Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Raptor1

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Többször ért már az a vád, hogy túlzottan szigorúan szelektálok, mondhatni válogatós vagyok férfiak terén. Na jó, hát lehet, hogy kicsit sok a kritérium, de végül mégis mindig az derül ki, hogy akire nagy nehezen rámondom az áment....na éppen arra kellett volna legkevésbé. Belátom, talán…..
Rengeteg hely nyit a városban, nem könnyű szétválasztani az érdekteleneket a figyelemre méltóktól. Az alábbiak mindenképpen megérnek egy próbát! Van köztük új, van kicsit sem új, viszont újszerű is...
Minél kisebb a konyhád, annál inkább szükséged van jó ötletekre, amelyekkel teret nyerhetsz. Például még a  mosogatótálca alatt is lehet több-kevesebb helyet találni.   Vagy a felső szekrények alatt. Az alsó pultsor és a felső szekrények között elég 45-50 cm-t hagyni, így máris újabb helyek…..
Centi vastag olajsár a második olajcsere után: úgy tűnik, a nyújtott szervizperiódus csak arra jó, hogy az autó kibírja a garanciaidő végéig. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Raptor1 2013.07.10 08:29:32
@superfrog: .
Bocs én dízelről beszéltem. Ha az én autóm 3500- öt forog már megyek 180 felett.Igazad van abban hogy ha valaki állandó padlógázon használ egy autót akkor ott az olaj hamarabb elhasználódik. Turbók esetében sajnos vannak konstrukciós hibák ilyen a BMW /X5, 5/ egy adott szériája ahol igen sűrűn kell turbót cserélni.Itt megjegyzem biztos van több más autótípus is én a BMW tulajdonos ismerősömtől tudom ezeket.
A benzines turbósokat nem nagyon ismerem.
Én nem akarom senkinek a tutit megmondani. azt gondolom a gyártók nem véletlenül találják ki az olajcsere periódust egy optimális használat estére. Az olajcserével kapcsolatban, csak a saját 15 éves tapasztalatomról beszéltem ami ráadásul nem egy autótípusra vonatkozik. Alkatrész kereskedő vagyok, voltam sok alkatrész gyárban is. Nem tudok mindent, de azért itt ott beláttam a kulisszák mögé. Szerintem az a legjobb ha mindenki úgy cseréli az olajat ahogy azt a pénztárcája és a meggyőződése diktálja.
Én a saját szokásomon az az a előírt gyári perióduson nem változtatok amíg nem jön a "körlevél".....
Raptor1 2013.07.10 09:16:52
@superfrog: Én csak azért nem értek egyet teljes mértékben veled mert minden autónk kis teher és személy is, az utóbbi 15 évben Peugeot, Fiat, Ford, Volkswagen, Merci mind 200 ezer Km felett futott és semmi gond nem volt a motorral a kenés vagy a turbó miatt!
Egyébként döbbenetes a szervizeknek az olaj az olyan mint a vendéglősnek az ital. 3-400% haszonnal adják el! Sajnos műszaki gondolkodásban még nem történt meg a rendszerváltás. Amikor összekacsintott a "szaki" meg a "tulaj" "drága uram cserélje 7500 km-enként az olajat az a tuti én tudom a gyár átveri magát!" Szóval az eszem megáll! Persze nem tudom hogy az itt írogató a "sűrűn olajat
cserélők" mivel közlekednek. Lehet hogy valami 15-20 éves járgánnyal.
Raptor1 2013.07.10 09:18:53
@Jankove: és ötven ezrenként teljes motorgenerál? mert a Zsigulinál úgy kellett.... ugyan már!
A héten 92 évesen szívelégtelenségben elhunyt Bárdy György színész nemcsak az Egri csillagok-beli Jumurdzsák szerepéről volt ismert, és persze nemcsak a Gugyerák kabaréjelenetekről, amiket - jobb híján - akkor találunk, ha a youtube-on  valamilyen filmrészletet keresünk az…..