Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vektor. (törölt)

0 bejegyzést írt és 380 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az idei Cinefesten elvileg láthatjuk J.C. Chandor, a Krízispont író/rendezőjének új filmjét, melyben Robert Redford hajója balesetet szenved a nyílt vízen, és a túlélés érdekében csak magára hagyatkozhat. Pi élete tigris nélkül? Nos, ez a film sokkal nihilistább élménynek…..
A Good Morning Americában debütált David O. Russell új filmjének első előzetese (a minőségéért is a Good Morning Americánál lehet panaszkodni), melyben egy szélhámos (Christian Bale) bepalizik egy FBI-ügynököt (Bradley Cooper), és ebből a balhéból a 70-es évek egyik legnagyobb…..
Egy kiüresedett életű fényképész egyszer csak felkerekedik, hogy megvalósítsa azokat az álmokat, melyeket eddig csak apparátusa lencséjén keresztül látott. És igen, ez a film lehet a következő Oscar-szezon egyik nagy esélyese, az a produkció, amely egészen új szintre emeli Ben…..
Vektor. (törölt) 2013.07.31 00:22:05
@mrscottpilgrim: Pont az a baj, hogy szerintem a screenerek nem lesznek elegek ahhoz, hogy az Akadémia komolyan vegye Stillert és a filmet. Ezért kellene a BO-siker, ami meggyőzné őket.
Miközben Alfonsó Cuarón lázasan dolgozott a nagyszabású Gravity-n, arra is volt ideje, hogy tető alá hozzon egy sorozatot. A Believe egy árva kislányról szól, akinek különös képességei vannak (telekinézis, levitáció, jövőbelátás), de fiatal kora miatt nem tudja szabályozni…..
Ha Steve McQueen nem passzírozott volna már kétszer is földhöz, akkor most azt mondanám: eh. Többek között ezért, meg aztán ez a pátosszal és kservvel teli trailer sem ígér többet annál, amit már jó néhány alkalommal megszenvedtünk, de persze a trailer és a film két külön…..
Volt idő, amikor az új Mandela-film tökös vállalkozásnak tűnt. Most, hogy kijött a teaser és két új plakát, a hangsúly a múlt időre került. ..
Nem, ez nem a Ryan közlegény megmentésének folytatása: Tom Hanks ezúttal egy jóval ismertebb, ám nem kevésbé hősies (kérdezzétek csak meg a gyerekeket) figurát játszik majd (a részletekért klikk ide), és nekem már csak egy kérdésem van: ezzel a Phillips kapitánnyal vajh Tom…..
Vektor. (törölt) 2013.07.11 22:28:33
@Németh Barna: Nem kizárt. Már vannak jelei annak, hogy a kampányban Emma Thompsont főszereplőként, Tom Hanks-et mellékszereplőként fogják feltüntetni. A hírek szerint Hanks a két kategória között van félúton, és így a stúdió a könnyebb utat választhatja, pláne úgy, hogy Hanks-nek lesz egy díjesélyes főszerepe idén.
Vektor. (törölt) 2013.07.12 08:30:01
@Németh Barna: Ez a tesztvetítések után terjedt el, úgyhogy lehet benne valami. A legtöbb díjakkal foglalkozó portál bekajálta. Lehet tényleg úgy járunk, mint Kate Winslettel, hogy csak utolsó pillanatban fog eldőlni, és díjátadóknál különböző kategóriákba fog kerülni. Idén meglehetősen sok kétesélyes szerepünk van (Amy Adams, Julia Roberts, Tom Hanks, Bruce Dern, Steve Carell), érdekes lesz nézni, hogy végül hol kötnek ki.
Biztos mindenki értesült már róla, hogy Európa egyik legrangosabb filmfesztiváljának 48 éves története során most először nyert magyar produkció. Ez a megtiszteltetés Szász János A nagy füzet című filmjének jutott, ami Agota Kristof nemzetközi hírű regényének…..
Mivel kiderült, hogy az első két feladványt "csalással" sikerült megfejteni, ezért úgy döntöttem, hogy újraindítom a játékot. A szabályokat itt találjátok, ez pediglen az első forduló első képe (amire elvileg nincs találat a google-on). Hajrá! Új kép! (Az "elolvasom"…..
Vektor. (törölt) 2013.07.04 20:07:10
Hosszan lehetne ugyan vitatkozni arról, hogy az alapító atyák keresztény vagy szekuláris országnak szánták-e az Amerikai Egyesült Államokat, az azonban bizonyos, hogy Hollywood soha nem feledkezett meg a Bible Beltről, azaz a déli, konzervatív, szigorúan protestáns, sőt kreacionista…..
Úgy tűnik, mint a legjobb sci-fik, az Elysium is egy emberi drámára épül: a földi mocsokban élő Matt Damon balesetet szenved, és rövid időn belül meghal, ha nem jut el Elysiumra, a kiváltságosok számára fenntartott mega-űrállomásra. Az új, közel három és fél perces trailer…..
Woody Allen újra beletenyerelt a lecsóba? Nos, könnyen lehet, mert ez bizony jónak tűnik. És az sem csoda, hogy Cate Blanchett kapcsán felmerült pár díj neve. ..
Könnyen lehet, hogy hamarosan át kell értékelnünk a képregényfilmes all time listánkat, no nem a Vasember 3. vagy a Farkas miatt: történet az, hogy az idei Cannes-i Filmfesztiválon egy képregényfilm nyerte az Arany Pálmát, melyben viszont nem sztreccsruhás hősök mentik meg a…..
Vektor. (törölt) 2013.05.29 10:06:46
@Németh Barna: Pontosan. Azt hiszem el kell fogadni, hogy Kechiche filmje nem fog díjakat kapni Amerikában, kivéve talán Los Angeles-i kritikusokat, akik tiszteletből az egyik színésznőnek adhatják a női főszereplő díját. Majd az Európai filmdíjon tarolnak. :)

Fahraditól meg nem kell sajnálni a díjakat. Ha az A Separation francia lett volna, simán megkapta volna az Oscart a forgatókönyvért. Addig örülhetünk, amíg a Sony Pictures Classics olyan filmek sikeréért kampányol, mint az Amour, az A Separation, és a The Past.
Vektor. (törölt) 2013.05.29 10:07:55
@Vektor.: *Farhadi
aeon flux cannes 2013 - a nyertesek 2013.05.26 19:00:00
Egy nagyszerű versenyprogram, egy figyelemreméltó zsűri; de ennek is vége. A kritikusoknak és a nézőknek bőven volt alkalmuk kifejezni tetszésüket és nemtetszésüket. Végigfutva a nemzetközi visszhangokon, a fesztivál legnagyobb szenzációja egyértelműen Abdellatif Kechiche…..
Steven Soderbergh utolsó filmje (premier a Cannes-i versenyprogramban!) pillanatokkal a premier előtt kapott új trailert, ami ugyan tényleg csak fél perccel hosszabb az előzőnél, de nagyon sok mindent új megvilágításba helyez - és persze Michael Douglas és Matt Damon karaktere is…..
Vektor. (törölt) 2013.05.15 09:38:29
@Németh Barna: "Ez nem TV, ez HBO." :)

Én inkább örülök annak, hogy a Behind the Candelabra TV-film lett, mert a TV ezen szakágának mindig szüksége van nagy rendezőkre, és izgalmas projektekre. A minsorozat/TV-film részleg nagyon sokat vesztett a fényéből, aminek jeleli megjelentek az Emmy díjátadón is, ki akarták vágni a mellékszereplő kategóriákat, de végül meggondolták magukat. Még a Behind the Candelabraval is ott tartunk, hogy olyan kritikai bukták versengnek a jelölésekért, mint a Phil Spector, a The Bible, és a The Girl, ami csak részben az Emmy hibája, hiszen nincs nagy választék.
Tracy Letts (Gyilkos Joe) Augusztus Oklahomában című Pulitzer-díjas fekete komédiájának filmadaptációja már régóta az idei díjszezon egyik legbiztosabb versenylova, és az első poszter után most itt az első előzetes is, amely kellemesen régivágású családi drámát ígér…..
Vektor. (törölt) 2013.05.10 19:59:55
@Németh Barna: Az Argo-t tippeltem a legjobb film-jelölésre attól a pillanattól fogva, hogy megjelent az előzetese. Ha nem tudnám az Osage County előéletét, és nem hallottam volna már ezerszer, hogy mennyire jó a darab, akkor csak és kizárólag az előzetes alapján átgondolnám az esélyeit.

Az meg egy érdekes kérdés, hogy csak a marketingben állítják-e be Streepet és Roberts-et főszereplőnek, vagy az Oscaron is így fognak kampányolni. A hírek szerint mindketten főszereplők, de Harvey lehet megkavarja a dolgokat, hogy mindkét színésznőnek díjakat szerezzen. Ami szintén különös, hogy Margo Martindale neve meg sem jelent az előzetesben, pedig a mellékszereplők közül őt szokták még kiemelni esélyesként.
aeon flux trailer: carrie (2013) 2013.04.05 09:38:00
Stephen King első regényéhez már jó néhány alkalommal hozzányúltak (mozifilm, tévéfilm, folytatás...): a legújabb változatban Chloe Moretz játssza a telekinetikus képességekkel felvértezett lányt, akiből vallási fanatikus anyja (Julianne Moore) és különcsége miatt őt…..
Néhány nappal ezelőtt véget ért a szavazás, úgyhogy lássuk, tavaly miket/kiket szerettetek a legjobban. A jelölteket itt találjátok, ami alapján ezúttal a tavalyinál több mint 15%-kal több szavazó választotta ki a számára legkedvesebbeket. LEGJOBB KÉPI EFFEKTUSOK: Pi élete…..
Ha valaki úgy véli, hogy Stephen King már kiégett, akkor sürgősen olvassa el A búra alatt című regényét (illetve ha már belejött, akkor a 11/22/63-at is), melyet hamarosan 13 részes minisorozat formájában láthatunk viszont Steven Spielberg produkciós cégének égisze alatt, King…..