec programban tervezik megvalósítani."

Ez se rossz, de ha mar naptorony, akkor inkabb ilyet kene:
energia.ma/megujulo/napenergia/20120615-a-napenergia-hasznositas-uj-iranyvonala-naptorony/

Ez a szerkezetebol adodoan ejjel nappal termeli az aramot, es a 800 meteres torony meg jol is nez ki.
Többen is megpróbálták az idei Pikes Peak hegyiversenyt elektromos autóval teljesíteni, és nem is voltak esélytelenek. A Toyota prototípus hatodik ideje mutatja, mennyire nem. Azt viszont sosem gondoltam volna, hogy ekkora csalódást okoznak. Amikor a 80-as évek végén először…..
Nagyon bátor az a reklámcég, amely kitalálta, hogy a halálfélelemmel próbál népszerűvé tenni egy alapvetően nyugalmat árasztó autót. Pedig pontosan ez történt a Lexus esetében. Úgy látszik, a japánok is megelégelték, hogy potenciális vásárlóik minden eddigi…..
Tudjuk, hogy a Nissan kezdett elsőként olyan elektromos, családi autó forgalmazásába, amely a tipikus, napi, városi üzemet teljes egészben elbírja akksiról, oda-vissza. Ez az idén már kapható Leaf, mint tudjuk. És a cég ezernyi más módon és úton is ezerrel dönget a…..
dukeekud. 2011.12.22 11:01:43
@SwedishRunner: "A villanyt ugyanúgy jelentős százalékban tüzelőanyag eltüzelésével állítják elő mint a belsőégésű motor a mozgási energiát. Bullshit a null-emisszió!!!"

Ez mellebeszeles. Az CSAK ido kerdese, hogy mikor fogjuk 100%-ban kornyezetbarat modon eloallitani az aramot. 10-20 ev nem sokat szamit, a lenyeg, hogy az legalabb biztosan megoldhato. Mig olaj termeles, egetes, SOHASEM lesz kornyezetbarat.
A globális felmelegedés ellen vívott harc első áldozatai átfagyott végtagjaink lehetnek. Sapka,kesztyű, jégeralsó! Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
dukeekud. 2011.12.20 18:45:59
@Petyat: "Ha a fűtőszál nem világít, csak melegszik, akkor a hatásfok 100%."

Nem szamoltal a magneseseggel. A keletkezo magneses ter is csokkenti hatasfokot, kb 0.005%-al. :))