Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Oblath Ádám

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint kiderült, A galaxis őrzői, azaz az idei év egyik legnagyobb sikere itthon nem jelenik meg sem BD-n, sem BD3D-n. A filmet itthon home videón forgalmazó Pro Video az imént a következő hivatalos közleményt jelentette meg facebook-oldalukon: "Tisztelt Vásárló!Ezúton szeretnénk…..
Bár e két hírnek már van pár napos szaga, de hátha valaki még nem olvasta. Az egyik szaftos spekuláció, a másik viszont konkrétan spoileres, így inkább az egészet az "elolvasom" mögé rejtettük. Jena Malone, mint Robin (vagy Oracle) Még augusztusban történt, hogy Jena Malone…..
Oblath Ádám 2014.10.15 14:17:56
@Zalaba_Ferenc:

@doggfather:

És valóban. Volt egy Prequel képregény a Man of Steel előtt, melyben tényleg Kara volt a hajón, de csak annak zuhanását mutatták be, azt nem, hogy mi lett vele utána.
Hiába is tagadnám, el kellett végeznem a házi feladatot ehhez a poszthoz, de íme! A Veronica Mars egy 2004-ben indult, bár csak 3 évadot megélt, de kedvelt sorozat Kristen Bellel a főszerepben, aki a címszereplő magánnyomozót alakítja. A csökkenő nézettség miatt annak idején 64…..
Oblath Ádám 2014.01.03 23:02:00
@Cseh Dániel: Ami kiemelte, az tényleg az volt, hogy volt egy tökös, férfiak által is kedvelhető, de emberi női főhőse. Plusz sokáig ez a sorozat keverte legjobban a heti eseteket a főszállal. Minden részben volt előremozdulás, de mégsem úgy érezte az ember, hogy csak azzal foglalkoznak.
Meghalt a Doktor, éljen a Doktor! Az utóbbi években BBC-s hagyománnyá vált karácsonyi Doctor Who-különkiadás készítőinek vállát idén nemcsak az az elvárás nyomta, hogy egy kellemesen érzelmes, "feelgood" mesével járjanak a tévé elé telepedő, likőrtől, sült pulykától és karácsonyi pudingtól…..
Oblath Ádám 2013.12.28 13:00:33
Néhol SPOILER:

Nos, nagyjából le is írtátok, hogy miért szeretem nagyon a sorozatot, azzal együtt, hogy mi az, amit nem szeretek benne. Én úgy látom, hogy Moffat egy remek író, és baromi jó showrunner is lenne, ha valaki a földön tartaná. Már az ötödik évad végén is teljesen ellentmondott mindennek, amit felállított, és ezt azóta is előszeretettel műveli. Van, aki ezt meg tudja emészteni, és van, aki nem. Én többször nem, mint ahányszor igen, olyankor viszont mindig kárpótol valami. A problémám inkább a következő: Az nem baj, ha szabályokat hoz egy készítő: George Lucas például azt mondta, hogy tudja, hogy az űrben nincs hang, de a Star Wars univerzumban van, és kész. Így ehhez tartják magukat. Moffat pedig egyszerűen nem tartja magát a saját maga által felállított szabályaihoz. Hasraütésszerűen találja ki, hogy mi fix pont az időben, és azt is, hogy mi megváltoztatható, és aztán magyarázat nélkül lógnak a szálak a levegőbe. Kvázi azt a kis logikát, ami van, feláldozza egy baromi jó történetért. És ez a kettősség van bennem, mert tényleg nagyon jók lennének a sztorik, ha egy picit olyan irányba terelné őket, hogy ne rúgjon fel minden eddigi dolgot...

Clara karakterét azért sajnálom, mert én is érzem, hogy baromi súlytalan, ellenben lenne benne potenciál, de egyszerűen nem hagytak elég időt a nézőknek, hogy megkedveljék, hisz nincs itt még egy évada sem. Szerintem ő majd Capaldi méltó útitársa lesz.

És hát itt van az idő: A régi Doktoroknál nem igazán teltek el évszázadok... A hatodik évad első részében megtudtuk, hogy az Idő Lordok sokkal-sokkal lassabban öregszenek. Csak a hatodik-hetedik évadban eltelt kb 300 év. Így kvázi csak szemezgetünk a kalandjaiból, és nincs már súlya annak, hogy ő akkor most 1000, vagy 1200 éves. Ugyanez a baj River szálával. Tök jól kidolgozott történetszál volt az, hogy ki is ő, de ennek ellenére soha nem éreztem őt annyira közel a Doktorhoz, mint azt a negyedik évad könyvtáros részeiben sugallni akarták. Plusz, az egy hihetetlenül várt pillanat volt, amikor látjuk az ő utolsó találkozásukat, és tessék, egyszercsak kiderül, hogy ja, azon már túl vagyunk (igen, tudom, hogy volt egy erre vonatkozó miniepizód, de az valljuk be, messze nem volt elég).

Szóval most ott tartunk, hogy a Doktor hozzávetőlegesen 1800 és 2000 év között lehet. Megint egy baromi jó sztorit kaptunk, remek drámaisággal, csak éppen fel lett áldozva a logika, és ismét nincs súlya az időnek.
Oblath Ádám 2013.12.28 13:30:27
@Kovács Erzsébet: Rory eleinte tipikus papucs volt, sajna van ilyen. De igen, tény, hogy csak és kizárólag a végletekben tud gondolkodni, ha női karakterekről van szó. Ezért is leszek kíváncsi, hogy, ha Clara marad, akkor mit hoznak ki egy idősebb Doktorral való kapcsolatából.

Persze nyilván vannak jobb,és rosszabb, történetek, nálam Moffat összességében azért jókat hoz össze, nyilván annak fényében, amit fent írtam.
aeon flux a doktor éjszakája 2013.11.19 15:10:00
Számoljuk a napokat huszonharmadikáig, a Doktor Napjáig, amikor visszatér a képernyőre az 50. évfordulóját ünneplő, kiskamaszokat és felnőtt családtagokat egyaránt elszórakoztató brit kultsorozat, a Doctor Who (nálunk: Ki vagy, doki?) majd ezeréves, excentrikus, de duplán nagy szívű földönkívüli…..
Oblath Ádám 2013.11.19 19:26:22
aeon flux a farkas ára 2013.10.30 10:00:00
Korábban már karcoltunk egy cikket arról, hány meg hányféle változatban toppan be hozzánk november végén DVD-n, BD-n és BD3D-n a Farkas. Végszóra megjöttek az árak és a példányszámok is - csak hogy tudjatok kalkulálni. - DVD: 3.190 Ft (példányszám: nem limitált)- BD: 5.990…..
Oblath Ádám 2013.10.30 14:36:50
De Niro, Douglas, Freeman és Kline, azaz négy Oscar-díjas színész (kiknek átlagéletkora kereken 70 esztendő), másnaposokosat játszanak ebben a holnapután startoló új vígjátékban. A macskajaj mellett a szinkron is elkerülhetetlen velejárója a dolognak, és hát nem kevésbé…..
Oblath Ádám 2013.10.29 21:57:12
@m.martin91:
Azért tényleg nem ilyen rossz a helyzet. Sőt, csak az első 4 percben hiányzott Reviczky. Jó lett a szinkron...
Idén tölti be 50. életévét a népszerű időutazó, és ugyan én utoljára akkor követtem a sorozatot, amikor még Tom Baker küzdött épületfaló óriásnövényekkel, és más nyalánkságokkal, ez az évfordulós trailer rendesen felkeltette az érdeklődésem. Meséljetek, honnan érdemes felvenni a fonalat? Mitől…..
aeon flux trailer: oldboy (2013) 2013.07.10 22:13:00
It's hammer time! Ahogy elnézem, konkrét képkockákat is sikerült átemelni az eredetiből, ugyanakkor a 15 év fogságból 20 lett, és mintha nem abba a bizonyos irányba tartana a befejezés. Egyébként nem néz ki rosszul, csak ugye minek van. ..
Holnap feltámad a vadnyugat a magyar mozikban is: bezakatol a Disney monstruma, mert lejárt az egy hetes büntetés, amit egeresék róttak ki ránk kalózkodási szokásaink miatt. Mondjuk Johnny Depp se más ezúttal sem, mint egy szárazföldi haramia, aki ugyanúgy hangzik magyarul, mint mikor…..
Oblath Ádám 2013.07.10 12:15:10
John McClane idén ötödik alkalommal pirított oda a kapzsi és/vagy ármánykodó rosszfiúknak: pályafutását 25 éve kezdte, és eme jubileum alkalmából a teljes széria is megjelenik DVD-n is, BD-n is. Terméket mustráltam...
- SPOILERMENTES - Kripton pusztulásra ítéltetett. Mielőtt a bolygó összeomlana, Jor-el (Russell Crowe), a kriptoniak vezető tudósa újszülött fiát egy űrhajó fedélzetén a Földre küldi abban a reményben, hogy a földlakók befogadják őt. A fiú egy titkot is magával visz, melyre…..
Oblath Ádám 2013.06.13 22:14:34
@Zalaba_Ferenc:

SPOILER!

Nem, abban nem volt semmi trükk, egyszerűen senki nem látta Clarkot és Supermant is együtt, Lois meg kb úgy mosolygott rá, hogy "jóvan, akkor áll az este"...

Arra gondoltam, hogy végül bemocskolta a kezét, igenis kitörte Zod nyakát...
Oblath Ádám 2013.06.13 22:24:58
@Zalaba_Ferenc: :D:D:D:D:D
Oblath Ádám 2013.06.13 22:50:37
@Zalaba_Ferenc: Látod ezzel ambivalens érzéseim vannak. Mert egyfelől ezt átérzem, másfelől meg hozzá tartozik. Harmadrészt meg ebben a verzióban simán belemagyarázom azt, hogy egyszerűen tartják a pofájukat azok, akik tudják... Pl Perryre ez illene, meg a Smallville-i népekre is...
A magyar idő szerint hajnali háromkor kezdődő Sony E3-as konferencián lelepleződött a PS4-konzol külalakja, ára, játékpolitikája, gyakorlatilag minden, és egyesek már most arról beszélnek, hogy a nextgen-háború már most el is dőlt. De vajon tényleg eldőlt? Az Xbox One-ról…..
Oblath Ádám 2013.06.11 09:03:07
Oblath Ádám 2013.06.11 09:09:02
@Zalaba_Ferenc: Remélem, de ahogy a külcsínt nézegettem, nem nagyon látom hol lehetne, plusz semmilyen specifikációban nem láttam, hogy említették volna...
Oblath Ádám 2013.06.11 10:01:16
@Zalaba_Ferenc: Közben felfedeztem. Ittam egy kávét és minden tiszta lett...
Mikor Batman 2005-ben, hosszú idő után visszatért a hazai vásznakra, feliratos körülmények között tette, s nem is lett sikeres. Superman egy évvel később már nem kérette magát, ám a figura még úgy se tudta megkedveltetni magát a magyarokkal, hogy az ő nyelvükön szólt. 2006…..
Csütörtöktől látható a Gyakornokok című vígjáték a magyar mozikban, ami ugyan a magyar álláskeresőknek még annyival sem szolgál, mint a tengerentúliaknak, de legalább néhány derűs percet szerezhet nekik is, már ha egy munkanélkülinek jut pénze a mozijegyre, amihez amúgy…..
Oblath Ádám 2013.06.10 23:29:08
@zsóka_eszter: Érdekes, A Ferrel-Kerekes páros nekem sem jön be annyira... Viszont és én is első körben inkább Széles Lászlóra bíznám Wilsond. DE: Ferrel itt egy gyökér, keménykedő alakot játszik abban az öt percben, és mondhatom, remekül oldotta meg. Széles Tamás is remekel, szóval nem kell aggódni.
Egyébként meg fogsz lepődni, de a mozis szinkronok zöménél - már, ha nagy külföldi stúdióktól vannak - castingot tartanak, és bizony 3-4 hangminta közül választanak, melyet sok esetben nem lehet felülírni az itthoniaknak.
Az időutazás, kibillent idősíkok és egyéb nyalánkságok körül forog majd az X-Men franchise legújabb része, amelyben gyakorlatilag minden színész közreműködik, akinek valaha is köze volt az X-Men filmekhez, ráadásul Bryan Singer is visszaült a rendezői székbe: ő posztolta az…..
Oblath Ádám 2013.05.14 08:37:22
@doggfather: Nekem is ez volt az első gondolatom. Na meg az, hogy Bestia megint ember? Aztán mi van, ha Farkas tudatát küldték vissza a múltba? Árnymacska ott még nincs...
Naná, hogy a Bosszúállókat lovagolja meg a Marvel első tévésorozata, amely a S.H.I.E.L.D. ügynökeinek mindennapjaiba enged bepillantást. Vajh a valószínűsíthetően "minden epizódra egy eset" megközelítés mellett lesz-e esetleg egy egész évadra/sorozatra kiterjedő történetszál…..
Oblath Ádám 2013.05.13 08:16:30
@Zalaba_Ferenc: Én ezt kicsit átvitt értelemben értelmezem, vagyis nem úgy, mint folytatást. Egész egyszerűen, mert nem tűnik úgy, mintha Coulsont feltámasztották volna. Vagy, ha neked van igazad, és utána játszódik, akkor nagyon remélem, hogy jó magyarázatot találnak arra, hogy mit keres az élők sorában...

Bár most belegondoltam abba, hogy túlélte, csak a Bosszúállóknak ezt elfelejtették elmondani. Az viszont úgy nagyon gagyi húzás lenne...
Oblath Ádám 2013.05.13 10:20:24
@Lennox: Nálam kimaradt ez az info:)

@Zalaba_Ferenc: Nyilván a "kellett egy kis ösztönzés" mondatot így is lehet értelmezni... Hát nem tudom. Mondjuk így számomra nincs akkora súlya Coulson halálának...

Na jó, nem károgok, meg fogjuk látni:)
Ha a képregényrajongók idegrángást kaptak a Vasember 3. egyik kulcsfigurájának átértelmezésétől, ettől Az acélember pletykától hosszabb szanatóriumi beutaló is képbe kerülhet. Tulajdonképpen az is lehet, hogy a Warnernek illene orvost biztosítania az első néhány vetítésre,…..
Oblath Ádám 2013.05.06 12:23:45
Pro:
No, hát elég ambivalens érzéseim támadtak az olvasás közben. Egyfelől mindenhol azt hangoztatom, hogy bátran kell bizonyos dolgokat megváltoztatni, de mindenképpen úgy, hogy a sztori és a karakter lényege megmaradjon. Ilyen például az, hogy Bruce Wayne szülei meghaltak, és kész. Ha a Kripton nem pusztult el, az egy teljesen más dimenziót nyit az egész Superman érában. Én is úgy gondolom, hogy ehhez a karakterhez hozzátartozik, hogy a szülőbolygója, a szülei mind meghaltak, így az a magány, az a szenvedés, amit láttunk a trailerekben, nagyon jól megállja a helyét. Ha megvan a bolygó, miért maradna itt a Földön? Nekem kicsit luciferesen azt sugallja,hogy "inkább uralkodik a pokolban, mint szolgál a mennyben". De a körülmény, hogy a bolygóját polgárháború baszta szét, az már nagyon tetszene.

Kontra:
Ellenben én nagyon szerettem az új Star Treket, és A Sötét Lovag - Felemelkedést is. Pedig azok aztán alapjaiban toltak valami hasonlót a képünkbe. A Vasember 3-on is túltettem magam. És azért valamennyire bízok a rendezőben meg a producerben. És igen, azzal is egyet értek, hogy ugyanazt még egyszer látni...

Amúgy mi van akkor, ha egyszerűen nem TUD hazamenni? Mi van, ha az összes űrhajó bekrepál, és a földi tudósok meg nem értenek hozzájuk. Ez mondjuk egy jó befejezés lenne. Hogy úgy dönt, feláldozza a hazavezető űrhajót, hogy Zod ne pusztíthassa el a földet...
aeon flux trailer: red 2 (2013) 2013.04.27 08:23:00
Bruce Willis hónapok óta nem ölt meg senkit, ezen sürgősen változtatni kell! ..
- SPOILERMENTES - Mikor 2012 tavaszán megnyílt az ég New York felett, és idegen hordák szálltak alá, hogy szörnyekkel, istenekkel és szuperhősökkel mérjék össze erejüket, nos ekkor minden megváltozott. És ezt a Marvel is tudta. A Marvel Moziverzum második fázisában már nem…..
Oblath Ádám 2013.04.24 17:28:37
Nálunk már szerdán éjfélkor elválik, hogy Tony Starknak spéci páncélzatában avagy önmagában kell keresnie hősi erejét. Nem lenne rossz, ha az is kiderülne, hogy Shane Black két említésre méltó filmszerepe ikonikus főszereplőjét (a Predatort és a Robotzsarut) is bevetette…..
Semmiképp. Ez nem jelenti azt, hogy a Tom Cruise közreműködésével készült poszt-apokaliptikus design sci-fit nem kéne rendesen vállon veregetni azért, amiért a látványelemeken túl még sztorit is szállított, méghozzá nem is akármilyet - ahogy azt írtam -: a legjobbat a Mátrix…..
Oblath Ádám 2013.04.16 00:45:57
@Zalaba_Ferenc:
"a víz felszippantását például totálisan megértem, abból nem biztos, hogy olyan sok van az univerzumban"

Persze,nem is ezt mondtam. Odáig tök logikus, hogy megy a masina, és felszívja a használható cuccokat a bolygókról.

"Persze, ezek lehetnének gépek is, e ha azok lennének, akkor nem lenne film."

Erről van szó:D
Szeretjük a mozit. Tiszteljük a filmeket, és azokat a nézőtársakat is, akik hozzánk hasonlóan jegyet váltanak rájuk. De ezzel úgy tűnik, nem mindenki van így. Mesélj nekünk a legrosszabb mozis élményeidről, amiről nem a film tehetett! Alapvetően azt vallom, hogy a…..
Oblath Ádám 2013.04.14 17:01:02
Először is Californication:

www.youtube.com/watch?v=AdYSgnfB4v4

Másodszor: Még a megboldogult Kossuth moziban felejtett el a gépész tekercset csrélni. Kimászta a büféscsajhoz, és hangosan kérdeztem, hogy "kinek kell szólni, ha a gépész elfelejt váltani?" A gépész felpattant a kávéja mellől és berohant a gépházba.

Meg aztán a Narnia első részénél a Westendben volt hasonló leállás, És szintén ott, a Hogyan lopjunk felhőkarcolót vetítésén kapcsolódott fel a villany film közben.

Én elég sokat járok moziba, nyilván nagy számok törvénye alapján több ilyet tapasztalok, de basszus, hogy soha senki nem megy ki szólni... Mindig nekem kell fentről lemásznom, és mindig én maradok így picit le valamiről...
Oblath Ádám 2013.04.14 17:04:45
@Adam Van Helsing: Én mindig kiszúrom, amikor lent odaállnak a kijárathoz. Vagy azoknál a moziknál, ahol fent van a bejárat, lent meg az exit, akkor mindig elhaladnak mellettem... Mondjuk engem ez annyira nem zavar...

Ellenben eszembe jutott még egy. Tatabányán mentünk el az Amerika kapitányra. És levágták a stáblistát. Normál esetben nem zavarna, na de amikor plusz jelenet van...
A Ha/Ver 2. (igen, sajna mégis ez lett a végleges cím) vadi új előzetese Hit-Girlre (nem vagyok hajlandó utánanézni, hogy magyarul minek nevezték), és az ő beilleszkedési problémáira fókuszál, melyet szerencsére sikeresen levetkőzik magáról. <a…..
Oblath Ádám 2013.03.27 11:40:34
@Zalaba_Ferenc: Nem, az ilyen szörnyűségeknek napvilágra kell kerülniük:D
Most már tényleg elhiszem, hogy nem lesz olyan komoly/komor ez a film, mint amilyet az előzetesek ígérnek. Ben Kingsley úgy néz ki, mint a Mistery Men egyik kirúgott, ezért csúnyán lezüllött tagja. ..
Oblath Ádám 2013.02.22 12:20:06
Oblath Ádám 2013.02.22 12:25:17
@doggfather: Mert MENŐ!:D