Regisztráció Blogot indítok
Adatok
v.era

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogy miből számítják a jutalékot? Az értékesítési árból! Böngészd végig, nálatok mennyi az átlag! Egész érdekes sajtóközleményt dobott ki a Balla Ingatlanirodák. A téma: az ingatlanügynökök jutalékai. Mondjuk eléggé lejön, hogy mi volt vele a céljuk: kiválasztottak…..
Olyat ugye már láttunk, mikor két lakást hirdettek ugyanazzal a fotóval (ráadásul az egyik Torontóban volt, a másik meg Pesten), de olyat nem amikor ugyanannak a lakásnak a fürdőjét kétféle fényképpel tolták fel a netre. Itt az egyik albihirdetés és itt a másik. Nem úgy…..
Hatalmas, tulajdonképp nincs rossz helyen és ha szépnek nem is mondanám, azért sokkal rondább megoldásokkal is találkozni plázafronton. Rejtélyes, hogy mégis miért kong az ürességtől a Millennium Shopping Center. Még nagyobb rejtély, hogy miért nem zár be. Városbanék tavaly…..
Ma indult a Google Street View Magyarországon is, úgyhogy feldobtam a Facebookon, hogy keressünk furcsaságokat rajta, ahogy azt a Norcon, a Bing Maps-en vagy a Google Maps-en megszoktuk. Nos nem kellett sokáig várni, Kovary Orsolya Solya ugyanis megtalálta ezt a linket. Ha rákattintunk,…..
Budapest Ilyennek tervezték a Lánchíd pesti hídfőjét a XIX. század végén (timelord) A kertvárosi jelleg megtartása mellett fejlesztik a XVI. kerületet (ingmag) Tudtad, hogy 500 forintért bringásíthatod a Budapest bérleted? (cm) A Kiskörút 140 éve (timelord) Tavaszra…..
A fenti 1947-es térkép már önmagában is valódi kincs ekkora felbontásban (Kossuth híddal, meg az épülő levő külvárossal és ipari negyedekkel stb.), ám ami miatt a bpxv blog közzé tette, az ott felül a legkisebb térkép. Ez volt Nagy-Budapest közigazgatási terve 36 egységre…..
v.era 2012.10.16 15:37:21
Ha egy menő építész egy letűnt kor stílusában alkotna valamit, akkor a kritikusok azon nyomban agyérgörcsöt kapnának. Szerencsére a falképek alkotói nem félnek a kritikusokról. Nem csak technikában (sgraffito) és stílusban alkottak tökéletes hatvanas éveket, de a…..
 A magyar társadalom nem túl megosztott, ha építészeti alkotások megítéléséről van szó. Nagyjából meg lehet saccolni előre, mi az, ami az emberek 90%-ának tetszeni fog.Kivéve, ha valami politikához köthető, mert akkor az épület tetszési indexe nagyjából tükrözi a…..
Ahogy szép lassan megjelenik a 412. gyűjthető legóember-széria is, egyre nehezebb azzal az állítással vitatkozni, hogy már legóemberkéből is bárki megépíthető. Hogy tényleg bizonyíthassam kijelentésem igazát, kitaláltam, hogy csinálunk egy nagy legóember-versenyt itt a…..
v.era 2012.05.09 22:28:35
Nem hiába remek fotós Bálint barátom. Olyan apróságokat is kiszúr, mint amilyen a Sherlock Holmes 2-ben felbukkanó Budapest-felirat. A Watsonnak érkező csomagra van bélyegezve, épp csak az "utcza" neve nem olvasható ki.  Azon egyébként mindketten elmerengtünk, mit keres ott…..
v.era 2012.04.28 17:52:25
Sokaknak még ma is furcsán hangzik, hogy a lányok igenis szeretnek legózni. De miért is lenne ez másként? Legfeljebb egy kicsit másként néznek a kockákra, mint mi fiúk, ha egyáltalán. Talán ezt a különbséget tartotta szem előtt a LEGO, amikor előállt a legújabb…..
Nagyon izgalmas kérdést vetett fel, egy napokban megjelent írás: miért nincsenek Budán sétálóutcák? Míg Pesten egyre-másra alakítják ki a forgalomcsökkentett övezeteket, a Duna jobb partján - egy-két kivételtől eltekintve (Lövőház utca, Sirály utca) - nem nagyon…..
Oké, hogy 12 m², de tényleg csak a rezsó alatt fért el a vécé? (tuxboard)Eladó egy kör alakú ház négyzet alaprajzú tetővel (im)Panellakás mintakavalkáddal (tipp: Anita)A folyosóra rakott székeknek vajon mi a funkciója? Szekrénynézés?Dzsungeléletérzés SzentendrénKastély…..
Volt ugye a Poe Hollójával foglalkozó poszt, melyben egy forgatási helyszínt kerestünk - ripsz-ropsz meg is találtátok. Tibi is egy hasonló kérdéssel keresett meg, segítsünk neki is! Mint írja:"Van egy budapesti helyszín, amit már több filmben kiszúrtam, és nem tudom hol…..
v.era 2011.11.20 18:20:44
Rákócziék párizsi bordélyháza után jutott eszembe (szegény fejedelmünk neve valahogy mindig a rosszlányokhoz kötődik), hogy hát száz éve Budapesten is volt jó néhány ilyen intézmény. De vajon mi lehet ma ezekkel az épületekkel? Én a magam részéről egyet ismerek, melyről…..