Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Segítség, séf a férjem

15 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Éhség sújtja „aranyvárat… bánatos a király lánya, a gyűrűjét morzsolgatja…a lovagját visszavárja. Kastélyában magányosan… inasával keseregve, Kinéznek a régi kertbe…egy almafán elmerengve. almafán egy aranyalma…ezt egy holló szemelte ki, dohányt rág a sánta…..
Az ember lánya rendelkezik azzal a tulajdonsággal, hogy a férfinem számára megmagyarázhatatlan módon, valamitől, indok nélkül, retteg.  Nekem ilyen minden rágcsáló, kétéltű. Nagyon helyesek a természetfilmekben, amit egy időszakban a séf góréval, ha volt kedvem, ha nem…..
Ma olvasom a HVG cikkét, hogy a jobb minőségű éttermek is, épp hogy túlélnek. Annak idején, a mikor már az is reformnak számított, ha valaki Nobu szerint tálalt és nem rakta tele paradicsommal a tányért és apróra vágott petrezselyemmel (most ezt pótolja az apró salátanövény).…..
Nem szeretek sütni, salátát készíteni. Minden olyan kaját, ami macerás, vagy SZERINTEM macerás, inkább elkerülöm, csak ha valamiféle ihletem támad, akkor foglalkozom velük. Gyerekkoromban sokat ragasztottunk, vágtunk apukámmal, elvált szülő gyerekeként, nekem minden évben két…..
Két érdekes nyilatkozatot hallottam a tegnapi hírműsorokban a mezőgazdaság helyzetével kapcsolatban. Két hír, amelyekre külön-külön szinte már csak legyint az ember, de így együtt nagyon ütős. Először egy sertéstenyésztéssel is foglalkozó gazda panasza szólt, miszerint…..
Segítség, séf a férjem 2012.06.24 20:05:08
@Acmee: mi az étteremnek akartunk magyar termékeket, egy LMP-s képviselő nekem támadt egy közösségi oldalon, amikor azt mondtam, nem voltunk képesek normális forrást találni, mert mindenhol kifogásba ütköztünk, holott felső kategóriás éttermekbe tudtak volna szállítani.. azt mondta, na ő 24 óra alatt hoz egy rakás címet... ez szerintem több, mint 1 éve volt... És kb. ennyi.
Segítség, séf a férjem 2012.06.24 20:06:22
Kedden (június 19-én) néhányan IDÉsek tettünk egy kis kiruccanást a csókakői Horthy-szoborhoz. A kaland izgalmasabb lett, mint vártuk, a visszhangja is nagyobb, és náci weboldalak a szokottnál is több hülyeséget hordtak össze az eseményekről. Hát úgy döntöttem, leírom…..
Segítség, séf a férjem 2012.06.24 10:59:16
@hunfia: Pláne hogy még az én adósom is vagy egy lájkkal :)

Már beszélgettünk erről, a Horthy-korszakot nem fogom isteníteni, de az egész XX. századi történelmet illene végre politikai célok nélkül értékelni és katarzissal lezárni. Horthyról egyébként maga a holokauszt emléklap is azt írja, a zsidók viszonylagos biztonságban voltak a vezetése alatt, erre jön ugye a zsidótörvényekre való hivatkozás. Amiben az ellenzőinek igaza van... azonban , és nem mentegetem Horthyt se a csendőrállamát, párhuzamban vajon mit gondolnak azok, akik a legnagyobb balos antifasiszták és mondjuk szembesülnek a kulák törvényekkel. Vagy a sváb lakosság deportálásával.. , vagy a szovjetek gulágra munkaerőszerző begyejtésükre a civilek közül,...

A magyar családok 70%-a érintett valamilyen formában mindegyik terrortól, hogy végre békesség legyen, ideje lenne racionálisan és történelemhűen ,érzelemmentesen feldolgozni a XX.századot. Amíg ez nincs,m addig van beszédhibás torz lelkű Károlyi, tömeggyilkos Horthy, visszasírt Kádár.. hős Nagy Imre, aki maga is sok társát jelentette fel az 50-es évek elején.. A magyar nép kizárólagos hősöket akar.. mint a népmesében.. Jók és rosszak. Pedig kiragadva egy korszakot nem lehet megítélni, mert vannak történelmi szükségszerűségek. Választási döntéseiben is ez nyilatkozik meg.. vezért és idolt keres...
Segítség, séf a férjem 2012.06.24 12:16:53
@hunfia: igen, igen :)) Ha már lájkoltam neked egy órát :DDDD Bár, ez már mindegy, mert egyre többször vagyok szalonrasszista,pedig csak történelmi tényekre utalok, te konszolidálódsz én meg radikalizálódom? :DD erő-ellenerő...
Segítség, séf a férjem 2012.06.24 12:19:47
@hunfia: Egy rakás (volt) politikusunk van, aki nem önmaga által, hanem mert belesodródott egy helyzetbe, vált kiemelkedővé. Pozitívan, negatívan... Tévedés ne essék.. Nagy Imrét tisztelem, bár sok ember szárad a lelkén .... de hogy ő sem tudott mást tenni, mint akkor az élére állni valaminek, Horthy is kényszerpályán állt.. és mily érdekes.. Horn Gyula is a határmegnyitáskor :))) De még Gorbacsov, Németh Miklós, Pozsgay is...

Szóval az ő megítélésükben több racionalizmus kéne... mert mást sem csinálunk, mint hősöket és antihősöket gyártunk...
"Egy vidám nyári program erejéig szétválasztottuk a politikát művészettől: kevesen tudják, de Joseph Goebbels kiváló balett-tehetség volt..." - írja az ifjúsági rendezvény ismertetőfüzete. - "Csak a testi alkalmasság és a személyes motiváció hiánya miatt nem tudott…..
Segítség, séf a férjem 2012.06.22 12:20:19
A következőket írja Huba a Kettős Mércén annak kapcsán, hogy a kőbányai önkormányzat egy érdekes körülmények között határozattal a Terebesi erdőben 50 hajléktalan kunyhóját akarja ledózerolni, hasonlóan a zuglói polgármester tavalyi akciójához: Az önkormányzatok úgy…..
Mivel mostanában egyre többektől hallani, milyen elképesztően nagy szükség lenne egy „normális liberális pártra”, nem is csoda, hogy hónapokkal ezelőtt Kuncze Gábor, a múlt héten pedig Fodor Gábor is létrehozták különbejáratú protopártjaikat, sőt, lassan blogok jelentik…..
Segítség, séf a férjem 2012.06.13 22:06:38
@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára: az egész "liberális" lét ilyen izzadtságszagú.. és sajnos az írás pontos kortünetet ír le....
Tegnap óta így néz ki a Köztársasági Elnöki Hivatal nyitó oldala. A végén még kiderül, hogy Áder rászolgál a megelőlegezett bizalomra, és valóban méltó a posztjához: Nagyításhoz kattints a képre..
Segítség, séf a férjem 2012.06.10 00:16:52
@Fedor: szeretem ha írsz. Nem oldalakban gondolkodsz.
"Ne keverjük már össze x-et és y-t! X clorafidal öntötte le z szobrát, míg y királyvízzel k-ét, érezzük már a különbséget!" Így hangoznak a hasonló kommentek posztról posztra, cikkről cikkre. Természetesen ezek a kommentelők nem az eszközöket, hanem az egyes…..
Segítség, séf a férjem 2012.06.10 00:11:15
@Éhes_ló: sima ügy, akkor kapcsold ki a géped, tépd le az elektromos kábeled, költözz fel a budai hegyekbe és vadássz kardfogú tigrisekre...
 Beszéljünk már zöldségeket. Gyerekkoromban Budaörsön rengeteg őszibarackos volt és a sváb családok szőlői is meg voltak, már amennyire a kitelepítés utáni közösségi eltulajdonítás után lehetett. Ahogy jött a tavasz, úgy kerültek ki a kis kosarakban a gyümölcsök,…..
Balázs, nem érted, vagy nem akarod érteni. Azt mondod, hogy nem lehet pozitív nemzeti identitást traumákra építeni. Azt mondod, lépjünk túl a nem létező államhatárokon, a 100 éves múlton ne rágódjunk. Kurva jó lenne, bazd meg!  Csakhogy a múltat nem lehet meg nem…..
Segítség, séf a férjem 2012.06.04 21:08:41
               Gyermekeim osztálytársai azt hiszik, nálunk minden összevissza megy. Sőt, szerintem a környezetünknek is ez a véleménye és néhol nekünk is, amikor úgy érezzük, nem fér bele egy rakás dolog a…..
Segítség, séf a férjem 2012.06.01 13:15:05
 Almáspite projekt gyerekkel... szakmai hozzászólás: redi, de  kevés az alma. Szerintem meg 1mm a tészta és 3 cm az alma.. szóval csajos adag :)Jó sokáig hallgattam, politizáltam, újságot szerkesztettem, világot váltottam meg, majdnem... , de hamarosan visszatérek:)Ja és…..
utolsó bejelentkezésem óta leltárilag a következő dolgokkal és tapasztalatokkal gazdagodtunk:- egy darab ergometcsudipárna vagy mi a …..- egy darab elalvás az iskolából- egy darab tapasztalat, hogy mennyire keresi mindenki a munkát Hogy akkor menjünk majdnem szépen…..
Segítség, séf a férjem Leltár 2011.08.23 14:29:00
                                                                                     …..
  Pont időben, három napra bezár az étterem (jajmostmilesz), jelentem a Boss-család nyaral, együtt! Rövid könnyed bevezetésként, ma együtt keltünk!!!!!, együtt mentünk a gyerek  edzésére!!!!!!, együtt mentünk befizetni 183 Ft villanyszámlát, (mert tegnap rossz…..
 Nem tudom, emlékeztek vagy sem, mert még én is gyerek voltam és nem tudom hány évesek vannak jelen a blogon, hogy annak idején voltak ilyen ütős cuccok, mint a szovjetpezsgő, a kaviár Szocsiból és persze az adzsika fűszerkeverék. Szilvalekvárt Csehszlovákiából hoztunk,…..
  Gyerekkoromban sokat jártunk éttermekbe, ma már a nevükre sem emlékszem, csak a szuper rántott húsra, amit egy idő után a pincérek eleve felírtak a kis lapra. Békebeli volt és nagyon meghitt, ahogy betotyogtam anyámékkal, vagy éppen a tihanyi étteremben halásztuk ki a…..
Nálunk egy évben a Boss  és a gyerekek szülinapján-névnapján-bármilyennapján  kívül két fontos esemény van, az egyik a húsvét a másik a karácsony. Karácsonykor, szenteste előtt már elkezdődik az ünnep, hisz ha hazaér a Boss, akkor hivatalosan is kezdetét vette, a…..
  Pár hete néztem meg a fent említett filmet, mert azt mondták óriási. Tudom, nem mai darab, de tényleg kíváncsi voltam rá és bár olyan nagyon jónak nem tartottam, rögtön a Wittman- fiukkal hoztam párhuzamba. Napjainkban a legsikeresebb műfaj a gasztróblog, ebben nagy szerepe…..
 Első körben arra készülj fel, hogy semmire ne készülj előre. Óránként változik a holnap és a ma, rendezvény, túl sok asztalfoglalás, vagy vidékre kell menni áruért és borul minden, amit elterveztetek. A gyerekek megtanulják, ha ma elmegyünk fürdeni, akkor az azt jelenti,…..