Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gabephoto (törölt)

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kino Dino Top 15 filmvégi csavar 2014.08.07 20:12:12
 Egy átlagos film esetében elmondják nekünk, ki a jó, ki a rossz és elmesélnek egy történetet. Néha azonban az alkotók megpróbálnak átverni minket. Mindannyian szeretjük, ha egy film meg tud lepni minket. Lássuk, nálunk melyik tizenöt alkotásnak sikerült ez a…..
Gabephoto (törölt) 2014.08.09 08:01:33
Bepalizások, magas költségek, megbánt beugrások, a remélt hozam helyett ráfizetések, a többség efféle gondolatokat társít az unit-linked biztosításokhoz, sokszor teljes joggal. Az anomáliák jó részét az ügynöki jutalékok elszámolásának módszere okozta. A befektetéssel…..
Gabephoto (törölt) 2013.11.01 07:30:51
@Baluci: Nem tudom te mennyi ideje dolgozol a szakmában, én ugyan nem vagyok profi de 6 éve dolgozom ezen a területen. Kb 2 hónapja volt egy beszélgetésem a főnökömmel és dettó ugyanerről beszélgettem vele. Szerencsére ő megérti az érveimet és annak ellenére hogy a központ nagyon akarj az életbiztosításokat én nem vagyok rákényszerítve az értékesítésre, de ez nem mindenhol van így.

Logikátlan más jutalékosztási rendszert alkalmazni különböző biztosításoknál, mivel így felborul az összehasonlíthatóság. Vajon akkor is ennyien próbálnák ráerőltetni az emberekre az életbiztosítást ha ugyanolyan jutalék elszámolás lenne erre, mint egy ingatlanbiztosításra?

Fiatal vagyok, de látom a velem egykorúakat akik alacsonyabb anyagi helyzetből érkeznek a biztosítóhoz és csillog a szemük amikor egy szerződéssel megkeresik majdnem azt az összeget amit anyuci vagy apuci hazahoz egy hónapban a gyárból. Ez nagyon motiváló, hogy értékesítsenek és pénzt keressenek, de miért van az hogy főleg azok akik élettel kezdenek és bekötnek egy hónapba 10-15 biztosítást 1-2 év múlva sehol nincsenek a szakmába?

Szerintem Magyarországon az emberek majd 70%-a alkalmatlan folyamatos díjas unit-linked termék kezelésére. Ha pedig nem tudja kezelni a folyamatos díjas termék nem hoz többet mint egy banki betét. Az egyszeri díjasat én is ajánlom mindenkinek az pl nagyon jó, de arra meg a lakosság 70%-nak kb nincs pénze.

Egy olyan országban, ahol a 0%-os önrészes autóvásárlásokra úgy csorgott a nyála az átlagembernek, hogy azt is elfelejtette, hogy az autó fenntartása nem csak a törlesztőből és az üzemanyagból áll. Vagy ahol komolyabb pozícióba lévő emberek is gond nélkül siklottak át a devizahitelek árfolyamkockázatán, mert ott is a fiatal hitel"tanácsadóknak" meg volt mondva hogy gyerekek ez lesz a FRANKó ezt kell értékesíteni és a huszon éves gyerekek mint az éhes kutyák szabadultak rá az üygfelekre, egy ilyen országban még nagyon messze van hogy az életbiztosítást normálisan el lehet adni és az azt a célt fogja szolgálni amit kell.
Két nap után nagy nehezen ismét ráveszem magam, hogy válaszolgassak az e-mailekre. Semmi különös: -          egy német emberke, akivel kb másfél hónapja találkoztam, és most érdeklődött, elérhető vagyok-e…..
Gabephoto (törölt) 2013.07.30 17:11:14
@Ivonn: Bocsi, csak valamiért ide irányított először.
Gabephoto (törölt) 2013.08.01 15:10:39
Amikor megnyitottam a blogot, mert kint volt index.hu főoldalon, akkor nem tudom miért erre a posztra irányított. A hozzászólás nem erre a bejegyzésre vonatkozott, hanem a prostik megítéléséről szólóra.

Most nem fogok újabb 600 oldalt írni mert ez a beszélgetés már lezárult, csak reagálok gyorsan és röviden.

Ha üzlet Ivonnak a pénzért szex, akkor azért buta, mert igen ha elfogadott, akkor 1.000 Ft-ért is megkaphatok szőröstül bőröstül egy full extrás szolgáltatást, ami most nem tudom mert nem járok ilyen helyekre, de benne van egy 30-300.000 Ft-ba. Tehát maga ellen beszél.

Ha hobbi a szexmunka Ivonnak, akkor meg azért rossz a megítélése mert ilyen alapon akkor adhatná ingyen is a szolgáltatásait...

Plusz ezekhez jön a magánélet, ami hangsúlyozom, az emberek többsége nem azért ítéli el a prostitúciót, mert pénzért szexel, hanem arra gondolnak hogy egy nő aki annyira nem tiszteli a testét, hogy mindenkinek odaadja, az sok emberben rossz érzést kelt. Tehát a magánélete fogja megsínyleni, mert kurva nehéz lesz párt találni, normális életet élni.

Persze ha Ivonnak tökéletesen jó, hogy egy nap 8-10 megdugják, majd utána otthon ücsörög a szobájában egyedül és olvasgat vagy tévézik, akkor persze neki ez az ideális élet.

Az meg hogy szüzesség elvesztése stb. Erre csak annyit mondok, hogy van/volt pár nő ismerősöm, barátnőm és azok akik 16-18 éves korukba kiélték magukat és lefeküdtek néhány faszival és megvolt a hírük a városban, azok egytől egyig bánják hogy ennyire "felvilágosultak" voltak... Nem tudom miért, én sem gondolom hogy egy nőnek vagy férfinak a házasságáig nem szabad szexelnie, de elég sokan, egyre többen gondolják úgy hogy lehet a régi rendszer jobb volt. Lehet benne valami, hogy egy nőt nem dugott halálra 30-40 faszi mire megtalálta azt akivel hosszabb távon gondolkozik.

Jó ez is kicsit hosszúra sikerült de elég kényes téma nem lehet röviden írni róla.
Gabephoto (törölt) 2013.08.01 15:11:18
@noname.blogger: Válaszoltam!
Válasz a "milyen csapdába is kerülök, ha ezt a munkát folytatom?"-kérdésre: "Olyanra hogy rájössz hogy azzal hogy megdugatod magad sokkal könnyebben pénzhez jutsz mintha becsületes munkát végeznél mint a normális emberek. És így sosem akarsz majd rendes…..
Gabephoto (törölt) 2013.07.30 15:22:36
@Ivonn: Hát lehet bennem van a hiba, de azért egy normális kerek párkapcsolatnak elég nagy százalékát teszi ki a szex. Ha a szex nem tökéletes és különleges, akkor abban a kapcsolatban előbb utóbb megjelennek a problémák.

És kezd el más nőkhöz/kurvához járni a pasi vagy más pasikkal lefeküdni a nő.

Te is ugye abból keresed valahol a pénzed egy részét, hogy a pasi/nő otthon nem kapja meg azt amire vágyik. Mert ugye egy kapcsolatban mindkét félnek vannak vágyai ami ha nem teljesül be akkor beteljesül máshol.. mással...
Gabephoto (törölt) 2013.07.30 15:50:06
@sanyix: Hát figyelj egy nő értéke nem csak ettől függ, de azért ez nyilván benne van a pakliba.

Nem hiszem hogy szívesen viszed be egy családi ebédre azt aki előző este más farkát szopta... Nem hinném hogy ez bigott felfogás vagy túlzó elvárás... :D

De persze ismerek olyan családot, ahol nem okozott problémát az sem, hogy a családi fészekbe beköltözött anyuci új pasija. A volt férj meg hallgathatta esténként hogy milyen jól érzik magukat a feleség meg az új pasi... De valahogy nem ez a példaképem :D Elnézve a gyerekeiket nem is hiszem hogy sok jóra vezet... Fejlettebb társadalmakban pedig ne aggódj nem az az életcél hogy több faszt fogjon a nő mint kilincset...
Gabephoto (törölt) 2013.07.30 17:26:52
@sanyix: Nem gondolom hogy fejlettebb társadalmakban ezzel nem foglalkoznak, mert valószínű nem lenne 601 vígjáték meg film a könnyű vérű nőkről.

Másrészt azért az hogy pasik egymás közt menőznek a hány csaj volt meg sztorival, az nem azt jelenti hogy a nők örülnek ha a pasijuk előttük 888 csajjal volt... Nyilván ha eggyel se az se jó de ha sokkal annak legalább annyira nem örülnek, mint a pasik a csajok esetében.

Persze ha nem akar párkapcsolatot akkor nincsen semmi veszteni valója Ivonnak ezzel a munkával, de azért ahogy a hozzászólásait nézem nem ez a helyzet.
Fotózz hangos légijárműveket a legtutibb helyről! Megszereztük a Kecskeméti Repülőnap (aug. 3-4) legklasszabb jegyét és még két páros belépőt. Egy remek repcsis fotóval elviheted a szpotterjegyet, amivel már majdnem megérinthetsz egy török F-5-öst, ha pedig jól válaszolsz…..
  Én is unom már ezt a devizahitel-dolgot, annyit írtam most róla, de a beérkezett kommentekből kirajzolódott előttem a tévhitek egy meglepően szövevényes hálózata, sőt, még egy olyan elképesztő múltbeli történés is, amitől ez az egész egy ilyen összetett ezoterikus…..
Gabephoto (törölt) 2013.06.30 17:30:40
Közgazdász vagyok. Hosszú lesz amit írok, de érdemes elgondolkodni egy két dolgon.

1. Nem frankban kapták, de úgyis forintban fizetsz.

Nos itt rögtön felmerül néhány érdekes kérdés. A törvény az üzleti szerződések esetében a jóhiszeműséget feltételezi. Ha találkoztál már ingatlan építésre adott hitellel, akkor tudhatod, hogy azt részletekben adják oda. Ha neked frankban áll a hiteled, 1 évig és nő az árfolyam, nem aggódsz mert ahogy magasabb törlesztőt fizetsz, azzal arányosan több pénzt is kapsz a banktól. Itt milliókról beszélek, sokan ilyenekből élnek, spekulációból. A bank ezt nem biztosította az ügyfeleknek, csak azt hogy magasabb áron törlessz. Tehát a bank spekulációs nyereségét realizálja, mindig, az ügyfél részére azonban semmilyen nyereséget nem enged át.

Itt rögtön felmerül újabb két kérdés is.

2. Pénzügyi szolgáltató: a bank

Ha a bank az én pénzügyi partnerem és ő jó szakember, akkor megbízhatok benne. Egy oldalon állunk és a szolgáltatásaiért kap nyereséget. Ebben az esetben, a bank mondjuk nem ad nagyobb hitelkeretet, mintha forintban vettem volna fel hitelt, így egy elég erős védőháló van az ügyfél alatt, ha változnak is a dolgok, nem olyan mértékben, hogy az tönkretegye egy család életét.

3. A bankrendszer alapja a bizalom

Sajnos a bank azonban nem azonos oldalon áll, innentől viszont nem beszélhetünk bizalomról. Márpedig a mai bankrendszer alapja a bizalom. Ha az nincs akkor a bankok létjogosultsága megszűnik.

4. Válság

A 2009-es válságot a felelőtlen hitelkihelyezések okozták az amerikai pénzpiacon, ami integráltság miatt tovább gyűrűzött a világ többi részére. Érdekes azonban, hogy a rosszul működő rendszert, a kormányok, az adófizetők pénzéből megmentették, tökeinjekciókkal és ehhez hasonlókkal. Stabilizáltunk egy rosszul működő rendszert, ami most a gazdasági rendszerünk alapját, a növekedést akadályozza meg. Közgazdaságtan első előadásain kifejtik általában, hogy a gazdaságtan egy folyamatosan változó, fejlődő tudomány és rendszer. Vannak hiányosságai, ami válságokat termel ki, a válság pedig egy öntisztító folyamat, amiben a rossz gyakorlatok eltűnnek és helyesebb, jobb rendszerek jönnek létre. Sajnos nem tisztítottuk meg a gazdasági rendszerünket, konzerváltuk a rossz gyakorlatokat, csak egy kicsit kozmetikáztunk rajta, hogy még pár évig elpöfögjön.

5. Adós - befektető - pénz

A pénz világában általában két eset létezik. A jelenben, van nyertes és vesztes. A nyertesek nyereségének az összege, abszolút értékben ugyanannyi mint a vesztesek veszteségének összege. Tehát ha én nyerek 10 forintot egy üzleten, akkor azon valaki veszített 10 forintot. Másik esetben amikor hosszabb távról beszélünk, a növekedés idővel kitermeli a veszteségeket is, de ehhez növekedés kell, cserébe kapunk inflációt. Magyarul, ha bedőltek volna a bankok, akkor a befektetők, megtakarítók veszítettek volna egy rakat pénzt, az adósok pedig megszabadultak volna a tartozásuktól. A romokból pedig egy új rendszert lehetett volna építeni. Jelen helyzetben nem dőltek be a bankok, a befektetők nem veszítettek (még) és konzerváltunk egy helyzetet, ami feszültséget kelt adós és megtakarító között. Előbb utóbb növekedés hiányában valószínű a végeredmény ugyanaz lesz, csak hosszabb ideig fog tartani a stagnálás, egyhelyben toporgás időszaka.

5. Gazdasági rendszer

Ez már nagyon elméleti, úgyhogy ezen csak gondolkozni érdemes. Adott egy véges erőforrásokkal és területtel rendelkező Föld. Ebben a rendszerben építünk egy olyan gazdaságot, ami a végtelen növekedésen alapul. Sajnos a növekedés nem intenzív (az erőforrások hatékonyabb felhasználása) hanem extenzív, egyre többet fogyasztunk, amihez egyre több erőforrás szükséges.

Köszöntem, jó gondolkodást.
Gabephoto (törölt) 2013.06.30 17:37:13
@Gabephoto: Ja és még egy kis apróság, most a feszültség az adósok és a megtakarítók között feszül. Minek neki új ház, miért vett fel hitelt hülyeség volt stb.

A megtakarítók, akiknek a pénzéből az adósok házakat építettek, gondolkozzanak el azon, hogy jó helyre tették-e a pénzüket és megbízhatnak-e egy olyan üzleti partnerben, aki ilyen szakmai hibát vétett? Jó helyen van nála a pénzem azok után, hogy nem vállalja a hibáiért a felelősséget?
A tulajdonos egymilliót költött, hogy bizonyítsa a nyilvánvalót: pocsék autót kapott. Most jön a rendőrség és a per, hogy kicseréljék ezt a vacakot. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Vakon is fel lehet ismerni egy autót? Meg lehet mondani, hogy drága-e, vagy olcsó? Irány a reptér, ahol kipróbálhattuk vakon a vezetést is. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Komoly indulatokat korbácsolt fel a Red Bull Racing hazájában, Nagy-Britanniában Sebastian Vettel malajziai húzása, amikor a csapat utasításának ellenszegülve megelőzte csapattársát, Mark Webbert, és megnyerte a versenyt. Gerhard Berger szerint a világbajnokokból nem lehet kiölni a…..
A Totalcar Hátsóülés-rovata ismét egy kéretlen videóval jelentkezik. Természetesen ezúttal is az aktuális ebéd-utat jártuk meg oda-vissza két konkurens típussal. És nem lettünk okosabbak. Illetve igen, hamarosan olvashatják. ..