Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Varelse

0 bejegyzést írt és 91 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A második epizóddal folytatjuk vadonatúj sorozatunkat, amelynek keretében a Barangolás Blogon 20. és 21. századi diktátorok életútját elevenítjük fel röviden. Örökké mosolygó arc - tulajdonosa egész életét Észak-Koreának áldozta, cserébe az észak-koreaiaknak kellett az életüket áldozniuk érte...…..
Belgium és Spanyolország után Nagy-Britanniát sújtotta legsúlyosabban a COVID-19 2020-ban Európában. Amennyiben a halálozások számával jellemezzük egy járvány súlyosságát és nem a 80%-ban tünetmentes fertőzöttek nyilvánvalóan pontosan nem is megismerhető száma alapján. Ennek ellenére Angliában és…..
A nagy sorosozás és brüsszelezés közepette elsikkadt, hogy a kormány szatellit szervezetei, köztük az ifjú kereszténydemokraták épp azért lobbiznak, hogy ne legyen érvényes Magyarországon a nők elleni erőszak megfékezését célzó nemzetközi szerződés...
A kutyák és a kert (azon belül is elsősorban a gyep) inkompatibilitási problémáiról már írtam korábban, de akkor főleg a kutyák dúlásáról volt szó, ásásról, kaparásról, elpottyantott csomagokról. A kutya és a kert sokszor bonyolult és problémákkal terhelt kapcsolatában…..
Varelse 2015.06.28 08:49:59
@Tudományos Iibsizmus: :) Ismerős
Nevelek A nagy pedagógus-átverés 2013.07.20 23:17:09
Az Orbán-kormány rendkívül intenzív, hosszú és fordulatokban gazdag kommunikációs hadjárata lassan végére ér: már a legeldugottabb magyarországi tanya, tömegkommunikációval alig találkozó lakója is tudja, hogy rettenetesen jó lesz most már a pedagógusoknak, mert iszonyatosan…..
Varelse 2013.07.21 18:02:00
@Tomasz_a_gozmozdony: Igen, feleslegesen sok a tananyag, ebben teljesen igazad van. SOk tantárgyból fizikai képtelenség a végére jutni (mármint úgy, hogy a gyerekek meg is értsék). Persze le lehet darálni, de az nem tanítás.
Egyre érdekesebb ahogyan a kormány a valósághoz viszonyul. Az egész onnan indult - fülkeforradalom -, hogy a függvényt egy kicsit eltolták a koordináta rendszerben, de aztán annyit taszigálták azt ide-oda, annyiszor tükröztek és szoroztak, egyszer biztosan derviáltak is, hogy ma…..
Varelse 2013.07.20 13:11:43
@Dr.PhD Kvasztics: Vagy ha nem is hülye, nem tud kit választani helyette, a Nagyfőnöknek meg elég elvak... akarom mondani eltökélt híve van ahhoz, hogy többséget szerezzen... legalábbis jelenleg nagyon így néz ki. De hát ki a @@@@@-t válasszon az ember? Jobbik ugyebár kilőve (legalábbis számomra), az MSZP megújulásában majd akkor hiszek, ha az előző kormányok egy tagja sem szövöget már álmokat újabb bársonyszékről vagy a bársonyszék mögötti helyekről, az E2014, a PM és az LMP meg szerintem kevés, sőt, egyre kevesebb. Csúnyán el van ez kufircolva, na.
Olvasónk köszönetet kapott a miniszterelnöktől, amiért aláírta a rezsicsökkentést támogató ívet, csak hogy ő nem írt alá semmi ilyet, ezért fordul most a Miniszterelnökhöz! Kedves Miniszterelnök úr!Levelet hozott a posta. Nem is egyet, rögtön hármat. Személyesen Öntől!…..
Jelenlegi kormányunk egykoron belengette a pedagógusoknak a nagy fizetésemelést - egyelőre azonban úgy néz ki, még a matekszakosok sem tudják, valójában mennyi lesz a borítékban (pardon, a számlán) a NAGY emelés után. Mert ugyebár nemcsak azt kell nézni, mennyivel lesz több a…..
A Fidesz a köznevelés területén szembemegy a szakmai és a választói igényekkel - legalábbis erre lehet következtetni a TÁRKI közneveléses közvéleménykutatása alapján. A kormánypártot láthatóan ez nem izgatja, sőt, továbbra is az eltökélt úton jár, tűzön-vízen át…..
Varelse 2013.05.22 18:18:30
@MACISAJT: Kérdés, hogy az életpálya-modell melyik részét vezetik be. Merugye a csúnyagonoszbüdös EU miatt megint pénz kell, és érdekes módon épp az EMMI-nél a legnagyobb az elvonás. Valahogy az a gyanúm, hogy ha bevezetik, akkor csak a kötelező óraszám pokolian igazságtalan) emelése lesz meg belőle, a fizetésé nem.

Sztrájk pedig azért nincs, mert 1) a pedagógusoknak gyakorlatilag nincs érdekérvényesítő képességük. ha az orvosok sztrájkkal fenyegetnek, meg kivándorolnak, egyből féknyom a gatyába, és lesz nekik pénz (nem sajnálom tőlük, félre ne értsd, de épp most kaptak újabb emelést ettől a kormánytól, a tavalyi után. Tudom, nem mindenki, de akkor is...) A pedagógusok meg hangzatos ígéreteket kaptak, meg Rózsikát. 2) A sztrájk az ő esetükben -- már elnézést -- szart se ér, legfeljebb nyáron kell ledolgozniuk az év közben elsztrájkolt napokat. Az egyetlen eszközük az év végi bizonyítványok, és különösen az érettségik illetve 8. osztályos bizonyítványok visszatartása lenne, de ezt egyrészt nincs szívük meglépni, másrészt garantáltan elérnék vele, hogy a társadalom egyöntetűen utálja őket.
A morgás joga Klikk a KLIK-re 2013.01.02 15:39:03
Új év, új élet, új intézmény. Immáron teljes kapacitással üzemel az új köznevelési rendszer új giga-meg intézménye. Legalábbis a jogszabályok szerint. De vajon milyen a netes jelenléte? Kérdés, vajon elvárható-e ma egy, az adófizetők pénzéből létrehozott…..
Bicskei Szó Bicske nem ezt akarta 2012.07.25 18:35:00
A Bicskei Szó információja szerint nem az a fiatal, főállású tanár lett a Vajda igazgatója, akit a tanárok, diákok és szülők 99 százaléka igazgatóként akart látni a bicskei középiskola élén évtizedes Vajdás múltja után, hanem a felcsúti Puskás Akadémia volt nevelője,…..
Varelse 2012.07.26 11:39:40
Az alábbi változatok egy része sajnálatos módon már megvalósult, mire elkészült a poszt.  Azért lehet, hogy még vannak benne hasznos elemek. "Leír-e bármilyen kötelező következményt a vizsgálati jelentés? Ugye, hogy nem? Hát akkor?" "Nem nyilatkozom, még…..
Makeup Blog Betegen edzeni? 2011.11.20 08:30:00
Az ősszel a hideg mellett beköszöntött a betegségek időszaka is, köhögünk, prüszkölünk, szipogunk. Ráadásul ilyenkor a szervezetünk készül a hidegre, és igencsak áhítozik a zsírpárnák után. (Ha év végéig ellen is állunk, akkor azért az ünnepek kegyesen meg szokták ezt…..
10. Űrszörny (20 Million Miles to Earth, 1957)Ray Harryhausen neve nem csenghet ismeretlenül az SF rajongók számára (már előkészületben a magyar életrajza). A stop-motion technika atyja számos lényt keltett életre, köztük Ymir-t, aki egy elfuserált Vénusz-expedíció…..
Azzal, hogy megjelent, még korántsem ért véget a fehér iPhone 4 kálváriája. Többen is megerősítették, hogy a kézbe vétel után rögtön érezni, a fehér iPhone valahogy nem ugyanaz, mint a fekete testvér. Egymás mellé tették a két készüléket, és ezt tapasztalták:Úgy tűnik,…..
Ezért szeretem ezt a blogot és Titeket kedves olvasók! Amikor már azt hittem szakmailag topra jutottam, jön egy olvasó ezúttal Tantos András és megdob minket egy ilyen videóval. A gyilkos, kannibál moncsicsik emberekre támadnak! De milyen moncsicsik, félelmetes kreol moncsicsik.…..
Varelse 2011.02.23 15:49:51
Varánusz Palionett 2010.06.24 08:00:00
A rendszerváltás idején volt egy vicc, hogyaszongya: milyen az orosz mikrocsip?Szása ül a dobozban, és húzogatja a madzagokat.Ez jutott eszembe, mikor tegnap Orbán Viktor Schmitt Pált jelölte államfőnek. A bejelentés minden, csaj nem váratlan. Az érintettek közül egyedül a nemzet…..