Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nono!

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Időről időre érkeznek olyan levelek, történetek, amelyek kissé árnyalják a külföldi életről szóló képet. Zsófi mai írása is ilyen, ő Németországban találkozott olyan megalázó jelenségekkel, amilyenekkel szerinte Magyarországon egy külföldi nem szembesül. „Több…..
Nono! 2013.04.12 22:06:30
@napvadászlány:
Kérlek, ne fikázd le az állami alkalmazottak nyelvpótlékját.

Közeli ismerősöm fizetését ez dobja meg, s ez teszi lehetővé, hogy egy nemzetközi konferencián a kenyai (namibiai, lettországi, stb) delegáltat ha el nem is érő, de azért nem szégyenletesen lemaradó színvonalban vegyen részt. Azaz, ha ilyen helyen egy kávét vennie kell, vehessen.

Itt nem a politikusokról beszélek, hanem a közszféra nemzetközi szinten is labdába rugó alkalmazottjairól, akik (habár elég nehéz elhinni) de nemzetközi megbecsülést is ki tudnak vívni az adott szakterületen.

Az alapfizetésből és a kiküldetési pénzből leülhetne a sarokba az otthonról hozott szendvicset majszolni. Ami ugye a hitelességet nem igazán növeli.
Nono! 2013.04.12 22:12:41
@napvadászlány:
Ja. még annyit: ha a nyelvpótlék sem lenne, ki a fene menne el a közszférába a korrupcióra hajlóak és a teljesen niemandokon kívül ?
Politikai helyezkedés nélküli kitörési lehetőség nélkül ?
Ez legalább egy viszonylagosan független értékmérő (persze, ha nem az Ecserin vette), és politikamentes.

Bocs, ez off topic volt.