Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kolonel

0 bejegyzést írt és 326 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Filmbarátok Podcast #78 (2015. Július) 236 percBeszélgetnek: Blacksheep, Zoly, Gergő, freddyD feat. KvízmesterTéma: - Az 1. Filmbarátok Zárthelyi-A hangya (01:12:45)-Ted 2 (02:04:35)-The death of Superman lives: What happened?…..
Kolonel 2015.08.03 13:01:12
@Capowne: teljesen egyetértek.

Amúgy engem az üres filozofálgatás már az első részben is ugyanannyira zavart, mint a másik kettőben. Nem értem, hogy miért mondjátok (és mondják még sokan) az első rész beszélgetős jeleneteit több rétegű bölcseleteknek, a folytatás hasonló részeit meg idegesítő fecsegésnek, mikor szerintem hót ugyanaz a kettő.

Történetileg az 1 azt a trükköt alkalmazza, hogy a ködös magyarázatokkal és többféleképpen értelmezhető sejtetésekkel felvázolt rejtélyből nem magyaráz meg szinte semmit, hanem hagyja, hogy a néző találja ki a háttérsztorit.
Aztán amit a néző kitalál magának az persze, hogy jó meg izgalmas.
De szerintem az alulmagyarázás nem erény, hanem pont, hogy hiba (amellett persze, hogy a túlmagyarázás sem jó), mert egy jó sztori az apró részletektől válik emlékezetessé és igazi klasszikussá.

Viszont a Mátrix háttertörténete mindenkinek máshogy csapódott le (egy percre jutó "hogy is volt? miért is volt?" kérdések száma Mátrixról való beszélgetések során az egeket verdesi), így amikor kijött a másik két rész (ahol már nem kerülgethették Wachowskiék az olyan részleteket, hogy pl. miként fest a kinti világ), akkor a legtöbb néző teljesen mást kapott, mint amire számított, annak ellenére, hogy az alkotók fejében a történet teljesen koherens volt.

Aztán amiatt, hogy a történet végül is egy átgondolatlan messiás sztorivá kerekedett, nagy csalódást okozott, pedig szerintem már az első részben is az volt, csak akkor még jobban leplezte a hibáit.

Ennek ellenére amúgy szeretem a trilógiát az akció és a látványvilága miatt, és rengeteg jelenet maradt belőle emlékezetes.
Filmbarátok Podcast #74 (2015. Május) 173 percBeszélgetnek: Blacksheep, Zoly, Gergő, freddyDTéma: -Mad Max – A harag útja (00:33:40)-Ex Machina (01:29:30)-Ha ölni kell-Aki szelet vet-Fegyvertársak-Káposztaleves A felvétel itt letölthető mp3 formátumban (157 MB) 173 percHonlap…..
Maga Dancsó "Istencsászár" Péter küldte nekem ezt a videót, ahol az Irate Gamer nagyon kitálal AVGN témában. Aki nem tudna, ki a fene ez, az egyrészt nem maradt le semmiről, de a rossz pc-s blogon anno ő volt az anti-kabala, aki nem egy akciójával nem kevés utálatot gerjesztett. Itt…..
Videósnak lenni a Youtube-on nem hálás dolog. Tele van igazságtalansággal, kettős mércével, bosszantó "fejlesztésekkel" és csak egyre rosszabb lesz. Azonban a nézők csak ott hajlandóak nézni akármit is, úgyhogy az iróniával élve, Youtube-on jelennek meg a videók a Youtube…..
Kolonel 2013.08.15 12:05:12
@bioLarzen: a Youtube már szerintem elérte azt a pontot, hogy nagyobb az elvágyódás, mint a ragaszkodás.

@freddyD: no ezt viszont furcsállom. Még úgy is a youtube-os videót nézték többen, hogy a blogbejegyzésekbe indás videót raktál be?
(Én amúgy pont fordítva voltam, az Evel Knievel trailert láttam először, és csak majd' egy évvel később döbbentem rá, a korábbiakhoz is készült egy-egy, az epizódokat viszont mind-mind megjelenéskor néztem indán.)

Egyébként ha a Youtube-bal úgy sem kereshetsz egy fillért sem, akkor nem mindegy, hogy nem 30'000, hanem "csak" 5'000 néződ van? Esélyes, hogy pont a leírást nem olvasó, agyatlanul kommentelő réteg morzsolódna le.
És részemről az utolsó. Az Adu ász a videó végén úgyis automatikusan nyertessé tett E vicces műbalhé kapcsán készítettem el a következő videót, amelynek már 6,5 évnyi videózás után nagyon ideje volt, mert rohadtul bosszantó ami zajlik. ..
Filmbarátok Podcast #27 (2013. Április) 162 perc Beszélgetnek: Zoly, Gergő, freddyD Téma: -Feledés [Spoilermentes] -Vasember 3 -Spring Breakers -Eleven Testek -GI Joe 2 -Vadászat -Casino -Wallace & Gromit és az elvetemült veteménylény -Spíler -Keresztapák -Feledés…..
Még februárban vettem fel a videót ..
Kolonel 2013.04.01 07:03:59
@szantochris: Ott volt a legújabb mozijegyek között.

Huhh, végignéztem. Jó kis időutazás volt. :)
Kb. 15 év alatt háromszoros áremelkedés, nem semmi...
Nálunk Debrecenben szerencsére még mindig 1000 körül vannak a jegyek. Illetve a Cinema Cityn kívül még attól is jóval olcsóbb.
Kolonel 2013.04.04 06:10:29
@freddyD: Értem.

Azért kérdeztem egyébként, mert pár éve több helyen is olvasni lehetett, hogy a mozi halálát vizionálják, mert üresen konganak a termek, viszont tavaly többéves kihagyás után újra beültem párszor, és úgy láttam, egyáltalán nem ez volt a helyzet.

Azt nem mondom, hogy sokan voltak, de 2-3 sor azért mindig megtelt. (Bár lehet csak nem néztem olyan filmet, amire kevés volt az érdeklődés.)
Előzmény, amit érdemes látni előtte: Scooter Pro RPCJS epizódKészülődés az új Scooter Pro menetre ..
Kolonel 2013.03.28 19:15:13
Random baromság keretein belül most egy ilyennel készültem. Minden megemlített barátcsatorna sorrendben:Dancsó Péter: http://www.youtube.com/user/VideomaniaFCSPamkutya: http://www.facebook.com/pamkutyaVisor: http://www.youtube.com/user/SpaceNinja88Otherworld:…..
Mintha már nem először hangoztatnám, hogy Nelly Furtado a nagy kedvenceim között van. Az első két albuma nem csak a legjobb pop lemezek között tartom számon, konkrétan a Folklore úgy összességében is a kedvenc albumaim egyike. Majd következett a harmadik Loose album, amely bár…..
Zolyval a következő filmekről dumáltunk -Expendables 2 -Ted -Az emlékmás (2012)/ Az emlékmás (1990) --Fifti Fifti --Prometheus Életrevalók -Mission Impossible 4 -Kínában kutyákat esznek I Kina spiser de hunde 1999 A felvétel itt letölthető mp3 formátumban (110…..
Kolonel 2012.09.11 16:23:12
@algi: a Machete-vel kapcsolatban valószínűleg igazad van (mint mondtam, nem láttam), de azt a véleményemet továbbra is fenntartom, hogy a régi időszak sok klasszikus filmje nem örvendene ugyanekkora népszerűségnek, ha ma jönnének ki.

Az Alient pl., (ha már szóba került,) ha nem '79-es, hanem 2009-es film lenne, (értsd: a mai mainstream mozinéző nem gyerekként látta volna először) nem tudom elképzelni, hogy ne támadnák rengetegen a túlzott sötétség, az alig szereplő szörny vagy a folyosón lépkedős jelenetek hosszúsága miatt.

@freddyD: igen, ezt mondom én is. Nem igazán fektettek hangsúlyt arra, ami a film fő egyedisége volt ("valós vagy nem valós?"). Azt az egy jelenetet, ahol körbeveszik őket, és odajön hozzá a fekete csávó is lezavarták nagyon hamar, aztán ment tovább a kontroller nélküli videojáték.
Újra feltelepítettem a játékot, mert így retroperspektívában zavart, hogy elakadtam benne. Miközben játszottam vele, belebotlottam a nem éppen nagy szókinccsel rendelkező gauchókba ..