Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Shockwave

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai top 10-es cikkben a játékok egy érdekes szegmensével, a kiadatlan, hivatalos forgalmazásba soha nem kerülő akciófigurákkal és járművekkel fogok foglalkozni. Szinte minden játékvonal rendelkezik ugyanis olyan vakvágányokkal…olyan kevésbé sikerült figurákkal és járművekkel, amelyeket végül nem…..
Shockwave 2019.05.15 16:29:30
Nem semmi cuccokat találtál! :) Rég néztem rá a blogodra, bocs. Szerintem vmikor voltál régen a magyar Transformers fórumon, nem? Vagy keverlek egy másik GI Joe rajongóval.
10. Huh bizarr ötlet. Ráadásul nem is átalakulnak, inkább mintha egy xenomorph chest-burster ugrana ki belőlük. És nem is no-name karakterek ezek hanem ott látom Cobra Commandert! Mondjuk azt nem értem miért nem szereti sok Joe rajongó a sci-fi elemeket. Szerintem már az elejétől tele volt ilyennel a sorozat - olyan járművek mint a Trouble Bubble vagy az a guruló bázis, meg a Cobra is minden részben vmi sci-fibe illő fegyvert lopott el mint az időjárás-befolyásoló izé.
09. LOL épp most töltöttem le az Ewoks sorozatot pár hete kíváncsiságból. A Jindák nagyon gagyin néztek ki, szinte inkább Muppet Show karakterek. De a figura még rosszabb. Az az áll és a semmibe meredő tekintet! Mintha egy beszívott Kilowog lenne. Bezzeg sajna Jadru sose kapott figurát - de hát a 80as években ez volt a szokás, női karakterek, főleg a gonoszak, sose kaptak figurát. Magica a Kacsamesékből, Mirage az Aladdinból, Angela a Gargoylesból... Nefertina a Mummies Alive-ból pl csak Európában jelent meg,emiatt iszonyat drága is manapság.
08: Ezért szerintem ma is megvesznének a TF rajongók. Nagyon sokféle ízlésű ember gyűjt TFet ahogy észrevettem. És volt is hasonló - a Marvel Megamorph-ok ilyesmik voltak, pl. Ghost Rider ami motorrá alakul, Lizard ami krokodillá...
07: Ha ez kiborít, mit szólsz majd a japán TMNT Metals-hoz ahol a teknőcök Saint Seya szinten átalakuló króm páncélban voltak, Shredder pedig transformer módra sárkánnyá alakult? És ezt vissza is hozták a 2003-as TMNT rajzfilm Ninja Tribunal évadjában. ;)
06: LOOOL boob cannons. És az a pecek is érdekes helyre kerül a lába között. :D
05: A 90es évek redesignjai nincsenek is messze sajna ezektől. Lásd Azrael pl aki Batman volt egy darabig Bruce helyett egy hasonlóan ízléstelen kiberpáncélban. Az a bal oldali Superman meg egy az egyben az Eradicator a Death of Superman sztoriból.
03: Gondolom ismered a She-Ra-t, ezek egy az egyben ugyanolyan figurák - azoknak is öltöztethető barbie kinézetük és fésülhető hajuk volt. A Mattel biztos meg akarta ismételni a sikert, elvégre az is az ő sorozatuk volt. Szerintem a DC kaszálta ezt el inkább. Amúgy kicsit viccesen lop a MOTU/She-Raból ez, Purrsianak maszkja van és macskafarka, és ahogy nézem azzá tud alakulni, egy az egyben mint Catra a She-raból. Pantha meg rózsaszín átfestése Skeletor lila leopárdjának, Panthornak!
02: Ó szóval INNEN jött Photog! Láttam már de nem tudtam milyen bizarr ötlet szüleménye. Bár mondjuk a pörgő izék és a mellkasában ágyúkat rejtő kowboy, vagy a versenyautóvá alakuló figura mellett annyira nem nagyon szörnyű.
-Futottak még TMNT Party Vagonformer: Komolyan, viccelsz? Fél kezét odaadta volna akkor is, most is minden gyerek ezért. Zseniális ötlet. És nem lennék meglepődve ha megtörténne manapság. A Hasbro idén indított egy Transformers crossovers speciális kiadás sorozatot, az első Ectotron lesz, egy átalakuló Ecto-1 a Szellemirtókból, már most majd mindenhol kifogyott az előrendelés. :D
-Princess Slug az Earthworm Jim rajzfilmben is ilyen randa volt amúgy, igen. Lásd fentebb amit írtam a női ellenfelek figuráiról.
A rajzfilmhez szánt Kenner Predator és Aliens figurákból szerintem volt pár ami rákerülhetett volna a listára... bár persze nem tudom mennyi volt ezekből kiadatlan.
Transformersből sose adtak ki egy figurát a neve miatt - Spastic volt a Power Core Combiner sorozatból, pár éve. :D Ugye ez már manapság mást jelent... Annyira nem illik mondjuk ide mert azért kiadták végül más néven.
A múltkori igen sikeres összefoglalómat 2000-ben hagytam abba, mert onnantól egészen megváltozott a keresett játékok jellege. De többen jeleztétek, hogy érdekes lehet a téma 2000 után is ezért most megírom a folytatást.   Az előző ciket itt találod:  KATT IDE Ugye 2000-ben hagytam abba amikoris a…..
Shockwave 2017.11.29 13:41:17
@Tota12: Én is így voltam sokáig, meg nem vagyok nagy rajongója a legtöbb konzolos stílusú játéknak mint az Assassin's Creed és tsai, de a Skylanders sorozat miatt már rég akartam egy konzolt - mivel sajna csak az első játék jött ki PCre.
A G.I.Joe történetének egyik legérdekesebb és sokak által nagyon kedvelt sub teamje a Tiger Force. Számos karaktert adtak ki ilyen tigris csíkos festéssel, ám az hogy hol, mikor és melyik karaktert az országonként eltérhetett. Arra, hogy pontosan miért ezt az értékesítési stratégiát dolgozták ki…..
Elképesztő kis képet kaptam Olasz Tibor kollégától...a kép Cegléden készült 1990-91 között a nagybátyjáék ajándékboltjában. A bolt 88-94 között üzemelt az Árpád útnál. A képet még sehol nem osztotta meg soha úgyhogy most láthatjátok először....A kìnálat igencsak változatos...eu gi joek...big…..
Shockwave 2017.11.22 12:49:32
@Tota12: Hát Transformers téren még igen, de a hazai kínálat pocsék.
Amiről írtam amúgy azt a boltot ismered? Nem vicceltem, tényleg 90es/2000 eleje cuccokat árulnak. Bár a jobb dolgokat már mostanra biztos felvásárolták (én is hoztam egy kocsival belőle).
Shockwave 2017.11.27 17:59:07
@Tota12: Linket megtaláltam, 2014ben voltam ott szóval nem tudom mára mi maradt nála. Ha arra jársz azért érdemes benézni.
www.bannert.com/Banspiel/neu/index.htm
Bár a leghülyébb mörcsendájz termékek 10 es listáján valószinüleg 10 helyet a star wars foglal el...azért néha rádöbbenek hogy a 80as években is voltak érdekes termékpárosìtások ..
A Last Jedi 3,75"-es figurák első hulláma (vagy annak egy része) már a magyar boltokban is megjelent, így érdemes megnézni, mi az ami várható még ezen a fronton. Sajnos a 2. hullám egy része megint exkluzív tartalom lesz, így nem valószínű, hogy azokból sok kerülne Magyarországra.  Ami idáig kijött…..
Shockwave 2017.11.22 12:53:43
@Tota12: Nekem se lenne bajom ha a mozgathatóság megkurtításával az árak is csökkentek volna, de nem... Ugyanannyiba kerül egy Rogue One 5 helyen mozgatható vmi mint egy pár évvel ezelőtti gömbcsuklós Clone Wars figura. Ez visszalépés, de-volúció. A Hasbro ugyanezt megjátszotta a Transformersnél, biztos láttad a "one step changer"/ "three-step changer" csodákat, amikkel tele van minden polc mert senkinek se kellenek. G1es figurákat bonyolultabb volt átalakítani mint ezeket, a mozgathatóságuk mint egy féltégla. Kis gyerekeknek tán jók, de a gyereknek is jobban fog tetszeni a mozgathatóbb, részletesebb figura.
A Müllerben amúgy akciós volt a Black Series Slave Leia, lehet ma már nem politikailag korrekt ez a figura, azért nem veszik? :)
Múltkor a cinegore.net oldalon megint előkerült a Stephen King és a Crystal Ball figura kapcsolatát firtató legenda. (köszönöm a jelzést Bácsi Bálint –nak). A többi G.I.Joe legendával ellentétben ( pl a Flagg története) ez az érintett személyek híressége miatt elég gyakran előjön. Az egyik korábbi…..
Ez egy görög reklám...gi joe transformers...és ez valamiféle ajándékcsomag de sosem láttam még ilyet :) Érdekes Elvileg valamiféle húsvéti gyertya...amihez ajándékot adnak...hmm   Update: Amint azt egy kedves ismerősömtől megtudtam.... Görögországban húsvétkor a keresztszülők gyertyát vesznek a…..
ITT TUDOD MEGNÉZNI Még egy talált Navás archiv riport.....:) ( imádok túrni a múltban) 1991 nyár. Az új szolnoki áruház nyitása..... külön megemlítve a Transformers játékokat 0:13 tól :) A kérdés hogy melyik trafó van a felvételeken.... (Action Master Megatron)..
Shockwave 2017.11.20 14:23:35
Ha túrod az archívumokat Transformereket keresve, nekem is van egy amit hozzáadhatok, bár nem olyan régi :)
www.youtube.com/watch?v=1EkXPRTYDqw
A rövidéletű Több Mint Mozi műsorban szerepeltem jómagam és Clio a magyar Transformers fórumból a Revenge of the Fallen kapcsán, pár figurát is bemutattunk.
A milyen akciofigurát ne csinálj rovatunkban ma....a " félelmetes" dìnós kinai figura szett ....:-D ko vagy nem ko...teljesen mindegy ....hogy néz ez ki? :D ..
Mai cikkemben nem szorosan játékokkal fogok foglalkozni, hanem a G.I.Joe játékokhoz kapcsolódó rajzfilm Magyarországi sugárzásával. Minden korombeli "fiatal" ember emlékezhet a G.I.Joe rajzfilmekre. Számomra meghatározó élmény volt gyerekként, noha a figurákkal sokkal előbb találkoztam mint a…..
A vintage Star Wars figurákat rengetegen szeretik. Számos szép és jó minőségű figurát adtak ki az eredeti filmekkel egy időben vagy valamivel utána. Viszont jó pár fontos vagy érdekes karakter esetén, olyan mintha szándékosan nem csináltak volna neki figurát. A legnagyobb mulasztásokról korábban…..
Geekblog Transformers 3. 2011.06.28 14:15:00
Annak idején, amikor el kellett végeznem a Bevezetés a Kommunikációelméletbe című kurzust az egyetemen, akkor tanultunk a Használat és kielégülés-modellről. Anélkül, hogy untatni akarnám a Kedves Olvasókat, csak annyit jegyeznék meg, hogy az elmélet atyjai, Jay Blumer és Elihu…..
Shockwave 2011.08.17 17:27:23
@koppanyi: Hahahahaaaa... Bírom az ilyen "utána se nézek" nagyokosokat.

Amerikában a Marvel által kiadott TF képregény 1984-től 80 részen át futott, angliában (ahol 2 hetente jelent meg egy szám, ezért a Furman úr által megírt tölteték-sztorikkal (amik annak ellenére, hogy az amerikai képregény írója nem kommunikált vele, nem mondtak ellent a kontinuitásnak) egészítették ki, és tovább is futott, kb. 320 részig. És ez csak a Marvel, azóta előbb a Dreamwave, majd napjainkban az IDW adott ki Transformers képregényeket, ez utóbbi sorozat (sajnos két DC-féle retcon után) továbbra is fut. S' akkor még nem beszéltem a nagyon profin megírt, elég komoly Beast Wars és Beast Machines rajzfilmsorozatból 1993ból (egyike volt az első komoly CGI-s rajzfilmeknek), vagy a 2007es Transformers Animatedről, vagy a napjainkban futó Prime-ról. A Magyar, Semic által futó Transzformer (csak így, 's' nélkül) képregény pedig kb. 5 évig tartott, akkor is csak azért szűnt meg más Semic kiadásokkal együtt, mert a Marvel vérszemet kapott és több pénzt követelt a liszencért.

@Gerzsonka: Én se bírom Bay filmjeit, de az Asylumos Transmorphers, hogy az jobb... Neeem. Hány sör után nézted meg? Mert abban a filmben nincs más, csak leszbikus randa női katonák és tehetségtelen színészek ökörködése egy betonbunkerben, 1.5 órán át, a robotokat többnyire nem is mutatják. Ennél már csak az Almighty Thor nevű röffenésük volt szörnyűbb.
Shockwave 2011.08.17 20:44:37
@Gerzsonka:

Gondolhatod, én is csak azért néztem végig a TF3at mert TF rajongó vagyok, kutya kötelességem... :) A Transmorphersből amúgy csak az elsőt láttam, a 2. milyen volt? És furcsállom hogy az Asylum nem csinált 3.-at amikor DOTM kijött. Általában kapva kapnak az alkalmon hogy a blockbusterekkel egy időben legyen a piacon egy "kínai koppintás" filmjük is.
Shockwave 2011.08.17 21:06:26
@koppanyi:

MIért, szerinted mi a gáz az alaptörténettel? Elég jó kis epikus mítosza van - a Káosz Ura, Unikron (Orson Wells volt a hangja az 1986os rajzfilmben, utolsó szerepe a nagy öregnek) és Primusz, a Fény Ura, a utolsó nagy küzdelmükkor Primusz becsapta Unikront, és mindkettőjük esszenciáját egy-egy aszteroidába zárta. Primusz ebből az aszteroidából alakította ki Kibertront, amit saját élet-erejéből (a Mátrix) létrehozott lényekkel népesített be - ők lettek a Transzformerek. Fejlett civilizációt alakítottak ki, de idővel elfelejtették (mert Primusz meg takarékra tette magát kimerülve) hogy az ő céljuk az lenne, hogy Unikron ellen őrizzék a világegyetemet. Aztán később jött a polgárháború, a szétválás Autobotokra és Álcákra, majd az utazás a földre... Átalakulni mindig tudtak a robotok, de a Kibertronon persze nem földi járművekké.

A Bay filmekben ebből az alapsztoriból persze semmi se jött át, azon kívül hogy Megatron gonosz és zsarnok, az Autobotok meg jók (hiába ilyen brutálisak), oszt kész...
Dumas klasszikus kalandregényének legújabb hollywoodi feldolgozásában repülő hajók szállnak az égen. A repülő hajókkal nincs baj, azzal viszont annál inkább, hogy ezt miért Három testőr címmel kell megvalósítani? Nyilvánvaló, hogy ennek semmi köze Dumas művéhez, néhány…..
Összes kedvencünk visszatér, Rick, Shane, Jockey és Samantha is! ..