Regisztráció Blogot indítok
Adatok
garaelkatona

0 bejegyzést írt és 220 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiadó:InsideOut MusicHonlapok:www.hevydevy.commyspace.com/devintownsenddtbNémi szégyenérzettel veszem tudomásul, hogy Devin Townsendről blogunkon mindeddig egyetlen írás született, és az is a death metalos személyiségéről (Strapping Young Lad), nem pedig szóló projektjéről vagy a ma már…..
garaelkatona 2012.09.22 20:39:45
@garaelkatona: Kozsó lenne a magyar popkirály...:)? Én javaslom meghallgatni Kovács Kati és a Qualitons lemezét, de véleményem szerint Dusán, Zorán, Bródy, Szörényi pop munkáit sem lehet felszínesnek nevezni.
Én persze, mint mérnökember,először definiálnám, mit is nevezünk popnak, mert közös értelmezés nélkül parttalan a vita.
garaelkatona 2012.09.23 13:11:44
@Kotta: Hát Wonder és Elton John valóban a popszakma sablonjait testesítik meg, csak az a nagy különbség, hogy ezeket ők is hozták létre . Wonder hangszerelési dolgairól nem akarok itt írni, azt hiszem, azt megtették már nálam a zenéhez jobban értő emberek, képzettsége, jelentősége vitathatatlan. (Most az egyéb fekete zenei irányzatokat azért nem hozom fel, mert lehet, hogy a popba nem lehet a funkyt és a soult beleerőltetni.)

Az eklektikát sokan hajlamosak intelligensnek titulálni, hozzáértő arccal hümmögni és bólogatni - igen, ezt értem, ez progresszív- nos, én azért óvatosabb szoktam lenni, mert sosem akartam magam a művészetet értő embernek mutatni - az más, hogy szoktam róla olvasgatni -, így talán néha igazam lehet, ha azt mondom, a király meztelen. Ezt most nem a Devin anyagra értem, bár ha összehasonlítom mondjuk a hasonló zenei késztetésben fogant Diablo Swing Orchestrával, akkor hajlamos vagyok az eklektikát bűvészmutatványnak, mintsem zenei koncepciónak, vagy a popszakma minden sablonját meghaladó intelligenciának vélni.

A popszakmára visszakanyarodva, jóllehet, a mainstream szórakoztatás ugyan nagyobb mértékben van jelen talán a popban, de kialakult ott is egy olyan markáns underground, melyet könnyelműség az intelligencia hiányával vádolni. Úgy gondolom, hogy az eltérő hangszerelésből magából, vagy dallam és ritmikai képletből nem következik semmifajta érték-különbség, a műfajokkal, zenei stílusokkal történő játszadozás meg nem csak a metál sajátja, sőt....
garaelkatona 2012.09.23 15:04:28
@Kotta: A tetszésen nem vitatkozom, az szubjektív dolog. Bennem inkább hiányérzetet kelt, mert bosszant, hogy sokkal jobb is lehetett volna, valahogy az elszalasztott lehetőséget hallom ki belőle. De mint írtam, ez csak egy személyes vélemény. A faszi hangja egyébként elbűvölő, azt aláírom.
Kiadó:Rocksector Records Honlap:www.tygersofpantang.com Nem, ők nem a maláji Sandokan tigrisei, sőt, még csak nem is Michael Morcock fantasy író agyszüleményei – jóllehet a nevet tőle kölcsönözte a NWOBHM patinás csapata, hogy aztán bősz ragadozó üvöltéssel tudassák a…..
garaelkatona 2012.09.22 17:37:40
@Kotta: @Kotta: Igen, csakhogy ők magukat nem definiálták heavy metal zenekarnak. Azt megtették ezek az újhullámosok...:))Egyébként kedves kotta, előtted kb. három évvel én is megírtam a heavy metal történetét, tessék csak elolvasni...:)). Ja, és a Metal Hammer indexes fórumon beajánlottam ezt az írásodat, mert ment a paraszt okfejtés, hogy a Sabbath az milyen metál. Sikere volt.
Kiadó:G.T.O. EntertainmentHonlap:www.beautifulbeastrock.com Amikor megláttam ennek a lemeznek a borítóját, tudtam, hogy nem mehetek el szó nélkül egy ilyen popó mellett. Lám, a marketing megtette hatását, míg Julian Angel első albumának borítója (a malmsteen-i idillt, ahogy…..
Kiadó: Szerzői kiadás Honlap: www.facebook.com/allosbr Talán felesleges is már leírnom: új brazil prog-power banda, újabb bizonyítéka a brazil csodának. Nem tudtam, hogy az ottani géntudomány ilyen magas fokon műveli a kromoszóma varázslást: a gomba és a zenei tehetségek…..
garaelkatona 2012.09.16 17:13:34
@szabzero: Ezt a poént én nem mertem elnyomni, de hát bátraké a "dicsőség"... :))
Kiadó:American RecordingsHonlap:www.zztop.com Egyszer volt, hol nem volt, az olajmezőkön innen, a marhacsordákon túl, amikor Jockey Ewing még kósza gondolat se volt, élt néhány szakállas a "barátok földjén" (Texas az indián tejas - barátok szóból ered), akik a posta, vagy…..
garaelkatona 2012.09.12 17:27:12
@ArgonX: A modoros olyan stílusárnyalat, ami a megfelelő környezetben érték, lásd opera. No, egy olyan csapathoz, akik képesek nyusziszőrbe (Feröer-szigeteken fókaszőrbe) csavarni a gitárjaikat, nagyon jól illik ez a stiláritás. Egyébként meg úgy érzem, a modoros jelzőt a hasonló nevű blog hatására kissé félreértelmezve használjuk.
Persze abban igazad van, hogy a szakáll nélküli bajuszos ember esetében kissé képzavar az említett név, hehehhehe.
Hozzátenném, ezt a blogot saját szórakoztatásunkra is használjuk, ezért van az, hogy néha csak mi röhögünk a saját poénunkon: ha szar is volt, legalább egy embert jókedvre derített.
Kiadó:Anthem/Roadrunner Honlap:www.rush.com Vannak bandák, akik az életművükkel vívják ki a lehető legnagyobb elismerést. A Hard Rock Magazinban futó Top100 kapcsán is arra a következtetésre jutottam, hogy az Iron Maiden első helye teljesen megérdemelt. Nem feltétlen azért, mert a…..
Kiadó:Napalm Records Honlap:www.grave-digger.de Van olyan, hogy ragaszkodsz valamihez, ami kifejezetten ciki. Mint keletnémet turista a zokni-szandál kombinációhoz. Mi, idősebb fémhívők szerintem gyakran belefutunk a felhúzott szemöldökökbe, ha kiderül, hogy még mindig nem…..
Kiadó:Astral Knight Records Honlapok:www.heartofcygnus.commyspace.com/heartofcygnus Ez a Jónás, nem az a Jónás. Legalábbis nekem nem rémlik, hogy vargok támadásával kellett volna szembenéznie utazásai során, miközben a Fehér Boszorkányt hajkurássza, igaz, nem ma forgattam az…..
Nos, a tavalyi Toto-kavalkád után az idei HáziX Faktoros megmérettetésünk tárgyai (vagy inkább alanyai) az a két ember, akiknek neve úgy összeforrott, mint Lennon és McCartney, mint Jagger és Richards, mint Stan és Pan vagy Zoro és Huru, vagy mint Harem és Scarem: Hess és…..
Kiadó:Pure Steel Records Honlap:www.phantom-x.com Nem tudom, értelmes dolog-e azon vitatkozni, hogyan lehet fából vaskarikát gyártani, vagy pótolni a pótolhatatlant, de a tudomány rohamos fejlődése – ami ugyebár az első kérdésre hamarosan választ fog adni (vagy már választ is…..
garaelkatona 2012.09.04 17:40:00
@Peterhappy: Két nóta alapján tényleg nem lehet megítélni egy albumot, főleg, ha abból az egyik nincs is rajta: a belinkelt Enchanted video nem jelen album tartozéka, mondjuk úgy, csak illusztráció volt az énekstílus hasonlóságához...Samponreklám? Négy randa faszi zsíros hajjal szerinted el tudna adni akár egy WU-2 sampont is?.:))). Egyébként igazad van, az tényleg egy elég gyenge dal az albumról.
Kiadó:SMPHonlap:www.danilosajnovic.commyspace.com/danilosajnovicGyakorlatilag semmit sem tudok erről a szerb fiatalemberről, szokásom szerint blindre töltöttem le az cuccot. Némi utánajárással sikerült megtudnom, hogy a közel 50 perces bemutatkozó anyagot egy SMP nevű online kiadó…..
garaelkatona 2012.09.02 16:01:26
@ArgonX: Rosszul látod. Petruccié csak a törzsanyag volt, amit nem szükséges hivatkozásban megemlíteni, vagy Petrucci nevét társszerzőként megemlíteni.
Kiadó:Sony MusicHonlap:www.siggi-schwarz.de Siggi Freud mondta egyszer: "Már az is jelent valamit, ha az ember tudja, hogy a saját erejére van utalva. Akkor megtanulja azt helyesen használni." Druszája, Siggi Schwarz (Schwarz bácsi legkisebbik fiacskája) megfogadva e tanácsot, saját…..
Kiadó:RoadRunner Records Honlap:www.lynyrdskynyrd.com "Léteznek-e tehát velünk született zenei tulajdonságok? Vannak-e génjeinkbe íródott zenei elvek, melyek befolyásolják a zenei feldolgozást? Schönberg óta igen elterjedt az a nézet, hogy konszonancia-disszonancia érzet a…..
garaelkatona 2012.08.30 18:33:30
@hayni: Annyiban vitatnám ezt, hogy nem véletlen a horrorfilmek zenéjének gyakori disszonáns jellege: egyszerűen kellemetlenül hat az emberre, nem csak az arra fogékonyakra-tehát elsősorban genetikai természetű. Ezen kíyvül ezek a hangok nem igazán a sértődöttséget, vagy az enerváltságot fejezik ki: nagy mértékben dühöt, vagy félelmet is. Ha pedig végignézzük ezeket az érzelmeket, egyik sem a kellemes oldalhoz tartozik.
A másik ok, amiért használják ezeket, hogy melléjük téve a konszonáns hangok hatása még inkább kiemelődjön - legalábbis én ezt tapasztaltam magamon.
Kiadó:Nuclear BlastHonlapok:www.thresh.netmyspace.com/thresholdMint oly sok tehetséges zenekar, a Threshold is cover-bandaként kezdte karrierjét több mint 20 évvel ezelőtt, azóta 2-3 évenként jelentkeztek egy-egy saját anyaggal, de a mostani korongra öt évet kellett várni. Ennek…..
Kiadó:Time Divide Records Honlapok:www.aeonzen.commyspace.com/aeonzenEzen az oldalon szó szerint a kezdetektől fogva figyelemmel kísértük a brit progresszív rock/metál csapat, az Aeon Zen pályafutását. A 2009-es bemutatkozás, az "A Mind's Portrait" Anglia ködös egeiből…..
garaelkatona 2012.08.20 20:14:25
@Kotta: Ez tipikusan az a fajta progmetál, aminél számomra értékelhetetlen verze után jön egy értékelhető refrén, kár, hogy ez a hörgés már nem csak színesítő, hanem integráns része a vokálmunkának.

Ja, és Tartuffe miért ne tudna ultizni? Csak biztos nem pénzben játszik...
Kiadó:Die Hard Records Honlap: www.rygel.net Egy újabb brazil hentelőgép szabadult a világra, melynek, ha lenne kis igazság a Földön, nem csak pár száz arra érdemesnek kellene áldozatul esnie. Nyugi, nem ment agyamra az új Batman film, pusztán a Rygel nevezetű dél-amerikai…..
garaelkatona 2012.08.16 07:59:09
@tipeti: Hát én is a virtual shop-ból rendeltem meg. Meghallgatni megtudod onnan.
Az embernek állandó kísértése, hogy beleájuljon saját nagyszerűségébe, vagy legalábbis ne lásson túl (se előre, se hátra) saját tyúkszaros életén. Ez a mitikus hübrisz (ha a Dioníszosz mintára következetes akarnék lenni: híbrisz) talál hathatós orvoslásra a borban. Mert…..
Kiadó: Sony BMG Honlap: www.thepentagram.net Hát igen, így kell unikumnak lenni. No, ez nem felszólítás a Zwack konszern felé, hogy monnyanak' le, pusztán az elismerés egyik fajtája. Mert hát ugye nem sok olyan banda van, amelyik két hivatalos névvel létezik, de ez még kevés…..
garaelkatona 2012.08.06 20:48:19
@Kotta: Sőt, a népzenéjük is hasonló, és hát az sem véletlen, hogy afganisztánban az ottani afgánok a törökök rokonainak tartottak bennünket, ráadásul madzsaroknak hívtak bennünket olyan árusok, akik egyébként azt sem tudták, hol van Magyarország.
Kiadó:Limb Music Honlap:www.blackmajesty.com Három, közepesnél jobb metál bandát ismerek Ausztráliából – az AC/DC-t leszámítva, de hát ők nem is igazán a veretes fémben "bugiznak" – melyekből kettőnél ugyanaz az énekes emeli az átlagnál hol kevésbé, hol igencsak…..
garaelkatona 2012.07.29 20:15:02
@tipeti: Az jobban sikerült, mint ez. Talán az a legjobb albumuk.
Dionysos Rising Saga: 20/20 (2012) 2012.07.26 17:30:31
Kiadó:Ear Music Honlap:www.sagaontour.moonfruit.com Saga és Sadler. Mindkettő fogalom a rockzenében. Saga és Sadler. Elképzelhetetlenek egymás nélkül. Sadler is csinált egy szólólemezt, ami jó-jó, de nem az igazi, a Saga is csinált egy lemezt Rob Morattival, ami nem rossz a…..
Kiadó:EMIHonlap:www.blackmoresnight.comElindult hát Ritchie, az öreg kobzos az ő dalos pacsirtájával, hogy (újra) meghódítsa szülőhazáját, Angolhont. Távol a nagyvárosok zajától hol is találhatott volna megfelelőbb helyet az ő zenéjéhez, mint egy olyan városban, amely New…..
garaelkatona 2012.07.20 20:28:02
@Kotta: Igen, csak éppen Blackmoretól furcsa, aki olyan öntörvényű volt...
Azért a Dartnyan (sic!) név a gyereknek nem semmi. Ez vajon melyikük ötlete lehetett?
garaelkatona 2012.07.22 20:33:00
@szabzero: Még jó, hogy nem az orosz irodalmat szeretik, Raszkolnyikov néven azért elég cinkes lenne élni...
Kiadó: Escape Music Honlap: myspace.com/sebastienbandwww.sebastienofficial.com Mentorom, H. Sanyi mondta múltkor: fiam, hidd el, már az is eredmény, ha valakit a hülyesége miatt idéznek, mert az átlagember könnyen elhiszi, hogy nem is hülyeségről van szó, csak ő nem értett…..
garaelkatona 2012.07.22 20:31:03
@Dionysos: Ja, az nekem is megütötte a szememet. A reamscape-et, vagy talán a CM-t meg lepowerezték. No, de azért álalában jók a kritikák, legalábbis szakmailag nincs bennük hiba. Kánya Ferit sem azért hoztam fel, mert hülyeséget írt, hanem mert adta a magas labdát, hehehehe.
Kiadó:SG RecordsHonlapok:www.emptytremor.commyspace.com/emptytremorAnnak ellenére, hogy alaposan utánanéztem, még mindig alig akarom elhinni, hogy anno nem írtam önálló kritikát az Empty Tremor "The Alien Inside" (2004) című albumáról. A Frontiers már minden lehető fórumon…..
garaelkatona 2012.07.21 17:34:36
Kiadó:Encore RecordsHonlap:myspace.com/wizardsband Holyhell kritikámban éppen azon keseregtem (kárörvendtem), hogy még a Manowarnak sem sikerül Amerikában egy középszintet meghaladó szimfonikus metál bandát összehozni – nos, déli kontinens társuk ültetvényeken…..
garaelkatona 2012.07.18 17:56:12
@tipeti: Ja, még a honlapjuk is japán nyelvű. Azért van a youtube-on pár szám a lemezről, ott bele tudsz hallgatni. Nekem a nyitó szám az év egyik slágere.