Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KinaKid

39 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Élet sója Magyar kaland Tajvanon 2018.06.12 15:15:00
Tajvanra az utazzon, aki erős idegrendszerrel bír és képes akár olykor, a lehetetlennek tűnő dolgokat is humorral, és könnyed egyszerűséggel tolerálni – meséli Németh Rudolf festő, fotós és tervező grafikus művész, akinek életéből sohasem hiányoztak a nehézségek, de arra maga sem gondolt, hogy…..
KinaKid 2018.12.21 11:24:59
@Rudolf Németh: elnezest de a base salary nem egyenlo a minimalberrel. `Alapbert` jelent, ez minden munkavallalot megillet, nekem is van base salary-m de nem minimalbert keresek. A nagy tajvani boom-nak sajnos vege a gyors fejlodes is jelentosen lelassult. Csak a pontatlansagok tisztazasa vegett irtam. Tehat megegyszer, a minimalber nem 1000 euro. Tudom, hisz itt dolgozom.
KinaKid 2018.12.21 11:25:04
@czerka: vitatkoznek, nagyon sok mindenben nincs igazad, legalabbis a mellekelt pelda nem ezt mutatja. Egyatalan nem neznek le ha nem angol nyelvteruletrol jottel, sot eleg sokan kifejezetten nem kedvelik az amerikaiakat. En nem mernok vagyok vagy orvos megis jo munkam van es magyarkent soha nem erzekeltem semmi negativumot. A Taiwan-i elismertseg pedig nem kulonosebben fontos mert tulajdonkeppen nem szamit. Az utlevel a fontos es a tajvani utlevel kifejezetten jonak mondhato a legtobb orszagba vizummentesen (vagy e-visaval ha valaki kotozkodni szeretne) latogathatnak (pl. eszak- es del-amerika nagy reszebe, europaba es ausztraliaba is). Nekem is van ami nem tetszik de osszesegeben egy tokre elheto orszag remek egeszseguggyel. Javaslom, hogy vagy nezz utana a dolgoknak vagy latogass el megegyszer Taiwanra es jarj nyitottabb szemmel. (amugy a bankrendszer az orszag egyik gyengeje, nincs kifejezetten jol mukodo mobilbank szolgaltatas a legtobb vezeto banknal, Taiwan egy cash-based kultura abszolut ami sajnos rontja a versenykepesseguket)
Oké, aláírom, a kettes szar volt, de az első nagyon is jó, és ne legyünk már ennyire pesszimisták, jó lesz ez. A helyszín az Ozark-régió, ami ezek szerint különösen nagy mértékben ki van téve a bűnözésnek, hiszen a Netflix egy egész sorozatot szentel az itteni gazemberkedésnek. A True Detective…..
KinaKid 2018.10.18 07:36:46
@É2I: egyetertek! Bar a lassu sztori nekem osszessegeben tetszik, hangsulyozza a hangolatot.
A kínai, koreai, japán márkák ma már tömegével vannak jelen a magyar piacon is. Mi pedig rendre meggyilkolásszuk őket kiejtésileg, bár nem csak mi, de a nyugat úgy összességében. Összegyűjtöttem itt az ismertebb, leginkább "elferdült" márkákat megközelítő kiejtési…..
KinaKid 2018.08.27 11:43:05
Érdemes a zsűritag Simon Cowell arcát nézni akkor, amikot a szombathelyi születésű Vajda Vivien azt mondja az America's Got Talent válogatójának színpadán, hogy ő most ugrókötelezni fog. Még rá is kérdeznek a többiek, hogy azt gondolja, hogy az ugrókötelezéssel nyerni fog? Biztos benne? Vajda…..
Pápai Joci nyerte A Dalt, a közmédia éneklős műsorát, amivel az is eldőlt, hogy ő indul Magyarország színeiben az idei Eurovíziós Dalfesztiválon. Az elődöntőket betegség miatt kihagyó Tatár Csilla visszatért a beugró Rátonyi Kriszta helyére, de lényegében nem változott semmi. A győztest a döntőben…..
KinaKid 2017.02.18 23:03:19
Megkezdődött Kína Yulin nevű városában az éves kutya és macskahús fesztivál, így ezrével viszik a nyerészkedők a ketrecekbe zsúfolt élő kutyákat és macskákat a húspiacra.   Brutális tradíció az, ami minden nyáron júniusban ismétlődik Délkelet–Kína Guangxi nevű tartományában Yulin városában,…..
Nemzetbiztonsági kockázatok miatt az amerikai Apple tíz terméke tiltólistára került a kínai állami hivatalok közbeszerzési listáján. A termékek között az óriáscég tábla- és számítógépei, szerepelnek. A tiltás a tartományi és alacsonyabb szintű állami hivatalokra is…..
Természetesen nem ajánlanam ezt senkinek, azonban miután sokat veszített szerencsejátékon egy fiatal kínai férfi felgyújtott egy utasokkal teli buszt a dél-kínai Kantonban. Az üzemanyag felrobbanása következtében ketten meghaltak, 32-en különböző fokú égési sérüléseket…..
Napi Kína Kína lediplomázott 2014.08.06 11:00:00
Ismét eltelt egy év, ami azt jelenti, hogy több százezer kínai diák ölthette magára a talárt és pózolt, selfiezett örömében. Az eseményről a XinHua hírügynökség közölt egy összeállítást amit IDE kattinva lehet elérni. Gratulálunk! ..
A terrorizmus elleni harcot segítők megjutalmazására több százmillió jüanos alapot hoztak létre a nyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur autonóm területen, hogy ezzel is segítsenek az elharapódzó erőszak megfékezésében.  A Hszinhua hírügynökség beszámolója szerint a helyi…..
És itt még nem ért véget, mert amint kikapcsoltuk a kamerát, Bandival még legalább negyed órán át tapogattuk-nézegettük a néhai Ferrarit, mert nem tudtuk eldönteni, hogy akkor fólia-e vagy ezek a betegek lecseréltek mindenkarosszériapanelt sajátra. Végül nem zártuk ki egyiket…..
KinaKid 2013.09.11 16:31:39
Úgy tűnik, az egykori Hip Hop Boyz-tag, Real Action, alias Szűcs Zoltán könnyfakasztó árnyszínházát zabálják a britek: az Attraction többezer indulóból került a legjobb 45 produkció közé "az albioni Megasztárban", a Britain's Got Talent című tévéműsorban. A továbbjutók…..
KinaKid 2013.05.27 06:32:58
A veszett nagy lovacskázás után csupán minimalista, csípőbillegetős lötyögés lett Psy új klipjének főszereplője, amiben a koreai popsztár azt énekli, hogy ő egy Mother Fucker Father Gentleman. Persze ezt is lehet utánozni, a diszkókban simán lehet lezseren segget rázni, de…..
Hozzávetőlegesen 270,000 kínai turista Thaiföldet választotta uticéljául az újévi ünnepségek idejére, a Thaiföldi Idegenforgalmi Hatóság jelentése szerint. A legtöbben a holdújév idejére érkeznek és az ünnepségsorozat után még eltöltenek néhány napot az országban…..
Durrognak a tűzijátékok, mindenki lázasan készülődik vagy próbál hazajutni a szülőkhöz, nagyszülőkhöz és hatalmas sorok kígyóznak a megmaradt vonatjegyekért. Közeleg a Holdújév Kínában. Az újév, a Kígyó éve idén február 10-én kezdődik és 2014 január 30-ig tart. Az…..
Nem is olyan régen meglátogattam a Beijing Zoo-t, hiszen a Pekingi Állatkertet felkeresni bármely évszakban jó móka lehet. Nem csak az állatok miatt, hanem példaul az ilyen pillanatokért... Ugyanis vannak bőven. A korábbi Welcome to China - Peking posztot pedig IDE kattintva lehet…..
Tény: Kínában nincs karácsony. Boldog Karácsonyt! 圣诞节快乐! Valóság: Kínában valóban nincs olyan értelemben karácsony, mint mondjuk Európában, vagy Magyarországon. Ettől függetlenül, mint mindenhol, az európai hagyományok és kulturális nyomás itt is meglátszik. A…..
Újabb, élelmiszerekkel való visszaélésekre derült fény Kínában: egy országos vizsgálat során a termékek tíz százaléka nem felelt meg a normáknak - számol be a sina.com hírportál. A pekingi minőség-ellenőrzési hivatal összesen csaknem 2700 vállalat megegyező számú…..
Ahogy a tavalyi összegző postban is volt róla szó, az új évet indító toplista sosem lehet teljes, mert egész egyszerűen lehetetlen a filmek egy jókora részéhez hozzájutni. Végignézve a tavalyi listát, korrekt produkciók lettek benne felsorolva, de egész más lett volna az…..
Napi Kína Kellemes Ünnepeket! 2012.12.24 14:07:54
Kellemes, Boldog Karácsonyt és eredményekben gazdag Újévet mindenkinek! Ahogy tavaly, idén is azt tanácsolom, hogy figyeljünk egymásra, együnk jókat. Elvégre a Karácsony nem 'Made in China.' Shengdan kuaile! 圣诞快乐!..
Jó hír lehet, hogy a napokban a helyi médiában napvilágot látott a hír, miszerint 72 órás vízummentességet ígért Peking összesen 45 országnak, köztünk Magyarország állampolgárainak. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy akik egy harmadik országba beutazási engedéllyel és…..
Azért is szeretem nagyon a rázva pirítgatott ázsiai ételeket, mert az ember szinte bármilyen maradék, illetve elfekvőben tartott zöldséget fel tud hozzájuk használni. Mindössze annyira van szükség, hogy az ember tartson otthon némi jellegében megfelelő tésztát (rizstésztát,…..
KinaKid 2012.12.09 05:57:13
@HunMoiselle: ami engem zavar az maga az izvilag, nem pedig a felhasznalt alapanyagok.