Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pell Mell

32 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismét billentyűzetet ragadtam és ideültema blog elé. Nagy eredmény, ahogy elnézem november közepe óta nem nagyon történt ilyesmi. Na de majd most :DKezdjük az elején. November vége és december eleje két okból emlékezetes igazán. Na jó háromból... Vége lett a félévnek és…..
Mind itt az önálló labor keretén belül, mind pedig a munkám során többször előkerült már a programkódból való adatbázis elérés, SQL utasítások futtatása. Ebből nyújtanék most egy kis összefoglalót, illetve némiképp összehasonlítást is, mivel az önálló labor során…..
Spatial Blog Implementálgatok... 2008.10.19 15:54:00
Bár még nem készült el a rendszerterv, elindult vele a párhuzamosan az implementálás is, jupijééééé... Az egészet azzal kezdtem, hogy ismerkedtem a JDeveloper nyújtotta lehetőségekkel. Utóbbi időben (főleg a munkahelyemen) Microsoft Visual Studio 2005-öt használtam, és nagyon…..
Nem sikerült jobb címet találnom, de ez azt hiszem mindent elmond. Nem sikerült még teljesen a rendszerterv renoválása, mivel a tesztelési tervnél elakadtam. Ettől függetlenül a többi rész szerintem jelentős javuláson ment keresztül, érdemes összehasonlítani a tavalyi verzióval,…..
Spatial Blog Alakul a rendszerterv 2008.09.30 22:36:22
Előző posztomhoz híven gyúrom a tavalyi rendszertervet, hogy egyáltalán rendszert lehessen belőle csinálni majd egyszer... Most ott tartok, hogy már csak a tesztelési tervet kell részleteznem, illetve a lényeg, hogy az adatbázis tervet egy kicsit átfésüljem. Viszont már…..
Véget ért a nyár, lassan kezdődik az új félév és ezzel együtt az önálló labor is. Sajnos a nyáron nem sikerült foglalkoznom sem a bloggal, sem pedig az önlab feladatommal, na de mostantól... :DA nyár nagy részében a munka miatt nem volt időm és kedvem dolgozgatni itt, júliusban…..
Amint korábban ígértem, megérkezett a szóbeli beszámolóm is, itten olvasható. Tartottam már ennél lényegesen jobb szóbelit is, egy kicsit azt hiszem kiveszett belőlem a lendület így félév végére. Azért olyan nagyon vészes nem lett, szerintem :)Ami a jövőt illeti, most éppen…..
Spatial Blog Írásbeli beszámoló 2008.05.10 18:41:38
Jövő szerdán lesz az önálló labor szóbeli beszámolóm, előtte 5 nappal kellett feltölteni a tárgyfelelősnek szánt írásbeli beszámolót. Ez elvileg 10-12 oldal, én ezt pontosan be is tartottam, 11 oldalt írtam. Igyekeztem figyelni tavalyi hibáimra, remélem sikerült. A beszámoló…..
Mint a címből is kiderül (mert ugye azért adunk címet, hogy abból valami kiderüljön...), közeleg a szorgalmi időszak vége. Ez egyrészt jó, mert jön a nyár, meleg van, rövidülnek a szoknyák and so on... :D De azért annyira mégsem jó, mert a nép rádöbben, hogy mennyi…..
Még tovább bővült a rendszertervezési dokumentumom, ráadásul egyszerre 2 (azaz kettő!) fejezettel. Ezek az üzemeltetési és az adatbázis terv. Mivel alapvetően az önlab témám az Oracle, ezért nyilván ez utóbbi téma volt a fontosabb, az előbbi inkább csak apróságokról…..
Mint már korábban írtam, április 8-11. között Siófokon került megrendezésre a Magyar Oracle Felhasználók Egyesületének (Hungarian Oracle Users Group - HOUG) éves konferenciája, melyen konzulenseink és az Oracle Hungary jóvoltából részt vehettünk négyen. Nagyon nagy élmény…..
Spatial Blog Rendszerterv update 2008.04.06 20:59:00
Bővült a rendszertervezésből készülő doksi, végre formába öntöttem a már meglévő dolgokat. Kicsit kiegészült a funkcionális terv, készült néhány blokkvázlat az egész rendszer működéséről, illetve nagyjából kész a tesztelési terv is. Ez utóbbival kicsit gondban…..
Ma délután találkoztunk a többiekkel, ismét eltelt három hét. Öt előadást hallottunk többek között Business Intelligence, Security, Spatial és Oracle rendszertervezés témakörökben, mindegyik hasznos és érdekes volt. Én közben elkészültem egy újabb témakör…..
Spatial Blog Koordinátarendszerek 2008.03.27 21:02:00
A lentebb olvasható nagy öröm mellett azért az egyéb dolgokat sem hanyagolom teljesen. Készülőfélben egy rövidke anyag azon koordinátarendszerekről, szabványokról és formátumokról, melyek fontosak lehetnek az alkalmazásom fejlesztése során. Emellett majd a tervezés is alakul…..
Spatial Blog HOUG 2008 2008.03.27 20:57:00
Nagy megtiszteltetés ért négyünket, mert Sárecz Lajosék közbenjárására meghívást kaptunk a Magyarországi Oracle Felhasználók Egyesületének idei konferenciájára Siófokra. Ezúton is köszönöm Nekik a lehetőséget!Akit esetleg részletesebben is érdekelne ez az esemény, az a…..
Spatial Blog Linkek a jobb szélen 2008.03.18 12:51:35
Kicsit megújultam, követve a trendeket én is kigyűjtöttem a labortársak blogjait, sőt annyival többet nyújtok, hogy nevek alapján vannak a linkek, könnyebb keresni. Sőt még az is odakerül mindenki neve mellé, hogy mi az a témakör, amivel foglalkozik!..
Tegnap délután sor került a második megbeszélésre is a konzulensekkel és a többi, hasonló témában dolgozó önálló laboros kollegával. Minden ilyen alkalommal 4 ember mutatja be az elmúlt időszakban végzett munkáját. Zsolt választja ki mindig a 4 embert, tegnapra engem is…..
Sikerült az első konkrét lépést megtenni az önálló labor sikeressége felé, ugyanis meglett a ram-bővítés :D, a gép száll, mint a szél.Ami fontosabb, hogy immár elkezdtem valóban a témával is foglalkozni, vagyis egyelőre fejben összeállítani a rendszerterv alapjait. Ehhez…..
Spatial Blog Munkaterv 2008.03.02 17:45:00
A félév időbeosztásának megfelelően idén is a harmadik 7 végére kellett leadni a féléves munkatervet, ezt is közreadom most...
Spatial Blog Új félév kezdete 2008.03.02 17:31:00
Elkezdődött a tavaszi félév, ezzel együtt az önlab is megy tovább. A témám az eredeti maradt nagyjából, a változás annyi, hogy már tisztán csak Spatiallel fogok idén foglalkozni. A konkrét idei feladatokat egy múlt heti megbeszélésen egyeztettük a konzulensekkel. Nagyjából az…..
Spatial Blog Írásbeli beszámoló 2007.12.05 01:29:00
Így hajnalok hajnalán elkészültem a tárgyfelelősnek eljuttatandó írásbeli beszámolóval is...
Ebben a dokumentumban foglaltam össze a féléves munkámat, egyelőre még meglehetősen bőséges formátumban...
Spatial Blog Spatial a gyakorlatban 2007.12.04 22:43:38
Nem igazán sikerült a gyakorlati oldalát úgy elkészítenem az idei feladatnak, ahogy szerettem volna. Mindazonáltal összeraktam egy kis adatbázist, amivel megpróbáltam szemléltetni a Spatial tudásának egy kis részét. Lett belőle egy doksi. Továbbá itt van az sql szkript és a…..
Spatial Blog Összefoglaló BI-ről 2007.11.29 19:14:46
Elkészült egy újabb dokumentáció, most a Business Intelligence témakört jártam egy kicsit körül...
Folytattam a félbehagyott dokumentációkészítést. Most a Spatialben használt adattípusokról, metaadatokról és még néhány érdekességről lesz szó, íme...