Regisztráció Blogot indítok
Adatok
teoinrio

37 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sao Paulo olaszul Nem is tudom: 2013.06.19 16:30:19
avagy élet egy olyan országban, ahol a szervókormány extra az általam használt céges autóban   Már többször gondoltam rá, hogy megírok pár érdekes információt a külföldi életemről, de most először 4,5 hónap után vettem rá magamat, hogy belefogjak egy olyan…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
teoinrio 2012.08.23 23:33:53
@tildy:): check, check. :) Azota en is jobban vigyazok, de ezzel a kollegakat is sikerul mar neha meggyozni... De meg nem szuletett tokeletes kompomisszum. Hatha egyszer. :)
teoinrio 2012.08.23 23:41:40
@tundrazuzmo: En benne lennek, de nem nagyon lehet csereberelni sajnos. Meg a 'szel' senkinek nem vonzo, azt ok sem szeretik, csak a hideget. Megszivtam, de legalabb van hol hordanom az egyebkent feleslegesen kicipelt meleg ruhaimat. :D
Lászlót és párját nem elsősorban a szükség, hanem a kalandvágy vitte egészen Londonig. Számítását biztonsági őrként találta meg. TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj a hataratkelokommentKUKAChotmail.com címre és amint tudok, lépek az ügyben! Tegyünk együtt a…..
teoinrio 2012.08.20 18:51:58
@Ingi: pontosan igy erzek en is. Hianyzik a postr es a regi bagazs... :(
Ma Brazíliába utazunk - ha másként nem, hát a képzeletünkben, amiben Pitypang77 lesz a kalauzunk, aki brazil férje lévén sok olyasmit is megtapasztalt, amivel egy turista nem szembesül. Jöjjenek tehát a különös szabályok szerint működő autópályák, a késésbajnok nagybácsik…..
nova vida - egy gringo naplója RIO 2011.09.21 20:55:00
Egyre inkabb ugy erzem, hogy Rio tenyleg a vilag legklasszabb varosa! Nem tudok betelni a latvannyal, ami nap mint nap elem tarul. Egyszeruen hihetetlenul szep! Masreszt, van egyfajta erdekes hangulata: a parton setalva (es latva a hoteleket, amiknek a nagy resze egyebkent nem hotel, csak itt…..
Ugy dontottem, szedem a satorfamat es elkoltoztetem a blogot egy masik helyre, mivel a blog.hu-val vannak gondjaim, a blogspot sokkal egyszerubb es atlathatobb, es nem varjak el, hogy meg a legegyszerubb valtoztatasokat is html-ben csinald meg... Az uj helyen persze az osszes regi bejegyzes is…..
Mar hetvegen elkezdodott a karnevalozas, bar hivatalosan csak februar 17-en, azaz 1 het mulva kezdodik, es 22-ig tart. Mivel az eredeti terv szerint februar 7-en mentem volna haza, remek uzleti erzekkel megaldott latens zsido kisbaratom kiadta a lakasunkat a karneval idejere a noverenek es 4…..
Az elso fontos kulonbseg Brazilia es Magyarorszag technikai adottsagai kozott, hogy szemben a hazai 230V-tal, itt a halozati feszultseg 110V, de van, ahol 220. Illetve regiotol fuggoen lehet 110 V, 115 V, 127 V, 130 V, 220 V vagy 240 V... . Igy hat hiaba volt egyszer egy jol felszerelt konyham…..
-Az autokat csomoan teleragasztjak mindenfele matricaval, amelyeket alapvetoen 3 kategoriara osztanek: 1. A focival kapcsolatos matricak, 2. Vallassal kapcsolatos matricak (igen, ebbol rengeteg van, ilyenek pl, hogy: Jezus, a mi urunk.), 3. Csaladtagokat abrazolo sematikus figurak, akik a kocsival…..
  Riviera de São Lourenço egy tengerparti szakasz São Paulo allamban, Bertiogaban, SP-tol 1 oranyira. Nagyon nepszeru a hely a São Paulo-iak koreben, sokaknak van itt nyaraloja. Hiressegeknek is, pl. Kaká. Ezeket a nyaralokat nem ugy kell elkepzelni, mint a balatoni hazakat, ugyanis a…..
Sokszor hallani jotanacskent, hogy ha egy masik orszagba koltozol, tartsd eszben, hogy neked kell alkalmazkodni az ottani viszonyokhoz. Akkor is, ha valami eppen nem tetszik, vagy furcsallod, vagy hulyesegnek tartod. Ha nem teszed, jo esetben is csak egy fura idegen leszel, rosszabb esetben kulfoldi…..
-A ferfiak munkahelyi viselete oltonynadrag + ing. Csak a banki dolgozoknak kotelezo a nyakkendo, zako. Nalunk meg ennyi sincs, amikor megkerdeztem a fonokomet, hogy mi a dress code, azt mondta, hogy o pl farmer + polo + tenis (ami itt a sportcipot jelenti) kominaciot szereti legjobban, es valoban,…..
teoinrio 2012.01.17 14:45:50
@Efendim: oke!! :) amugy viccen kivul: ha lenne lehetoseg, kijonnel??
teoinrio 2012.01.17 15:00:24
@Efendim: ezt akkor eszben tartom! de jo lenne, ha kijonnel!!! :)
teoinrio 2012.01.17 15:04:14
@Efendim: azon tuti, meg ha nem is a brazilon, hanem az otthonin! max duplaznal! :) kulonben meg erre meg raerunk!
Mult hetvegen ellatogattunk Petropolisba, ami itt van Riotol nem messze (60km). A varos arrol hires, hogy itt volt a portugal kiralyi csalad egyik haza. Ez ma muzeumkent uzemel. Szep nagyon, meg nagy, de szerintem pl a kastely, ahol Getulio Vargas lakott, sokkal szebben kidolgozott, elegansabb.…..
A brazil szilveszter (Réveillon) hangulata egeszen mas, mint otthon, tekintve, hogy itt nyar van, es jo idoben a beachen szilveszterezni fun (esoben sajnos kevesbe...). A Copacabanan 2 millio ember (nagyreszt turista, a helyiek onszantukbol nem mennek ki, a tomeg miatt) bulizott, 4 szinpadot…..
  Az elozo riorol szolo poszt ota bovult a varos terkepe! Na jo, nem a varos lett nagyobb (bar szerintem meg ez is igaz, folyamatosan epitkeznek kifele, olyan reszeken, ami mar annyira messze van mindentol, hogy lehetne egy masik varos is), hanem vannak reszek, amikrol a multkor nem szamoltam…..
Hetvegen Manausban voltam, sajnos csak 2 napot, ami nagyon keves egy helyen, ahol ennyi latnivalo van. Manaus ugyanis Amazonas allam fovarosa. Maga a varos kevesbe is erdekes, a lenyeg, ami korulotte van, a fo nevezetessegeket kb 1 ora alatt vegig lehet nezni. Nehany erdekesseg a varosrol:   A…..
Sokan kerdezik, hogy megy a portugal. Erre altalaban nem nagyon tudok mit valaszolni, mert hat mihez kepest? Ahhoz kepest, ahogy kezdtem, jobban megy. De azert meg mindig eleg nehez beszelnem, nem tudom jol kifejezni magam es ez zavar. Olyankor kenyelmesebb atvaltani angolra, de ez meg nem mindig…..
Furcsa dolog ilyen messze elni a hazamtol. Amikor Milanoban laktam, szinte egyaltalan nem volt sem honvagyam, sem kulonosebb igenyem arra, hogy az otthoniakkal beszeljek. De ez most mas. Ez nem erasmus, ez nem Europa. Ez egy veglegesebbnek tuno koltozes egy messzi-messzi orszagba. Es ettol neha…..
Tegnap megvolt az elso elmenyem a brazil egeszseguggyel kapcsolatban. Amirol eddig sok jot nem hallottam. Illetve a magankorhazakrol igen, de az mas teszta. Meg a São Paulo-i allami korhazak is jol felszereltek, rendezettek. A rioi korhazakrol viszont azt mondjak a helyiek, hogy menj, ha meg akarsz…..
  -A brazilok elegge szeretnek koltekezni (mar aki megteheti. Bar a reszletfizetesi opcio miatt – ld. lejjebb – nem csak ok...).   -Az ettermek szinte mindig tele vannak, sokszor varni kell, hogy legyen asztalod. Neha ez a varakozasi ido meghaladja az ember turelmi szintjet, mint a multkor…..
-Csak most, hogy egyre melegebb van, szembesultem azzal, hogy a nap itt tenyleg eget, es meg a nalam sokkal sotetebb boruek is hasznalnak napvedo kremet minden nap. A masik meg a kis rohadek szunyog, ami dengue-lazat terjeszt, ez elsore nem valoszinu, de masodikra jo esellyel halalos, oltas nincs…..
24-en hajnalban repultunk delre, Curitibaba, Parana allam fovarosaba. Curitiba Brazilia 8. legnagyobb varosa a maga 1,7 millio lakosaval. A 19. szazadtol kezdve folyamatosan erkeztek ide europai bevandorlok, fokent nemetek, olaszok, lengyelek es ukranok. Jelentos zsido kozosseg is el itt. A…..
Megjelent egy irasom ma a hataratkelon. Ez egy blog, ahova mas orszagba koltozott emberek irjak meg torteneteiket, osztjak meg a tapasztalataikat. Vannak nagyon izgalmas irasok, es aki epp kulfoldre keszul koltozni, annak kifejezetten ajanlott, mert sok hasznos infoval ellatnak azok, akik mar ott…..
 Az elso kajas poszt ota voltam 1-2 uj helyen, persze fotot most se csinaltam... na de azert az elmenyt megosztom! :) Meg nehany tipikus kajat kihagytam a listabol a multkor, meg 1-2 receptet is talaltam (nyugalom, azert nem megy at a blog gasztro-blogbaJ). Tipikus kaják folyt.: Tapioca:…..
Eddig harom party volt, ami a munkahoz kotheto, de ebbol csak egy igazi ceges buli volt, mult penteken. De elobb az elozoekrol! Az elsore a fonokom hivott el, vihetett +1 fot, es en pont jokor voltam jo helyen. :) A buli egy posztgradualis kepzes zaroestje volt. Mindenfele nemzetisegu emberek…..