Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RedRum

0 bejegyzést írt és 123 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mennyit kérjek? Örök kérdés, és sokan abban látják a feloldását, hogy a munkáltató írja bele az álláshirdetésbe, mennyit szeretne fizetni. Én ezt a munkavállalók szempontjából nem tartom jó megoldásnak, ki lehetne fejteni, hosszabban is, miért nem, de röviden: elveszi a tárgyalás lehetőségét, és…..
RedRum 2020.01.23 11:43:33
@Alick: azért ismerek olyan nagy autóipari céget, ahol szemrebbenés nélkül ajánják ugyanazért a munkáért az előző bér 50%-át
RedRum 2020.01.23 15:38:19
@jobangel: Gondnak érzem, hogy trollkodásnak tartod a létező problémát. Egy fentebbi kommentben jegyeztem meg, hogy van olyan a családban, aki végigcsinálta nagy autógyárunk X+1 körös hr bohóckodását, csak hogy a végén kiderüljön, az ugyanazért a munkáért gondolt fizu bizony a fele az akkori munkahelyén éppen aktuálisnak. Azért azt könnyű belátni gondolom, hogy nem utazgat /szabizik, ha ezt korrekt módon szerepel a kiírásban.
A másik szemléleti különbség, hogy nem számolsz azzal, hogy a munkavállalók jelentős része nem akar /nem szeret /nem tud tárgyalni, főleg egy alá-fölé rendelt helyzetben. Ez egy szakértelem, amit lehet fejleszteni, de a munkavállalók egy jelentős része azért dönt a kapitalizmus nevű közös játékban úgy, hogy a barrikád ezen oldalán marad, mert a tárgyalósdit nem kívánja felvenni a "még ezt is meg kell tanulnom" dolgok közé. Az ilyen, amúgy korrekt szakembereknek pedig szintén nagy segítség a tiszta lap.
Nyilván te nem így gondolod, arra hivatkozva, hogy a munkaadói oldal így biztosan minimális bérajánlattal zsarol majd, de erre a megoldás a működő szakszervezeti rendszer, nem a ködösítés szerintem.
Óránként 15.000 csirkét dolgoznak fel a Master-Good kisvárdai üzemében. Erre a világon jelenleg, csak három üzem képes. Egy kedves ismerősöm, aki igazán bátor a csirkenyak elnyisszantásában, majd gyakorlott a feldolgozásában, most csak annyit mondana; aaaaa… De ez a történet most nem a sárközi, házi…..
RedRum 2020.01.14 14:48:44
@prukker: jajaj cica, baj van. Amiről te beszélsz, az a Rabló - kapitalizmus, az éppen regnáló maffia heppjei szerinti gazdasági bűnözés, te abban gondolkozol. A kapitalizmus egy szerződés eredménye, a munkavállalók képviselete és munkadó közt, hogy ki mennyiben részesül az eredményből és ahol mint nálunk WC-re is a szakszervezet tudtával mész.
Bárhonnan is nézzük 2019 remek év volt a mozgóképek szerelmeseinek. Ha a filmeket vesszük, kijutott komoly hangulatú „művészfilmekből” és igényes blockbusterekből egyaránt. A The Irishman tarolt, Robert Pattinson mindenkit meggyőzött végre színészi kvalitásait illetően a The Lighthouse-ban, az …..
RedRum 2019.12.30 12:53:18
Kistamás János neve ismerős lehet azoknak, akik látták a Vakondok 4-et, hiszen ott is megszólalt. Ott volt a Digital Reality elődjének megalakulásánál, részt vett a csapat első játékának fejlesztésében, majd több vargabetűvel megjárta az Appaloosát meg a Stormregion is, miközben kétszer is…..
A külföldön élő magyarok körében meglehetősen elterjedt gyakorlat, hogy a külföldi munkavállalás (és élet) ellenére Magyarországon is fizetik a társadalombiztosítási járulékot és ha úgy adódik, akkor otthon is veszik igénybe a szolgáltatást. Na, ennek jövő nyártól vége lehet, ráadásul nem csak…..
RedRum 2019.12.04 05:09:42
@zuulululu: Senki nem tiltja meg a tb számára, hogy kiállítsa a számlát egy adott, bármely ország egészségbiztosítója számára. Mert érdekes módon egy USA beteg számára pl.megteszi bármely kórház, örömmel, a beteg ottani biztosítója meg veri a seggét a földhöz, hogy milyen jól járt. Továbbá senki nem tiltja a kormány számára, hogy valóságos költségekkel köszönőviszonyban lévő tb havi díjat állapítson meg. A kretén kormány szándékos krónikus alulfinanszírozottságát nem ez oldja meg, a cél ismét a társadalom megosztása és a tisztességes munkáért tisztességes fizetést, szolgáltatást, életet elvárók, keresők pellengérre állítása.
RedRum 2019.12.04 05:10:19
@Horthy Miklós cselédje: nagyon helyes, csak akkor az állami szabadrablás áfa nevű manifeszrációját fizessék vissza a határon kifelé menet(mint a szép emlékű gorenje korszakban, csak másik irányban) mert ugye a magyar betegségügy "bevételei" bocs, adósságtömege nem tb befizetésből keletkezik, hanem amit éppen odadobnak koncnak a közösböl, abból, lévén nyílt a kassza.
Esetleg még a londoni szívsebész órabéréért Magyaroszágon feketén dolgozó igazi Magyar hazafi "mesterem ereket" is megkérdezhetnék a törvény mellé, hogy szeretnének-e esetleg mégis némi járulék félét fizetni, mert ők a rendszer tényleges rákfenéi, nem az új műellenség.
Klára nem nevezhető friss határátkelőnek, hiszen még a rendszerváltás környékén ment (némi hezitálás után) Ausztriába dolgozni. Döntése akkor (legalábbis saját bevallása szerint) hordozott némi kockázatot, de hosszú távon jónak bizonyult. Mi a magyar álom szerinted? Halászlé paprikás csirkével?…..
RedRum 2019.01.31 22:52:27
@MAXVAL bircaman közíró: kizárólag kultúrális és politikai kérdés, hogy egy ország mennyire becsüli az oktatását és egészségügyét. Ez több száz éve mutyiland, és soha sem becsülte a fenti értékeket. Csak hangzatos szózatokban.
RedRum 2019.02.01 00:02:18
Az író egy másik Ausztriában dolgozott, mint én, van egy olyan érzésem.
A mai napig középkori kőfeudális az osztályvezetés. Innen örökölte Magyarország a mai napig hasonló szörnyű rendszerét is.
Ehhez kapcsolódik, hogy rengeteg a korszerűtlen továbbképezetlen "szakember" mert, egyrészt, pont mint Magyarországon, az értékes tudást nem szeretik átadni a szakképzés alatt (meg nincs is ennek szervezett kerete) másrészt nem is szeretik megtanulni, főleg, ha nem egy osztrákul beszélő tanítja. Csak adalékinformáció, a fentiek jobb megértéséhez, Ausztriában 2010 óta van olyan egyáltalán, hogy szakvizsga, az én szakmámban. Többek között ezért sem okoz nagy gondot Magyarországról munkába állni ide. Máshová sokkal nagyobb óvatosság ajánlott, sokaknak tört bele a bicskája egy civilizáltabb országba.
No, meg a fentiek miatt lépnek le a fiatalok innen is külföldre. Igen itt is komoly gond az elvándorlás.
A kórházak /ügyeletes "kollégák" között ugyanaz a betegküldözgetés /lerázás /leordítás a divat, mint Budapesten, ugyanazzal az arroganciával.
Az alapbiztosított beteg várhat, ha egy kiegészítő /extra biztosított (esetleg vastag borítékú - igen, itt is van ilyen) sonderklasse(ez a hivatalos elnevezése) bukkan fel, bizony még akkor is, ha egyértelmű a sűrgősségbeni különbség.
Stb. Stb.
Csak kicsit árnyalni akartam a képet. Igen, osztrák nyugdíjasnak mindenféle adatok szerint jó lenni. Rokkantnak is Ausztriában kell lenni. Ha megismerik az embert, ha tényleg nagyon jól végzi a munkáját, egyenes, tisztességes, és nem az üvölt róla, hogy minél gyorsabban minél többet akar keresni, elismerik, és ez előre fogja vinni, nem úgy mint Magyarországon, ahol ez a garantált út balek megjelölés felé. Így pl valóban kialakítható egy jó munkavégzési klíma. De, nincs kolbászból.
bizony. Anyunak fájdalmai voltak, nem annyira fiatal már, és sikerült azonnal időpontot kapnunk egy szakorvoshoz, a kórházi szakrendelőbe. Amíg várakoztunk  a folyosón, hogy fogadjon, gyülekeztek a páciensek. Egyik hölgy megkérdezte, mi mennyi pénzt adunk az orvosnak? Mondtuk, semennyit. Ja, ő is…..
RedRum 2018.10.13 22:00:30
@VogelZsigmond: Legalább egy közelítőleg valósághű adatközlés sokat dobott volna. Az UK átlagbér :
www.monster.co.uk/career-advice/article/uk-average-salary-graphs

Az átlagbér 29-30e gbp.
Az hogy ön ennél kevesebbet keres, az magyarázza, hogy ennyire értékelik, ennyiért adható el/helyettesíthető. Ezek szerint könnyen. Egy orvost, akár milyen junior is SOKKAL nehezebben. Ezért tudják megtenni, hogy béralkut kényszerítenek ki. Ha pedig utána néz, hogy a nem "junior" mennyiért dolgozik, egészen el fog keseredni (ez egyébként teljesen nyilvános, ellentétben kishazánkkal pl)

Ha megnézi az ember, hogy miként aránylanak egymáshoz és az átlagfizetéshez az egyes szakmákban/munkahelyeken elérhető jövedelmek európaszerte, nagyjából ugyanúgy. Ez alól kivétel, hogy az egészségügy kishazánkban messze a lista végén kullog, míg civilizált országokban az elején. Ezt sajnos ha nehezen emészti, nyugodtan hazafáradhat, tisztességes szakember jelenleg bőven jobban kereshet, mint egy 50-60 éves főorvos (persze parasolvencia nélkül, mivel olyan ugye az UK-ban sincs). Ha ehhez nem fűlik a foga, barátkozzon meg a gondolattal, hogy az itthonitól eltérő az egészségügy, (még a tory tolvajok által kiárusított is) egy magas presztízsű, minimum kp magas fizetésű ágazat, amelyben a hosszú idő alatt kiképzett munkaerő ért ahhoz, amit csinál.
Mivel is köszönthetnénk az új évet, ha nem hónapra szabott utazási tippekkel. Persze a válogatás tök szubjektív, de komoly oka van, hogy pont az adott hónapra tettük az egyes célállomásokat. Szempont, hogy kellemes legyen az idő (a túl meleget és a túl hideget se komáljuk), ne legyen tömeg és…..
Miközben Orbán Viktor és Erdő Péter vállvetve aggódik a keresztény Európa sorsáért, a karácsonyért meg hogy a szekuláris Franciaországban le akarják vetetni a keresztet egy pápa szobráról, még a keresztény megváltó születésének ünnepén is krisnásoknak kell gondoskodni a rászorulókról...
A rockzene, ezen belül a heavy metal és társtílusai, például a punk, a lázadásból születtek. Ez a lázadás szólhatott a fennálló társadalmi rend, a szülők középosztálybeli életstílusa, a vallás, az oktatás, azaz bármilyen bevett, intézményesült szokás vagy berendezkedés ellen. A gitáralapú…..
Az osztrák fiatalok körében végzett egy meglehetősen átfogó felmérést a marketagent.com kutatóintézet. Elsősorban arra voltak kíváncsiak, hogyan látják a 14-29 évesek a külföldiek beilleszkedését, mit várnak el tőlük, miket tekintenek a legfontosabb értékeknek. Miután rengeteg magyar dolgozik (és…..
Néhány évvel ezelőtt, egy bántóan reggeli órán kénytelen voltam végighallgatni a Ryanair Budapestről Londonba tartó járatán, ahogyan a stewardess a hangosbemondóban elkezdett szó szerint ordibálni az egyik utassal. Az említett úriembernek annyi volt a bűne, hogy nem volt hajlandó minden figyelmét a…..
RedRum 2017.09.29 11:04:43
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Pontosan. Utazást. Nem egy emailt, hogy nem utazol. Vagy esetleg majd akkor, ha mi is úgy gondoljuk, és a csillagok is úgy állnak.
Helyzet: van egy 14 éves gyermeked (fiad vagy lányod), aki most járja a nyolcadikat. Odaállít eléd a kémia tankönyvével, és kéri, hogy segíts neki, mivel nem érti. Tudsz neki segíteni? Neked hogy menne a kémiai szövegértés? Hogyan kezdesz hozzá? Az alábbi szöveg egy 8. osztályos kémiakönyvből…..
Bevallom, a wellness hotelekre és egyéb szállásokra érkező panaszokat fentartásokkal szoktuk kezelni, mert néha még a dokumentáció alapján is nehéz eldönteni, hogy a körülmények vagy a levélíró érzékenysége áll a levél születésének hátterében. Most is ez történt. Még a fotók megnézésénél is…..
Megint levelet kaptam egy séftől, szeretem, ha segíthetek a prábeszéd kialakításában ilyen módon is, hiszen ők interjúkban nem nagyon mondhatják el szabadon a gondolataikat, mindig arra is kell gondolniuk, hogy mit szól hozzá a főnök, a tulajdonos, a potenciális vendég. Akinek ugye mindig igaza van.…..
Horthy, a mi nagy keresztünk Ifjúkoromban egyszer volt szerencsém hosszasan elbeszélgetni hazánk egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosával. Ő az emberöléseit szabadlábon töltött életének utolsó négy-öt évében követte el, egészen addig volt rendes munkája, szakmai érdemei, sőt még családja is, és…..
RedRum 2017.07.18 10:12:14
@Colonel H. Stinkmeaner:
Komoly osszefoglalo. Azzal kiegeszitenem, hogy Magyarorszag az ot korulvevo kisantanti ellenseges osszefogast legnagyobbreszt maganak koszonheti a XIX. sz-i "forradalmar hosok" altal is kepviselt botranyos nemzetisegpolitikajaval es a nemzetisegek folyamatos megalazasaval es onallosodasi torekveseik leveresevel. Komolyan meg kellett dolgozni azert a Trianonert, csak ezt el szokas felejteni.
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..