Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Q-rious

51 bejegyzést írt és 134 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hónap híres szülötteit bemutató sorozatunkba ezúttal a májusban született fotóművészek közül válogattunk. MÁJUS 13. - JAN SAUDEK (1935-)Jan Saudek - akinek képeiből már a Mai Manó Házban is rendeztünk kiállítást - 1935. május 13-án született Prágában és ott is nőtt…..
Horvátországban nyaralnál a nyáron? Tudtad, hogy most már nem kell a gatyádat is kifizetned a telefonszámládra, ha Fészbuukolni vagy szelfizni szeretnél a tengerparton, netán megnéznéd a Wazzén, mekkora éppen a forgalom a fizetőkapuknál? 2017 június 15-től az EU-n belül megszűnnek a roaming díjak.…..
Q-rious 2017.06.15 20:01:22
@Skywatcher: én a Telenornál a MyChat csomagot használom, az 1 GB havonta, plusz korlátlanul a chatprogramok (Viber, Whatsapp, Messenger) és FB, Twitter, Instagram 1850 Ft-ért. A percdíja persze elég drága, 40 ft, de mivel alig beszélek, ennek nincs sok jelentősége, kijövök 3000 alatt havonta. A korlátlan része nem érvényes külföldre, de az 1 GB az EU-ban is elhasználható. A másik megoldás, hogy nem veszel semmilyen csomagot, hanem sima kiegészítő adatjegyet. 3 GB 2290, 1GB 1390. Most vettünk egy ilyen 3 gigásat a gyereknek, mert 3 hétre elutazik. Azt írta ugyan a megrendelésre vissza neki, hogy nem jogosult erre, de aztán kapott egy sms-t, hogy aktiválták neki. Remélem, nem lesz belőle semmi kavar.
Ezekben a csontig hatoló hideg napokban nosztalgiázok. És mi jutott eszembe? Hogy nem halogathatom tovább az első videós próbálkozásom megvágását és közzé tételét. Nézzétek el nekem azt, ha szédültök a videó nézése közben. Látom én is, hogy nem lett a legjobb a koncepció, de majd legközelebb.…..
A japánoknál óriási tiszteletnek örvend a matsutake (macutake) gomba, aminek darabjáért nagyjából 30 ezer forintot kérnek el, kilója kb. 600 ezer forint. Megkóstoltuk!..
Még mindig jó hideg van, ami ellen nyilván a legjobb finom kajákkal felvenni a küzdelmet, ehhez egy  toplista a budapesti kínálatból, a street foodtól az elegánsabb lehetőségekig. Íme a toplistám, random sorrendben! Alul pedig lehet szavazni a kedvencedre! Vaddisznóoldalas…..
Q-rious 2015.02.09 10:08:47
Q-rious 2015.02.09 14:31:42
@nagypapi: köszi :) pacal: no Rosenstein: yes
Jó dolog ez az paradigmaváltás, manapság már megoldható az is, hogy a szerzővel összefutni képtelen rajongó dedikáltasson a távolból. Az elektronikus könyvek dedikálása nem mai találmány, csináltuk ezt már két éve is az Ad Astrával, az Agavéval sőt magával Parti Nagy…..
Megértem. Nekem is. Bár az óvatlan pillanatban térddel belemenés levesz az értékéből, azért így is bőven a KELL kategóriában landolt Thelermont Hupton "A Farm" névre hallgató bútora. A multifunkcionális elem, melynek egyértelműen az orrnyílása a legzseniálisabb, a maga…..
Nehéz megszólalni. Belebotlás, belehabarodás, akarás, de azonnal. Így írhatnám körül az első látásra kialakult szerelmi viszonyom Dale Keys grafikáival. A kicsit ijesztő fejű bácsi amúgy olyan cégeknek dolgozgat be, mint az Umbro és a Disney, illetve munkái közé sorolhat…..
Q-rious 2013.03.27 14:25:06
@Bohusek: örülök, hogy tetszik, én már évek óta gyűjtöm a rajzait <3 ünnep, ha találok újat.
Q-rious 2013.03.27 15:04:30
@Bohusek: sajnos nincs. Legfeljebb a könyveket lehet megszerezni, de azt is rendelni kell, persze :( Megpróbáltam neki írni is, de arra nem válaszolt. (Igaz, nem oroszul írtam, hanem angolul, és valószínűleg nem érti, mert a LJ-en minden infója oroszul van. Csak oroszul meg én nem tudok.)
Nem is gondolnánk, hogy mennyire mérgezőek lehetnek a kutyák számára!  Én is meglepődtem néhányon amik a listán szerepelnek. Az alábbiak egy gyűjtemény nem egy teljes lista! Mindegyik megnevezés mellett találsz egy rövid leírást, hogy a kutyákban milyen tüneteket…..
Q-rious 2013.02.12 07:13:39
@Zak: mivel a "jól kihányta" hasi problémának is mondható, bevehetjük a beszáradt sziloplasztot is a hasi problémát okozók közé, hacsak nem a műanyag doboz volt a ludas, mert abban az esetben a beszáradt sziloplaszt akár teljesen rendben is lehet :)
Mint tudjátok az Androidtól nem áll távol, hogy az élet természetes, ámde nyilvánosan ritkán tárgyalt velejáróit is feltérképezze. Nem kimondottan ezt kell érteni, amikor valaki a rendszer nyitottságáról regél, de a lényeg, hogy az Android, ahol tud, segít. Most például a…..
Q-rious 2012.12.18 14:07:50
@Yarner: az újaknál már nem kell foglalkozni a gombokkal sem, szenzorok vannak, minden automata. Teló nélkül :D
Két kis termetű, középkorú, mosolygó fickó felszalad néhányszor a keskeny lépcsőn a harmadikra. "Tessék csak bent várni, majd szólunk, ha mind fent van" - mondják, és a dobozok gyülekeznek. Végül becsöngetnek, az ajtón kívül kibontják a csomagokat, mindent szépen kivesznek,…..
Japán 13 shopping 2012.10.12 23:40:00
2000 yenes új szandálom (vagymim) a Don Quijote (rövidebben: Donki) nevű óccó gagyiáruház jóvoltából. ..
Japán 13 Egyetem 2012.10.12 21:24:00
Bár a vezetőtanárommal csak jövő szerdán van találkozóm, kezdett lelkifurdalásom lenni, hogy még mindig nem jelentkeztem az egyetemen, úgyhogy elszántam magam, és bementem a tanulmányi osztályra. Rettentő kedvesen és mosolygósan üdvözöltek, mondták, hogy nahát, ők most…..
Japán 13 Kaja 2012.10.11 22:10:00
Mint azt legtöbben tudjátok, a japán konyhával sajnálatos módon kissé fagyos a viszonyunk. Ami viszont még sajnálatosabb, hogy ez kizárólag a japán konyha eredeti, egészséges részére terjed ki (minden tengeri herkentyű, legyen az állat vagy növény, vagy azok bármilyen része,…..
Japán 13 Beköltöztem :) 2012.10.10 22:08:00
Csak hogy tudjátok, micsoda barátaim vannak, otousan kölcsönzött mára egy minivagont és kivett egy szabadnapot!!!, hogy elfuvarozzon az új lakásba. A dologhoz hozzá tartozik, hogy ha Sayoko nem gyűjtögette volna már hónapok óta a cuccokat, amiket majd nekem ad, akkor a…..
A költözés előtti napokban megpróbáltam elintézni néhány fontosabb teendőt (bankszámla, telefon, stb.), de bejelentett lakcím nélkül szóba se állnak az emberrel (jó, ez érthető), tehát ebből semmi nem sikerült. Ma viszont aláírtuk a szerződést (egy otthon felejtett pecsét…..
Japán 13 Kaja 2012.10.08 22:49:00
Ma Sayokóék hosszan tanakodtak*, hogy hova menjünk ebédelni, ahol nekem is ehető a kaja. Egy kis kushikatsu (kusikacu) étterem mellett döntöttek. Kicsit aggódtam, de szerencsére fölöslegesen. Az étterem gyakorlatilag egy u-alakú pultból áll, körülötte ülnek a vendégek…..
Japán 13 (Szép) új világ 2012.10.07 23:29:00
Az "Új világ" (Shinsekai) egy városrész Oszakában. Egyáltalán nem mondható újnak, éppen idén töltötte be 100. életévét. A háború után hagyták teljesen lepukkanni, elég rossz híre lett, és a helyiek közül sokan messzire elkerülik. Persze a "veszélyes környék" messze nem…..
Japán 13 Umeda 2012.10.07 20:16:00
Mivel egyelőre még barátoknál lakom, turista üzemmódban vagyok, és elindultam megnézni, nagyon megváltoztak-e a régi helyek. Sayoko figyelmeztetett, hogy az Oszaka pályaudvar és az Umeda annyira más lett, hogy nem ismerek majd rá. Csak részben lett igaza, a felszínen tényleg sok a…..