Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bátor ventilátor

35 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenkinek igaza van, aki azt mondja, évi néhány óránál többet fölösleges magyar zenével foglalkozni (közhely). Én is ezt gondolom, igazam is van. Éppen ezért kicsit muszáj magyarázkodni, miért voltam kíváncsi a Twist corvintetős bemutatkozó koncertjére, egy olyan zenekaréra,…..
Nem volt előzmény nélküli a péntek 13-ai bécsi kiruccanás a Horrorsra. Egyrészt nem akartam, hogy megszakadjon az egyedülállóan fantasztikus őszi külföldi koncertlátogatási sorozatom, másrészt megérlelődött egyfajta vonzalom a zenekar iránt, ami már a Primavera idején is…..
Attól való egyre növekvő félelmemben, hogy a Magyar Internet végül idei Primaveráról szóló beszámoló nélkül marad, mégiscsak muszáj megejtenem egy rövid, ráadásul többszörös személyességgel súlyosbított elmesélést. Először is nem árt tisztázni a kiinduló helyzetet:…..
Kevés annyira kedves, termékeny és olyan jó zenekara van a világnak, mint a Friedberger testvérek alkotta Fiery Furnaces. Bár Eleanor szúrós tekintetétől és néha szigorú énekétől képes vagyok megijedni, valószínűleg ő is pont ugyanolyan aranyos, mint a bátyja (sajnos csak…..
Igaz, hogy nem egy Queens of the Stone Age, és igaz, hogy már láthattuk őket egyszer itthon, de nem kellett sokat gondolkodni: a hétfői Dürer-kertes Eagles of Death Metalra igenis el kellett menni. Sőt, mivel a 2007-es Sziget-koncert komoly hiányérzetet hagyott, ki kellett derülnie, hogy…..
bravefanzine I am un chien 2009.03.08 20:35:00
Aki szereti a Talulah Gosh-t és a hozzá hasonló jóságokat, de nem hisz a Pains of Being Pure at Heartban, valamint még nem találkozott a norvég Je suis animallal, annak melegen ajánlom, hogy találkozzon vele. Nem mondom, hogy sokkal előremutatóbb, mint az amerikaiak zenéje, de…..
bravefanzine Majdnem híres 2009.03.05 17:00:00
Most pedig csinálunk egy világsztárt. Olyat, amilyen eddig még sose volt: New York-i székhelyűt, akik a magyar internetes hype-nak köszönhetően fognak befutni. Egy halvány kísérletet tettem már korábban is, akkor a hálózatépítés nem jött be, de most egész biztos sikerülni fog,…..
Nem, 2009-et nem a fantáziátlan, se nem a valaminek a valamije posztcímek évévé szeretném tenni, de hát muszáj vérkomolyan venni a kihívást. Az új Morrissey-lemez kapcsán annyival könnyebb dolga van az egyszeri véleményezőnek, mint az Animal Collective esetében, hogy akkor se…..
Már több alkalommal megfogadtam, hogy nem foglalkozom többet a Mando Diaóval, de egy olyan rejtélyes dolog történt, ami miatt mégis muszáj a közhöz fordulnom, és akkor már egyúttal véleményezni is. Szóval az úgy volt, hogy az első két lemezen még szimpatikus csapat benyomását…..
Kiscsillagos történelemórát tartani valószínűleg fölösleges, viszont a személyes viszonyulást a kapcsolódó zenekarokhoz nem árt tisztázni, mielőtt bármit mond az ember az újonnan megjelent, Örökre szívembe zártalak című Kiscsillag-lemezről.   Először is: nincs Kispál…..
Csak hogy kihúzzátok addig, amíg valami értelmes ötletem nem lesz, hogy mit írjak ide.Animal Collective - My Girls..
bátor ventilátor 2009.01.25 00:36:59
Aki az elmúlt négy évben követte a nagy Franz Ferdinand-sztorit, vele együtt a sok jobb-rosszabb brit gitárcsapat fel- és (lassan) eltűnését, az nyomhatja is a tovább gombot. Ha még maradt valaki, annak azért elmondom, nagyjából mi történt: a Franz Ferdinand ha nem is egyedül, de…..
Daydream Nation, Dirty, Goo, Sister, Washing Machine – alaplemezek, amelyek sok „függetlenzene-rajongó" életét megváltoztatták. Nyilván közhely, de a Sonic Youth nélkül sok mai rockzenekar nem szólna úgy, ahogy. Idén új nagylemezük jelenik meg, melynek…..
Lévén hogy még egy darabig a tipikus árérzékeny magyar kultúrafogyasztók közé tartozom, egyáltalán nem volt mindegy, hogy van-e olyan, hogy műpás diákkedvezmény, vagy nem van-e. Mert hiába jön Budapestre egy olyan híres valami, mint a Van der Graaf Generator, annyi közöm azért…..
illene hallani start 2008.10.30 17:05:00
808 State: Utd. State 90 A. E. Bizottság: Jégkrémbalett/Kalandra Fel! Brian Eno: Another Green World/Here Come The Warm Jets Captain Beefheart: Trout Mask Replica D'Angelo: Voodoo Galaxie 500: On Fire Guided By Voices: Bee Thousand I-F: Mixed Up In The Hague, vol. 1 KFT: Siker, Pénz, Nők,…..
bravefanzine "Az évtized lemeze" 2009.01.07 21:43:00
Már megint a hype meg az ő kurvaannya eltúlzása. Ez van, ha össznépileg támogatást nyer egy zenekar legutolsó néhány lemeze (jogosan) – a következőt már mindenki szinte látatlanban kikiáltja a világegyetem és az évezred lemezének, amitől az egyszeri véleményíró csak…..
bátor ventilátor 2009.01.08 20:16:03
@gurkaserpa: na megállj, majd meglátjuk, milyen évhányad lemeze lesz, csak jussak oda. :)

Az meg milyen dolog, hogy a tervezettnél ennyivel hamarabb kint van? Mindig fölborítják az ember menetrendjét, ráadásul vizsgaidőszakban... borzalom.
Íme a nagy 2008-as toplista várva várt második fele. Na de miről fog szólni a harmadik rész? Az majd kiderül.   10. Late of the Pier – Fantasy Black Channel: ilyen az, amikor éretlenek érett zenét produkálnak: őrültség, buli, de nem beállva a trendi mókagyárosok közé,…..
bátor ventilátor 2009.01.06 00:46:51
@gurkaserpa: Na látja, kedves kommentelő, akinek a nevét le se tudom írni rendesen, annak egyszerűen _nincs_ helye a listán. (Amúgy meg: bezzeg aki az e-t hagyja le a végéről, azt nem alázzák meg így. Hahh.)
A 20-as listán nem szereplő lemezekről. Mindig vannak olyan lemezek, melyek értékelése eltorzul, vagy azért, mert bizonyos kritikusi körök túlzottan erőltetik, vagy azért, mert annyira híres az előadója, hogy nem merik lehúzni. Vagy a kettő együtt. Íme egy rövid antilista, vagy…..
    Úgy néz ki, hogy a plázák karácsonyi díszítésével együtt az év végi listaállítások ideje is egyre korábbra csúszik, de bízom benne, hogy még mindig lehet újat mondani a 2008-as év lemezeiről. Kérdés persze, hogy létezik-e még olyan ember, aki nem fáradt bele…..
bravefanzine Éljen a jazz! 2008.11.10 05:11:00
Vagy nem? Hát nyilván nem. Persze nem lehet ennyire egyértelműen eldönteni ezt mindenről, ami Szűcs Krisztián szájából elhangzik, de ahogy az várható volt, az új Heaven Street Seven-lemez is fröcsög az iróniától. De vannak egyéb dolgok is, amiket most meg kell…..
bravefanzine Kill Twee Pop! 2008.11.10 03:37:00
Úgy tűnik, megvan az idei év Prinzhorn Dance Schoolja, azaz "az év tényleg jó brit zenekara, amelyről méltatlanul kevés szó esik". Ahogy e házi díjazás kategóriateremtője, úgy a londoni illetőségű Sarandon is jól leírható koncepcióval dolgozik, csak míg előbbi…..
A Postmarks egy olyan (ízlés szerint indie/dream pop) zenekar, ami szem előtt is van meg nem is: a cím nélküli bemutatkozó lemezt a Pitchfork sem utálta, magam is szívesen hallgattam, egy ötvenes év végi listára simán föltettem volna. Egészen kedvesen atmoszférikus lemez…..
bravefanzine Bezzeg a szomszéd... 2008.10.20 17:41:00
Ez már azért kicsit félelmetes, de megtörtént. Nagyjából tízes nagyságrendben szaladgálnak a világban olyan (nem metál)zenekarok, akikre egyszerre igaz, hogy népszerűek (vagy legalább last.fm-népszerűek), és az utóbbi pár évben a kritika is velük volt egynéhány lemez…..
Legyen a kult új, teljesen értelmetlen definíciója az, hogy egy viszonylag régóta működő előadó adott pillanatban kevesebb lejátszást produkált last.fm-en, mint a Quimby, újabb előadóknál pedig akkor legyen az, ha én azt mondom. Ehhez igazítsa mindenki az elvárásait, amikor…..