Regisztráció Blogot indítok
Adatok
skyzo

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hozzánk sose csöngetnek be az aláírásgyűjtők, kampányanyagot sem szoktunk kapni, aminek lehet sokan örülnének, én viszont bánatos vagyok, mert így nincs elég kampányanyag a blogra. Ezért volt nagy öröm  a héten, amikor felfedeztem a postaládában az az első névtelen…..
skyzo 2014.03.13 13:34:18
@Virág et.: "Arra viszont elegen lesznek, hogy vigyenek el a valódi változást hozók elől szavazatokat. Nagyjából ennyi az LMP értelme is. "
Milyen valódi változás? Most, hogy a fidesz kitaposta az utat, Puch, Szanyi,... és társaik szerinted nem használnák ki a lehetőséget a még nagyobb lopásra? Gyurcsány ismerte be, hogy pártelnökként, miniszterelnökként nem volt ereje ahhoz, hogy akár csak egy normális pártfinanszírozási törvényt átverjen a saját frakcióján. Simon a példa, hogy a megújulás nem jött össze. Az a tucatnyi Együtt-PM-es vagy akármilyen más becsületes, akik fölkerültek a listára, meg úgy járnának, mint Hadházy vagy Ángyán.
Az LMP-vel szemben meg milyen más érv van azon kívül, hogy "kicsik, nincs esélyük"? Az, hogy mekkorák, csakis azon múlik, hányan szavazunk rájuk. (Ha egy körzet szorosnak tűnik, egyéni jelöltnél még el lehet gondolkodni a dolgon, de a listás szavazatot kockázat nélkül lehet nekik adni.)
skyzo 2014.03.13 13:55:40
@Virág et.: "50%+1-gyel arra is alig lesz esélyük, hogy rendesen kormányozzanak, szuper új lopási technikákhoz túl gyengék lesznek." - elég a régi is. Egyrészt már törvénybe iktatta a fidesz (átláthatóság csökkenése), másrészt sima törvény is elég gyakran, vagy még törvény sem kell, csak pofa, aztán legfeljebb 2-3-4 év múlva, ha bebukik az AB-n vagy Brüsszelben, akkor kicsit visszaveszünk belőle. Mondom, láttunk példát eleget az elmúlt 4 évben is, csak követni kell...
"Orbán meg se próbálta, pedig ereje az lett volna hozzá. Ez -többek között- a különbség a két választás között." Nekem továbbra sem megfelelő alternatíva a "legalább megpróbálta". Ha nem megy, keressünk mást, akinek remélhetőleg igen.
Lehet, hogy úgy tűnik, mintha rászálltam volna a Jobbikra, pedig nem így van. Csak egyszerűen nem tudok elmenni a dolgaik mellett. A múltkori nagy arculatváltás után most az ifjúsági tagozatuk rajzversenyét nem tudom szó nélkül hagyni. "Kedden tartották a Képviselői Irodaház…..
Praxis Miért kell heteket várni? 2013.10.11 09:47:30
Nem sürgős esetet miért nem lehet ügyeleti időben ellátni (ha sürgős nincs éppen)? Miért kell nekem hetekkel később, munkaidőben visszamennem, amikor valószínűleg ott is sorban fognak állni a páciensek? Kedves Szakmabeliek!  Nálam nincs semmi dráma, csak érdeklődnék,…..
skyzo 2013.10.14 23:15:05
@magam adom: Köszönöm az értékelhető választ, ez már világos - ettől tartottam. Mert ha lenne orvos, akkor azért nekem nem tűnne olyan realitástól elrugaszkodott ötletnek napi 3-5-10 ezer forintot (mennyi a személyzet bérében a különbség az ügyelet és normál mód között?) pluszban kifizetni a személyzetnek, hogy 16-19 óráig is fogadjanak normál betegeket, ha cserében 2 hét helyett 2 napon belül sorra kerülne mindenki. Egyébként abból a napi 10-15 nem sürgős esetből hány olyan lehetne, ahol 2 hét alatt sokat romlik a helyzet, hány olyan, ami meggyógyul, és hány olyan, akit fölöslegesen utalt be a másik orvos? Gondoljátok, hogy nagyon megnőne az utolsó kategória, ha nem kéne sokat várni? És ha lenne is sok ilyen, akkor is, az a jó védekezés, hogy "direkt" várólistát tartunk fent?
Szóval ezért kérdeztem az eredeti posztban, hogy most orvos nincs, pénz nincs, vagy esetleg a szabályozás rossz.
skyzo 2013.10.15 22:06:00
Azért nem a Marsról jöttem. Mint már írtam párszor azóta is, nézzétek vissza az eredeti kérdésemet, nagyjából az volt, hogy pénz- vagy orvoshiány (esetleg mi más) lehet-e a háttérben. Igazából arra voltam kíváncsi, hogy ha szervezésbeli hiányosság is van, akkor lehet-e javítani valamit. De látom, hogy itt sokak szerint minden nagyon jól ki van találva, meg van szervezve, ha valaki ebbe kicsit is kételkedni merészel, akkor az egyrészt önző, követelőző (köszi, legközelebb talán én is behazudom magam sürgős esetnek az akadékoskodás helyett, háromból kettő orvos most is ezt javasolta), másrészt nem ért hozzá, hülye (azért kérdeztem), harmadrészt meg azt hiszi, hogy az orvosok mind lusták, és direkt lazsálnak ahelyett, hogy vele foglalkoznának (pedig különösen igyekeztem, hogy semmi hasonlót ne írjak, nincs is rá semmi okom látatlanban ilyet mondani). Ja, meg hogy semmi közöm hozzá (persze, végülis a köznépnek mi köze lenne a közösség által, a közösség érdekében fenntartott rendszerhez).
Már bocsánat, a végére már én is kicsit kezdem indulattal kezelni ezt az egészet, pedig eredetileg tényleg csak a dolog működését szerettem volna megkapirgálni kicsit. De a hozzászólások alapján nagyon úgy tűnik, hogy az egészségügy és a benne lévők nagy része nem a gyógyításra, hanem csak a túlélésre van ráállva... Legalábbis abból, hogy negyvenvalahány hozzászóláson át építő jellegű hozzászólás nem volt, legföljebb mentegetőzés, nekem ez jött át.
Mint ismeretes, a SZIN alatt a Belvárosi hídon lévő kerékpárutat ideiglenesen járdává minősítették, ezért ehelyett az úttesten kellett Szeged irányában tekerni. Ezt azonban nem mindenki tudta. Egy trolivezető ledudálta a szabályosan bringázó olvasónkat, Csillát, aki ennek…..
Lassan megszokottá válik, hogy július helyett már június közepén beköszönt a kánikula, és ez nagyon megviseli a szervezetünket. Célszerű a déli, kora délutáni időszakban minél többet árnyékban tartózkodni, és a tekerést átütemezni késő délutánra, és estére. És…..
Van pár szerencsétlen, akik még ebből a viszonylag pofonegyszerű ügyből is szarul jönnek ki, hiába, ha kézközelben van a szopóálarc, könnyen felugrik az ember fejére ...Societas-performansz, Ferihegyi-repülőtér, tegnap 23:00:A videót már felesleges is megnézni, sikerült majdnem…..
Vastagbőr Nem plagizált? 2012.03.27 08:55:00
"A megújulás azt is jelenti, hogy Magyarország nem lehet a jövőben olyan következmények nélküli ország, mint az elmúlt nyolc évben volt." - Orbán Viktor, 2011A Magyar Nemzet hozta az első trailert a holnapi nap remeknek ígérkező eseményéből, amikor is a Bizottság két hónapnyi…..
Dr. Nagy Gábor Tamásnak, a Fidesz Mandátumvizsgáló és Ügyrendi Bizottsága elnökének címezte levelét a Fidesz tagságának azon része, akit felháborított a szeptember elsejei, alapszabály-ellenes tisztújítás. Mint ismeretes, Gyimesit választották újra, de több ponton…..
skyzo 2011.09.14 10:03:00
@szegedi Banán:
Hitelesebb lenne, ha tudnánk számot, neveket. Mert így azért kicsit súlytalannak tűnik az egész: a kihívó, Gyimesi nem problémázik, Oláh "csendben maradt", ... Most csak egy névtelen blogger ír valamit "sok" tag nevében - ez így komolytalan. (Kár, mert különben fontos, érdekes és akár hihető is lehetne a történet.)
skyzo 2011.09.14 11:19:32
@skyzo:
Bocsánat, természetesen Kohárira gondoltam Gyimesi helyett.
Ha valaki azt mondja: "Golf-kategória", szinte a világon mindenhol, minden autó iránt érdeklődő tudja, hogy kompakt méretű autókról van szó. Az is, aki imádja, az is, aki utálja a Volkswageneket. Viszont, ha azt mondanám: "Twizy-kategória", nos, akkor ma még a…..
Merthogy ismét széjjelrohadt a Belvárosi-híd, ezúttal az útpálya alapja. Javítani kell tehát. A belváros amúgyis fel van túrva, és gyakoriak a torlódások, már csak ez hiányzott, de ha kell, hát kell. De az autósokat, akik a közlekedésben 20%-ot tesznek ki tavaszi időben, nem…..
skyzo 2011.08.23 12:01:34
@sirdavegd: Ha megint lesz CM, nem gondoltatok arra, hogy a botrányosan leegyeztetett József Attila sugárút, Algyői út útvonalra is kitérjen? Csak úgy megmutatni, hogy ott is lehet az úttesten szabályosan, normálisan biciklizni. Habár nem igazán bízom benne, hogy bármit meg lehetne még változtatni, de ha már demonstráció...(Esetleg a rávezető, járdáról leválasztott közös gyalog- és kerékpárutat is belevenni egy kicsit, hogy mindenki lássa, mi a különbség.)
A Délmagyar címlapján vezércikként jelent meg, hogy a biciklisek milyen nagyon szabálytalanok, bizony. Példa erre a Dugonics tér, ahol a biciklisek 70%-a szabálytalan volt, mert a zebrán tekert át. Az újságírónak csak az nem tűnt föl, hogy szabályos lehetőség nincs a…..
skyzo 2011.08.15 21:13:02
@vuk_: Mindig azt mondjátok, hogy az ilyen, kereszteződésben megszakadó kerékpárutak szabálytalanul vannak megcsinálva. Ha már perelni akartok, nem lenne előremutatóbb dolog beperelni a tervezőt, megrendelőt, vagy átvevőt, aki ilyen kereszteződéseket kialakított?