Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EasyBenefits

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több mint két évvel vagyunk a magánnyugdíj-pénztári rendszer szétverése után. A Ténytár a kezdetektől nyomon követte a változtatásokat, így most a megmaradt magánnyugdíjpénztárak 2013-as hozamainak nyilvánosságra kerülése apropóján összegezzük, ami az elmúlt három…..
EasyBenefits 2014.01.13 22:55:08
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: ma is manyupos vagyok. Magam rendelkezem arrol mennyit teszek felre a kotelezon kivul. Az adom nyugdij resze - egy elotakarekossag. Fuggetlenul attol, hogy allami vagy magan, kotelezo vagy onkentes. Ez az en elotakarekossagom - akarki kezeli az enyem. Maganpenztarambol 10 ev tagsag utan vehetek fel reszt (egeszet nem) de teljesen onalloan dontok arrol mennyit es hogyan teszek még félre. az adoimat tovabbra is fizetem - de az allam a penzem nem rakja felre, nem fekteti be hanem elkolti - ez lopas, meg a manyup elkoltese is az. A kesobbi eletjaradekom (azaz magannyugdijam) es allami nyugdijam is az enyem fuggetlenul attol h ki az alapkezelo (allam vagy magan) ami teny, hogy magannyugdijam tudom hol van, pontosan mennyi es sokkal jobban kamatozik - mint az allami. The end!
HamPLÓ "Second hand" slágerek 2013.11.04 15:00:00
Az ember szívesen gondolja azt, hogy egy-egy nagy siker a dal és az előadó eredeti, meg nem ismételhetően ihletett párosítása. A valóságban ez nem mindig van így, bár tény, hogy legtöbbször nem véletlen, ha a szám egy másik előadó előadásában lett sikeres. Nem lopásról van szó, és értelemszerűen nem…..
NapiApp Allrecipes 2013.06.27 12:00:00
A minap nem tudtuk eldönteni mi is legyen a vacsora, hát nekifogtam keresgélni az alkalmazások közt. Miután magyar nyelven nem találtam semmi használhatót, így elkezdtem angolul, ekkor rábukkantam erre az alkalmazásra. Az alkalmazás teljesen a Windows Phone…..
EasyBenefits 2013.06.29 08:31:17
Lovas István egyedüli újságíróként kiszimatolta, hogy a zárt ajtók mögött megrendezett Bilderberg-konferencián Viviane Reding igazságügyi biztos Bajnai Gordon szövetkezve összeesküvést sző a 2014 parlamenti választások ellen. Lovas beletolt mindent a cikkébe: rejtett…..
EasyBenefits 2013.06.20 14:09:39
@MetroGoldwinMayer: mindkettő említett cég a Lapker-hét tartozik - sztem a lapker magyar, Magyar embereket alkalmaznak és magyar nyelvű kiadványokat forgalmaznak. Te meg egy igazi magyar debil vagy :)
Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda régi, jó kuncsaftunk, nem egy félrefordításuk szerepelt már a blogon. Most egy egészen friss (tegnapi) remeklésüket élvezhetjük. Beküldőnk le szerette volna fordíttatni hallgatói jogviszonyának igazolását angolra: (nagyobb…..
EasyBenefits 2013.06.13 08:32:27
@M. Péter: és valóban helyesen pedig:
type of attendance: full-time de mind1.
Az OFFI-t használni kell, mert mást hivatalosan nem fogadnak el.
Sajnos nem tudnak angolul (sem) megfelelő szinten, ami egy vicc és szégyen.
Tiszta Beszéd Bér/feszültség 2013.04.12 10:37:51
 Ha konkrétan nem is fogalmazódik meg a kérdés, valahol mindannyiunkat foglalkoztat, hogyan lehetséges az, hogy Magyarországon időben ugyanannyit dolgozik az ember és minden ugyanannyiba vagy többe kerül, mint a Lajtán túl, mégis töredékét keresi a munkavállaló, mint a francia…..
EasyBenefits 2013.04.13 14:24:27
epp.eurostat.ec.europa.eu/statistics_explained/index.php/Wages_and_labour_costs#Labour_costs

ezt érdemes olvasgatni. belgium után nálunk a legmagasabb az adóterhe a kiskeresetűeknek. az SZJA-n túli kontribúciók (járulékok) mértéke nálunk az egyik legmagasabb európában. de legalább a munkáltató oldaláról nézve: szinte a legkedvezőtlenebb feltételek mellett tudunk valakit alkalmazni.
ehhez jön hozzá az egyik legalacsonyabb órabér, majd a relatív magas árakból fakadó probléma, hogy az egyik legalacsonyabb bér nálunk vásárlóerőben (PPP-ben) mérve mégszarabb.
ha ez nem lenne elég akkor nálunk az egyik legalacsonyabb az adózási hajlandóság illetve az egyik legmagasabb a korrupció.

gazdaságpolitikailag ebből nem kiút a hazug 1 kulcsos adórendszer, a következetlen törvénykezés. az emberi és szakmai alkalmatlanság. senki nem képviseli az országot igazán. aki meg képzett vagy szakmailag felkészült lenne az itthon csak libsi-zsidó lehet, talán mocskos komcsi :)
EasyBenefits 2013.04.13 14:27:25
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: rengeteg idézet, riport és miegymás van.

és Baroso (az európai bizottság elnöke) is kizárólag lejáratásból indít jogi eljárást a magyar alkotmány ellen??

ez a nyugaton lejárató kampány van ellenünk a FIDESZ hülye védekezése, mert a nyugat magyar-ellenes. pedig nem. a nyugat általában hülye-kormány ellenes. ezért nem szeretik a miénket.
EasyBenefits 2013.04.13 15:07:20
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:
1. az OBH: bírosági hivatal hatáskörben áthelyezhet ügyeket - ez EU jog ellenes, emiatt eljárás is van
2. a büntetésekre kivethető különadó - EU jog ellenes
3. a politikai hirdetések korlátozása - EU jog ellenes
4. a család-élettársi közösség kirekesztő meghatározása is az.

ez nem hiszti. ezek tények. az EU jogi procedúrák elég sokáig tartanak.. szép csendben érkeztek már jogi pofonok. ezek lesznek a következőek. csak türelem :)
Régóta nem volt cikk. Felmerül a kérdés, hogy miért. Nos a válasz rémegyszerű, csupán lustaság és időhiány miatt. Nemrég írtam egy hosszabb cikket, de a blog.hu-nak (és részben az én figyelmetlenségemnek) köszönhetően elveszett az egész. Nagyon dühös votlam ott hagytam a…..
TComment Az utolsó tégla 2012.11.23 09:57:04
Sokat azért inkább nem forogtam a sárban, mert a traktorosnak el nem tudtam volna magyarázni, hol vagyok éppen Ha ön szereti a kutyákat és kerülné a feltűnést, akkor az X-Trail az ön autója még mindig. Mert kedves, puha és jóindulatú, mint egy öregedő retriever és a családja…..
EasyBenefits 2012.11.23 12:29:18
feleségemnek pont ilyen Xtrail dci-je van, 2011-es és hibátlan, zseniális autó. hosszútávon is jó utazni. nálunk pont 8.5-t fogyaszt 30e km után vegyesen - város, pálya, erdő, sípálya. 170 lóval pedig meglepően jól megy. autópályán 160 körül is beszélgetős, mondhatni halk, a motor csak hidegen erős dízeles hangú, utánna tök kultúrált. a rádió tényleg jó. a pesti aknamezőn pedig nincs párja a futóműnek. kutya, babakocsi minden belefér. egyszóval nagyon szeretjük.
kipróbáltuk, megnéztük az összes lehetséges alternatívát (bohócautót) mielőtt ezt választottuk. Ugyanígy felszerelve egy Tiguan, Rav4, CRV is drágább - mind egytől egyig kisebb, lassabb, képtelenebb sípályára menni. 1,5x-2x-3x ennyiért nagy a választék, nekünk tetszett az 5 ajtós Evoque, egy X3 20d, vagy Discovery 4. Az Evoque csodaszép, jóillatú, terepen szerintem jobb mint az Xtrail és úton is - csak sajnos fele annyi hely nincs benne és 4-6 millióval minimum drágább. az X3 kicsit nagyobb mint az Evoque, sokkal uncsibb design - de mivel én BMWs vagyok tetszett, egy 20d 7-8 millió plussz az Xtrailhez képest és továbbra is kisebb a csomagtere és bent is, ráadásul egy X3 nem tud terepen semmit. Az egyetlen ami igazán szóba jött az egy Discovery 4 TD, nagyobb, szebb, jobb mint az Xtrail minden szempontból és kb 6-8m plussz árban. a végén Xtrail lett. jó döntés volt, mindenkinek csak ajánlani tudom az autót.
Subba A nap képe 2012.02.09 12:01:12
EasyBenefits 2012.02.10 21:33:26
@hetykusz: A Malév több milliárdos üzemi veszteséggel "működött" minden évben több mint egy évtizedig. A korábbi többszörös állami támogatás azért volt szükséges,, hogy ne csődöljön be évekkel ezelőtt. ezt a 100+ milliárdos tételt mi adtuk adóban. ezt kellett volna visszaadni. Az EU (nagyon lebutítva) annyit ír elő, hogy egy állami cég is ugyanazon szabályok szerint kell működjön a szabad piacon mint egy másik hazai vagy eu-s cég. Ugyanis a repülés nem közszolgálat. Ha utánna nézel láthatod az eu a hollandoknak sem engedte állami pénzből helyre rakni a KLM-et, ezt ők maguk oldották meg nagy kínok és keservesk közt - de bátor és okos üzleti döntések sorozatával. A malevnak ez nem sikerült, főleg mert mi - magyarok nem repülünk eleget vagy aki igen az próbál olcsón. A hollandok meg összefogtak és hazaival repültek-nek. Aki Malév-al repül évek óta, annak nem kell mondanom, tudja h a malev jobb mint a British vagy KLM vagy bárki rövid európai járatokon. A székek kényelmesebbek, több a lábhely, lázában vesszük a zene hallgatást stb. a menetrend éveken keresztül tökéletes volt. Én átlagosan 25x vagyis inkbb kb kethetente teszem meg ugyanazt az utat 10 eve és megyek másfelé is ahová lehet malevval. Most is meg volt a jegyem, de hétfőn mégis KLM-el kell mennem. Hülyeségeket beszélsz de bele se kezdek mert nagyon messze kéne indulni az EU elmagyarázásaában úgy érzem, sorry. A Malév évek lehet inkább évtizedek óta gazdasági szempontból haldoklik, ezért néha az adófizetők pénzéből életben tartotta a mindenkori kormány (mert mindenki adott a malevnak) ma illetve évek óta a szabad versenyben nem állja meg a helyét valamiért - és ez nem a minőség. A cégen belül rosszul gazdálkodtak - egyszerűen nem vezették jól a malev-ot - zsugorodó bevételek, ezáltal arányosan növekvő fix költségekbe pedig belehal egy cég. Ennyi meg egy Bambi. Nincs összeesküvés, Orbán, Gyurcsány, EU meg ki mit hord össze... Van egy veszteséges cég ami bezár, és ezt sokan sajnáljuk - de várható volt évek óta. És az amit az EU számonkér sajnos jogos, mert ha egy állam pénzelhetné a vállalatokat az eltorzítaná a versenyt. Ha a magyar állam adna 100 milliárdot a mentőszolgálatnak, az EU egy szót nem szólna - de ez más.
EasyBenefits 2012.02.10 21:36:06
@wilson77: Te jó ember :)) ne hallgass bárkire
EasyBenefits 2012.02.10 21:59:06
@hetykusz: A mezőgazdaság tönkretétele jóval az EU csatlakozás előtt történt az első 2-3 kormány idején. a cukor ennek hozománya. Megint nagyon leegyszerűsítve : a nemzetközi mezőgazdasági trendeknek ellentmondóan alakítottunk át a teljes hazai mezőgazdasági struktúrát és támogatási rendszert a rendszerváltás után. Mára termőföld arányosan, a kihasznált gazdaságaink atlagos mérete töredéke annak ami a világon gazdaságosnak számít illetve ebben a méretben nem specializálódtunk eléggé ahhoz, hogy versenyképesek legyünk. Tisztelet a kivételnek. de mindig másban keresni a hibát...így nem lehet nyerni, helytállni a világpiacon.. sírni meg ujjal mutogatni mindig könyebb - mint elfogadni azt, hogy nekünk kell alkalmazkodni a játékszabályokhoz és piaci helyzethez és ebben kell sikeresnek lenni. Ez mindenkire és minden ágazatra igaz, és az EU ebben egyáltalán nem hátráltat minket - sajnos mi magunk akadályozzuk saját boldogulásukat magacs butaságokkal. Mert nem tanulunk sem a saját, sem mások hibáiból. A mostani kormány esztelen, az eddigiek megbízhatatlanok voltak. A hiba tré fele van, meg sajnos az átlagember fejében.
Van egy általános tévhit, miszerint a kultusz filmek, vagy az imdb top 250 állandó tagjai jók is. Pedig kurvára nem. Ha elfogadjuk, hogy a Star Wars vagy a Mátrix a remek fogadtatás és ne adj’ isten a kritikusok véleménye miatt jó is, akkor sajnos el kell fogadnunk, hogy korunk…..
„Csak azért vállaljuk be, hogy az eltűnt sörözéseket vasárnap délutáni közös gyereklegeltetés és társasjátékozás váltsa fel??” - Levélírónk sajnálja, hogy a családot alapított barátai eltűntek mellőle és már csak a mókuskerék van, kocsmázás helyett. A…..
EasyBenefits 2012.01.24 19:22:38
1,5 évvel ezelőttig eszünkbe nem jutott, hogy gyerek kéne. jól éltünk, utazások, éttermek, bulik szóval móka és kacagás. esküvő után minden kb ugyanaz, nincs pánikhelyzet :) aztán vettünk egy kertes házat és hozzá egy kutyát... ez már más. elutazni komplikált lett, éjszakázni méginkább :) a kutyát megnevelni különösen :) egyedülhagyni néhány óránál tovább meggondolatlanság... de a sok otthon töltött estén így összejött egy gyerek. a terhesség alatt már látod, hogy véged :) de aztán kiderül mégse, sőt. nálunk a feleségem van otthon (szeptember óta) a fiunkkal (aki most 1,5 hónapos), és rohadtul nem hiányzik neki a munka, amit egyébként imádott és nem akart feladni. tény: kb sehova nem járunk egy ideje - viszont jönnek hozzánk a haverok, párok, férjek feleségek. ez jó, mert így a feleségem és a barátnők babáznak, mi meg a férjekkel, pasikkal, haverokkal ugyanúgy meccset nézünk, sörözünk vagy nyomjuk a PS3-t mint 10 éve. csak kicsit hallkabban. az is igaz, hogy utazni úgy mint régen nem lehet, már a terhesség alatt sem és most röpke 2 hónap után látom, tuti vége a kalandozásnak jó pár évig. mondjuk jelenleg kimenni a házból a sarokra sem egyszerű :) de ezek apróságok és leszarod. miért? mert rádnéz először értelmesen a fiad egy ultrahang képen :) vagy az apró pici kezével először belédkapaszkodik. zárójelben, jelenleg a fennállásának másik 99,99%-ban alszik, eszik, pisil-kakál és ordít - ezért felváltva nem alszunk, de ezek is apróságok. az "életünk végét" jelentő gyerek "ellenére" boldogok vagyunk. az orvosok, szülés, gyerekszoba, baba bútorok, babkocsi, gyerekülés, babafigyelők, ruhák, cumik stb biztos simán benne vannak egy jobb nyaralás árába, de nem számoljuk, mert minek. karrier? autó? haverok? ezek nem vesznek el, csak átalakulnak, nem kell beszarni :) 1,5 éve a posztírót védeném. ma azt gondolom, fogalma nincs miről beszél! érvek helyett kérdeznék a posztírótól: emlékszel milyen volt amikor a saját házad kulcsát megkaptad? vagy amikor berendeztétek és végigkufircoltátok az összes szobát? amikor megkaptad álmaid munkáját? az első komolyabb bónuszod? vagy esetleg arra, hogy mekkora flash volt az első új BMW-d átvenni?.... én igen, de ezek együtt, egyszerre. mind lószar és estifény ahhoz képest amikor a sajád gyereked a kezedbe nyomják a szülészeten. ennyi meg egy bambi
EasyBenefits 2012.01.24 20:57:15
Csak egy kis habkönnyű adventi/karácsonyi összeállítás, ha már a fehér karácsony idén is elmaradt a válság miatt. Az első adag Karintiában, a városiak Villachban készültek, a többi pedig a Bazilikánál található adventi piacon, ahol kifejezetten finom forralt bort is sikerült…..
És ezt még a Google is megünnepli! Aki rámegy a keresőoldal kezdőlapjára, az egy videóval találja szembe magát, amin az animált Freddie Mercury keveredik különböző kalandokba a klip alatt szóló Don't Stop Me Now szövegét eljátszva (a videót a hajtás után meg lehet nézni itt a…..
EasyBenefits 2011.09.05 13:52:14
@AlbaZen: Bohemian Rapsody, az egyik legnagyobb szám. :) és azóta is 6 perc feletti vágatban megy minden rádióban.
Hivatalos választ többszöri megkeresésünk ellenére sem kaptunk, de információink szerint az ORFK-nál még nem tudják pontosan, mekkora erőket mozgósítanak az ominózus szigorított jogszabály betartatására.Mai cikkünk blogposztja...
EasyBenefits 2011.09.01 13:25:37
@Shadowbull: ez leszek én a jövő héten :)
EasyBenefits 2011.09.01 15:08:21
@Steve_Jobs: igen, bejelentem, hogy külföldön élek, dolgozom - elveszik a lakcímkártyám és személyim. innentől kezdve hitelképtelen vagy otthon, amíg külföldön dolgozom, illetve egy rohadt magyar mobiltelefont nem tudok venni. elmondom a kis sztorim.
12 éve élek hollandiában, elsőnek kijelentkeztem otthon. az elején diákként volt tartózkodási engedély beragasztva az útlevelembe, volt diákvízumom is - de beléptünk az EU-ba, lassan nem kellett - már évek óta nem is kell semmi. a régi matrica nincs meg, mert új az útlevelem. otthon azóta megint van lakcímkártyám, személyim,mert szükségem volt rá - pedig ahogy mondod ki kellene jelentkeznem. viszont én azért dolgoztam külföldön, hogy otthon lakást/házat vegyek a családnak (vettem is) na mármost, ahhoz hogy én devizabelföldi magánszemély legyek, és tudjak lakást lízingelni, kell lakcímkártya, személyi stb. alapból. ugye az ember szeretne euroban keresni és otthon lakást venni mert így egyszerűbb (muhaha, egyszerűbb lenne ha nem magyarországról beszélnénk) a külföldi állandó munkahelyed (8 év folyamatos munkaviszony ugyanannál a cégnél) csak hosszú hónapok után fogadta el a bank (nem számit, hogy az átlag magyar bár 10x keresem) de ennek ellenére be kellett jelentkeznem anyámhoz (közüzemi számlák, lakcímkártya - nem sorolnám még mi miatt). mind1 is, a ház magyarországon mára a nevemen van, oda vagyok bejelentve. ennek ellenére dolgozni, az év nagyrészében élni továbbra is külföldön fogok - itt fizetek adót, biztosítást, magánnyugdíjat stb. manapság a holland állam egy burgerservicenummer (BSN) szám kiváltását követeli meg és end of story - erről nincs kártya semmise stb. jelen pillanatban ennek megfelelően hollandiában nincs lakcímkártyám, nincs itteni személyim (mert a magyart elfogadják), nincs holland útlevelem mert magyar vagyok. a munkaszerződésem hollandul van, a havi fizetési papírjaim dettó. ezek alapján talán tudnám igazolni, hogy itt élek de egy mezei rendőr az út szélén elfogad egy két holland nyelvű nyomtatványt? vannak ezenkívül közüzemi számláim a holland lakásomból, az jó lesz? van bankszámlám idekint, az jó? de ha esetleg a nevem megnézi a rendszerben - akkor van Magyar állandó lakcímen, sőt lakcímkártyám is, ergó biztos adót csalok (más kérdés hogy 6x annyiba kerül itt a biztosítás, adók autóra mint otthon, a reg adó mértéke is kb 3x a magyar - de tuti adót csalok holland rendszámmal)... holnapután megyek haza kocsival és nekem kell beszarva lenni, leveszik-e a rendszámot az útszélen a céges kocsimról. mellesleg a kocsi papírjain egy holland lízingcég neve áll (nem a munkaadóm és nem az én nevem). szóval hiába viszem a munkaszerződésem, fizetési papírom, lakcímet igazoló akármit stb - azokon a lízingcég neve, címe soha semmilyen formában nem szerepel - én meg sehol nem szerepelek a kocsi papírjain. hollandiában nem kell meghatalmazás vagy miegymás, hogy céges autót vezessek. benne van a rendszerben, ha rendőrt esetleg érdekli utánnanéz jogszerűen vezetem-e, ez itt őt terheli. a céges autón kívül vettem a feleségemnek egy kisautót, holland rendszámmal. a mostani törvény szerint akármelyikkel hazamennék meglátogatni a családot akkor meghurcolnak...
ez így ebben a formában nem normális. mint ahogy az sem, hogy meg akartam venni a holland céges kocsit, otthonra mert elkelne a családban. 2,5 éves, benzines 2,5-3 liter közt, a reg adó 1,5 millió lenne rá, vagyonszerzési illeték 104e Ft, teljesítmény adó: 225e Ft az aprókat nem is számolom. ha itt áfavisszatérítést kapnék az autó exportálása miatt, akkor még a vételár +25%-át otthon még be kéne csengetni - a hülyének is megéri szabályosan játszani :) a holland magánnyudíjamat peig hazaköltözéskör utaljám át Viktornak, vagy nem?