Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jablonsky_master

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lapozó rovatunkban ma egy olyan fotósorozatot mutatunk be, melynek különlegessége, hogy mindegyik fotó ugyanazon a napon készült május 23.-án, 2003-ban. A projektet – melyet a Lumen Fotóművészeti Alapítvány és az ARC támogatott – ugyanazon évben be is mutatták a Millenáris Parkban. A Budapest 1…..
Éles hang. A csend vágja a füled. A falak hörögnek, az ablakon elsuhan a hold fénye, majd rávilágít a kezedben égnek meredő vércseppektől csillogó konyhakésre. Remeg a gyomrod, az ajtók felé baktatsz, a verejték csípi a szemed, a szíved lassan felrobban. Csönd. Agyonnyom. Még…..
jablonsky_master 2011.08.11 08:17:24
@csillámpóni: azért kíváncsi vagyok, te melyik műfajt tartod megújulásra képesnek, illetve hogy ha ennyire szarsz a horrorokra (ami, mint a hozzászólásaidból kiderült, messze nem igaz), akkor minek diskurálsz róla?
Bensőséges ünnepség keretében jubilált tegnap este Kovács Ákos a Mahasz éves gálaműsorán, az Arany Torok (korábban Arany Zsiráf, később Fonogram) díjátadó ünnepségen. Ákos sorozatban huszonötödik alkalommal lett az Év énekese, amihez hasonló bravúrt nemcsak a magyar…..
jablonsky_master 2009.10.27 15:04:57
 Megint itt az ideje, hogy vegyek valami vackot kétszázért. Épp ki se hevertük a Subarus bukót - ott 800 ezerbe került az autó eladása - amit egyébként az új tulajdonos totálkárra tört azóta. Ő köszöni jól van. Így néz ki, tessék, ha ilyet akarnak csinálni, a sztrádán…..
B-oldal TOP10 sci-fi filmzene EVÖR 2009.09.26 07:39:00
A totalscifionline.com magazin megszavaztatta, hogy melyek a legjobb sci-fi filmzenék, majd a sok szavazatból egy tízes listát állított össze, melynek eredményét az alábbiakban mindenféle köntörfalazás és tartuff-i álarc nélkül olvashattok. Nyilván ezen a listán is jól össze…..
Most már nem bánom, hogy Bruce Willis vagyok, és soha nem vagyok beteg, de általánosba' (!) azért lettem volna gyakrabban. Olyankor legitim módon lehetett otthon herézni, és az iskolába indulás után kezdődő SkyOne műsorokból csemegézni. Csak ott volt Inspector Gadget, a magyaron…..
Michael Bay filmen meglepődni nem menő. Az explosion porn (most találtam ki) nagymestere sosem házalt zsákbamacskával, Roland Emmerich kollégához hasonlatosan csak nagyon nagyban bír gondolkodni, vagyishogy gondolkodásról végképp nincs szó, csak látványról és nagyon nagy…..
jablonsky_master 2009.06.26 03:07:42
@Sparhelt: te fizetett kommentelő vagy, ugye?
jablonsky_master 2009.06.26 03:10:12
@Scarlet Crusader: ...és mindezt egy maximum kétcsillagos robotos film kapcsán :) tök igazad van, és annak is, aki azt mondta, hogy az emberek előbb szépen lemészárolják egymást. ím a példa. nem vagyunk egy véleményen? akkor kinyírlak, mert hülye vagy. el kéne hagyni ezt a bolygót.
Nem akartam írni a koncertről, de tegnap este azért cikáztak a gondolataim... Semmiképp sem kritikát akarok megfogalmazni (bár a kritika lehet pozitív is, és ezt sokan el szokták felejteni...), csak leírni, hogy nekem milyen volt a tegnapi DM koncert. Egy emlék, szóval ez tényleg…..
jablonsky_master 2009.06.24 16:39:48
@Geo_morph: ezen én is gondolkodtam, mert tényleg dörmögtem egy csomó nótát, de nem hinném, hogy minden dalt lejjebb transzponáltak volna. majd csekkolom, ha lesz kinn valami kalózfelvétel.

ellenben "master & servant": ahogy elindult a szám, dave kétségbeesve jelzett a monitorosnak, hogy nem hall semmit a fülében. ott derült ki igazán, hogy benn a színpadon egyszerűen képtelenség megoldani a monitorozást füles nélkül, amikor megpróbált belépni, és minimum három hanggal lejjebb, teljesen tanácstalanul keresgélte magát. ezért köszönte meg a végén a közönségnek, hogy végigénekeltük az egészet.

a hangosítás egyébként elég gyenguska volt úgy egészében is.
Modorosblog A filmkedvelő 2009.06.21 18:18:00
Tudom, pár napja pont azt írtam, hogy a heti 3-4 megjelenést tartom ideálisnak, de több okból is muszáj belehúznunk: csak gyűlnek a beküldött anyagok, ráadásul most már nekem is szerencsésen több időm van alkotni, visszatértem. Csak győzzétek olvasni :-))  De régóta…..
  A „Stroganoff módra”, általában valami gombás-hagymás cucc valamilyen hússal, többnyire bélszínnel. Pedig ez az étel szinte minden fajta húsból elkészíthető. Ez is tipikusan az a fajta „módra”, aminek ezerféle variációja létezik, és már nem is…..
jablonsky_master 2009.06.20 12:58:02
@Sakál lamtitkár: azért, hogy végre lehessen valami értelmesről is olvasni. heti lebontásban ez az első olyan írás, amivel lehet kezdeni valamit, a többi a szokásos értelmetlen fikázás (most épp aktuális, mert pont van egy fikás bejegyzés is - na hát az is kevesebbet dolgozik annál, mint amennyire szüksége lenne...).
Magyarbűnözők agyonütik Szent Viborádát A zsidót még a hülye fasiszták is kultúrnépnek fogadják el, sőt a legtöbb hülye fasiszta pont azért utálja őket, féltékenységből. Viszont hagyomány és örökség ide, genetika oda, egy ilyen kultúrnép is lopni, rabolni fog, sőt…..
Mit csinál az utas, ha esik az eső és a megállóban ahol áll, van utasváró pavilon? Normálisabb utasok beállnak, hogy ne ázzanak szét, többiek esernyőt nyitnak, vagy állnak az esőben. Olvasónk szemtanúja volt egy eseménynek, ahol a buszvezető majdnem a megállóban hagyta az…..
jablonsky_master 2009.02.05 09:40:34
@Andie: így igaz, totál felesleges poszt, nem történt incidens. a néhai pirosnégyesen volt egy öreg fószer, aki gyakorlatilag végigkommentálta a vonalat, és osztott mindenkit, akit ért. mivel rendszerint üres volt a busz, ráadásul a fülke ajtaját sem mindig csukta be, általában jól lehetett hallani minden szavát. az összes létező autósra volt egy-egy kedves szava (zöldlámpa, szokásos magyar reakcióidő, épphogy elindul a sor: "most mi a túró van, kisfiam? mind erre vártunk, nem?"; beragadt indexlámpás mercinél: "kifordultál a fűtött garázsodból, és úgy maradt?"), ha pedig úgynevezett közlekedési anomáliával találkozott, rendre előkerült a társadalmi rangsorolás ("mocskos szemét az összes"). ettől függetlenül két morgolódás között negédes hangon mondogatta be a nyolc utasának, hogy épp melyik megálló következik, és olyan is volt, hogy egy erős fékezésnél előbb az autóst kúrta le nem hivatalos módon, majd a mikrofonba elnézést kért a hirtelen lassításért. mondanom sem kell, a hang terjedése szempontjából totál irreveláns volt, hogy a mikibe beszél vagy csak úgy magában, de egyszerűen nem lehetett nem szeretni a fickót. sajnos a pirosnégyes megszűnésével valahová átkerült, a 105ösön nem láttam még. ennyit arról, hogy "legközelebb itthagylak a picsába".
jablonsky_master 2009.02.05 09:44:09
@nina2000/ pneumatic morosus brutalicus: rendszeres tömegközlekedőként a pofám leszakadna, ha a 105ös mondjuk az andrássy úton csak azért állna be az üres hősökterei, bajza utca és kodály köröndi megállóhelyekre, mert "gyerekkorunkban a bkv beállt még az üres megállóhelyre is, és csak aztán indult tovább". ha már annyira elfoglalom magam a megállóban, hogy épp eszem ágába nincs figyelni a közeledő járművet, akkor legalább álljak már úgy, hogy esetleg észrevegyenek, különben "legközelebb otthagynak a picsába".
jablonsky_master 2009.02.05 09:56:31
@HaTaczy: illetve a jó dolgokat az emberek zöme hajlamos figyelmen kívül hagyni. az éjszakai buszos ellenőrökről legendásan negatív a véleménye mindenkinek, holott velem pár napja épp az ellenkezője történt meg. csepelről haladtam befelé, s mivel egyébként is hétköznap volt, én pedig korántsem melóügyben maradtam ki, érthetően picit elbóbiskoltam a zötykölődő éjszakain. valahol a fővám tér környékén ébresztett egy ellenőr, hogy jegyeketbérleteket. automatikusan vettem elő a pénztárcámat, mert bennem a 350es helyszíni jegyvásárlás fogalma élt, mire közölte a nő, hogy ez már nem aktuális, elég egy jegy vagy bérlet. némi meglepődéssel előkaptam a 10es gyűjtőt, hogy hát akkor bocsi, lyukasztottam volna, simán elvette, kitépett belőle egy jegyet és további jó utat kívánt, sőt, még azt is hozzátette, hogy jobb, ha tudom: a metrón már egy jeggyel egy órán keresztül lehet utazni, ha nem hagyom el a területét (kvázi átszállójegyet kiváltandó). meglepett a kedvessége, pedig az utánam ellenőrzött utast, mivel az kellemetlenül visszautasított minden együttműködést, úgy vágta le a buszról, hogy csak úgy koppant a betonon. egyszerűen oda-vissza hozzáállás kérdése az egész, csak a magyarnak egyszerűbb mindent fikázni, mert jogaink vannak, kötelességeink viszont nincsenek.
Az előző postban London méreteiről volt szó, anélkül, hogy tisztáztuk volna, hogy mi London. Merthogy hivatalosan ilyen entitás, hogy London nem létezik. Pedig a nem létező London az Egyesült Királyság fővárosa, bár ez nincs kodifikálva, tehát a nemzetközi gyakorlattól…..
Magyarországon ilyet is lehet. A Centrum káefté nem hajlandó közzétenni, ugyan hova folyik el az a rengeteg fantombírság, ha nem az önkormányzatok kapják? A Látkép Egyesület beperelte őket közérdekű adatok visszatartása miatt, de ezidáig nem sikerült rávenni őket, hogy…..
Az alábbi sztorinak egyetlen pozitív üzenete van: az alávetett lárvák fogyasztók legalább képesek a szolidaritásra. Miközben a BKV szervezésében órákig aszalódnak szűk folyosókon, hogy jó sokat fizethessenek a rossz szolgáltatásért, aprót váltanak egymásnak, fenntartják a…..
A Carling Cup (ligakupa) hétközi 3. fordulója vegyes eredményeket hozott a Championship még állva maradt klubjai számára: 12 csapatból 5 jutott tovább, úgy, hogy ketten ráadásul egymás ellen játszottak. Egygólos vereséggel búcsúzott a Burnley (Nugent megszerezte második…..