Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hajra777

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kinizsi a magyar történelem egyik legismertebb szereplője. A malomban „gályázó” bivalyerős fiú „tündérmeséjét” szinte minden fiatal ismeri, ha másból nem, akkor Tatay Sándor regényéből. Szinte végtelen azon mondák sora, amely a vázsonykői uraság csodás erejéről, éles józan paraszti eszéről szólnak.…..
Az elmúlt hetekben egyre inkább éreztük a Saltban is, hogy a sok home office után ránk fér egy kis felfrissülés. Kimaradtak az irodai beszélgetések, leépültek az emberi kapcsolatok, és ennek éreztük hiányát. Ezért elindult a SALT (belső) KIHÍVÁS, vagyis kihívtuk saját magunkat: futunk, biciklizünk,…..
Dr. Bertók Gábor Mohács 500 projektvezető előadása Bár az 1526-os mohácsi csata, mint a magyar történelem egyik legmeghatározóbb jelentőségű ütközete, kiemelt figyelmet kapott az elmúlt két évszázad tudományos kutatásában, történészek vizsgálták előzményeit, a vereség okait és következményeit,…..
Hajra777 2020.09.13 16:47:26
@Haramza Márk:
Tisztelettel koszonom a valaszat

Az szerintem is egyertelmu hogy ott torntet "valami" de szerintem ez a siksag legtobb reszerol elmondhato . Ha feltelezzuk hogy ez a leletsuruseg a Mohacsi csatahoz tatozik akkor meg mindig ott van a kerdes hogy melyik reszehez? Mert lehet ez a Magyar jobbszarny attores vagy azattores utani taborba valo betores fosztogatas helye ahol "igen sok igazhitut megoltek" De lehet sokminden mas is. Nem tudom tortent e a telepuleshelyen talajradaros felmeres az esetleges templomhely felkutatasara? koszonom elore is a valaszat.

Megvalami eszembe jutott. Ha a Magyar tamadas valoban ugy es onnan erkezett volna ahogy Bertok ur bemutatta akkor az egesz elnyujtott csatarend mely a bekeritest volt hivatott megneheziteni ertelmet veszitene mivel a magyar jobszarny nem latott volna tovabb a tereplepcsonel es annak kozelsege miatt nagyon konyu lett volna a magyar hadrendet hatbatamadni megkerulni.

Hogy valami tortent ott az latszik a leletsurusegbol de abszolute amatorkent nekem nagyon logikatlannak tunik az a csatarend es tamadas ott es ugy.
A Hódoltság, és ezen belül különösen a Dél-Dunántúl településszerkezetének története, a kora újkori és újkori változások rekonstruálása régóta kedvelt témája a magyar történet- és néprajztudománynak. Amíg az Alföldön a török korhoz elsősorban a népességpusztulást és a pusztásodást kötötték, addig a…..
  Az 1526-os mohácsi csata kutatásának egyik legjellegzetesebb régészeti forrását adják az elesettek tömegsírokban elhantolt földi maradványai...
BigJoe tudományos alapon tárgyalja a szívatás típusait. Szerzőnk szerint ezek a következők: - Végeztessünk olyan munkákat a kopaszokkal, amit mi nagyon nem szeretnénk megcsinálni. Az sem baj, ha közben gyorsabban telik az idő.- Ritkán előfordul „nevelő” célzatú…..
A Kárpát-medencei hun kori elit sírjai, áldozati leletei széles érdeklődésnek örvendenek. Ezzel szemben az alacsonyabb társadalmi és vagyoni helyzetű lakosság, a hun birodalom alattvalóinak élete jóval kevésbé ismert. A települések régészeti kutatása erről a korszakról is…..