Regisztráció Blogot indítok
Adatok
*Agota*

64 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert a jókedvű adakozót szereti Isten. Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és…..
„Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól." (1Jn 1,9) Isten mércéje sosem változik. A házasság előtti szex elfogadhatatlan számára. Mindig is az volt, mindig is az lesz. Együtt élni valakivel anélkül, hogy…..
"Bízz az Úrban teljes szívedből, ne támaszkodj a saját értelmedre. Mindenkor emlékezz meg az Úrról, és Ő sikeressé tesz majd." (Példabeszédek 3,5-6 NCV fordítás) Sokan azért nem bízunk teljesen Istenben az életünkkel kapcsolatban, mert igazából nem ismerjük Őt.…..
"Gazdag nagylelkűségében kibékíti őket önmagával. Pusztán ajándékul. Kiszedett minket a bajból és helyreállított, olyanná tett, amilyenné mindig is akart. Mindezt Jézus Krisztuson keresztül tette meg. Isten feláldozta Jézust a világ oltárán, hogy megtisztítsa azt a…..
"Őrhelyemre állok, odaállok a bástyára, figyelek, várva, hogy mit szól hozzám..." (Habakuk 2:1)   Miközben arra vársz, hogy Isten beszéljen hozzád, készen kell állnod arra, ha Isten egy mentális képet tár eléd. A Habakuk 2:1-ben azt olvassuk, hogy "Őrhelyemre állok,…..
,,Egymás iránti szeretetetek bebizonyítja majd a világnak, hogy ti az én tanítványaim vagytok." (Jn 13:35, NLT fordítás) A Bibliában azt olvassuk, hogy egy keresztény ember a gyülekezet nélkül olyan, mint egy szerv a test nélkül, egy bárány a nyája nélkül, vagy egy gyermek…..
"Ezért emlékeztetlek téged, hogy gerjeszd fel az Isten kegyelmi ajándékát, amely kezeim rád tétele által van benned. Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét." (2 Timóteus 1:6-7) Amikor Timóteus csatlakozott Pál missziós…..
"Ha tökéletes körülményekre vársz, sosem fogsz semmit sem véghez vinni." (Prédikátorok 11,4 - LB fordítás)  A mai nap a legalkalmasabb nap arra, hogy elindulj az álmaid felé vezető úton - nem az a nap, amikor minden problémádat megoldottad, vagy ha már jó sok pénzt…..
"A szeretet ... mindig remél." 1Kor 13,7b (GW fordítás) A tartós szeretet mindig a legjobbat feltételezi. A szeretet előretekintő, optimista, nem ragad le a múltban, nem viszafelé tekint. A tartós szeret reménykedő. A Biblia azt mondja: "A szeretet ... mindig remél." (1Kor 13,7b…..
"Amikor van rá lehetőséged, tegyél jót a rászorulókkal. Sose mondd a szomszédodnak, hogy várjon holnapig, inkább segíts neki most." Péld 31,27-28 (GN fordítás) Most van itt a szeretet ideje - nem holnap, nem később, nem majd valamikor, nem is valamelyik nap mostanában, nem amikor…..
„…a szolgálatkészségben fáradhatatlanok, a lélekben buzgók legyetek: az Úrnak szolgáljatok. A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak.” (Róma 12,11-12) Ahhoz, hogy céljaidat elérd, meg kell tanulnod fenntartani a…..
"Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást! Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást." (János 13:34-35) Mindannyiunknak van egy életüzenete, amelyet Isten…..
"Hol van az a gyermek, aki azért született, hogy a zsidók királya legyen? (Máte 2,2a NCV fordítás) Nézz meg bármilyen karácsonyi jelenetet és biztos fogsz látni legalább egy pár olyan érdekes karaktert, akik nem kifejezetten illenek az istállóba: a bölcsek. Mi már megszoktuk…..
Napi remény Mélységes hála 2013.12.06 03:00:00
"Gyökerezzetek meg és épüljetek fel őbenne, erősödjetek meg a hit által, amint tanultátok, és hálaadásotok legyen egyre bőségesebb." (Kolossé 2,7) A mélységesen hálás magatartás Isten akarata számodra, mert ezáltal fejleszti a hitedet. Hogyan fejlődik a hited a hála…..
"Isten mindenkit megajándékozott az Ő sokféle lelki ajándékaiból, ezért használjátok fel azokat egymás szolgálatára." (1Pt 4,10 NLT fordítás) A Biblia azt mondja 1 Péter 4,10-ben, hogy "Isten mindenkit megajándékozott az Ő sokféle lelki ajándékaiból, ezért használjátok…..
”Ne csak a magad hasznát keresd, hanem a másokét is.” (Fil 2,4 NLT fordítás) A házasság számos lehetőséget nyújt arra, hogy módosíts az életeden. A változás állandóan jelen van: a gyermekek felnőnek, el kell költözzetek, megváltozik a munkahelyed, megbetegszel. Ha…..
“Az igazak gondosan válogatják meg barátaikat.” (Péld 12:26a NIV fordítás) A Biblia azt mondja a Példabeszédek 12:26-ban, hogy “Az igazak gondosan válogatják meg barátaikat.” (NIV fordítás). Ha a barátaidat gondosan kell megválogasd, akkor arra még inkább oda kell figyelj,…..
"Adjátok át magatokat teljesen Istennek, mert halottak voltatok és új életet kaptatok. Használjátok testeteket hangszerként, hogy jót tegyetek Isten dicsőségére." (Róma 6:13 NLT fordítás) Hogyan tudod elkezdeni használni a lelki ajándékokat, melyeket Isten benned elhelyezett?…..
Áldottak azok, akik meg tudják mutatni másoknak, hogy hogyan működjenek együtt, ahelyett, hogy versenyezzenek vagy harcoljanak. Ilyenkor fedezik fel, hogy kik is igazából és hol a helyük Isten családjában. (Máté 5:9, MSG fordítás) Ha mások nem értenek egyet veled, Isten azt…..
Nem késlekedik az Úr az ígérettel, amint egyesek gondolják, hanem türelmes hozzátok, mert nem azt akarja, hogy némelyek elvesszenek, hanem azt, hogy mindenki megtérjen. (2 Péter 3:9) A történelem a tetőfoka felé halad. Miért nem vet véget Isten az egész földnek? Mert be akarja…..
"Ismerd meg az igazságot és ne utasítsd vissza. Tegyél szert bölcsességre, önmegtartóztatásra és értelemre." (Példabeszédek 23:23, NCV fordítás) Ahhoz, hogy erős bibliai világnézeted legyen, meg kell ismerned az igazságot. Jézus a Hegyi beszédet egy példázattal fejezte be:…..
"Legyetek az Igének cselekvői, ne csupán hallgatói, hogy be ne csapjátok magatokat." (Jakab 1:22) Ahogyan erről az elmúlt napokban is tanítottam, a keresztény elmélkedés azt jelenti, hogy az Igéről gondolkodunk. Úgy elmélkedsz egy igerészen, ahogy a tehén kérődzik a…..
"Az ég és a föld elmúlik, de az én beszédeim nem múlnak el." (Máté 24:35) A Biblia a legmegvetettebb, leginkább kinevetett, legvisszautasítottabb, leginkább boncolgatott és legvitatottabb könyv a történelemben. A Biblia évszázadok óta támadás alatt van - minden elképzelhető…..
"Ezek a próbák fogják megmutatni, hogy a hitetek valódi. Ki van próbálva hitetek, mint ahogy a tűz megpróbálja és megtisztítja az aranyat." (1 Péter 1:7a NLT fordítás) A Biblia rengetegszer ismétli, hogy Isten megígérte, hogy betölti szükségeidet: "Az én Istenem pedig be…..
"Álljatok meg tehát, felövezve derekatokat igazságszeretettel..." (Efézus 6:14) Nem kell semmi rosszat csinálnunk ahhoz, hogy a sátán támadjon. Ő ezzel tölti az idejét. Ezzel foglalkozik. A Biblia a "testvéreink vádlója"-nak hívja (Jelenések 12:10). Semmi többet nem akar, mit…..