Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Croma Soma

0 bejegyzést írt és 352 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Mindegy, mit mond a nő. Tökéletesen mindegy. Lehetne az is a poszt címe: "Ha egy nő nemet mond, az nemet is jelent." Ez ugyanúgy téveszme. A csábítás olyan interakció, mely jellemzően nem a szavak szintjén dől el.   Még mielőtt belecsapnánk, érdemes tisztázni pár alapvető dolgot. Kevés olyan…..
Öt évvel ezelőtt egyedül maradt a gyerekével, nem kapott munkát és egyre rosszabb anyagi helyzetbe került. Hónapokig  zsíros kenyeret ettek, a penészes lakásban  minden áthatolt a dohos szag. Mikor a gyereke ótvaros lett, érezte, hogy azonnal lépnie kell. Jelentkezett egy masszázshirdetésre,…..
Croma Soma 2016.12.08 07:26:20
@karandash: Egy szexista, rasszista, homofób, közèposztálybéli, fehér férfi lennék, aki a világ összes bajáért személy szerint felelős, de ez még nekem is sok.
Mert nekem Hillary Clinton csak egy néninek tűnik, már bocsánat. Az ilyen nénik más országokban játszanak az unokáikkal, meg sütiket sütnek. Jól is kinézne már, ha mondjuk a te nagymamád akarna lenni itt a miniszterelnök. Otthonkában, kébzeld el, ahogy a daujerolt hajával osztja az észt. Na ugye.…..
Croma Soma 2016.11.20 12:31:04
A kép a Brüno című filmből származik. Újra és újra visszatérő téma a kommentszekcióban, hogy “a normális melegekkel nincs bajom, csak az ilyen divatbuzikkal”. Már biztosan mindenki hallotta azt az elképzelést is, hogy a meleglobbi hatására egyre több fiatal megy bele homoszexuális…..
Lady Gaga látható a The New York Times stílus magazinjának, a T-nek címlapján. Ebben még semmi különös nincs, ahogy azonban az énekesnő kinéz annál inkább. Semmi húsból készült ruha, semmi öt méteres talpú cipő, semmi őrült napszemüveg, vagy kalap, meg úgy általában, semmi különös. Egyszerű farmer…..
Reflektor A mesterterv Orbán ellen 2016.10.06 08:00:00
Mérhetetlen taktikai érzékről téve tanúbizonyságot, közvetlenül a kvótanépszavazás eredményhirdetése után jelentette be szinte egyhangúlag az ún. demokratikus ellenzék, hogy itt a remek alkalom a teljes ellenzéki összefogására. Abban a pillanatban, amikor bekövetkezett Orbán Viktor 2010-óta…..
  Én nacionalistának nevezem, - de mivel nem vagyok a merev kategorizálás és az ideológiai alapon folytatott viták híve, elfogadom ha mások más jelzővel illetik,- azt a fajta politikát, amelyet Orbán Viktor (és a mögötte álló ideológiai műhely) teljes gőzzel tol mind a mai napig, és amely…..
Croma Soma 2016.10.05 08:33:25
@midnight coder: legalább pontos legyél! MDPnek hívták azt a pártot. '56 után lett álnevezve MSzMPnek
Habár már több mint három és fél éve koptatom ezeket e virtuális fehér lapokat, s többnyire kendőzetlenül leírom az érzéseimet, a velem történteket vagy a kiakasztó furcsaságokat, mindvégig igyekeztem ezt úgy tenni, hogy ne bántsak meg másokat. Igen előfordult, hogy számomra meghökkentő történetek…..
Croma Soma 2016.10.03 09:14:57
Először is, mindenkinek joga van arra, hogy a randi partner ne tetszen neki. Abszolút jól jártál el, de nyilván az is helyes lett volna, amikor megláttad azt mondod, "ne haragudj közbe jött valami, nem tudok maradni!"
Hogy nem akartál belerúgni, helyes. :)
A srác pedig nyilván ráparázott a dologra, ami a legrosszabbat hozta ki belőle. Lehet kevésbé feszült helyzetben sokkal értelmesebb benyomást tudott volna tenni. Ez magyarázza azt is, hogy beégett neki a dolog. Meglehet e találkozásotoknak nagyon is nagy szerepe volt abban, hogy más úton induljon el, ahol aztán megtalálta élete párját.
Ne feledjük azt, hogy egy kiheveretlen gyászban voltál egy nagy szerelem elvesztése miatt. Egy ilyen helyzetben senkinek sincs nagy esélye arra, hogy ne egy csúf békának lásd, mert momentán senkit sem akartál megcsókolni, talán még a királyfit sem.

A post udorító része az, ahogy kimondatlanul bár, de érezhetően lenézed és fikázod azt a lányt, akivel van a csúf béka, aki őt királyfinak látta, mert hajlandó volt megcsókolni. Fodg föl poszter, hogy ő egy egészen más Zolival találkozott!

A tanulság az, hogy bár ezer százalékig volt igazad akkor, de a srác tudott fejlődni, Te pedig nem.
Az persze igaz, hogy fájdalmasan égett be neki a dolog, de hát a változás, különösen annak kezdete mindig fájdalmas.

Lehet, hogy Te pont ezt a fájdalmat kívánod elkerülni, és ezért ragadtál meg?
Gyerek vagy nem gyerek...Kényes téma, mely naponta szembe jön velem mindenhol. Kezdjük azzal, hogy 35 fölötti, hajadon gyermektelen nő vagyok. És hogy miért? Ennek rengeteg oka lehet: nem akartam, nem lehetett, nem jött össze, nem volt megfelelő partner hozzá és szerintem tudnánk még pár okot…..
A 10 éves balatonőszödi beszéd jelentősége a magyar politikatörténetben nyilvánvaló...
A mi világunkban már nemcsak a szoptatás/babatáp, babakocsi/hordozó, dolgozó/otthonmaradó anyu, együttaltatás/saját kiságy, cumi/nem-cumi eldöntendő kérdések nehezítik a várandós- és friss szülők életét, hanem az oltassam/ne-oltassam dilemma is. Két szembenálló kérdésben így fogalmazható meg talán a…..
Croma Soma 2016.09.16 17:40:34
@blackshíp: nem szeretném, ha félreértenél. Én nem alkalmazom homeopátiát, csak azt mondom láttam már olyan embert, akin segített. Vagy nem az, de utána megszűnt a gondja-baja, amit komoly életminőség javulásnak élt meg.
Ez minden pénzt megér. Egyébként is bízzunk már az emberekben elég nagyfiúk és nagylányok hozzá, hogy döntsenek mi éri meg nekik.

Az persze óriási baj, ha valaki azért nem kap hatékony kezelést, mert elhomeopatizálják.

De tapasztalatom szerint, ahol előjön ez a dolog komolyan többségében ott nincs mitől félni.
Croma Soma 2016.09.16 17:45:48
@eßemfaßom meg áll: rendben! Neked is elmondom, rosszul akadt be. És a rossz alapból nem vonhattam le helyes következtetést.

Ennyi!
Croma Soma 2016.09.16 20:48:06
@Márk_Márk: tehetsz egy szivességet!

Nézd én nem vagyok egy hitrendszer rabja. Megpróbáltam megérteni a homeopátiát. Elrontottam a marematikai modellt. Volt egy ember, nem Te, aki fölhívta rá a figyelmem. Most játszhatjátok az okostónit!
De én belátom, hogy tévedtem. Viszont az itt kommentelő többség nem jut túl a szajkózáson.
Te igen?
Járjuk ezúttal körbe kicsit a szénhidrát bevitel témakörét, hiszen ez - a megfelelő minőségű és mennyiségű szénhidrátok fogyasztása - az IR kezelésének egyik sarkallatos pontja. Kezdjük talán azzal, hogy miért is eszik az ember szénhidrátot?   Tovább: Ez az oldal át lett költöztetve ide...
Croma Soma 2016.09.09 19:19:52
Ezek viszonylag közismert kanonizált alapadatok az orvosi biokémia, élettan könyvekben megtalálod.
A glicerinnel pontosítanék, mert egy származékáról van szó a piroszőlősavról, ami több mindenből kislakulhat, glicerinből is. :)

Elég bonyolult táblázat a biokémiai folyamatok összessége, de a lényeg, hogy az ember inkább arra van felkészülve, hogy nincs cukor, nem pedig arra, hogy agyonterheljük vele a szervezetünk.

A modern táplálék szénhidrát túlsúlyos. Ezzel nehezen kezd bármit a szervezet, egyéni érzékenységtől függően, ami genetikailag meghatározott, de ettől a szénhidrát túladagolástól alakul ki a cukorbetegség is, ami gyakorlatilag a teljes anyagcsere fölborulása.

A metabolikus anyagcsere egyik központi eleme a glükóz, de ha folyamatosan túlterheljük vele a szervezetet előbb-utóbb megakasztja azt. A sejtek védekeznek ez ellen, ahogy tudnak, leszedik magukról az inzulin receptorokat. Ebből lesz az inzulinrezisztencia. De az inzulin nem csak a glükóz regulációjában fontos, anyagcsere zavar...

Hogy ez mennyire és hogyan fordítható vissza mennyi idő alatt, az attól függ milyen stádiumú a cukorbetegség. Milyen az inzulin szint a vérben, milyen a hosszútávú vércukorszint stb. Mennyire hullott már szét az anyagcsere regulációja.

Szóval igazad van, nagyon sok faktoros dolog ez.

Viszont azon anyagok fogyasztása ami inzulin szint emelkedést okoz egy egészséges szervezetben alapvetően káros. Ezek pedig a gyorsan emésztődő szénhidrátok. Egy alattomos dolog van s fruktóz, mivel szintén inzulin rezisztenciát okoz, más mechanizmussal, mint a glukóz.

Persze a gyümölcsökben is van szénhidrát, de vagy lassabban szívódik föl, vagy kevés, vagy komoly metabolizációt igényel mire glükóz lesz belőle, így bekerül az anyagcsere regulációja alá.

A glükóznak és a fruktóznak pont az a baja, hogy ha sok van belőle a szervezet nem tud vele mit kezdeni, hacsak nem mozogsz, mert akkor elégeti. De a glükogén raktárak (máj, izom) föltöltése után csak a zsírsejtek tudják tárolni. Ha pedig már kialakult az inzulin rezisztencia akkor szinte minden cukorból zsír lesz a hájadban.

Hosszú lesz már a hsz. Miután telefonon írom áttekinteni sem tudom jól.

Lényeg nem olyan nagy baj az, ha valaki jelentôsen korlátozza a CH2O bevitelt, miután szélsőséges esetben teljesen ellennénk nélküle.

Az általad megadott 150-160 g sokkal kevesebb, mint az átlagos vevitel, de egy cukorbetegnek sok a gyógyuláshoz. A cukor megvonásos terápia csak akkor működik, ha máj eléggé egészséges, ez pedig kérdéses lehet egy cukorbetegnél.
Nézem, nézem az utóbbi napokban kibontakozó hype-ot citromba harapó Norbertünk körül, az összecsapást a józan ész és a mérhetetlen butaság között… Nem bírom ki, hozzászólok.Butának lenni egy dolog.Olyan butának lenni, hogy a kulturáltan megfogalmazott, kihátrálási lehetőséget hagyó, építő kritikával…..
Az egész ott kezdődött, hogy a Red Hot Chili Peppers lement a Qualitons koncertjére a híd alá, és Anthony Kiedis énekes kért egy CD-t a magyar zenekartól. Ezzel nagyjából meg is vették, nem csak a magyar rajongókat, de még azokat is, akik amúgy ki nem állhatják a zenéjüket. Innentől már csinálhatott…..
Croma Soma 2016.09.03 20:34:28
@...khm...: kedves olvtársam!
Vettem a fáradtságot és meghallgattam az első (gondolom legismertebb, leghallgatottabb) Kontroll Csoport számot a You Tubeon. Adtam egy esélyt, hogy tényleg lehet, hogy azért nem fogott meg soha, mert tiltották, és nem azért mert szar és unalmas.

Nos basszus szólam. Klasszikus mackó kvart csak kicsit bonyolutabban ütemen belül törve és punkosan nyolcadolva. Legalább nem negyedelve... :)
A szám hangsúlyosabb részén behozva diszkósan az oktáv hangot majd villám gyorsan visszatérve a mackókvarthoz. Csak ugrál a maci. :)

Nos ez szarrabb mint az ős punk nyolcados egysíkú zúzós lüktetése!

Flee szólamokat játszik. Zenél, de közben össze is fogja a zenekart. Ebben óriási társai a dobos, aki szintén zenél, pedig zúz is. A gitáros pedig óriási alázattal zenél. Nem nyomja agyon az énekest, hanem bedolgozik a zenei szövetbe, ahol elszabadul pedig jó témákat hoz.

Nem ugyanazt halljuk sajnálom!
Croma Soma 2016.09.03 20:51:21
@Croma Soma: bocsánat Flea
Croma Soma 2016.09.03 21:41:49
@inkábbkeddenvásárolj: nem akarok veled vitatkozni. :)

De pénteken nem nagyon volt kivetni való abban a koncertben. Ha volt akkor leszarom! :)
Vajon növényevőknek kellene lennünk, hogy kisebb legyen az emberiség ökológiai lábnyoma? Ha az állati eredetű termékeket kiiktatnánk az étrendünkből, akkor kisebb lenne a mezőgazdasági földterület használat és az üvegházhatású gázok kibocsájtása? Ha nem csak a mennyiségre, hanem az élelmiszerek…..
Croma Soma 2016.08.28 14:18:14
@Anowon: "Tehát a vizsgált élelmiszerek közül, szójából még a hústermékeknél is kevesebbet kell elfogyasztanunk, hogy be tudjuk vinni az összes esszenciális aminosavat a szervezetünkbe, és ehhez kell a legkevesebb földterületet megművelni, illetve ez jár a legkevesebb káros gázkibocsátással."

Erre reflektáltam.
Sőt, a Red Hot Chili Peppers a szegény ember Faith No More-ja. Mindkettő a Fox News műsorában hangzott el Greg Gutfeld műsorvezető szájából. A zenekar azzal kapcsolatba került a műsorba, hogy Flea odaadta egy hangszerét Kokónak, a gorillának, aki meg is pengette azt lelkesen. Gutfeld azt is…..
A képen a melegségét nyíltan vállaló Tom Daley szerepel, aki 10 méter szinkrontoronyugrásban szerzett bronzérmet. Tegnap zárta kapuit a 2016-os Riói Olimpia, azaz hivatalos nevén, a XXXI. nyári olimpiai játékok. Dél-Amerikai ország most először adott otthont a világ legrangosabb sportesemény…..
Két tanulságos történet az elmúlt napokból, amelyek lézersugárként világítanak rá, miért vagyunk siralmasan elmaradva a világ civilizált felétől. Az első: Svédországban lemondott az oktatási miniszter, mert egy üzleti vacsorán megivott két pohár bort, majd egy közúti ellenőrzésen 0,2 ezrelék mg/l…..
Szomorú, de érdekes fordulatot vett az elmúlt időszak egyik legérdekesebb válópere az Egyesült Királyságban. A válást a volt modell, Christina Estrada és a szaúdi milliárdos, Walid Juffali között alig pár hete mondták ki, most kiderült, hogy az előbbi nagy szerencséjére...
Croma Soma 2016.07.27 10:36:56
  De egyedülálló nők és elvált asszonyok... ti is? Csak azért, mert élvezitek az életet és urambocsá' nem siránkoztok, amiért éppen nincs mellettetek senki? Avagy miért szembesülnek a nők ezzel az előítélettel olyan gyakran, ha a párkeresés nem éppen akadályoktól mentes útját járják? Azért,…..