Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Powerlich

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A főpolgármester és a Budapesti Közlekedési Központ vezetője együtt adta át a fővárosi kerékpárút-program utolsó darabját, a csepeli bicikliutat. Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója a kerékagynak elmondta, a biciklis programot illetően nincs nézeteltérés Tarlós Istvánnal.…..
Powerlich 2012.10.19 20:42:43
@D4D: Aki ezek után nem a bringaúton megy a bringájával hanem a főúton, esetleg a túloldalon a járdán, az nem csak szabálytalan, de gyökér is :) házzáteszem, hogy Én minden nap bringával megyek, jövök és amióta lehet használni, eszembe se jutott volna máshol menni.
Nick Thorpe-ot, a BBC budapesti tudósítóját kerékpározás közben gázolta el egy autó a reggeli forgalomban Csepelen. Az újságíró sérülése miatt kórházba került. Egy éve. A BBC szerdán hosszú írást közölt a baleset áldozatának tollából a magyar főváros kerékpáros…..
Powerlich 2012.09.21 09:37:25
@protézisesh: Nincs is ezzel gond, akkor maradj az autónál és fizesd a benyát. De ne általánosíts légyszíves. Bringásból és autósból is sok paraszt van. Segíteni kéne egymást és nem elnyomni, így mindenki számára élhetőbb lenne ez az ország! Üdv.
Néhány amerikai dizájner és kerékpárépítő összedugta a fejét, hogy megalkossa a – szerintük – legjobb túrakerékpárt. Kilenc hónapos vajjúdás eredménye lett a Fremont. Egy kisebb csapat közös munkájából született meg az aszimmetrikus oldalkocsis túrakerékpár. Három…..
Powerlich 2012.08.17 15:28:51
@Powerlich: amúgy tegnap hazafelé a budaörsi reptér mellett láttam szembe jönni egy oldalkocsis bringát :D Van nálunk is ilyen járgány :P
Még nagy a titkolózás, de napokon belül hivatalosan is bejelentik, hogy a fővárosban is létrehoz a rendőrség egy kerékpáros alakulatot. A biciklisek a Készenléti Rendőrség keretein belül dolgoznak majd. Úgy tudjuk, mintegy ötvenen tartoznak a szerveződő egységhez, a pontos…..
Powerlich 2012.07.05 14:35:53
@Mon3: hát nagyon remélem, hogy ez így lesz, amúgy bringás vagyok Én is, de Én a pirosoknál meg szoktam állni, a katasztrófálisan beállított lámpás részeket meg elkerülöm, hogy ne 5 km/h legyen az átlagsebességem. Reméljük hasznunkra válik a BRFK új intézkedése.
Egy harmincas Yorkshire-i férfi győzelmével zárult a tíz résztvevős kerékpáros világkerülő verseny. Mike Hall a verseny 108. napján 91 és fél napnyi tekerés után ért célba. Hall a 20 országon át vezető World Cycle Race Grand Touron összesen közel 40 ezer kilométert utazott,…..
Powerlich 2012.06.08 09:51:44
@GG81: szerintem az csak "meki" lehet hogy valójában KFC :S :D
Ötven millióba került, és eltüntette a budapesti belváros bringás halálsávját. Kedden hivatalosan is átadták az Andrássy úti kerékpársávot, amelyet védősáv választ el a parkoló autóktól, hogy a biciklisek biztonságos távolságban kerülhessék ki a nyíló kocsiajtókat,…..
Néhány hétig az autók között kell közlekedniük a kerékpárosoknak az Andrássyn, mert átépítik a kerékpárutat és a parkolósávot. Az autósoknak is zökkenőkkel jár a következő hónap: a munkavégzés idején nem lehet parkolni. A munkálatok első része hétfőn kezdődött az…..
Powerlich 2012.04.18 14:11:00
@eliyahu: erre már én is gondoltam :P
Ott a világítás nem csak kötelező lenne, hanem alapfeltétel, mert arra már nincs pénz hogy ki legyen világítva :D
A Parlament tövében államtitkári felügyelet mellett indítják a 2012 tavaszi „Bringázz a munkába” kampányt. Az öthetes versenyen szimbolikusan egy 100 fős csapat startol pisztolylövésre a Kossuth tértől, ahol Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár is…..
Powerlich 2012.04.13 15:36:36
@xéniav: NEM IS KELL "BAM" MEG! :)
zuhanyzóról hallottál már? :P
nem is azoknak szól ez a kampány akinek a munkahelye 50 km-re van az otthonától...
Kerékagy Ne légy állat! 2012.04.05 12:14:00
Ne bringázz a járdán! ..
Powerlich 2012.04.05 15:32:43
@titan: Budai hídfőnél történt az eset, a Pesti az más tészta, ott valóban eléggé érdekes van megoldva, de a budai oldalon egyértelmű, hogy hol a járda és hol a bringaút. Amúgy toleráns vagyok Én csak tényleg siettem.
Powerlich 2012.04.06 05:25:04
@A Tyne folyó déli partja: Igen. igen többször jártam már Én is így, amúgy az Én tapasztalatom az, hogy az autósokkal jobban együtt lehet működni a közlekedésben mint a gyalogosokkal.

1 szónak is száz a vége, a lényeg hogy a belvárosban felejtsétek el a járdát... ha mégis rákényszerültök, akkor vigyázzatok a fagyizó gyerekekre :P
Powerlich 2012.04.06 05:29:10
@Hzq90: ha átmész rajta, nemvalószínű hogy csak a jogsidat bukod :) vidéki viszonylat teljesen más mint a pesti, ott baszki még a világítás sem kötelező, a kocsmázó részeg "kerékpárosokról" meg nem is beszélve, van egy-két kivétel a vidéki települések között is, de amit a papa 50 évvel ezelőtt megszokott azon nem fog változtatni...
Világújdonság lesz, ha megépül Svédország harmadik legnagyobb városa, Malmö és a közelében fekvő egyetemi város, Lund között az első négysávos biciklisztráda. A két skandináv település nem olyan híres kerékpárforgalmáról, mint a szomszédságban található dán…..
2011. október 25-én kellett volna átadni a kerékpáros forgalomnak az új csepeli kerékpárutat, amit Vitézy Dávid, a BKK vezetője ígért be még az ősz elején. A Weiss Manfréd úti 2885 méter hosszú kerékpárút építése azonban néhány hete megakadt. Az iho.hu szerint a…..
Munkagépek dolgoznak a csepeli Weiss Manfréd úti 2885 méter hosszú kerékpárút építési munkálatain. Hat helyszínen indított kerékpárút-fejlesztési programot augusztusban a Budapesti Közlekedési Központ, a budapesti kerékpárút-hálózatot mintegy 700 millió forintból csaknem…..
Powerlich 2011.09.08 13:24:40
@zoliopata: hát erre is rácáfolnék, 50 utazásból ha egyszer felrakom a bicajt a HÉV-re. Ha megépül az új bringaút a HÉV-et már biztos nem fogom használni.
Powerlich 2011.09.09 08:57:36
@atomboy: nem lesz az szemmagasságban, napról napra egyre feljebb van a töltés, szerintem síkban lesz a végére.
Powerlich 2011.09.09 09:03:44
@worki: ez valóban így van, ha már megvan a bérleted akkor a bicó +-ba 500 HUf havonta, ez valóban nem mondható drágának, sőt szerintem kifejezetten kedvező. A gond szerintem nem is az árral van, hanem a tömeggel ami hétköznap van. Hétvégén semmi probléma, akkor lehet kényelmesen használni. Hétköznap elég kínos bicóval szenvedni a nagy tömegben. Jó lesz az a bringa út, kicsit örüljünk már neki, hogy talán jó dolgok is történnek ebben az országban.