Regisztráció Blogot indítok
Adatok
villa1892

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az észak-nyugati magyar határon túl, Eisenstadt közelében található a Taubenkobel étterem, Ausztria Burgenland régiójának egyik legfelkapottabb 2 Michelin csillaggal rendelkező étterme. Tegnap ide vezérelt "szerencsecsillagunk" és megtapasztalhattuk az osztrákok…..
villa1892 2011.08.22 11:54:40
A hétvégén voltunk a Taubenkobelban és a tapasztalatom fényében megdöbbenten olvasom a fenti beszámolót. Elöljáróban megjegyezném, hogy nem szakmabeli vagyok, hanem amolyan műkedvelő, aki gasztronómiai élményekre vágyik és már megfordult Európa néhány luxus helyén. Mi egy éjszakát is ott töltöttünk – már csak a bor miatt is - és tökéletesen éreztük magunkat. Tudták, hogy Magyarországról jövünk, hiszen ez kiderül a foglaláskor. Noha tökéletesen beszélünk németül és angolul, figyelmességből egy magyar pincér vezetett minket. Nagyon kedves, udvarias, de ugyanakkor visszafogott volt. A vacsora alatt részletesen, de nem hosszan elmondta a tudnivalókat, nem volt semmi fecsegés semmi tolakodás. Érdekes, ami minket pont lenyűgözött az a szerviz kérdése! El sem tudom képzelni azt, amit fent leírtak! Mi 3 órát töltöttünk ott és a pincérek szinte nem is szóltak egymáshoz, mindenki tudta mi a dolga, simán ment minden. Ha mégis valami apró fennakadás történt elég volt egy jelzés és újra minden ment olajozottan a maga útján. Mindez természetesen teltház mellett. Nem volt a pincéreknél szövegelés, pofavágás, ácsorgás, unatkozás vagy pláne olyan bakik, mint amiket leírtak. A tulaj felesége és a lánya is foglalkozott a vendégekkel, és a séf is kijött egy-két kedves szóra. Nekem ez inkább a családias jelleget erősíti, valamint, hogy szemmel tartják (és instruálják) a folyamatokat. Szerintem az pozitív, hogy a tulaj (ok) törődik a vendégekkel és nem a pénztárgépet kezeli egy hátsó irodában netán ott se legyen... Az ételek értékelése nyílván nagyfokú szubjektivitást tükröz, így az is, hogy mi mindennel meg voltunk elégedve. Számomra egy élmény volt, magam bátran tudom ajánlani ismerőseimnek!
villa1892 2011.08.22 18:47:27
@Boros Regina: Én a szubjektivitást az ételekre értettem, a szerviz az egzakt dolog. Még egy "apróságot" szeretnék megosztani: mikor megérkeztünk úgy fél 5 körül, akkor érkezett a chef és a felesége is. Kedvesen biccentettek és köszöntek a teraszon kávézgató vendégeknek (végülis belőlük élnek) és a főbejáraton bementek. Tanulhatnának ebből azok a hazai "celeb" étterem tulajok, akikkel gyakrabban találkozni a pletykalapok címlapján, a kertv-kben, a reklámokban mint az étermükben... Persze lehet csak még nekem nem sikerült a köszöntésüket viszonoznom :)