Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nadsat (törölt)

0 bejegyzést írt és 156 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Szánalmas hírt kell megosztanunk kedves olvasóinkkal: a világ legnépszerűbb útikönyvsorozatát, a Lonely Planet-ot tulajdonló ausztrál Tony Wheelert és becses nejét jól elkapták a BKV-ellenőrök a budapesti kisföldalattin. A hírről Bede Márton tumblrblogjából értesültem.…..
Nadsat (törölt) 2009.07.10 22:22:12
@Kettes: Szóval, a konfrontáció szerintem a következő módon zajlott: Wheeler hadakozik az automatával,dehát az meg se nyikkan, no dice. Kaller vérszemet kap, meghívódik a szubrutin, odamegy 'azt jómegbassza, elvégre most szálltak le a szerelvényről, mégis jegyet akarnak venni, gyanús. Lehet, hogy az imperialisták ügynökei!
A megértés nagykövete korábban már küldött nekünk sztorit, de a szokásos és akkor is érvényes "mindig a posztíró a hülye" elv sem vette el a kedvét, hogy ismét kopácsoljon egy keveset a klaviatúráján és megüzenje nektek, nem minden nagydarab és nagyon rövid…..
Hétfő van, kánikula és újabb érdekes történettel jelentkezünk.Olvasónkat informatikusként alkalmazták, de hetekig csak  üldögélt egy széken. Jelenleg Polgáron dolgozom a polgármesteri hivatalban. A történet ott kezdődött, hogy a fiatal korom ellenérdssde (26) már 2…..
Nadsat (törölt) 2009.07.06 23:35:56
@savior: Aszondod kényszerpálya, kollega? Nem hiszem, hogy tapasztalt infós képtelen két évig melót szerezni. És a maszekolás? iPhone/(hamarosan Android) fejlesztés? Webes programozás egyéni vállalkozóként? Ahhoz nem kell diploma, csak tudás. Ja, hogy ohne képzettség, az OOP paradigmáról fingod sincs, és azt hiszed egy kis szkriptírás már "2d/3d játékfejlesztés"? Anyu pincéjében jobb Wowozni, mint a kollegákkal beszélni a szexről? Te bajod.
Dismissed
Nadsat (törölt) 2009.07.07 22:50:31
@savior: Oké, a szakmai hozzá nem értést visszaszívom, de ha ennyi mindenhez értesz, akkor hihetetlenül pofátlan és lusta vagy, hogy két éve a szüleid nyakán lógsz. A 3D modellezős dolog OpenGL/DirectX programozás? Mert arra nagyon nagy a kereslet, a játékfejlesztői szférán kívül is. A Python is nagyon hasznos szkriptnyelv, a PHP meg nem nagy kunszt, de webfejlesztéshez minimum. Tanulj új nyelveket, platformokat(pl. Ajax, a flash-es Actionscript után a Javascript gyorsan megtanulható), csinálj (open source) projekteket, és tedd bele a CV-be, mint szakmai tapasztalatot. Ja, és kurvára költözz el egy nagyobb városba, akár Mo-n kívülre is.
Lépjél hamar, mert nem csajozós anyuval lakni 26 évesen.
 Be kell vallanunk: amióta az SZDSZ egy nagyon-nagyon rossz viccé vált, azóta valahogy nem találjuk a helyünket a blogoszférában. Így jár az, aki egy guminőt választ múzsájául: ha Beatricéje, Lillája, Déryné Széppataki Rózája vagy Horger Antalja kipukkad, akkor a világ…..
No, mit szóltok, cigánybűnözésről gagyogók? Csak nem véletlen kiderült, hogy az az állat, aki megölte tavaly azt a szerencsétlen lányt, nem cigány volt? Pech, mi?Összeesküvés-elméleteket kezdtek el gyártani, vagy lapítotok inkább? Netán lesz köztetek, aki belátja a röhejesen…..
A világ legbetegebb extrém-triálosa Budapesten járt. A Megyeri híd felől érkezett a városba, majd Budán, a Várban mászta meg a falakat. A Fő utcára merőleges Apor Péter utcában a lépcsőn trükközött, majd a Lágymányosi híd pillérjén hihetetlen magasságba küzdötte fel…..
„Nem azért jöttem Magyarországra, hogy a Turullal dolgozzak. Véletlenül vettem észre a szobrot, amikor busszal a Budai hegyekbe tartottunk. Egyébként a Szoborpark szobraival foglalkoztam, ott kinn töltöttem minden időmet” – mondta az Indexnek Liane Lang brit…..
Kriszti leveléből kiderül, megbánta az egyetemen eltöltött 5 évet, mert hiába végzett kitűnőre, nem talál magának állást.Kedves Despota!Régóta olvasgatom a blogot és a kommenteket is, bár én még ebben nem vettem aktívan részt. Most azonban felmerültek bennem kérdések,…..
Nadsat (törölt) 2009.06.18 13:41:20
@szelephézag: Picit félreértettél: a verseny nem csak az egyetemek között megy, sőt, elsősorban a foglalkoztatási szférában. Nyilván az az egyetem tud nívós oktatást, kutatási lehetőségeket biztosítani, és ezzel motivált hallgatókat odacsábítani, aki szorosan együttműködik a vállalatokkal, képes munkalehetőséget/ösztöndíjat biztosítani a nagyon tehetséges, de kevésbé tehetős hallgatóknak. A kosárfonó szak kidöglik, mert ha állambácsi nem fizet bele pénzt, a költségtérítéses hallgatókból, támogató cégek hiányában képtelen lesz fennmaradni.
Nadsat (törölt) 2009.06.18 15:06:08
@Strici: Tőke, Marx, stb...jó látlelet ez az átlag magyar gondolkodásáról. Negyven évig etettek minket a "munkásértelmiségi" eszményével, aki esztergálás után Nietzschét olvas a gazdagréti másfélszobás panelben, és a gyerekét latintanárnak szánja, hiszen "most már nincsenek itt az imperialisták, most már a trógernek is lehet továbbtanulni". (Lásd: Moldova és hasonló kártékony gonosztevők művei). Persze hogy lehet továbbtanulni. Amennyiben visszaforgatod a társadalomba a beléd ölt pénzt, és nem radikális szociális munkás leszel, vagy valami népfőiskolán turulkutató. Valaki itt írta, hogy miért nem mehet szociológusnak, ha egyszer az érdekli. Javaslom, kérdezze meg az adófizetőket, kit képezzenek inkább a pénzükön: orvost vagy sumerológust, illetve kérdezze meg mondjuk az Audit, kit keresnek a gyárba, gépészmérnököt vagy népdalénekest.
Ha eddig kétségeink lettek volna aziránt, hogy az úgynevezett fejlett világ nagy része elsősorban kereskedelmi termékként tekint a borra, akkor most e kétségeinket nyugodtan sutba vághatjuk. A borbranding jól fizetett szakemberei ugyanis eddig soha nem látott intenzitással vágják…..
Bizony, itt is nagy különbségek vannak. Az első, és legynagyobb különbség, hogy inkább az előadásra járnak, mint a gyekorlatokra, de úgy általában azért mindenre bejárnak. Mi egy szót sem szólhatunk, hiszen mi azért a legtöbb órán ott vagyunk, de a magyar átlaghoz képest a…..
Na helló, szia, szevasz, van nálatok terasz? Csángó brékesek, szevasztok! Otthon szülő anyukák, szevasztok! Józsi korábban kellően kivesézte a családcentrikus nők témakörét, akiket úgy említ a szakirodalom gyakran, hogy szivolák. Ők azért hagyják a klasszikus női szerepet…..
w Távozz, Szentlélek 2009.06.01 06:45:00
Magyarország nem keresztény ország, de a rendszerváltás óta – a két forradalmi ünnepet és a tűzijátékosat kivéve – a pirosbetűsök az egyházi hagyomány szerint alakulnak: karácsony, húsvét, pünkösd. Az első kettő nem okoz zavart, a keresztények megülik a maguk…..
 "Hülyeséggel szemben hülyeséget kell felvonultatni" - tanította mentorom, idézve édesapját. Hogy a kedélyeket megnyugtassam, kiegészítem a címben feltett kérdést: ...egyetlen napra. (Ahogy a Sárdobáló blog szerzője viszont nem lesz.)Miért e…..
MTI-t olvasni eleve szórakoztató, az Országos Sajtószolgálat hírfolyama pedig olyan folyamatos gyönyörérzést okoz, mint egy hatvanméteres Messi-szóló. Az OS-be ugye elvileg mindent beraknak, szűrés nélkül, így jó napokon gátlástalanul, önfeledten árad az elmebaj. Ezt a…..
Pályakezdőként, friss diplomával az ember 80 ezer forintos nettó fizetésre számíthat. Elkeserítő...A pályakezdők viszontagságai akár több oldalt is megérnek, én csak a saját sztorimat mesélném el. A külkerre jártam és az utolsó félévben gyakorlati időt kellett töltenünk…..
Nadsat (törölt) 2009.05.26 16:27:25
@sourcerror: Azért ne felejtsük el, hogy az olyan nívós amerikai egyetemeken, mint az MIT vagy a Caltech kiváló belföldi szakembereket is képeztek. Köszönhető ez a színvonal annak, hogy az oktatás fizetős.Bizony, az ember tízszer is meggondolja, felvételizzen-e a szaros marketing szakra, ha többezer dollárba kerül szemeszterenként, vagy pedig menjen eladónak a butikba, ahova való.
Nadsat (törölt) 2009.05.26 16:35:11
@Szelid sunmalac: Én általában azt tapasztalom, az érdeklődésből tanulók (bölcsész, jogász, gazd-menedzsmentes) tudnak a legkevésbé elhelyezkedni. Viccen kívül, az én családomnak is ótvar szar volt az anyagi helyzete, ráadásul anyám egyedül is nevelt, mégse kellett se pornóban szerepelnem, se teheneket etetnem, se virágot öntöznöm 80 nettóért, mert a szakma, amit tanulok (informatika), ha nem is túl érdekes,de biztos hátteret ad, ráadásul kis tőkéből is lehet rá startup companyt alapítani.
Csak kíváncsiságból: Mi az a műszakis szakma, amit megtanultál?
Nadsat (törölt) 2009.05.26 16:52:13
@Szelid sunmalac: Az SAP-konzultáció tényleg piszokul időigényes és teljes embert igénylő szakma, minden tiszteletem a tiéd, hogy elvállaltad. De: az informatikai munkának csak egy nagyon apró szeletét jelentik az ERP rendszerek, egy jó (tehát BME-n végzett :) programozót viszont pont az jellemzi, hogy ha kell, bele tud tanulni bármibe, ami a tudományághoz egy picit is kötődik.
Az már más kérdés, hogy a hiperkocka kollégák némelyike képtelen azt a kevés menedzsmentet megtanulni, ami az SAP konzultációhoz (vagy SAP programozáshoz) szükséges :)
Subba Asszonypilóta 2009.05.22 12:17:00
Sosem lehet tudni milyen belső démonokkal küzdött meg ez a női vezető abban az autóban. Öt percben sikerült megoldania, egy nagyjából két másodperces feladatot. A pedig, hogy a léhűtő túrista végig kamerázta a manővert egyáltalán nem segített.   ..
A romos pécsi Zsolnay gyárban megtartott Fiatal Kortárs Állásfoglalások remek kiállításon az alábbi sorozattal is találkozhat az ember. Elkövetője a 23 éves Oravecz Zsófia, művének címe: Normakorrekció. Zsófia – mint írja – „a reklámipar azon irritáló…..
Olvasónk története következik álláskeresésről, csalódásokról, mindennapi küzdelmekről.   Eleinte én is optimista voltam , amikor egy-egy állásinterjú után még csak válaszra sem méltatott azon munkáltató, aki miatt órákat utaztam, aki éppen csak hobbiból keres…..
Kit érdekel a Palm Pre, ha már van Pénisztelefon! Kicsi, könnyű, és az egész világon el fog terjedni, állította Hugo Chávez, Venezuela elnöke. Azt hittem, Chávez már nem tud meglepetést okozni, de megtette. Vergatario (lefordítva pénisz) néven mobiltelefont reklámozott a…..
Sokadszorra csodálkozom rá arra, hogy kívülről, független szemmel, mennyivel pontosabb látleletet lehet alkotni országunkról, és hogy ez a kép egyre negatívabb. És nem, nem csak a Gyurcsányék ténykedése miatt, sőt, egyre inkább nem amiatt. Egy demokratikusan megválasztott kormányfő, aki (még ha…..
A kínaitanulásos poszt után újabb anyagot kaptok oldalazó gnóm bloggertársunktól. Legutóbbi cikkeikből főleg az egyétek meg a szaromat! nyerte el tetszésemet, ami amúgy többek között a pendrive-okra kivetett jogdíjakról szól. Na de zúzzunk. Bár ő metalnak írja, én azért…..
Nadsat (törölt) 2009.05.10 17:55:14
@Bene Robi: A tudományos munkát végző ismerősöd TTK-s netán? (Félreértés ne essék, nekem is volt jó fej valszám gyakvezérem, aki Tool-os pólóban tolta, igaz, a Tool nem éppen a metál vébékás-hegyitrollos vonulata).
Nadsat (törölt) 2009.05.10 22:59:03
@Bene Robi: Nem függ össze semennyire, csak erősít egy sztereotípiát:)
Érdekes tüntire készül ma a Fidesz, annak is  nő- és babakocsitagozata, a fakanalas Pelczné vezetésével. Szerintük ugyanis népellenesek a megszorítások, a családokat veszélyeztetik a tervezett intézkedések, ráadásul a demográfiai katasztrófát is mélyítik. Arról, hogy…..
Nadsat (törölt) 2009.05.10 20:13:34
@Kalmár: Ezzel tisztában vagyok, bár a muzulmánok szerintem inkább a Koránt olvassák :) (bár úgy tudom, Jézust elismerik)
Ez viszont az Újszövetségből való:
"Avagy nem tudjátok-é, hogy igazságtalanok nem örökölhetik Istennek országát? Ne tévelyegjetek;se paráznák, se bálványimádók, se házasságtörők, se pulyák, se férfiszeplősítők"
Pál I levele a korinthusbeliekhez, 6 9

A hangsúly az idézet utolsó szaván van.
Nadsat (törölt) 2009.05.10 20:33:18
@Kalmár: A feltűnési viszketegséggel küzdő melegekről én is írtam itt az első hozzászólásomban, agnosztikus vagyok, de én sem komálom, ha a szexuális preferenciáikat -magánügy - az orrom alá dörgölik. A népszerűsítés dologgal mondjuk nem értek egyet, szerintem senki se tenne olyasmit, amitől undorodik, hiába reklámozzák (most nem a partyfotókon smároló tizenéves divatleszbikről beszélek, ők majd kinövik).
A "mag aszfaltra vetése" egy bizonyos életkorban sokkal jobb alernatíva, mint az -esetleg védekezés nélküli - szexuális élet, később meg szerintem az összes férfi a valódi szexet részesíti előnyben vele szemben :)
Amit a Koránról írtál, számomra érdekes újdonság, nem is tudtam, hogy ekkora a hasonlóság (arról hallottam, hogy sok a közös elem, pl. nekik is van a Jelenések Könyvében megjelenő Antikrisztushoz hasonló figurájuk).
 Tanulságos beszélgetést közölt a hétvégi Népszabadság Kertesi Gábor közgazdásszal, az Oktatási és Gyermekesély Kerekasztal tagjával. Kertesit gyakran lehet hallani balliberális médiumokban, legfőbb témája az iskolai szegregáció, most is e témában tett egy kört.Ha…..