Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Blád__

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Határátkelő Megéri hazajönni? 2012.12.12 06:03:58
Segítséget kért a mai írás szerzője, a cím el is árulja, miben. Mielőtt azonban beállítottság, politikai nézetek, vagy bármilyen más indíttatás miatt rávágnátok az igent vagy a nemet, olvassátok el a posztot – utána jöhetnek a tanácsok! „Ebben a levélben nem az…..
Mielőtt bármit leírnék, le kell szögeznem, hogy az a 27 másodperces videó, amin a Hangyász motorját hallhatod forgatás közben, életem főműve. Illetve Ákos főműve. Semmiképp ne hagyd ki, van láng, lobogó falinaptár, és olyan hang, hogy ezredszer visszanézve is nyihogok…..
"Választanom kell a 3%-os költségvetési hiány és a 10-15%-os borravaló között" - mondta el a miniszter. „Bár a magyar gazdaság bődületes fellendülés előtt áll, Jamie Oliver olasz éttermének nem mondhattam nemet” – nyilatkozta Matolcsy György, hozzátéve: „Nem…..
Blád__ 2012.11.15 14:41:18
Érthetetlen, miért kell egy sétahajóétteremre kutyát vinni, de Anita legalább megkérdezte előre, és azt mondták, hogy oké. Aztán élőben már nem volt annyira oké, pedig nem történt semmi botrányos, mégis visszafordították a hajót és kitették őket: Vasárnap…..
Ha nem veszünk fel IMF-hitelt, a következő ciklusban Mickey egér lehet a miniszterelnök. Miután a Disney 4,05 milliárd dollárért megvette a Lucas-birodalmat, jelezte szándékát, hogy Magyarországgal is megkezdené a tárgyalásokat. Orbán Viktor elmondta: ugyanúgy nem kér a Disney…..
TComment Násznép, kuss! 2012.09.05 05:53:30
Húzassátok a cigánnyal, ugorjatok bele a nagybőgőbe, de halkan. A nyomorodhoz és örömödhöz nekem semmi közöm. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Blád__ 2012.09.05 13:20:17
@Pierr Kardán: Most épp az 5. és 6. keverék kutyám van - ők is kertben. Szerinted az elmúlt 3 évtizedben melyik ugatott ok nélkül - szinte egész éjjel? Egyik sem. Azért nem, mert napontam megkapták tőlem azt az időt ami minimálisan szükséges, és mert képes voltam egy éjjel 8-10x is felkelni és rendre inteni őket. A Te kutyádért Te vagy a felelős. Ha a szomszédé egész éjjel vonyít, nem a kutyát fogom hibáztatni, hanem rátenyerelek a szomszéd csengőjére akár hajnal kettőkor is, és megvárom hogy rászóljon. Szerencsére ilyen csak egyszer volt, vagy 8 éve...
Bevallom, meglepődtem. Annak ellenére, hogy kifejezetten kedvelem a Sportstereket és szívesen nézek belőlük készült átépítéseket, még sosem találkoztam olyannal, ahol a cél a supermoto külső volt. Endurót, dirtbike-ot és choppert láttam sokat, de az ügyesen átfaragott V2-esen…..
A Homár még nem próbált Skype-ról smst küldeni, de Feri szerint már nem is fogunk. Az alapvető 20. századi civilizációs vívmányok megadóztatása óta a T-Mobile állítólag nem kézbesíti az ilyen üzeneteket. Más szolgáltatónál is hasonló a helyzet? Azt a tapasztalatomat…..
Az utolsó 100 napot alaposan be kell osztani. Ezt erősítette meg bennem a múlt péntek, amikor először – és egészen biztosan utoljára – veszekedtünk egy kicsit Adorjánnal. A helyzet az, hogy a dicsőséges áprilisi hadjárat meglehetősen lehangolóan alakult. Ezt a keserű…..
Tavaly nyáron halt meg Gary Nixon, az amerikai versenylegenda. A Lossa Engineering neki állított emléket új motorjával. Ugyan a gyári Kawasaki Z1000 szépsége erősen megosztó, de most sikerült olyan külsőt teremteniük, amelyet a klasszikus formákban hívő motorosok is…..
Az igazi überthorror: 4 év alatt nem sikerült megjavítani a gyártási hibás BMW-t. Naiv ügyfél természetesen még 2008-ban perelt, viszont hiába nyerte vissza elméletben azóta másodfokon is az autó árát kamatostul, egyáltalán nem kapta vissza a pénzt. Neki viszont még hátra van…..
TComment Odafent nem számolnak 2012.03.23 06:15:00
Amerikából vagy Svájcból autót venni sokkal olcsóbb lehet, mint idehaza. Hogy mégis miért nem csinálja ezt mindenki? Mert idehaza olyan ember mondja meg az árát, aki soha nem is látta. Pocsék módszerek, irreális számok. Üdvözöljük a valóságban. Kapcsolódó cikkünk…..
Megszereztük a folyamatábrát, amely segít nekik eldönteni, hogy bírságoljanak-e, vagy engedjék útjára a külföldi rendszámú autót. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Blád__ 2012.03.14 11:05:36
@btomi1980a: "1. Magyaroszágon közlekedő SK rendszámú autók 76% luxus kategóriába tartozik. Természetesen, a benne terpeszkedő "vállalkozó" egy kukkot nem beszél szlovákul! Nem adócsalók, hanem adókerülők. A 24%-ék, aki meg szopókál, az itt veri a nyálát! "

Miért fáj az nektek ha valaki él az uniós jogaival? Dögöljön meg a szomszéd tehene is?

Én lassan ott tartok hogy sem nyugdíjat, sem TB-t, és semmilyen adót "nem éri meg" fizetni - mert nem az én, és a gyerekeim jövőjét építik belőle hanem a sajátjukat, és az ingyenélőkét.

Már a szavazásnál el van b@szva ez az egész. CSAK annak lenne szabad szavaznia, aki tesz is a kalapba! (Fizet adót/TB-t, nyugdíjas,nappali tagozatosok) Erre most a külföldön élő magyarokat is be akarják vonni.
Értem én a nacionalizmust, de ígyis kétszer annyian szavaznak arról hogy mire költsük ami a kalapban van, mint akik tesznek is bele.

Mindezekért Magyarországon mindíg az a párt fog nyerni aki a legtöbbet ígéri, és nem az aki a legjobb gazdaságpolitikát folytatja.
Blád__ 2012.03.14 11:31:41
@Kapd Bea: Látom neked a kenyér helyett is elég a cirkusz. Nem az a baj hogy az állam adót akar beszedni, hanem az ahogyan azt teszi. Folyamatosan széllel szembe pisál, és az összes a mi pofánkba jön vissza. Erre bedobnak egy csontot a szánkba hogy ezen rágódjunk inkább - minthogy észrevegyük hogy az egész úgy szar ahogy van.
Blád__ 2012.03.14 12:20:19
@btomi1980a: "Sokszor van olyan, hogy az illető itt élt, ingyen oktatásban részesült, dolgozott 5évet itt, majd lelépett örökre! "
Ki az a barom, aki külföldről ide jönne tanulni? Ingyen????? OKJ-s lakatos vagy mi? A magyar felsőoktatás messze van az ingyenességtől - a használható tudástól mégmesszebb.
Eleve hülyén áll hozzá az állam. Ha EU van, meg seggemi egyezmény, akkor mindenki ott és azt veszi meg ami neki a legjobb. Erről szól az egész.
Ez már nem kommunizmus, ahol a polcról megvetted drágán az egyetlen terméket ami kapható volt. Itt verseny van - és a gyengék felett átlépnek.
Ha támogatás kell akkor jó hogy EU-ban vagyunk, ha el kéne fogadni az ő elveiket akkor már nem? WTF?
Ha rajtam múlna megszűnne a roaming is, és megkönnyíteném a külföldi bankok hazai térnyerését. Akkor nem lenne mutyisztán, meg kartellezés - mert mindíg jönne egy nevető harmadik aki leveri az árakat, és elviszi az ügyfeleket.
Szívem szerint TB helyett is saját biztosítást kötnék, és CSAK magánnyugdíjam lenne - mert akkor legalább tudom hogy nagyrészt rám költik.
- K*rvasokat fizetek TB-re, mégis szar kórházakban kell kennem az orvosokat.
- Rengeteg nyugdíjjárulékot vonnak, mire én leszek nyugdíjas meg nem lesz aki fizesse az enyémet (demográfia/munkanélküliség/reálérték - számolj utána!)
- Iszonyat pénzt fizetek azért hogy autózhassak, cserébe kétévente újíthatom fel a futóművet a szar utak miatt, és tűrhetem hogy a rendőrök kötelességből baszogatnak
+1 Ezek ahhoz is hülyék hogy belássák, hogy függünk külföldtől - és ha a többi ország úgy véli hogy a magyar gazdaság szar, akkor a forint is és a részvények is esnek - a sor végén pedig megint csak azok szívják be, akik megpróbálnak becsülettel élni Mo-n.
Ezek után csodálkoznak ha mindenki mutyizik - kérem, ez a természetes kiválasztódás - enélkül lassan éhendöglesz!
Végre átlendültem a mélyponton. Teszek rá, hogy ismét feltörték a Suzukimat. Ehhez megfelelő előzményekre volt szükség, és azokból nem is volt hiány: a tizenhárom év alatt összesen négyszer nyúltak bele, háromszor a házunk előtt. A pontos okokat ugyan továbbra sem ismerem,…..
Arcom kékes fényben sápad, szemem eres a monitortól, kézfejem ízületei kopottak a sok gyorsparancstól. Ha nem dönt le az álom, képes vagyok órákig motorokat nézni még munkaidő után is – a sok unalmas új motor után az éji órákban előmerészkednek a patkányok, a…..
Blád__ 2011.11.16 09:40:19
@Virago_1000: 2 Darab egyenes kéménnyel a kamionok is félreállnának előle
Kedves Olvasók! Előre szólok... hosszú lesz. 2011. április végén teherbe estem. Boldogok voltunk férjemmel, mert mindketten gondolkodtunk már a gyermekvállalásban. Kb. 8 hetes terhes lehettem, mikor kiderült egy nőgyógyászati vizsgálat alkalmával. Igyekeztem körültekintő lenni…..
Blád__ 2011.09.15 14:14:32
No akkor:
www.gyerehaza.org/node/93
"5. Olcsóbb egészségügyi ellátás

OK, nincs minden kórházban plazmatévé.
Viszont az orvosok értik a dolgukat, és egy rendelés nem kerül 80 euróba."
Lehet kommentelni ....
Hivatalos választ többszöri megkeresésünk ellenére sem kaptunk, de információink szerint az ORFK-nál még nem tudják pontosan, mekkora erőket mozgósítanak az ominózus szigorított jogszabály betartatására.Mai cikkünk blogposztja...
Blád__ 2011.09.01 15:59:45
@csócspöts: "na végre, remélem sokakat elkapnak, és nem lesz ennyi buzerátor külföldi rendszámos gyorshajtó, index nélkül pöts" Mégegyszer: ne keverjük a gyorshajtókat azokkal, akik élnek az EU nyújtotta jogokkal. A gyorshajtókat kapják el - mindegy milyen rendszámmal (ha jól tudom már kiépültek a szükséges interfészek erre - tehát működni fog). Az meg hogy valaki kihasználja az EU lényegét mely az áruk szabad áramlásán alapuló gazdasági szövetség, azt ne kövezzék meg érte. Egyszerűen vegyék észre hogy ez már piaci verseny, nem kib. kommunizmus. Magyarország qrvajó helyen van - pont ezt kéne kihasználni, és nem ellehetetleníteni idióta dilettáns bürokratizmussal. Ha csak megközelítőleg lennének olyan jók a feltételek a gazdaságnak/megélhetésnek mint a szomszédainknál, sokkal több pénz áramolna be - amiből több adóforint is lenne. Nehéz elfogadni a népbolt tulajdonosának hogy már nem nála veszi a nép jegyre a kenyeret, hanem a szomszéd sütödében - mert az olcsóbb és finomabb.Erre nem az a megoldás hogy megfenyegetik a fogyasztót... A másik út hogy vállalják teljes mellszélességgel ezt a sunyi politikát, és lépjenek ki Schengenből, és az EUból. Persze akkor rögtön borulna a bili...
Blád__ 2011.09.01 16:12:50
@Jaffar: Ausztriában az átlagos regadó áfával együtt kevesebb mint nálunk az ÁFA. A fizetés meg ugye többszöröse. Legyen rajta _reális_ adóteher, és _utána_ emeljék a büntit akár 5000 eur-ra. Csak nálunk a sorrend/prioritás valahogy mindíg megváltozik útközben
Blád__ 2011.09.01 16:23:50
@Jaffar: lehet hogy valamit elnéztem innen:
totalcar.hu/magazin/kozelet/2011/08/29/nem_is_magas_a_magyar_regisztracios_ado/
(ha így van akkor sry), de a lényeg ugyanaz. Nem az a bajom hogy van regadó, hanem az hogy mennyi... Mint ahogy az egész forgalombahelyeztetés/papírozás... Mintha senki nem lenne érdekelt abban hogy az egész gördülékenyen menjen.
Belsőség Halál a macskákra! 2011.08.27 17:30:00
Ez itt a két kutyám. A nagyobbik, Lloyd, egy 55 kilós hovawart. Nemcsak a macskák, de a kutyák, sőt a betörők réme is ő, hatalmas, gyors és erős, nem lennék zsákmányállat a közelében. A kicsit Vikinek hívják, és bár még csak 9 hónapos, már most 23 kilós, csupa izom,…..
Blád__ 2011.08.28 09:03:42
@ommm: Nálunk ugyanez volt a helyzet. Akkor sokalltam be, amikor a reggeli ablaknyitás után a virágillat helyett a párkányon oszló macskaszar szaga lepte el a szobát. Van megoldás!
1 - A család férfitagjai körbepisálják a kertet - ott ahol jellemzően a macska szokta végezni a dolgát. Undorító, de működik: akkor nyersz ha a Te területjelződ az erősebb szagú. Menyétek ellen is hat...
2 - Kutyákat csibészeltetni tanítani, és _mindíg_ jutalomfalatot adni ha ráront a macsekra. (A mieink fizikailag soha nem bántják a macskákat, csak kergetik és bökdösik az orrukkal - de azóta nemnagyon jönnek át a dögök)
3 - Tarts kanmacskát, akkor legalább nem a szomszéd macsekja után kell takarítanod
Emlékeznek még a magyar stuntriderre, aki a jégen csinálta mutatványait? Arra a srácra, aki felszívta magát az egykerekezést hiányoló olvasói kommentek miatt, ezért újabb filmet forgatott, melyben a tükörjégen tartotta levegőben a Honda CBR600F elejét? Most itt a…..