Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Judit04

9 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előtte: Utána: Első és legfontosabb lépésünk az arc megfelelő előkészítése. Tisztítsuk le arcunkat lemosóval, majd tonikkal töröljük át és hidratáljuk. Természetesen mindezt bőrtípusunknak megfelelően. A tisztítást mindig vízes vattakoronggal végezzük, hogy ne…..
Judit04 2011.12.10 20:37:29
@anna333: Ígérjük, legközelebb jobban igyekszünk, valami látványosabbat kreálni :)
Judit04 2011.12.10 20:37:37
@tundee: A hajfestés megtörtént :) A lány tényleg szép smink nélkül is:)
Judit04 2011.12.10 20:37:44
@Rebca: Legközelebb figyelünk erre :)
Előtte: Utána: A sminkelés lépései megegyeznek a korábban bemutatott nappali smink készítésének menetével. A szemsmink elkészítése: Az alsó vonalak kihúzása: Satírozás, árnyalás: Vonal húzása tussal vagy porral: Spirálozás: Szemöldökformázás: A száj…..
Judit04 2011.12.10 20:33:20
@chipanddale74: Köszönjük:) A tanulók még nem mindig találják el a pontos felvihető anyag mennyiséget, így nézzük el a picit intenzívebb szemöldököt :) Összességében nagyon ügyes volt az Eszter.
Száraz bőrnél fontos olyan arclemosót használni, amelyben vízmegkötők, ún. „humectant”-ok vannak, így is megtartva a bőrben lévő vizet, s elősegítve az egész napos hidratáltságot (MAC Cremewash Cleanser). Ehhez természetesen fontos jó krémet is választani: a MAC…..
A normál bőrrel nagy gond nincs, hiszen nem is fénylik ki, és nem is hámlik, húzódik, mint a száraz bőr. Viszont itt is nagyon figyelni kell a bőr hidratáltságának megőrzésére! Cleanse Off Oil lemosóval tisztítanám meg az arcot, amely termék vízzel érintkezve lemosó tejjé…..
Arctisztításkor zöld tea és alga kivonatot tartalmazó lemosó használatát ajánlom, hogy a zsíros bőrnél észrevehető „kiolajosodást” (leggyakoribb az arc T-vonalánál) meggátoljuk (MAC Green Gel Cleanser). Ezután ugyanezt a hatást segítő krémet érdemes használni, hiszen ezt…..
Extrém oktatáson jártunk, ahol a sminkes lányok új technikát tanultak. Nagyon érdekes volt nézni, hogy egy adott feladatból mennyiféle látásmód született. Volt, aki körökkel dolgozott, volt aki más formákkal, illetve a színekben is különböztek a munkák.A feladat az volt,…..
A sminkiskolában fotózást tartottak a végzősök. Mindenki rettenetesen izgult, találgatta, milyen sminket fog készíteni, kin készíti el, hogyan stb. A lányok és a modellek jól szórakoztak, de... Tanulságos volt több szempontból is.Íme néhány dolog, amire egy fotózásnál…..
Mindig nagy dilemma, hogy az iskolába hogyan sminkeljük magunkat. Sokan esnek abba a hibába, hogy feketével vastagon kontúrozzák a szemüket. Ezzel nincs is semmi probléma, de iskolába túl sok, túl karakteres. Egy a ruhánkhoz illő színű szolid smink sokszor sokkal szebb, mint egy…..
Judit04 2011.09.08 13:14:00
@maripán: Teljesen egyet értek azzal, hogy a 12-14 éves lányoknak felesleges, sőt nem is jó sminkelniük. Bár vannak akik a bőrhibákat próbálják vele elfedni, ezzel valóban nincs is semmi gond, ha megfelelő sminkeket használnak és le is tisztítják az arcukat esténként és előtte is. A cikknek az lenne a lényege, hogy ha már mégis ezt teszik, akkor tegyék ezt kevésbé feltűnően. Sajnos követik a divatot, a sztárokat és azt hiszik ami a médiában van arra nekik is szükségük van. Össze keverik a helyszíneket, az iskola nem videó klip forgatás. Idén nyáron volt szerencsém elég sok tizenéveshez és az a tapasztalatom, hogy nehezen, de hallgatnak a jó szóra, alakul, finomodik a harsányabb ízlés világuk.
Judit04 2011.09.08 13:17:23
@szandreka: Teljesen egyet értek, a tini lányoknak abszolúte nem kell festeniük magukat. De, a cikk arról szól, hogy ha már azt teszik, tegyék azt diszkréten. Én magam is látom nap, mint nap hogyan képesek magukra kenni 10 réteg vakolatot és húzzák a szemüket feketével ameddig csak tart a ceruza. Pont emiatt írtam, hogy inkább diszkréten, pasztellszínekkel dolgozzanak, mint füstös szemet kreáljanak maguknak, ami jócskán öregíti is őket. A mai lányok korán akarnak nagyok lenni és mindent meg is tesznek ezért. Arra kéne rájönniük, hogy a kevés sokkal több, mint a sok. De valljuk be, minél inkább mondták nekünk is mit csináljuk, annál inkább az ellenkezője felé haladtunk. A fiatalok a sztárokat követik, elég csak megemlíteni Lady Gaga-t és a sminkjeit / a dalszövegekről itt most nem tennék említést /. De, ha ezt látják a médiában és másikon is, hogyan magyarázzuk el Nekik, hogy ez nem jó? Lépésről-lépésre lehet őket rávezetni, szép apródonként. Nagyon sok múlik a megfelelő arctisztításon, hogy ne a sminkjükben feküdjenek le aludni, ezt már meg sem merem említeni, illetve a megfelelő smink cuccok sem utolsó szempontok. Hiszen nem mindegy, hogy ha már keni az arcára ilyen fiatalon, mit ken rá. Viszont itt említeném meg azt, hogy vannak, akik pattanásokkal, bőrhibákkal küzdenek, és emiatt kenik magukra a korrektort, illetve az alapozót. Szerintem egy alapozóval, ami jó minőségű, egy barackos arcpírral és a spirállal semmi gond nincsen. Illetve a cikk nem feltétlenül a középiskolásoknak szól, vannak egyetemisták, főiskolások is az olvasók között.
A színekről csak annyit tudok mondani, hogy kinek mi az ízlés világa, úgy, mint a divatban, a sminkben is jönnek vissza a régi trendek, persze picit máshogyan, de a lényegük, akár a kék szemhéj festék ugyan az marad. Nem tudtam, hogy színek mennek ki a divatból, én MAC színekkel dolgozom és meg vagyok velük elégedve.
Hozzáteszem, a kozmetikus nem egyenlő a sminkessel, két külön szakma, jó esetben a kozmetikust megtanították az iskolában sminkelni, de közel nem adnak Neki annyi „tudást”, mint egy smink iskolában. Kozmetikusokat is oktatok és nem csak a fiatal korosztályt, így igen hasznos a közös munkánk, tanulunk egymástól.
Észrevételét nagyon köszönöm, üdv.: Judit
Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a sminkiskolák. Egyre több lány, sőt fiú szeretne sminkes lenni és kezdi el különböző iskolákban a tanfolyamokat. Néhány tanácsot szeretnék adni, hogy mire figyeljetek, ha ilyen tanfolyamon töritek a fejeteket.Pillanatkép - Kathuska a…..