Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kaland-Játék-Kockázat

205 bejegyzést írt és 297 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn. Itt van március tizenötödike és gondoltam épp itt az ideje (az előszót leszámítva) az első nem teljesen játék témájú bejegyzésemnek. Remélem tetszeni fog nektek ez is! Howard Phillips Lovecraft egy amerikai író volt, aki egészen fiatalon 1937-ben…..
Társasjátékvarázs Panic Lab 2018.09.19 18:40:00
Panic Lab, szöknek az amőbák Ha azt hitted, hogy a Dobble-t nem lehet felülmúlni, akkor nagyon is tévedtél! A Panic Lab egy igazi agyzsibbasztó játék és még a Dobble-nél is rövidebb. Már a háttértörténetétől is egészen libabőrös leszel: megszöktek az amőbák a laboratóriumból és meg kell találnod…..
Társasjátékvarázs Kingsburg 2018.04.23 19:00:00
Kingsburg, kockásmunkáslehelyezős A képzeletbeli Kingsburg birodalom királya - Tritus - megbízta öt legközelebbi kormányzóját (köztük téged is), hogy ellenőrizzék az újonnan meghódított területeket a királyság peremén. Épületeket kell emelned, megerősítened a védelmet és kiképezned a hadsereged,…..
Tudom, hogy furcsa a cím, és sokakban felmerül, hogy hogyan is lehetne a kettőt szembe állítani egymással, de az igazság az, hogy most úgy áll a helyzet, hogy azt tapasztalom, hogy sok társkereső másképpen mérlegel akkor, amikor online társkereső segítségével keresi társát, mint akkor, amikor…..
Igen, a cím nevetséges kicsit, hiszen –kérdezhetitek-, hogy lehet egy TÁRSASjáték EGYszemélyes? Pedig nem is kevés játék közül tudtam válogatni. Sokakban fel sem merül, hogy egyedül játszanak, de bizony gyakran felmerül igény, hogy egy társas biztosítson egyszemélyes játéklehetőséget is. Az utóbbi…..
Szerintem, ha egy társas ilyen rangos díjat kap, az keményen társasjátékpolitikai döntés és minden esetben vitaalap. Ennek több oka is van, többek közt: ha egy játék feltünteti magán a piros koszorús bábú logóját, akkor garantált számára az eladási növekedés. Ennek tudatában hívja fel a német…..
Sokáig csodálkoztam, hogy az amúgy vitathatatlanul gazdag és különleges Harry Potter világ még nem kapott tisztességes társasjátékot. (Mert a HP Cluedo és HP Lego minden, csak nem tisztességes és nem különálló játék…) Aztán belegondoltam, hogy nem is lehet egyszerű egy ilyet összehozni már csak az…..
Kaland-Játék-Kockázat 2017.12.09 00:23:23
Még hogy nincs jó két fős társasjáték? Hah, de még mennyi van, nem is volt egyszerű kiválasztani hét kedvencet, mert van vagy 77. Nagyon különleges élmény kettesben játszani és még különlegesebb olyan játékkal, amit kifejezetten nektek terveztek. Nektek mik a kedvenceitek? Írjátok meg kommentben!…..
Nagyon szeretem a kártyajátékokat, ezért gondoltam össze is szedem a számomra legkedvesebbeket. Ebben a videóban igyekeztem feszegetni a határokat, és nem csak hagyományos értelemben vett kártyás játékokat, hanem olyan társasjátékokat is említek, amik javarészt kártyát is használnak. Jó játékot!..
A tegnap esti randi egyik szereplője: a Patchwork. Lássunk is gyorsan egy élménybeszámolót!Uwe Rosenberg mesterről általában a nagyobb dobozos játékai szoktak eszembe jutni. Hatalmas nagy szellemi eresztésnek tartom tőle pl. (a teljesség igénye nélkül) az 'Agricola'-t, az 'Ora et Labora'-t, a 'Le…..
Van az úgy, hogy nem nyerünk egy játékban... Ezt sokan sokféleképpen dolgozzák fel, íme 7 megélési mód. Jó szórakozást! U.i.: Ha ez tetszett, nézd meg a párját, a 7 győzelmi örömöt is! KATT >>..
Kaland-Játék-Kockázat 2017.12.08 23:05:44
Vannak gyönyörű, káprázatos megjelenésű játékok és vannak esetek, ahol látszólag "nem nagyon" foglalkoztak a külcsínnel. (Mondhatnánk, hogy ezek többnyire témátlan-absztrakt játékok, de természetesen ezek is lehetnek minőségiek.) Valamint vannak játékok, ahol próbáltak valami tisztességes…..
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy mesebeli birodalom, amit Rokugannak hívtak. Leginkább a feudális Japánra hasonlított, megfűszerezve némi távol-keleti mágiával és hiedelemvilággal. Annak rendje s módja szerint a birodalom Nagy Klánjai folyamatos viszályban álltak…..
Kaland-Játék-Kockázat 2017.11.22 22:44:14
Már csak hetek kérdése, és minden  Kaland-Játék-Kockázat-rajongó felteheti a polcára Ian Livingstone legújabb lapozgatós könyvét, a Tűzhegy 35. évfordulójára megírt The Port of Perilt! Ami a legújabb hírek alapján úgy tűnik, alternatív borítót is kapott, mivel a fanok nem igazán voltak megelégedve a…..
Kaland-Játék-Kockázat 2017.07.25 14:00:49
@-Szűcs Gyula-: Zavart érzek nálad az erőben, pontosabban a logikádban már bocsánat. Hozzászólásod első mondatában azt írod, hogy már 2001-ben a fenét sem érdekeltek ezek a könyvek és pár mondattal később meg sajnálod a rajongóktól a privát fordításokat. :) Ennyire irigy vagy gonosz vagy? És hogyan károsítaná meg Livingstone-t, ha olyat vesz meg, ami nem is létezett hivatalosan magyarul? ------ Lehet, hogy nem csak Livingsonte kezében vannak a licencek. ----- Nem mi vagyunk sértettek, mi csak csodálkozunk az ilyen sötét zugbloggereken, mint amilyen te is vagy. :) A 35 éves Tűzhegytársas megjelent magyarul?
Kaland-Játék-Kockázat 2017.07.25 20:59:27
@killmaster: Zagorosokat rá kell venni, hogy azt is adják ki magyarul. :) (Magányos Farkas)
Kaland-Játék-Kockázat 2017.07.25 21:17:38
@-Szűcs Gyula-: Gondolom te még sosem torrenteztél, ugye? Minden MC,CD,DVDt megvettél a boltban zárjeggyel,kínai piacra sem mentél sosem,nem blicceltél a villamoson,sebességhatárt sem lépted át,adót is mindig befizetted,stb...A lényeg a feltételes módon van, amit úgy látszik te nem vagy képes felfogni. Megegyezhettek volna...de nem egyeztek. Mert nincs piaca. Ergó ha választani lehet a semmi és a rajongói fordítás között értelmes ember melyiket fogja választani? Ha lenne hivatalos magyar kiadás, akkor nem kellene privátban lefordítani és kiadni. Nem hiszem el,hogy ezt ennyi kommenten keresztül még mindig magyarázni kell neked.

Ha írnék egy vagy több könyvet, amit több millió példányban eladtak a világon. Aztán utána ugyanazokat a könyveket harmadjára adnám ki újra, amiből szintén jó kis summa ütné a markom és a fülembe jutna, hogy valahol a világon van egy kis ország, ahol 200 ember letöltötte a saját anyanyelvükre lefordított könyveimet én örülnék neki, sőt még lehet, hogy kedveskednék valamivel nekik. Itt megjegyezném, hogy nekem megvan az összes magyar KJK kétszer, az egész Puffinos, az egész első és második Wizard kiadás is, meg a nyomtatott Zagor és természetesen a PDF is el van mentve a biztonság kedvéért. De ha valakinek egy könyve sem lenne meg,akkor sem szólnám meg azért,mert le merte tölteni a PDFet...és miért? Mert magyarul 16 éve nem jelent meg KJK. Ha meg is jelent volna, akkor sem érdekel, ha valaki a PDFfel kínlódik a könyv helyett, az már az ő baja. Ha meg lett volna hivatalos kiadás a zagornak nem is lett volna létjogosultsága, mert ők csak egy űrt tömtek be, nem pedig párhuzamosan nyerészkedtek, mint pl, amikor megveszed a kínai Adidost negyedannyiért.
Az utóbbi időkben mintha a világ újra felfedezte volna a vikingeket és a hozzájuk köthető történeteket, mondákat. Ennek persze csak örülhetünk, hiszen az északi mitológia rengeteg érdekes és izgalmas történetet tartalmaz, maguk a vikingek erőszakos történelme pedig jó táptalajt biztosít mind a…..
Mint egy posztapokaliptikus film főcím aláfestésében - nem tudjuk ki mérte az első csapást. A piros sarokban foglalt helyet az évek óta domináns torrent, a maga bűnösen vonzó, de másolgatással és macerás visszatöltögetéssel járó procedúrájával. A kék sarokban két részvevő, a nálunk sokáig…..
Tegnap este megérkezett életem első Kick Starteres játéka. Még tavaly novemberben rendeltem meg és röpke hét hónap várakozás után elkészülhetett ez a bejegyzés. A játékról ezúttal nem fogok írni, mert én is csak most ismerkedem vele (egyébként egy háború idején játszódó túlélős-szenvedős, nyomott…..
Még mindig nem fogyott ki a szufla az első és olykor meghökkentő szerepeket feldolgozó cikksorozatunkból. Bőven lehet meglepetésekre bukkanni egy-egy színész filmográfiájában. Ebben a részben Richard Armitage bebizonyítja, hogy statisztikaként is fel lehet érni a csúcsra, de láthatjátok Kirsten…..
Fantasy Flight Games jelenlegi palettája: - Call of Cthulhu: The Card Game (2004/2008-2015): A kiadó ezzel a kétszemélyes CCG-vel (gyűjtögetős kártyajáték) lépett be 2004-ben Lovecraft világába. Egy másik játékossal vívsz ádáz csatát, célod még az ellenfeled előtt…..
Szóval akkor Scythe, amit sokan az elmúlt év egyértelmű sikerjátékának, sokan meg a hype kiteljesedésének tartanak. Azt tudjuk, hogy a mechák ötvözése az első világháborús tematikával telitalálat volt és úgy hatott a fantasyben fuldokló játékostársadalomra, mint egy jéghideg citromos tea a nyári…..
A házasságkötési szándék hivatalos bejelentésénél az anyakönyvvezető meg fogja kérdezni, hogy hogyan kívánja a pár viselni a nevét a jövőben. Nem csak a menyasszonyt kérdezik erről, ugyanis manapság már nem kizárólag Ő viselheti férje nevét, a férfiak is egyre…..
Ebben a cikkben olyan társasokról teszek említést, amik bár játszhatók többen is, érzésem szerint két fővel adják a legmélyebb, legjobb játékélményt. Viszonylag ritkább, hogy egy játékot lehet négyen is játszani, és ketten mégis jobb, mint négyen, de azért véleményem szerint vannak ilyenek és nem is…..
Mielőtt belevágnánk a mai történetbe, egy mondatban hadd emlékezzek meg arról, hogy a mai a 2000. poszt a blog történetében, ami öt és fél év alatt azt hiszem, nem kevés. Már sokszor elmondtam, de most is leírom, mert mindannyian tudjuk, hogy igaz: nélkületek nem létezne a blog,…..
Kaland-Játék-Kockázat 2017.03.08 20:20:14
@nyuszigonosz: Tapasztalat, józan paraszti ész...szóval igaz. Akkor egyik otthonod sem lesz az igazi vagy egyik nyelved sem fogod anyanyelvi szinten beszélni.
Hintafa Isle of Skye 2017.02.24 06:16:42
A kertben uralkodó 10 centiméter mély sár is az jelzi, hogy hamarosan itt a tavasz. A tavaszváró könyvekhez (1.,2.,3.,4.,) csatlakozzon egy társasjáték is, nem csak a gyönyörű zöld színben pompázó lapkák miatt. Mostanában elég sokszor kerül elő a Lookout Games egyik tavalyi újdonsága, az Isle of…..