Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Snoopyzit29

0 bejegyzést írt és 239 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem tudom letenni ezt a képet. Rajongok a kosztümös filmekért, főként a századfordulós, előkelő rezidenciákon játszódó sorozatokért (a Downton Abbey az abszolút kedvenc), valószínűleg ezért is nehéz visszatérnem a jelenbe. A kép láttán elfog a nosztalgia, magam sem tudom,…..
Kockázatok és mellékhatások ugye nem csak a gyógyszerek esetében jelentkezhetnek, hanem határátkeléskor is. Persze nem feltétlenül kell mindent halálosan komolyan venni, ami az alábbiakban következik, de azért Ash pontjai között akad pár elgondolkodtató...
Snoopyzit29 2018.12.08 18:14:08
@Túl sok felhasználó: Igen, totál érthető. Én 36 éves vagyok, de nem voltam még a Tiszántúlon. Ennyi. Amúgy külföldön is csak 2x voltam, összesen 5 napot. Pedig felsőfokú végzettségem van, nem szar melóval, de akkor is van mindig fontosabb, mint utazgatni. Örülünk, ha egy hétvégén elmehetünk megyén belül valami gyógyfürdőbe max. 2 napra.
Egyébként egy Pesten élő külföldinek elhiszem, hogy teljesen evidens a Balatonra menni. Közel van Pesthez és az ő életszínvonalán azt enged meg magának, amit akar, míg egy magyar ha el is megy nyaralni akár csak országon belül, akkor nagyon kell figyelni az árakat, mert akár egy nyaraláson is, de luxus szórni a pénzt. Én örülök, hogy más megengedheti magának, nem vagyok irigy, de ezt szerintem csak egy külföldi látja úgy, hogy a magyarok megengedhetik maguknak a Balatont. A másik tévhit még a Balatonnal kapcsolatban, hogy aki itt lakik, annak nyáron van ideje minden nap fürödni menni, meg szórni a pénzt, mintha nyaralna. Hát nem...
Snoopyzit29 2018.12.08 19:04:03
@KissGecihuszár: Itt most nem arról van szó, hogy mi tetszik, mi nem, meg hogy milyen bort akarsz inni meg milyet nem és hány kilométerre, hanem hogy megengedheted-e magadnak vagy nem. A magyarok 85%-a nem engedheti meg magának. Sem hogy 300 km-re elutazzon családostul, sem a szállást, sem a kaját és akkor a borozgatásokról még nem is beszéltünk. Egyszerűen nem fér bele.

Itt most az a lényeg, hogy egy külföldi úgy látja, hogy a magyaroknak evidens a Balatonon tölteni hétvégéket, még csak nem is egyet. Úgy beszél róla, mintha ez olyan alap lenne, mint hogy a városodon belül elmész valahova.
A leginkább exkluzív luxusautók esetében a pénz sem minden, hiszen a korlátozott példányszám miatt csak egy nagyon szűk elit juthat hozzá a ritkaságokhoz. Ilyen esetekben a gyártók szigorú szabályokat hoznak a tovább értékesítésről – de mi történik, ha valaki megszegi a…..
Snoopyzit29 2017.12.08 09:27:06
@Pilotax:
Szerintem te semmit nem értettél meg ebből a koncepcióból. Ha nekem van egy termékem, akkor azt eldönthetem, hogy kinek és milyen feltételekkel adom el. A hülyegyerek vállalta (szerződésben!), hogy nem adja el 2 évig, ez volt a feltétele, hogy hozzájuthasson (az ellenérték kifizetésén túl természetesen).
A cikkben kifejtik a gyártó álláspontját, ami teljesen érthető is. Kitalálnak valamit, legyártják, erre jön egy ilyen repper vagy kicsoda és az ő termékükön akar keresni. Hát ez nem így megy.
A Tescoba neked semmilyen szerződést nem kell aláírni, ahol vásárolsz, szóval az extrakenyeredet a hajadra is kenheted akár.
Biztos könnyelműség már szuperlatívuszokkal dobálózni, de kevés jobb sorozat létezhet manapság a Netflixen, HBO-n, Amazonon túli univerzumban, mint az angolul The Bureau címen megtalálható Le Bureau des Légendes. Ha pedig leszűkítjük a halmazt a kémtörténetekre/politikai thrillerekre, akkor végképp…..
A szájalakítás nem csak a fogaimat, a légzésemet és a nyelvemet alakítja át, de az étkezésemre is hatással van. Nem is gondolnánk, mi mindent kell feláldozni, illetve mi minden változik meg a fogszabályzó miatt...
A magyar szakképzési és iskolarendszer kineveli a jövő munkanélkülieit...
Snoopyzit29 2017.09.08 19:27:31
@Ballib cenzúrázók réme 25: "A mechanikus papírmunkákat biztosítási cégeknél, bankoknál,... valóban el fogják végezni a robotok."

Azért ne gondoljuk, hogy a bankoknál is agyhalott operátorok dolgoznak! Át kell látni dolgokat, összefüggéseket kell értelmezni, ha a helyzet megkívánja el kell térni a standardtől, egyedi megoldásokat kell alkalmazni.
Már most is rengeteg mechanikus feladatot számítógépek végeznek, különböző programok, algoritmusok futnak. A bankszektor az egyik leginkább "számítógépesített" iparág, hogy úgy mondjam.
Valamint nagyon sok olyan helyzet van, amikor megszívnák az emberek azt, hogy ha robotok csinálnak egy-egy feladatot. Az robotokat is emberek programozzák ott is lehet hiba, ez az egyik. A másik - és ez talán még jó is lehet, bár kérdés, hogy kinek - hogy ha robotoknak kell szabályokat betartani, akkor nem lesz helye semmilyen engedménynek, semmilyen szabálytól való eltérésnek. Úgy értem egy hitelkérelem elbírálása történhet majd automatikusan, de ha nem lesz minden kitöltve az ügyfél által vagy nem lesz minden tökéletesen megcsinálva, akkor a robot az úgy fogja értelmezni, hogy nem teljesült a feltétel és bukta. Tehát nem lesz ott egy ember, aki majd kisilabizálja, hogy mit is akart írni a hülye ügyfél, meg kideríteni, hogy mit hazudozott össze a hitelkérelmében, hanem automatikusan bukta lesz az ügyfél szempontjából. Ez kérdés, hogy kinek lesz jó? Mindaddig, amíg bármit is egyedi módon - de kb. egy 500 oldalas szabályzat alapján - összefüggésében kell látni, addig ezeket a feladatokat nem fogják robotizálni. Az értékesítést se tudom elképzelni, hogy egy robot fogja csinálni.
Ha meg egy csomó robot lesz, azokat karban kell tartani, több informatikus kell, akik több fizetést kérnek majd, mint a mezei ügyintéző, a több robotnak több áramigénye stb. lesz mit tudom én. Ha bármit változtatni kell a rendszeren, ahhoz megint csak infrastruktúra kell stb.
Szerintem még kicsit távolabb van az, hogy a bankoknál robotok dolgozzanak.
Orvosok, egyetemi tanárok, magánvállalkozók, könyvelők, nyugdíjasok, IT-sek… két dolog közös bennük: egyrészt évek óta a szigetországban élnek, másrészt pakolnak, mert a közeljövőben elhagyják az országot. Te is pakolsz, vagy csak fontolgatod, hogy otthagyod az Egyesült Királyságot? Miért? Mi szól…..
Snoopyzit29 2017.08.02 09:01:57
@Visceroid: Egy árufeltölti is 400-500 ezret keres?! Muhaaaa....

10 éve tapasztalattal, értelmiségiként, banki meló napi 12 óra (túlórát nem fizetik), havi 200 nettó (ami most a magyar átlagkereset), fizetés 3 éve nem emelkedett és örülsz, ha kiveheted a szabadságodat.
Lehet, hogy a kötelező minimálbért meg bérminimumot emelték, de ettől csak rohadt nagy bérfeszültség lett, mert a legképzetlenebb réteg bérét belenyomták a képzettek bérsávjába, de ettől még a képzettebb emberek bére nem emelkedett. Azt lehet mondani, hogy majd sokan elmennek külföldre. Ja persze, vannak olyanok sokan, de a 95% akkor is itt fog maradni, mert nem tehet mást, valami/valaki ideköti, ami miatt nem tud mozdulni. És ahogy olvasom a blogokat, azért kint sincs kolbászból a kerítés. Szóval... én kizártnak tartom, hogy valaki azért jöjjön ide vissza, hogy árufeltöltő legyen. Ne viccelj már. Egy árufeltöltő keres nettó 100-at legjobb esetben. Ami Angliában a gyerekeknek a heti zsebpénz.
Snoopyzit29 2017.08.03 11:22:48
@VT Man: Nem én mondom hogy egy árufeltöltő jobban keres, hanem egy kommentelő írására reagáltam! Pont hogy szerintem egy árufeltöltő fele annyit (se) keres mint egy banki szakember.

Bérfeszültség pedig van. Hogyne lenne, ne viccelj már!
Snoopyzit29 2017.08.03 11:24:39
@Anakin Solo (a.k.a. Ape): "Hidd el lehet itthon jól keresni, csak te rossz szakmát választottál. Haverom 2 gazdász diplomával..."

Persze, hogy lehet itthon jól keresni, én nem általánosságban beszéltem, hanem magamról. Írod, hogy rossz szakmát választottam. 15 évvel ezelőtt, amikor választottam, akkor az nem tűnt rossznak, sőt! Még 2008-ig elég élhető volt a bankszakma, aztán jött a válság, a különadó, a forintosításos devizamizéria és jöttek a heti 15-20 óra ingyen túlórák, évek óta nincs fizetésemelés vagy minimális, sokan - akiknek jó volt a nyelvtudása, vagy nem kötötte ide semmi - azok elmentek külföldre stb. A másik, hogy elmegyek egy állásinterjúra és azon pörögnek, hogy nekem a munka mellett miért vannak más elfoglaltságaim. Mondtam, hogy járok nyelvtanfolyamra, azon kb. kiakadtak, hogy az nem lesz jó, mert akkor az adhoc túlórákat hogy fogom csinálni, ha nekem fix programom van. Hát basszus! Ja és 30 felett vagyok és nincs gyerekem, tehát ha egy gyerekem lenne, akkor az lenne a baj, hogy szintén terveznem kell az életemet. Szépen higgadtan válaszoltam az interjún, hogy az rendben van, hogy néha van túlóra, ez természetes, de hogy állandó túlóra ezt nem gondolnám hogy jó lenne. Kikerekedett a kb. 55 éves férfi interjúztató szeme. Ezt nem tettem hozzá, de azt gondoltam, hogy ott akkor már baromi nagy gáz van. Vagy rosszul szervezett a munka vagy a munkavállalókat akarják szándékosan lehúzni és ezen spórolni. És persze nem is vettek fel, gyanítom emiatt, mert egyébként szakmailag megfeleltem az állásra. Aztán voltam olyan helyen is, ahol elmondták, hogy akkor napi 2-3 óra ingyen túlóra, ez kötelező és a bruttó 330-ab bérigényre közölték, hogy az sok és nem adják meg, de hónapok óta fent van a álláshirdetés, tehát nem nagyon sikerült azóta se betölteni az állást vagy nagy a fluktuáció.
Visszatérve az informatikus példádra, nem lehet mindenki informatikus és közgazdászból is sok féle lehet (számviteles, pénzügyes, vendéglátós, gazdinfós, statisztikus, gazdálkodás-menedzsment azaz vállalkozó stb.). Szóval nem gondolnám, hogy rossz szakma a közgazdász, de a banki szakmától mindenkit eltanácsolnék, mert nagyon gáz az egész. És más banki területekről is csak rosszakat hallok.
Tegnap közzétették az idei Emmy-jelöléseket, vannak köztük meglepetések és váratlanul előkerülő nevek, de alapvetően nincs baj a listával. Az ugrás utén azért füstölgünk egy kicsit. Kezdjük a számokkal: Legtöbb broadcast-jelölés: NBC 60 (tavaly 41), ABC 34 (tavaly 35), CBS 29 (tavaly…..
Az ATV Egyenes beszéd, korábban Start és Szabad szemmel című műsorait vezető, és a tegnapi nappal a tévétől távozó Mészáros Antónia azt nyilatkozta a comment:com-nak, hogy egy ideje már érlelődött benne a döntés, hogy valami mással, társadalmi ügyekkel foglalkozzon, és többet tehessen, mint egy tv…..
Snoopyzit29 2017.07.12 09:29:22
@Paprikajancsi007:
Hogy érted, hogy szülni ki fog? Mészáros Antónia most szült. Talán még 2 éves sincs a gyereke. A Demcsáknak meg már van 2 gyereke is azt hiszem.
Bejutott az America's Got Talent tehetségkutató műsor elődöntőjébe egy siket énekesnő, aki 18 évesen veszítette el a hallását. A zsűriben ülő Simon Cowell televíziós producer azt mondta, hogy a 29 éves énekesnő előadása "az egyik legmegragadóbb" dolog volt, amit valaha látott és hallott...
Mondjon akárki amit akar, azt már megszokhattuk, hogy az oroszoknál történnek furcsa dolgok. Jekatyerinburgtól nem messze azonban van egy temető, ahol híres művészek, tudósok és második világháborús hősök sírjai bújnak meg nem messze olyan gránit sírkő csodáktól, amikre lézerrel véstek rá…..
Szia. 25 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. 2016 december 17.-e óta nem ittam. A függőségem minden momentumát, őszintén, kendőzetlenül követheted itt a blogon, a sikereket, és a kudarcokat is. Ezen kívül meg fogom osztani veletek a mindenféle gondolataimat, agymenéseimet is az élet dolgairól.…..
Snoopyzit29 2017.03.15 16:17:21
@Hollandexxonvaldez: "Az ha valaki megiszik napi 6-8 sört,és nem iszik mellé mást,az kifejezetten egészséges."

Húúú öregem! Ez az alkoholizmus szótári példája. Sőt olvasatomban már az is alkoholista, aki minden egyes nap iszik. Tök mindegy hogy 1 sört, 1 pohár bort, 1 pálinkát akármit. Aki nem bír ki egyetlen egy napot, hogy ne igyon az bizony alkoholista.
Nekem sosem voltak alkoholproblémáim (már le se merem írni, hogy én kb. 2 éve nem ittam semmilyen alkoholt, még szilveszterkor pezsgőt sem), de láttam pár embert a környezetemben akiknek van/volt. Hát nem volt szép látvány. Nem is tudom valaki hogy képes olyan emberrel együtt élni aki esténként megiszik 6-8 sört. Sosem dohányoztam (sosem!) és sosem drogoztam, szóval ezeket is ki lehet lőni. Szénsavas üdítőt 10 évente 1 pohárral.
Persze mindenkinek megvan a maga keresztje, rajtam van 15 kg súlyfelesleg.

Mi ebből a lényeg? Az első mindenképpen az, hogy felismerd, hogy alkoholista vagy! Amíg ez nincs meg, addig nem fog változni soha semmi.
Az állásinterjún várható kérdések listája sokféle formában kering a neten, cégtől is, pozíciótól, interjúztatótól is függ, ki milyen kérdésekkel találja szembe magát, az általános véleménye viszont szinte minden álláskeresőnek ugyanaz: sokszor panel kérdésekre panel válaszokat adnak, és egyik fél…..
A TWD úgy kezdte, hogy az első évadban tisztességes, de semmi extrának nem számító 5,24 milliós átlagnézettséggel nyitott. A másodikban már nagyobb volt a hype, fel is ment a nézettség 6,9 millióra, de hát Hershel farmja ugye annyira nem volt közönségcsalogató. A harmadik évadnál indult el a…..