Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bajnok

51 bejegyzést írt és 409 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Habzsoljuk a pc-s játékokat 2014.01.08 21:21:33
Na, ünnepi leárazások, csomagban árult játékok, humble bundlék megvoltak, gondolom, a blog olvasói közül sokan vettek a napokban egy-két – vagy inkább egy-két tucat – játékot itt-ott, Steamen, GOG-on, meg ahol még volt holiday sale. Aki mondjuk tíznél többet vett, főleg annak…..
Ákos extrém súlyos tapasztalatokat szerzett egy üdülési jogokat értékesítő cégnél. Elmondása szerint általában 100-150 ezer forintokra húzzák le a becsalogatott áldozatokat, akik rendszerhaszálnati díjat fizetnek egy nem létező rendszerért, annak reményében, hogy egyszer…..
Bajnok 2013.10.11 14:38:44
@Xebulon: Az elhozol egy szerződést pont nem működik, mert nem adják oda.

Egyszer évekkel ezelőtt bepaliztak minket is, hogy menjünk el egy ilyen bemutatóra. Utána már kíváncsiak voltunk a részletekre. (Van bennem egy alap kényszer, hogy a mindenféle MLM-esnek alákérdezzek, amire nem tud válaszolni) Szépen levezették papíron, hogy mi mennyi, és hirtelen adtak óriási kedvezményt. Ez az ajánlat csak aznapra vonatkozott, és erre hivatkozva nem is adták oda a szezrődést még átolvasásra sem. Persze kiröhögtük, kérdeztünk már kényelmetlenet, megkérdeztük, hogy komolyan gondolták-e, hogy olvasaltanul aláírunk éves szinten 150.000 Ft-ról szerződést, oszt kisétáltunk.
Korábban egyszer már összegyűjtöttem a legkínosabb reklámszlogensémákat, amiket akkor vesznek elő a marketingesek, amikor végképp semmi ötletük sincs. Mindig azzal hitegetem magam, hogy ezek kizárólag ügyfelektől jönnek, és a kreatívok körmük szakadtáig próbálnak…..
Bajnok 2013.05.15 15:55:13
@milu vagyok:): Az, hogy az "m" egyel a "b" mellett van, az "n" pedig eggyel az "m" mellett. Szerintem ez több mint véletlen.
Az addicton az egyik legtöbbet kommentált bejegyzés arról szól, hogy hogyan lehet bekerülni a reklámszakmába. Illetve a bekerülés nehézségeiről is több mint 3000-en szavaztak. Persze, nekem is az volt anno a vágyam, hogy bekerüljek, de az igazi nagy kérdés inkább a másik irány.…..
Mintha az élet olvasná a blogomat, és választ akarna adni egy korábbi posztomra. Az általam hiányolt reklámügynökségek egy része életjelet adott magáról a Kreatívon A Leo Burnett, a TBWA, és a Scholz & Friends álláshirdetéssel a McCann pedig egy interjúval és úgyszintén…..
Bajnok Blog NSO: feketepont 2012.06.26 10:29:00
Ismét egy nagy nemzetközi fociesemény, ezért felidézném a Nemzeti Sport Online két évvel ezelőtti teljesítményét. A különböző fogadásos oldalak (bwin, bet365 stb.) értelemszerűen igyekeztek ezt meglovagolni. A nso pedig azért tudja ingyen adni nekünk a tartalmat, mert a…..
Bár erősen megkésve, de jár egy óriási fekete pont a magyar reklámszakma vezetésének(?). Pontosabban az FÜGE egy képviselőjének. Egyszer volt, hol nem volt,2010-ben volt egy előadás, ahol érdeklődő ifjak csillogó szemekkel figyelték az prezentációt, aminek az volt a célja,…..
Itt az ideje visszatekinteni egy régebbi bejegyzésemere a reklámpiac átrendeződéséről és mai szemmel, azóta történt dolgok fényében elemezni. Bezárt a BBDO, összeköltözött a Leo és a Publicis, a TBWA, JWT, S+F, Ogilvy négyesről nem túl sokat hallhatunk, McCannről is az a…..
Próbálom behozni az elmaradásaimat, és újra életet lehelni a blogba. Van pár dolog, ami bennem maradt de nem szeretném az enyészetnek adni. Elsőként hadd kezdjem egy kis önfényezéssel. A 2010-es Goldenblogon a zsűri beválasztott a top 50 szakmai blog közé. Erre nagyon büszke…..
Vastagbőr De drága vagy, Gyuri! 2012.04.13 10:32:00
2012 első negyedévében 452,1 milliárd forintot költött kamatkiadásokra az állam.2011 első negyedévében 413,9 milliárd forintot költött kamatkiadásokra az állam.2006 első negyedévében 237,5 milliárd forintot költött kamatkiadásokra az állam.Csak kamatra. Egy negyedévben. 452…..
Bajnok 2012.04.13 11:47:30
Bajnok 2012.04.13 11:50:10
@tesz-vesz: Kicsit sem ugyanazt csinálja mint Bokros. Bokros csomag struktúrájában nyúlt bele a magyar költségvetésbe, Kusza Szem pedig mindent megtesz, hogy ne kelljen ezt megcselekednie.
Újra itt az április, mehetünk galambot irtani újra itt vannak az álhírek. A bolondok napját ugyan nem szeretjük különösebben, de a videojáték-közeli weboldalak minden évben kitesznek magukért, és elég vicces dolgokat képesek kitalálni (lásd tavalyi és tavalyelőtti…..
Bajnok 2012.04.02 12:13:03
A Heroes 6 miért maradt ki?
Bejelntették az új fajt a Forge-ot :)

www.facebook.com/media/set/?set=a.10150704204224588.420144.161184829587&type=1

(Ifjaknak: Heroes 3-hoz be is mutatták az új fajt a Forge-ot, amin annyira kiakadtak a rajongók, hogy újra kellett tervezni a kiegészítőt, és maradt a béna Conflux)
Bajnok 2012.04.02 12:54:37
@Brosi: Én is. Teljesen beleillik a MM univerzumba.
Nagy dolog történt tegnap a magyar reklámszakmában. Hosszú idő óta először tiltott be hatóság egy éppen futó reklámot. Bírságot eddig is szívesen szabtak ki utólag a versenyszabályok megsértése miatt, de nem is emlékszem, mikor volt arra példa, hogy egy épp futó…..
Egy ilyen kis országban semmi nem maradhat titokban, névtelen forrásunk egyszerre csekkolt be Egervárival és Sousával, így tanúja volt a botrányos incidensnek, így történt: – Szia Palkó! – lépett a kapitány a portugálhoz, kezét nyújtva és nyájasan mosolyogva, mintha…..
A múlt csütörtökön valami olyasmi történt a hazai reklámszakmában, amire eddig nem nagyon volt még példa, és ami még engem is meg tudott lepni. Amikor először hallottam arról, hogy az egyik legnagyobb és legpatinásabb nemzetközi reklámügynökség, a BBDO hazai irodáját egyik…..
Bajnok 2012.01.18 20:18:59
Bajnok 2012.01.19 13:28:53
@guakamolé:
"Gondolkodni amúgy fárasztó, egyszerűbb a külföldi szpotokat adaptálni, mint előállni valami egyedivel, személyre szabottal."

Biztos ezt akartad írni? Szerinted tényleg inkább külföldi szpotot adaptálna egy ügynökség, ahelyett, hogy sajátot készítene??? Önként és dalolva??? Lemond a tervezésért, ötletért járó pénzről, lemond a produkciós jutalékról? Lemond az önmegvalósításról? Csak mert lusta?
Ha tényleg van ilyen (=tudsz is ilyenről), akkor az nagyon durva.
Ismétlés a tudás appja - tartja az ősi geek mondás, és az 576 KByte ennek szellemében adott karácsonyi ajándékot az olvasóinak/vásárlóinak: egy ingyenes alkalmazást, amivel az 576 KByte régi számait lehet olvasgatni. Az app egyelőre iPhone-ra és iPadre elérhető, de január…..
Bajnok 2011.12.21 12:45:27
@leonsio: Én pár éve vettem meg az összes számot 2000 Ft-ért. Igaz CD-n :)
Nagy szívfájdalmam egy ideje a marketing helyzete, megítélése Magyarországon. Nem túl jó. Talán köszönhető ez annak, hogy haznánkban nem rendelekezik túl régi történelemmel ez a a szakma. Sokak szerint ez nem is szakma, inkább az az elvárás, hogy érts a cég profiljához…..
Ha ezt annak idején az MSZP csinálja, a HírTV végtelenítve adta volna Pelczné Gáll Ildikó "A Gyurcsány-kormány megöli a meg sem született gyerekek ezreit" című beszédét, abban biztos vagyok. De a szociknál csak felmerült a bölcsődei térítési díj bevezetése, végül nem…..
Bajnok 2011.11.22 10:46:33
@laspalmas: Nono. A vizitdíjat ne keverjük ide. Ott a kapacítás felesleges (és ez a fontos) lekötését akarták megakadályozni, itt a működési költségeket akarják a családokkal fedeztetni és/vagy alternatív bevételi forrást biztosítani az önkormányzatoknak.

Az a szép, hogy a jól keresők (itt a nettó 450.000 Ft felett keresőkre gondolok) számára a magánbölcsöde, óvoda olcsóbb lesz, mint az állami.
Van ugye ez a PETA nevű állatvédő szervezet, ami leginkább azzal szokta észrevetetni magát, hogy szörnyű blődségeken háborodik fel és tiltakozik, nagyon rosszat téve ezzel az ügynek, amit képviselni szeretne, mert az általánosításra hajlamos emberek simán levonják egy-két…..
Bajnok 2011.11.08 13:39:04
@Joga: De hát jól látszik, hogy a patkány támadott először, töbször próbálta békésen megoldani, végső érvként használta csak a kését. :)

Szerintem virtuális állat gyilkolás ellen kellene egy virtuális tüntetést szervezni. Pl. felmennetk a BF3 szerverre, és nem ölnek meg egy állatot sem.
Futballsznob Guardiola a talapzaton 2011.11.02 11:00:00
  Sokan sokféleképp kritizálták már Guardiola csapatát, ilyen az irigy emberiség. A magyaros mentalitás persze jól érzi magát a kicsinyesség sodrásában, nálunk is egyre többet lehet olvasni-hallani a katalán óriás érdemeinek kisebbítéséről. Amiért természetesen szép…..
Bajnok 2011.11.07 14:43:52
@csizsikpizsik: Ha jól tudom, akkor Moratti tett egyszer olyan kijelentést, hogy szeretné az Inter élére majd a lejáró szerződésű Pep-et a csapata élére. Mivel senki más nem tett ilyet, és Pep sem mondott semmit, így hiába gyenge a pletyka, nincs ellenpletyka, ezért is tartja magát :)

Barcát nézve, félelmetesen jól játszanak, élmény nézni a játékukat, de csak egy kis ideig. Nem szeretem a Barca meccseket. Unalmasak. Kimegy két csapat, és a Barca nyer. Bárki legyen az ellenfél. Túl kiszámítható.
Elfogadta a kormány az átdolgozott verzióját a Munka Törvénykönyvének, ami azt jelenti, hogy drasztikus változások nem várhatóak a tervezetben. Először idézném a PR-részleget, Czomba és Giro-Szász duó előadásában: "Az új Munka törvénykönyve segít abban, hogy…..
Bajnok 2011.10.26 10:11:33
@Virág et.: Olyan professzor jó lesz, aki az OTP igazgatósági tanácsának tagja?
www.otpbank.hu/portal/hu/IR_Igazgatosag
Dr. Vörös József professzor.
Vastagbőr Felvilágosít a PSZÁF 2011.10.19 09:31:00
Ismét közszolgálati szerepet látunk el, mert az államadósság, a devizahitelek, az IMF, Brüsszel, a kommunisták, stb. elleni harcban minden töltény számít. Tehát (kiemelések tőlem): "A lakosság pénzügyi kultúrájának és tájékozottságának fejlesztése céljából a…..
Bajnok 2011.10.19 12:48:33
@grufftipunk: Előre bocsájtom, nem nem vágtam még soha. Nem is értek hozzá, és nem is teszek úgy, mintha értenék hozzá.

Az meg ne zavarjon meg, hogy 480p, mert csak a youtube-on. Adják ezt tv csatornák is. Oda meg nem 480p-ben adnak le. de ez csak a renderelésnél számít. A modellt, a skint, a bevilágítást és az animációt ugyanúgy meg kell csinálnim nem?

"Ha mondjuk 7 perces lenne, még akkor is kurva sokba került volna. DE ez egy egyperces videó, öcsém!" Egy darab egyperces videó került 1.850.000-be.

"Studió bérlése? Mi a töknek? Ehhez a videóhoz?" Hangot szerinted hol vették fel? :)

"Nem értesz te ehhez, akkor ne védd a mundér becsületét, hozzáértő megmondja egyből, hogy itt megint csak lehúzás történt. A piacon ennél sokkal olcsóbb árak vannak."
Nem védem a mundér becsületét. Szakmailag az anyag ... nem kifejezetten instant klasszikus aspiráns.
Útómunkára lehet, hogy vannak ennél olcsóbb árak. Meg is lehetett volna találni, de ne felejtsük el, hogy itt nem csak utómunka van beárazva, hanem az a folyamat is, amivel eljutottak oda, hogy legyen mit megcsinálni.

Amire viszont volt rálátásom, az a reklámipar. Egy 30 másodperces reklám, 3D-zés nélkül 10-15m Ft-os szinten mozog. Ehhez hasonlítsd az egy db 1 perces árát. Reális.
Bajnok 2011.10.19 13:00:09
@Valahol Máshol: Amiben különbözik a gondolkodásunk, hogy Te a produkció oldaláról nézed, és azt találod baromi soknak. Ezt az oldalát csak látásból ismerem, így igazat adok neked. Én a reklámkészítés oldaláról, hiszen azon a téren voltak tapasztalataim, és az 500 Ft-os órabér is erre vonatkozott. Nem is a konkrét zsebbe kapott fizetésről beszélek, hanem a rezsiórabérről, amiből fizetés, fix költségek, adók, és a profit áll össze.

Tudod, hogy mennyi tökölés megy a produkció alatt, akkor azt szorozd meg még hárommal, ami az előkészítés alatt van. Mire eljutottak oda, hogy robotcsajszi beszél 3D-ben lemodellezve, kidobtak egy csomó ötletet.
Bajnok 2011.10.19 13:41:09
@Valahol Máshol: Annyira elvakított a "piaci ár" gondolatom, hogy a lényeget sajnos elvesztettem, amit az utolsó bekezdésedben van: Állam bácsi volt a megrendelő, azaz a mi zsebünkből ment a pénz.
  Az idehaza is népszerű Risk nevű társasjáték legújabb szingapúri print reklámja okos módon kommunikálja a játék leglényegesebb célját: Náluk bizony átírható a történelem. A Young & Rubicam reklámügynökség által készített hirdetésen, USA, Nagy-Britannia,…..
Bajnok 2011.08.19 09:23:11
@Yooha: igaz, teljes egészében nem jön ki a vízszintes csikozás.

Viszont a bal felső sarokban van egy kis csalás az amerikai zászlóval is, nincs végigcsillagozva :)
Még múlt héten kaptam egy személyes felhívást, hogy nézzek utána néhány bérkommentelőnek, vagyis ahogy mostanában pontosabb, fake usernek. A dolog alapja a Kreatívban és a Kreatív Online-on megjelent cikk volt arról, hogy a korábban fórumokban és blogokban tanyázó…..
Bajnok 2011.08.03 01:23:05
Hehe! Lebuktak.
Jó kis cikk.
Bár arra kíváncsi lennék, hogy kinek a képeit használják?Saját? Ez esetben oké. Más esetben nincs valami jogtalan használat?

@tralalla: Azért ez nem ugyanaz. Az álatlad belinkelt userekről ordít, hogy nem valódi emberek. Ez esetben inkább hihető a virtuális profil kifejezés.
Valamiért bökik a csőrödet? :)
Bár azt nem értem, hogy akkor miért zár a profiljuk...
Bajnok 2011.08.03 11:08:27
@ruba: Kösz az infót. Valahogy sejtettem, hogy így mehet a folyamat. Kicsit sötétszürkén :)
Már meg is feledkeztem a reklámszakma sötét oldaláról.
Bajnok 2011.08.03 11:12:39
OFF
@tralalla: Amúgy egy kérdés. Mi az érdekesebb, egy láthatóan és felvállaltan virtuális profilt, vagy létrehozni egy blog.hu usert egyetlen komment kedvéért :)

Nekem első ránézésre úgy tűnik, mintha Tesco user lenne, de ha állítod, hogy mekkenes, akkor biztos az. (nemtom)