Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr. Gumby

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eredetileg a címadó dalt akartam havi talpalávalónak az 1982-es The Number of the Beast című Iron Maiden albumról, mivel elegáns lenne, ha éppen 66,6 km-t futnék a május 17-i paksi 6 órás versenyen. Ennyit nyilvánvalóan nem fogok, hiszen ez 5:24-es km-eket jelentene, ilyen gyorsan…..
Dr. Gumby 2014.05.08 07:16:43
aeon flux star wars-hírek 2013.10.11 07:50:00
Annyi Star Warshoz kapcsolódó hírt írtam már, hogy gyakorlatilag kifogytam az intrókból, így a szokásos körítés helyett lássuk, mi van napirenden: - Harrison Ford már nem annyira biztos abban, hogy játszana a VII. részben, habár a terelésnek köze lehet ahhoz, hogy Ford jelenleg a…..
Egy figyelmes olvasónk küldte nekünk azt a videót, amiben a KISS egy étteremmegnyitón zenél (maszk nélkül), előtte azonban Gene Simmons beszél magyarul a kamerába. Először arról mesél, hogy édesanyja Magyarországon született, aztán bejelenti, hogy jönnek hozzánk, majd szintén…..
Az EDI (Electronic data interchange) egy olyan zárt rendszer, amelyen keresztül a partnerek között teljes mértékben elektronikus módon történik az adatok küldése és fogadása. Az adatok nem csak számlákra, de rendelésekre, szállítólevelekre és egyéb - a két partner között…..
Keressük az alternatívákat. Vágyunk arra, hogy megváltoztassunk dolgokat, melyeket jelenlegi adottságok mellett nem tudunk: megváltoztatni a testünket, manipulálni az emlékeinket, felrúgni a fizika, a kémia és a biológia szabályait. A sci-fi ezeket a vágyakat is formába önti, meg…..
Dr. Gumby 2013.03.30 21:47:22
@Zalaba_Ferenc: A fasizmus (leegyszerűsítve) egy olyan diktatúra, ami az állam tekintélyelvűségére és a nemzet egységére épít.

Ezért nem értem, hogyan jön össze egy olyan filmmel (és könyvvel), ahol az állam szinte említve sincs, és a nemzet igen keményen kétfelé van osztva.
Dr. Gumby 2013.03.31 10:37:47
@teddybear01: Olvasd el légy oly szíves még egyszer, amit írtam. Én pont azt kérdeztem, hogy miért lenne az?

Azzal meg, hogy olyan ruhák vannak... hát ez elég kevés. :-)

De mindegy, én nem lovagolok ezen, csak mint először is írtam: nem értem a párhuzamot semmilyen szinten.

Már a könyv megjelenésekor is lefasiztázták, és szerintem valahogy rajta maradt ez a címke, anélkül, hogy valóban belegondolnának az emberek.

Ez olyan, mint mikor vargatom azt mondja rám, hogy troll, akkor én az vagyok, és az is maradok ezen társaság előtt.

Pedig istenbiza én csak az egyik kedvenc könyvemről szeretném megérteni, hogy miért látnak bele az emberek olyat, ami nincs benne.
Dr. Gumby 2013.03.31 21:22:36
@vargatom: Elnézést, mást nem igazán láttam, akire ráillett volna, és az én "témám" után jegyezted meg. Tényleg sajnálom.
A részben Magyarországon forgatott World War Z új trailert kapott, így ennek kapcsán időszerűnek véltük kicsit beleásni magunkat a zombivilágba mind irodalom,mind filmek terén. Ezzel a bejegyzéssel útjára indul egy olyan sorozat, mely arra hivatott, hogy összegyűjtse az élőholtak…..
Persze, hogy Japánból. A nindzsa megküzd a gonosz papagáj aliennel, karatéjoznak, kardoznak, de az a legó géppisztoly már kicsit erős. Végén az a repülős jelenet pedig már véleményezhetetlen. A részlet a Ninja vs Alien című nagyon nagy mélységű harcművészeti sci-fiből van.…..
Óriási közhely, hogy a filmgyártó vállalatok által emanált mozgóképek manapság rettenetesen szánalmas próbálkozások arra, hogy megfosszák a hétköznapi állampolgárt munkával megkeresett kis pénzecskéjétől. Ez részben igaz is: az álomgyárosok a pénzünket akarják,…..
Az Entertainment Weekly-nek alkalma nyílt arra, hogy beszéljen Tom Six rendezővel, aki elárulta, hogy trilógiát tervez Az emberi szaázlábú (The Human Centipede) horrorból."A második rész a nyár végén kerül bemutatásra. Annyit elmondhatok, hogy ezúttal egy 12 emberből álló…..
Félrefordítások Narancs ügynök 2010.12.08 12:59:00
Henry Dorsett Case beküldését nem fogjátok elhinni:Nagyon átlátszó, de odaverős félrefordítást sikerült tegnap is levadásznom. Megint felvételről néztem tegnap [augusztus 4-én, bocs - LJ] a Law 'N' Order SVU egyik régebbi epizódját (a UPC szerint asszem a 136. volt), amelyben…..
A blog látogatottságához mérve elég sokan szeretnétek, ha időnként beszámolnék néhány DVD megjelenésről, esetleg 1-2 várható hazai mozifilmről. Előre szólok, hogy én nem vagyok a lemezek ismertetésében profi, úgy hogy csak a lényeges elemeket szűröm ki. A cikk alján lévő…..
Egy kedves barátom – aki mellesleg épp a korábbi cikk készítéséhez kölcsönkapott eszközről merített ihletet – ma délután meglepett egy e-maillel. Ezt a személyes adatok levágása utáni állapotban, egyébként változatlan tartalommal idézem:Na, most kell kitölteni a…..
Dr. Gumby 2010.09.18 10:43:34
@Dworkyll: Igen, körülbelül az, csak Sanomás informátorom azt mondja, hogy már tényleg közel vannak. Talán lesznek rajta értelmes könyvek is, én ebben reménykedem.
w Két elmaradt premier 2007.10.18 09:30:00
Hollywood „liberális”, vagyis általában naiv zöldeskedésben és pacifizmusban kifejeződő pártállása nagyjából világhírű, ahogy az a szokásuk is, hogy időnként felújítanak,  újrarajzolnak klasszikus slágereket. Ezek tudatában hiányzik nekem fájdalmasan két…..