Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bilolyogus

0 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyerekek, megvan. Kétharmaddal. Nem kell fullba tolni a kretént tovább, tessék rendes újságot írni. Ja, hogy az nem megy? ..
bilolyogus 2018.04.14 08:20:17
@a ribancok is kidobják a csikket:
Az ezen portokat összekötő kábeleket tartalmazó doboz felirata: "Kormányellenes vezetékek"
A hétvégi ingyenmunka alapelvárás, a gyakornok ne akarjon haza sietni a munkaideje végén, a munkavállaló nyelje le, ha időnként csökken a fizetése, a bejelentett munkabért pedig egyszerűen felejtse el. Magyarország 2018. Hazánkban immáron ipari méretekben zajlik a jogtiprás, miért lenne ez másként…..
bilolyogus 2018.03.13 07:22:19
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: A leggazdagabb országok, melyek nem talált olajból azok, liberálisak.
2006-ban sokan szavaztak bizalmat Gyurcsány Ferencnek, még a Balatonőszödön elmondott beszéde után is. A beismert hazugságokról szóló beszéd mérhetetlenül pofátlan volt. És nem csak a hazugságok beismerése miatt. Képzeljünk el kétféle helyzetet: Az egyik, hogy Gyurcsány Ferenc ez után őszinte…..
bilolyogus 2017.05.08 16:11:15
@nu pagagyí: Ebből is látszik:
"De tudják ki kezdte el lebontani ezeket a különbségeket (elit és a szegények között)? Orbán."

Ez olyan szép mondat, mintha azt írta volna, hogy Orbán magas és karcsú. És tisztességes, nála csak a teljesítmény számít, ezért nyer mindig Pénztáros Lőrinc - hiszen okosabb, mint Zuckerberg.

Pedig ezzel a felhatalmazással tehetett volna jót is az országgal.
Levelet írt Orbán Viktornak a CEU volt rektorhelyettese, Kontler László történész, amelyet a Facebook-oldalán tett közzé. Ebben kínos részletek taglalásával szembesíti a zsebdiktátort saját magával...
bilolyogus 2017.05.02 12:39:18
@Legeslegalja:
Meglehetősen szánalmas ahogy a fidesznyikek a tényeket tagadják.

Csak azért mert az Origo, Riposzt és TV2 féle Habony bérenc hírhamisító szarok nem írják meg, attól még Orbán beszédei, írásai kikerültek a világhálóra.

A neten számtalan helyen megtalálod a linket, ahol a közvetlen forrást is megtalálhatod.

Persze az agyhalott fidesznyikeket az igazság érdekli legkevésbé, és csak a Habony által cenzúrázott valóságot olvashatják, így ne is terheld az agyad, a tényekkel.
Egy felmérés szerint előreláthatóan az iszlám fog a legsikeresebben híveket szerezni (és az egyetlen vallás lesz, amely gyorsabban növekszik, mint a populáció), míg a leginkább a vallástalanok fognak arányaikat, illetve abszolút számaikat  tekintve visszaesni. Mindez nem jelenti…..
Megkezdődött Kína Yulin nevű városában az éves kutya és macskahús fesztivál, így ezrével viszik a nyerészkedők a ketrecekbe zsúfolt élő kutyákat és macskákat a húspiacra.   Brutális tradíció az, ami minden nyáron júniusban ismétlődik Délkelet–Kína Guangxi nevű tartományában Yulin városában,…..
bilolyogus 2015.06.22 12:32:49
@opati666: asztat mér? gyilkojja a moslékot? de a moslék az nem állat! (csak volt.) (és mindig van benne répa. vagy az valami más?)
Ha az állam a lakossági megtakarításokat becsatornázza hosszú távú állampapírokba, akkor az államadósság finanszírozhatósága még magasabb adósság/GDP mutató mellett is stabil maradhat.Az elmúlt évek az államadósságokról szóltak, azok az országok, melyek fenntarthatatlan…..
bilolyogus 2014.01.31 15:54:31
@bankvezér: Nem azt mondtam, hogy nem tudja kifizetni, hanem azt, hogy ha látják a hitelező kisemberek, hogy értéktelenedik el, akkor tömegével elkezdik visszaváltani a japán államkötvényeiket. Ami persze tovább növeli az inflációt, ami növeli a visszaváltók számát, nő a pénzmennyiség, az infláció öngerjesztővé válik. Ami Japán esetén lehet, hogy elviselhető kisember szinten, mivel elég sok mindent termelnek (de nagyon energia-import függők), de pl. Magyarországon, ha adnak 10 %-ot az államkötvényre, de éves szinten 25 %-kal romlik a forint, akkor egyszer csak ott állunk, hogy szürkemarha tülökből kéne led tv-t gyártanunk...
Közgazdászok szerint ha kevesebb embernek lenne saját lakása, akkor jobban élnénk. Hogyan lehet ezt elérni? A németek megmutatják.Korábbi posztjainkban - elérhető itt és itt - bemutattunk olyan kutatási eredményeket, melyek arra a következtetésre jutottak, hogy a magas…..
A sokáig stabilnak hitt Hollandia is elkezdett „vérezni”, sőt, egyesek ma már a „stabil eurózóna” beteg gyerekének tartják számon őket.Az elmúlt években rendre azt olvashattuk, hogy az eurózóna két részre szakadt, stabil északiakra – németek, hollandok, osztrákok, finnek…..
Czomba Sándor büszkén jelentette be tegnap, hogy a jövőre 3.5%-kal nő a minimálbér. Bruttó. A Portfolio számításai szerint viszont kézhez kapott, nettó minimálbér összege szinte alig változott az elmúlt 6 évben. Csak a terhek növekedtek látványosan: De ez nem is…..
bilolyogus 2013.12.03 12:51:43
@Mária: De, szednek. Csak munkáltatói járuléknak hívják.
A GKI szerint a gazdagok, mert nekik nagyobb a rezsijük, miközben a "szegények" semmit sem nyertek, mert drágult az alkohol és a cigi. A Gazdaságkutató Intézet egyszerre adta tanúbizonyságát a politikai szervilizmusnak és annak, hogy mennyire ismeretlen számukra a magyar társadalom…..
A Századvég Intézet legfrissebb kutatásai a dohányzás eddig nem ismert pozitív hatásait tárták fel. "Nagyon egészséges dolog dohányozni, de hogy miért azt egyelőre nem mondhatjuk el. De higgyék el, így van!" - nyilatkozta Mecseki Tibor Menyhért az intézet egészségügy…..
bilolyogus 2013.11.12 10:11:26
@kittrabi: Úgy fogják hívni, hogy "Dohánytermék Jövedéki adó Nemfizetési Járulék", röviden DOJÖADNEJ.
Balról Négy év, négy ember 2013.10.13 20:22:04
A gátlástalanság, a korrupció, a hatalomvágy és a cinizmus a Fidesz kormányzásának négy fő motivációja. Orbán, Lázár, Habony és Simicska négyen tökéletesen testesítik meg ezt a négy konzervatív értéket. Közülük ketten fontos kormányzati pozíciót viselnek, ketten meg…..
bilolyogus 2013.10.14 12:27:09
@Jock Ewing: Komcsi az, aki államosít, személyi kultuszt épít, mindent és mindenkit függésbe akar hozni a párttól és a kedves vezetőtől illetve csicskáitól, állandó harcban áll (a béke nevében) a külvilággal, listázza az ellenségeit, uralni akarja cenzúrával és öndicsérő propagandával az alattvalók gondolatait.
bilolyogus 2013.10.15 16:13:23
@Jock Ewing: Nem fog, de ha mégis, elértéktelenedik a külföld (Kína) számára a dollár, vagyis csökken Amerika adóssága. A belső piaca viszont akkora, hogy köszöni szépen, el lesz magában. Ellentétben velünk, akik ha bedőlnek, majd szürkemarha tülökből készítünk plazmatévét? Akkor nem lenne gond, hogy 500 Ft egy euro, ha minden, amit a boltokban lehet kapni, forintért vásárolt alapanyagokból forinttal fizetett emberek állítanának elő.
Az alábbi írást Dean Van Drasektől itt olvastam, és különösebb megjegyzés nélkül lefordítva közzéteszem, mert magáért beszél, nincs mit hozzátennem, mert bár sok helyen szubjektív, de lehetséges, és szimpatikus felfogást képvisel, és bár a végén kicsit elrugaszkodott, és…..
bilolyogus 2013.10.11 09:00:30
@mizant21: Nem azért akarta lecsukatni, mert más nézeteket vallottak, hanem mert csalók, bűnözők.
Ha valaki tőzsdei kereskedésből akar megélni, akkor ezzel a problémával nap mint nap találkozni fog.A szabály egyszerűnek tűnikHa az árfolyam számodra kedvezőtlenül alakul, akkor még kis veszteséggel zárd le a pozíciódat, míg, ha a nyereségessé válsz, akkor várj ki sokáig.…..
Már csak párat kell aludnunk ahhoz, hogy kiderüljön, kinek van igaza - az oktatási kormányzatnak, akik szerint a tankönyvügy csak fel van fújva, vagy azoknak, akik szerint valami bűzlik a logisztika körül. A szülők pedig csak kapkodják a fejüket, mi is lesz hétfőn. Mert ez nem…..
bilolyogus 2013.09.14 11:51:18
@Te-ve: Orbánközeli vállalkozóké a haszon. Garnatált vevőkör, nulla konkurencia. (A garantált vevőkör hiánya miatt nehogy kötelező legyen a dohányzás...)
Cigarettacsempészettel majdnem olyan jól lehet keresni mint a nemzeti dohányboltozással. Legalábbis erre a következtetésre lehet jutni a hiányzó adóbevételekből. És még államilag szabályozott árrés sincs! Selmeczi Gabriellán kívül talán mindenki tudta, hogy a kormány és a…..
A kormány a jóérzésű magyar emberek segítségét kéri. Az, hogy Magyarország jobban teljesít, a magyar emberek közös sikere. Ugyanakkor nem beszélhetünk ferencjóskásan arról, hogy már minden szép és jó lenne, mondotta Orbán Viktor a parlament őszi nyitányán. A hibák közé…..
Hosszasan lehetne sorolni azokat a jogszabályokat – közlekedési szabályok, a közbeszerzésre vonatkozó szabályok, az önkormányzat SzMSz-e – amiket szinte senki sem tart be. Ráadásul ezek nagy része nem is az „ordas hülyeség” kategóriába tartozik, hanem csak nincs aki…..
IFL Gazdaság A halogatások kora 2013.07.09 16:08:13
"Furcsa paradoxont követnek: arról döntenek, hogy nem döntenek, a megoldásuk az,hogy nincs megoldás, hajthatatlanul sodródnak, szilárdan cseppfolyósak és a hatalom teljes birtokában tehetetlenek – mondta Winston Churchill a Chamberlain-kormányról 1930-ban. – A halogatás…..
Istentelenül hasítunk. Nem is követhető szabad szemmel, még jó, hogy lassításban is meg lehet nézni. A Nagy Honvédő Háború kezd a csúcspontjára hágni. Megvédtük az európai uniós támogatásainkat, miközben zsebforradalmat vívtunk ellenük. De bevették. Megetettük őket és…..
bilolyogus 2013.05.31 15:55:18
@Vidéki:
"Magyarország mégis jobban teljesít, mint a szoclib kormányzás utolsó három évében"
Bajnai kormány leköszöntekor: CHF 180 Ft
Orbán alatt: 230-260 Ft.
Ki is a hibás a fogyasztás helyetti hiteltörltesztésért?
Nem tudom, hogy a Bayer-ellenes tüntetés célját és finalitását tekintve a bűnelkövetőket fogja-e bátorítani, miként azt Kocsis Máté, a rendészeti bizottság Fideszes elnöke vizionálja. Végképp nem tudom, miért gondolja azt a kormánypárt, hogy a Bayer minősíthetetlen roma…..
bilolyogus 2013.01.14 14:04:24
@Lucky Larry Silverstein: OK, a probléma ott van, hogy ki jogosult a még nem késelő, de potenciálisan veszélyt jelentő késes cigányokat megelőzésképpen kiválasztani Dunába lövésre? Hiszen utólag már késő, az egész a jövőbeni problémák megoldására ad javaslatot.
bilolyogus 2013.01.14 14:42:32
@tundrazuzmo: tény, én csak a cikkről beszéltem, abban pedig nem volt egy mondatnyi másfajta megoldási javaslat sem, mint amiről a hozzászólásomban írtam, amitől - bevallom - félek.

A hozzászólásod második részéhez: előrebocsátom, nem tartom magam olyan okosnak, aki tudja a megoldást. A cigányság helyzetével kapcsolatban egy dolog bizonytalanít el: az az arány - tudva, hogy ennek ismerete az egyéni tragédiák esetén semmiféle jelentőséggel sem bír -, ami azt mutatja meg, hogy a "cigányság" viselkedésében - hasonlóan a "rossz" gyerek esetéhez, aki gyakran helytelenül viselkedik, amire válaszul állandóan leszidják, így egy idő múlva már elfogadja a szerepét, elhiszi, hogy ez az, amiben "különb" mint a többi gyerek - mekkora a másik oldal, az előítéletek (amit természetesen nem ítélek el, az antilop is előítélettel viselkedik az oroszlánnal szemben, jogosan) szerepe, mekkora hatással van ez az egyéni döntésekre, pl. hogy elfogadható-e számára a kés használata problémamegoldásként.
Ez természetesen semmire sem mentség, de az "engem elkönyveltetek késes cigánynak, ha ez kell nektek, hát megkapjátok..." gondolatmenet kiváltásában igenis lehet szerepe a korábbi frusztrációknak a "genetikus determináltság" és az "etnikai kultúra" mellett, kérdés a kettő aránya. És azt is be kell látnunk, hogy a "problémának" - a cigányok általunk elfogadhatatlan viselkedésének - kiküszöbölésére két út van: vagy a viselkedést, vagy a cigányokat kell eliminálni. Bayer az utóbbit támogatja, én inkább olyan országban szeretnék élni, ahol a központi kormányzat - annak ellenére, hogy az sokkal nehezebb - az előbbit.
bilolyogus 2013.01.14 14:55:32
@ekszvájzed: Te értesz félre: ha velem ez történne, én sem lennek megbocsátó, főleg, ha már nem lenne vesztenivalóm...
Amiről próbálok szólni, az annak a veszélye, ha ez a megoldás hatalmi szinten is elfogadhatóvá válik, annak később - ha kell új ellenség - akár Te is kárvallottja lehetsz.
GFG Blog Háború és háború 2012.11.26 07:19:22
„A GYŐZELEMÉ AZ IGAZSÁG” (Krasznahorkai László: Háború és háború)     Van egy dramaturgia. Orbán Viktor a brüsszeli EU-csúcs csütörtök éjszakába nyúló tárgyalásáról távozva csak annyit mondott: „csapataink harcban állnak, a kormány a helyén van”. A…..