Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tom Tuttle Tacomából, Washington államból

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Corvin mozi újfent műsorra tűzte az amerikai sci-fi film egyik legnagyobb klasszikusát, ami nem csak James Cameron számára hozta meg a komoly elismerést, hanem Arnold Schwarzeneggert is meglökte a szupersztárrá válás útján. Eme remek kezdeményezésnek hála a magamfajta gyökerek, akik mertek a…..
A Rambo kritikáját itt olvashatjátok.   Boldog 80-as évek, amikor még nem termett minden bokorban egy akciósztárocska, viszont akadt néhány félisten, akik olyan mély nyomot tudtak hagyni az emlékeinkben, hogy máig nem felejtettük el őket. Arnie és Sly harcolt a trónusért sok…..
Deansdale Nyelvészkedjünk 2016.03.27 12:45:30
Magyarországot valamiért mindenki más olyasmi nevekkel illeti, mint ungarn és hungary. Viktorunk állítólag egyszer megjelentette a weblapján, hogy "az országnév, Hungary is azt jelenti, hogy „a hunok földje”". Erre rögtön lecsaptak a regresszív magyarellenesek - jobb az ilyesmit csírájában…..
Tom Tuttle Tacomából, Washington államból 2016.03.28 10:04:24
Csak pár gondolat, lehet, hogy már volt.
A mai magyarok kizárt dolog, hogy genetikailag megegyezzenek akár a honfogalás utáni itt élő emberekkel. Gondolj bele, hányszor irtottak ki itt százezreket. IV. Béla - óvatos becsléssel is az ország 20-30%-át. A török hódoltság után meg maradt 2 millió magyar. Na ebből meg a maradék pár millió nemzetiségből lett ~ 15 millió magyar.
Nemeskürty Istvánnak van egy könyve, az a címe hogy Mi magyarok. Abban van egy érdekes elmélete, hogy a Kárpát-medencébe nem egy nép, hanem egy nyelv érkezett. A (genetikai) nép megsemmisült, beolvadt az évszázadok során, de a nyelv fennmaradt, és fejlődött tovább.
A másik ez a 30-50 ezer éves történet. Kit érdekel. Ha ilyen régi története van a magyarságnak, akkor csendben kéne maradni. Meg kéne nézni, hogy az évezredek-évszázadok után mi lett. Egyre kisebb ország, majd egyre kevesebb ember. Szóval mire is kéne büszkének lenni?
Tudtommal a Gesta Hungarorum meg a Képes Krónika egyszerű monda. Na most nekem úgy tanították, hogy a mondának valóság magja van. Naszóval igaz, hogy létezett régen magyarság, meg voltak törzsek, meg volt István. De a hunor-magor rész egy mese. Azért találták ki, hogy az akkori nemeseknek valami őstörténetet rakjanak össze. Milyen jól is hangzott, hogy a hunok az őseink. Mármint a nemeseknek, mert a jobbágyok ilyen szempontból nem is léteztek számukra. Vagy Te azt gondolod, hogy szóról-szóra igaz?
Szerző: Kanyó Ferenc 900 éve halt meg Könyves Kálmán. Életműve betetőzése volt a korábbi nagy formátumú Árpád-házi uralkodók, I. (Szent) István és I. (Szent) László uralkodásának. A boszorkányokkal kapcsolatos törvényét máig is sokszor idézik, gyakran pontatlanul. Sokkal kevésbé ismert azonban az a…..
Tom Tuttle Tacomából, Washington államból 2016.02.04 10:19:22
@will:

Először is Álmos többször fellázadt ellene, és megbocsátott neki addig, másodszor meg akkor ilyesmi volt a végső megoldás, hogy biztosítsa a saját örökösét az uralkodásban.
És igen, a középkor még annál is véresebb és kegyetlenebb volt.
Vasárnap este mutatkozik be az USA-ban a feltámasztott X-Akták új évada (egy napra rá, a Cool adásá meg magyarul is látható lesz), az, amitől a Fox azt várja, hogy majd olyan nézettséget hoz, hogy a heti Hany Istók- és lápiembervadászatot idegen lények utáni kajtatással megfűszerezett teljes évadot…..
Tom Tuttle Tacomából, Washington államból 2016.01.23 16:48:08
@sixx:
Igaz.
Pontosan 25 éve ismerkedhettek meg a magyar tévénézők a texasi Ewing-család történetével, a Dallassal. Mit jelentett a rendszerváltás utáni első években a magyar nézőknek a sorozatban bemutatott amerikai álom? Hogy lehet, hogy minden idők egyik legnépszerűbb…..
Tom Tuttle Tacomából, Washington államból 2015.12.29 16:28:11
@Tralfamador75:

Így van, 1990 december 31-én volt, szilveszterkor.
Részeg munkatársak, zavarba ejtő játékok, vagy egyszerűen az erőltetett jókedv. Mindannyian belefutottunk már néhány rémes jelenetbe karácsonyi céges bulin. Alison Green, az ”ask a manager” blog szerzője arra kérte olvasóit, írják meg neki ennél is kellemetlenebb…..
Tom Tuttle Tacomából, Washington államból 2015.12.17 12:59:17
@eq2:

Nem gázos, mert a temp lehet kiközvetített munkaerő is egy ügynökségtől, akik nem állnak tulajdonképpen semmilyen kapcsolatban a céggel, ahol dolgoznak.
Tom Tuttle Tacomából, Washington államból 2015.12.17 13:00:07
@Tom Tuttle Tacomából, Washington államból:

Bocs nem lehet javítani.
Annyit fűznék hozzá, hogy angol nyelvterületen.
Tom Tuttle Tacomából, Washington államból 2015.12.17 13:08:04
@csi szi:

Ja, ennek mindenhol örülnek :-)
Már csak a válogatottnak kéne valahogy lépést tartania a szakértőkkel. A szombati sorsolás feledhetetlen élmény volt. Belegondolni is fáj, mit veszítettünk azzal, hogy nem lehetett két évente részünk a bölcsességek hasonló áradatában, amellyel az M4 szakértői, riporterei…..
Tom Tuttle Tacomából, Washington államból 2015.12.16 11:20:55
@So No:

Én se fogadnék azért, de bízom benne, hogy a helytállás meglesz.
Amúgy néztem a nyilatkozatokat a pótselejtezők után, a focisták nincsenek elszállva ( hálisten ), nem is lehetne mire persze, de jó ezt látni. A baj ott van, hogy a válogatott stábon kívül megint mindenki álmodozik, nem gondolva arra, hogy az ő hibájuk az eddigi sikertelenség.
Hiába nyerte meg a TV2-nél Gáspár Laci a Sztárban sztárt, miközben a színpadon szerepelt, már a konkurens RTL Klubbal tárgyalt, - írja a Bors. Így végül is az a furcsa helyzet állt elő, hogy nem a TV2 lopkodja az embereket az RTL-től, hanem éppen az RTL az, aki először átigazol…..
Tom Tuttle Tacomából, Washington államból 2015.12.10 16:13:44
@abcd1234:

Atyaúristen...
Egészen pontosan egy hatrészes miniben gondolkodik, aminek alapját Elmore Leonard 1972-es, Forty Lashes Less One (kb. Negyven csapás, mínusz egy) című westernregénye alkotja majd. Tarantino még a kilencvenes években vette meg négy Leonard-regény filmjogát, melyek közül eddig egyet…..
Tom Tuttle Tacomából, Washington államból 2015.12.03 12:11:56
@Flankerr:

Jöhetne mindkettő, majd átírja, mint a Jackie Brownt. Ott fehér nőből lett fekete, itt meg feketéből lesz fehér férfi :-)
Hogy aztán ez a hír(?) milyen hatással lesz a lassan vajnásodó tévé jelenlegi gárdájára azt egyelőre nem tudni, de a Blikk szerint Andy Vajna, a TV2 új tulajdonosa az RTL Klubtól vinne át műsorvezetőket a második számű kereskedelmi tévéhez, és az sem érdekli, hogy…..
Tom Tuttle Tacomából, Washington államból 2015.12.02 10:28:08
@Ronald: Mondja már el nekem valaki, hogy mégis mi olyan geci-drága abban a Kocka nevű műsorban?

Dehogy kerül. Pont annyira (nem) drága, mint a Rising Star ledfala, vagy mi. Pont ez a baja a tv2-nek, hogy mindig túltolják a hatásvadászatot. Vagy üvöltöznek a műsorban, mert "annyira" jó minden, vagy csöpög a tv, ha valaki szomorú.

Balázsról meg annyit, hogy hülye lenne elmenni. Ha van esze, megvárja, hogy hogy alakul a tv2 és utána dönt. Véleményem szerint az Rtl annyival jobb, hogy nagyon kicsi az esélye, hogy akár középtávon beérje a tv2. Azon is látszott ez, hogy az Rtl simán, nézettségvesztés nélkül kibírta a vezetőváltást, míg a tv2 97 óta már a sokadik váltásnál csak egyre jobban ment lefelé.
Amúgy meg meg lehet nézni, hogy sok pénzből, de hozzáértés nélkül mire lehet menni. Nézzétek meg a M1-Mx műsorait.
A harmadik évadban is egy faszi nyerte a TV2 legszórakoztatóbb műsorát, köszönhetően annak, hogy annyira komikusan nézett ki nőnek öltöztetve, hogy nem volt ember, aki kibírta volna röhögés nélkül a produkcióit. Gáspár Laci viszont nemcsak azzal nyert, hogy képes volt elengedni…..
Tom Tuttle Tacomából, Washington államból 2015.11.30 10:35:45
@lukacstoncsi:
Csobot Adél borzalmas.Cuki ide vagy oda majd mindig egyforma volt.Az Oszvald és a Mary Zsuzsás produkciója volt talán a legegyénibb de egyébként mindig ugyanaz.Hangban semmi extra.Végig biztonsági feladatokat kapott ő egyedül.

Wolf Kati is.
Lement a Sztárban sztár első döntője, mert két részre kapták szét a mindent eldöntő pillanatokat, joggal, hadd legyen még egy olyan estéje a TV2-nek, amit megnyer, meg az is faktor persze, hogy így legalább még egyszer sírva röhöghetünk a nőnek öltöztetett Gáspár Lacin. Ezt…..
Tom Tuttle Tacomából, Washington államból 2015.11.23 13:47:57
@wérmiki3:

Muszáj ez itt??
Tom Tuttle Tacomából, Washington államból 2015.11.23 14:09:40
@protézisesh:

Deutsch, mint néhai szépfiú? Nekem kimaradt ez :-)
Inkább traktorgumi vastagságú arcbőre van neki. Másként nem tudom elképzelni.
Tom Tuttle Tacomából, Washington államból 2015.11.23 15:08:31
@mézescsók:

Én már el is felejtettem :-)
Csak egy példának hoztam fel amúgy is.
Nem, nincs képregény, nem égetjük ki a formátumot azzal, hogy feleslegesen elsütjük, évadonként max. kétszer lesz, és hol van még a vége a műsornak. Jó, már csak két adás van, és érezhetően nőtt a tét meg a feszültség is a versenyzők között, mert mondjon nekem bármit…..
  Michael J. Foxot minden filmrajongó imádja, hiszen az idén 30 éves Vissza a jövőbe (és persze a folytatásai) pont ugyanolyan ezerszer újranézhető, kortalan klasszikusok, mint a régi Star Wars-trilógia vagy a Bud Spencer-Terence Hill-életmű. Azt viszont már valószínűleg…..
Viktorkám, köszbazmeg, erre már tényleg akkora szükségünk volt, mint egyszervolt jóbarátnak a földárverésre! Nem  elég az arcunkba tolt néphülyítő plakátkampány, el kellett hozni a migráns - kvótavitát egész az ajtónkig. Fotó: rosszkifogas.tumblr.com Tegnap délután…..
Tom Tuttle Tacomából, Washington államból 2015.11.11 10:16:57
Tom Tuttle Tacomából, Washington államból 2015.11.11 19:09:49
@gazoló:

Kösz szépen :-)
Nem lehet megunni.
Én egy szórakoztató műsoron röhögni akarok. Nem elmélkedni, nem elgondolkodni, nem jobb emberré válni és tanulni valami Nagy Dolgot, megtudni magamról, esetleg a világról valami olyat, hogy a fal adja a másikat, lófaszt. Röhögni akarok, és kész. A magyar tévék műsorán…..
Tom Tuttle Tacomából, Washington államból 2015.11.02 13:14:27
@A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron:

De ugye nem zavar, ha van, akinek tetszik a műsor?
"- Vonatrablás? - Tudományos kísérlet!"..
Tom Tuttle Tacomából, Washington államból 2015.10.27 20:28:55
Nem értem ezt az értetlenkedést azon, hogy elektromos vagy benzines a kocsi. Nekem tök egyértelmű a helyzet.
Marty legnagyobb problémája, hogy a saját összetört kocsijuk helyett mivel fognak elmenni Jenniferrel hétvégén a tavakhoz. Nincs más lehetősége, mint elkérni a Doki kocsiját. Látja, hogy abból épített időgépet. Meg is akarja kérni, de a Doki félbeszakítja, annyira izgatott az első teszt előtt. Marty megint rákérdez, a Doki mondja neki, minden kérdésére választ kap. Megtörténik Einstein időutazása, örülnek, és akkor Marty megkérdezi, hogy ólommentessel vagy közönségessel megy a kocsi. Ő a kocsira érti, mert vinné a tavakhoz, nem igazán érdekli az időgép. A Doki meg az időgépre gondol, neki az az élete.

A trilógiához visszatérve nekem az egyetlen bajom a következő. Az első részben Marty egy kedves, szerethető, bár nem túl eszes tinédzser, akit tényleg nem érdekel más, csak a barátnője, meg a terepjáró, meg a következő randi. A második részre viszont felruházták ezzel a nekem kicsit visszatetsző tulajdonsággal, hogy nem tudja elviselni, ha nyuszinak nevezik. Szerintem, máshogy is bele tudott volna állni bármelyik konfliktusba a 2-3. részben. Ráadásul MJF-on nagyon látszik, hogy idősebb lett, nem hiszem el róla hogy tinédzsert játszik.
Ja és elgondolkodott valaki azon, hogy az első részben miért nincs lőszer a Doki fegyverében, amikor jönnek a líbiaiak? Mert a harmadikban kilőtte :-)
Tom Tuttle Tacomából, Washington államból 2015.10.27 21:32:43
@scal:

Nem titkolom, hogy a Vissza a jövőbe trilógia az egyik kedvenc "filmem". Amit negatívként mondtam az semmi, csak kicsit zavar :-) Marty személyiségébe szerintem nem fért ez bele, plusz az, hogy a 2. részben tulajdonképpen az ő hibája az egész Almanacos bonyodalom. Jobban illett hozzá, hogy csak sodródik az eseményekkel, és amikor kicsit is nyugalom van, első dolga, hogy a barátnőjére gondol, akihez vissza akar jutni. De ez legyen az én problémám :-)
A Doki pedig persze, hogy nem töltötte meg a fegyvert, szerintem pont illik a személyiségéhez ez a szétszórtság :-)
A Sztárban sztár idei évada is a harmadik adásra állt bele abba a mederbe, amiben innentől kényelmesen érzi majd magát a műsor, és ugyan az első két (de főleg az első) varázsát nekem nem tudja egyelőre visszahozni, de stabilan a legszórakoztatóbb műsor a tévében a Gyertek át…..
Ahol az első adás döcögött, ott erősített a legjobban a másodikra a Sztárban sztár: a produkciókban és az énekesek lelkesedésében, bár mellélövés volt megint, Csonka András drag queen showját soha nem akarom többé látni lelki szemeim előtt, és Peter Sramek vörösre mázolt…..
Tom Tuttle Tacomából, Washington államból 2015.10.05 09:23:37
@Terézágyú:
Hajósra gondolsz? Mert ott pont az "eredeti" Lagzi Lajcsit osztotta.
Tom Tuttle Tacomából, Washington államból 2015.10.05 09:35:50
@Terézágyú:
Nem volt ott, Hajós meg Majka is osztotta, és a következő héten reagált az egészre Lagzi Lajcsi valamelyik újságban.
Viszont nekem kicsit túlzásnak tűnt az egész. Tavaly is és a mostani is. Szerintem ennyi kötözködés belefér az egészbe. Ráadásul Havast valamiért "divat" utálni, amit nem értek.
Ennek ellenére is egyelőre Hajós a jobb.
Sokat jártam bulizni. Konyhabulikba. A konyhabuli az a történet, mikor zajlik egy lakásban a házibuli, emberek, zene, poharak, kavargás mindenütt, páran pedig a konyhában ülnek, ahol világosabb van, kevésbé hallatszik a zene, és beszélgetnek. Én állandóan a konyhában találtam…..
Tom Tuttle Tacomából, Washington államból 2015.10.04 09:20:14
@zseketto:

párkapcsolat: zseniális poén, de megint single playeres a másik fél. Ha nincs visszajelzés, a másik fél számára úgy tűnik, hogy nálad oly mindegy. Ne magadért jelezz, hanem a másikért, lásd fentebb "nincs gondolatolvasás, és mi idekint vagyunk".

"Felhoztátok a nyomorék médiahulladékokat. Tényleg másképp nem megy mint a minta legvégéről példálózni önigazolásul? Nagyon gáz."
Te is ugyanezt csinálod:
"Introvertáltakkal kurva nehéz. Ugyanis nem fejezi ki magát. Ez nem pusztán azt jelenti, hogy nem hangosokodik, hanem kussol mint szar a fűben. Mindig. Fogóval kell kihúzni belőle mindent. Értem én, hogy antiszoc vagy, de ha veled kell együttdolgozni, az egy rémálom. Minden mondatod tőmondat, kérdéseid nem vagy alig vannak. Elhiszem, h belül tök jól elvagy, de mi idekint vagyunk és nem vagyunk gondolatolvasók. Az ilyen emberek kiválók lehetnek olyan dolgokban, ahol EGYEDÜL kell alkotni. Amit kritizáltatok, mai modern világba nem passzoltok bele. Ez a közösségi brainstormingos dolog nem valami hangzatos szar, hanem szimplán a világ rájött, hogy együtt minden könnyebb. Na, most ez egy introvertált személyiséggel egy megnehezített pálya, amit senki sem szeretne végigszenvedni. "
Amit leírsz, azok nem az introvertáltak. Max. egy részhalmazuk, ami viszont már beteges. A poszter se ezekre gondolt (remélem).
Jobbra James Cameron ( rendező) felügyeli a legénység ébredésének felvételét. Cameron és egyik színész ( ő alakította jóval később a Dexter sorozatban a címszereplő apját) egyeztet H.R.Giger az alien atyja a tojást csinosítja. Stan Winston és csapata a lények…..
Tom Tuttle Tacomából, Washington államból 2015.10.03 18:54:53
@dont be such a jew:
Könnyen megjegyzed, ha kedvenc filmjeid egyike, és láttál egy csomó werkfilmet róla.
Tom Tuttle Tacomából, Washington államból 2015.10.03 19:20:22
@dont be such a jew:
Nézz rá az avataromra, és meglátod.. :-)
Tom Tuttle Tacomából, Washington államból 2015.10.03 19:23:02
@Sunsetjoy:
Vagy pl. Remény rabjai, Csúcsformában.
Távol a fikától Gáncs 2015.09.09 17:00:00
(Ejj, pedig de büszke voltam rá magam előtt, hogy mindeddig egy blogbejegyzést sem írtam erről a témáról... Eddig tartott. És persze tudom, hogy a mostani megírásának sincs semmi értelme, mivel egy olyan tömör zajba fogom belehümmögni a magam kis véleményét, amelyben még az is elveszti a józan…..
Bár mind a színészek, mind a Trónok harca sorozat készítői megerősítették, hogy Havas Jon  karaktere meghal, és nem lesz tovább a sorozatban, most mégis ennek az ellenkezője tűnik igaznak. A Jon Snowt alakító Kit Harington egy interjúban kotyogta el magát, lehet hogy akarata…..
Tom Tuttle Tacomából, Washington államból 2015.09.16 14:34:26
@rockjano:

Hát....
Az egyik teória szerint az apja se az, akit eddig annak hitt.